Alle innlegg Sukkerforum
(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 08:18 Privat melding

Når man har meldt litt, så får man jo en følelse av den man melder med, humor, engasjement, preferanser .. Og man møtes...
Hva legger dere til grunn i kjemi-begrepet? Bortsett fra sommerfugler i magen.. Hva må dere føle st dere har lyst til? Forutsatt at humor osv i meldinger stemmer m det samme i virkeligheten, for når man får en stemme og en person knyttet til det man har tolket i meldingene ..Har det stått til forventningene ?

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 17 mars 2016 08:52

Den der kjemien er litt vanskelig å få grepet på. Jeg tenker at det handler om å få en "god følelse" sånn helhetlig sett. At man synes den andre er behagelig, god/varm og at han/hun liksom innbyr til at man får lyst til å "lene" seg litt fysisk mot hverandre. Kjemien er god når amn liker både nesa, hendene, jakka, måten hun/han går på, stemmen, det de sier osv . God kjemi er hele pakka liksom? Så tenker jeg at kjemi som et slags etablert faktum etter det første møtet er litt svakt forankret, og at man kanskje bør møtes en gang til eller to. Jeg tror ikke kjemi i min alder først og fremst handler om forelskelse slik det var før. Men jeg tror også at det KAN komme som en forelskelse. Jeg kjenner en 85 år gammel enke som traff ungdomskjæresten igjen etter 60 år(!) og de ble stormforelsket i hverandre i en slik grad at hennes 62 årige datter beklaget seg over henne og at hun satt oppe hele natten og pratet i telefonen med typen sin! Hun fikk jo ikke sove når gamlemor var på besøk...Og når hun ikke skravlet i telefonen satt hun og skrev dikt til ham.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 09:05 Privat melding

Herlig historie Rampegutt😊
Jeg må ha lyst til å ta på vedkommende , lukte på 😂 - har jo opplevd å møte noen som på ingen måte liknet på den jeg meldte med, alt var feil liksom😂😂😂 var vare heldig på bilder og en evne til god skriftlig kommunikasjon! Rare greier.. Ettersom det kan være forskjellige "utløsere" fra gang til gang 😂😉

Skjult ID med pseudonym Balder to. 17 mars 2016 09:26

Kjemi, det er ...faktisk, kjemi!
Altså, det er kjemiske signalstoffer som organer i nesen reagerer på, som avslører hvor "kompatible" to individers immunsystemer er.

Unnskyld for at jeg ødelegger magien.

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 17 mars 2016 09:28 Privat melding

@Balder: Når du først har ødelagt magien, kan du utdype svaret litt?

Betyr det at det rett og slett er lukt vi reagerer på?

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 09:32 Privat melding

Ja, endorphin...

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 09:44 Privat melding

Ja, det er det samme...lukt 👃

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 17 mars 2016 09:46

For noe tull. Herrejemini. Tror dere Victoria av knut Hamsun ville eksistert hvis kjemi bare var lukt? Kjemi er like mye laget av drømmer som av ren fysisk tiltrekning. Uten drømmene har man kun sex.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 09:49 Privat melding

Lukt er en del av pakka, og helt klart en "turn-Off" hvis den er feil 😉 feromoner hører med 😊

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 09:56 Privat melding

Kjemi er sex ....forelskelse er visuell og mentalt samtidig, det er en forventing for det som kan bli ...

Skjult ID med pseudonym Balder to. 17 mars 2016 10:12

Det er som Haakon skriver feromoner. Det er ikke helt riktig å si at det er lukt, for vi merker ikke bevist lukten. (Mener å ha lest at det er andre reseptorer enn lukteorganene som fanger opp disse, og at signalene går direkte til andre sentre i hjernen.)

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 17 mars 2016 10:25

Jeg protesterer! Kjemi er også forventinger, en forførerisk melding som tikker inn på telefonen. (ja, særlig..) Jaja, og så lukt da. Men ikke for mye takk. Synes såpe lukter godt jeg :-) Nydusjet frisk og fin. MED en florlett truse med en sånn bitteliten sløyfe på. Da er det god kjemi!

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 10:38 Privat melding

Hmmm, må sjekke undertøyskuffen.. Er'kke mye slufser der.. Aaah.. Det er derfor , altså..(ut å handle m sløyfer på!) Nei for mye "lukt" er ikke bra.. Tilogmed svette funker bare den ikke er gammel.. Men jeg må ha lyst til å være så nære at jeg lett kan ta på, ihvertfall 😉

Skjult ID med pseudonym Lisa to. 17 mars 2016 10:40

Veldig vanskelig å beskrive hva jeg legger i kjemi.
Men hvis jeg føler meg vel i mannens nærvær, og samtidig føler et lite gnist av håp, så er det nok til å ta en andre date.
At håpet er der, forteller meg at de forventningene jeg hadde før møtet ikke har blitt mindre, eller borte, etter et møte face to face.

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 10:44 Privat melding

Riktig...og ikke alt svett lukter sexy...😷

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 11:45 Privat melding

Nei , gammel svett er ikke godt, må være helt fersk 😉

(kvinne 52 år fra Hordaland) to. 17 mars 2016 12:21 Privat melding

@gille må være noe med øynene også......og hendene ,har han ikkje tiltalende hender vil eg jo ikkje at han skal ta på meg...:)

kjemi er nok en en hel pakke, blinde blir jo også forelsket,men neppe kun i lukten til folk..i såfall kan det jo slå helt feil ut :P

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 12:32 Privat melding

Ja , fendi, gode hender er viktig, og helt klart blikket.. Man må suges inn😉
jeg tenker jo i denne omgang kjemi i potensiell-partner-samnenheng, først og fremst 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 13:25

1/2
Det som ingen kjemi kan omfatte er blikk, mimikk, stemme, talemåte, bevegelse, preferanser for kropp/vekt/høyde/hår, intellektuell/mental personlighet, integritet, modenhet, trygghet, og en hel haug av egenskaper som er minst like viktig som hormonell match.

Men, hormoner kan sikkert forklare hvorfor noen av oss har valgt feil en gang eller tre og havnet på…eh…Sukker

Neste gang jeg blir sjekket opp av en playertype skal jeg si; ”Ta deg heller en bolle, du har alt for lave vacoprecin reseptorer for min smak”

Sakset deler av en artikkel via Aldaily for noen år siden, mye rart man tar vare på. Amerikansk psykiater (Paul etellerannet), jeg har bare et utdrag, voilà:

I seksuell tiltrekning er det 3 kjemiske forbindelser (nevrotransmittere) som stiger. Dopamin er en, det skaper lyst og ”craving”. Det er samme hormon som aktiveres når du røyker eller tar kokain. Så vit at enhver avhengighet ødelegger evnen til å bli tiltrukket av eller tiltrekke.

Phenyletylamine er et viktig hormon med intellektuell funksjon, det øker hastigheten på forbindelsen mellom nevronene. Det gjør at du tenker klart og sylskarpt. Nivået øker også når du spiser sjokolade. Det er dette hormonet som gir sommerfugler, til og med kvalme og skaper ”lovesick” følelsen.

Norepinephrine er "alert"-hormonet. Det har både emosjonelle, intellektuelle og fysiske funksjoner. Dette er også en viktig del av medikamenter mot depresjon. Det gir deg svette håndflater, økt blodtrykk og hjerterytme.

I seksuell tiltrekning er det en nevrotransmitter som går ned, og det er overraskende nok serotonin. Det er hormonet involvert i depresjon når nivået er lavt. Det kan også forklare opplevelsen av å være ”obsessed”, den følelsen du har når du er forelsket, du blir gal og føler deg dårlig, som når flammen ikke ringer.

Når du føler tiltrekning aktiveres også Oxytocin, det trigger seksuell lyst og booster ytterligere under sex og etter orgasme. Oxytocin øker også gjennom forholdet, det er kosehormonet som ikke påvirkes av ord, men av berøring og kjærtegn.

Testosteron er det primære hormonet for seksuell tiltrekning og appetitt.

Endorfiner frigjøres, det gjør de også når vi ler. Endorfiner styrker vår sosiale evne, gjør oss avslappet og frigjøres under orgasme. Det er skyld i ”happy buzz” følelsen etter en orgasme, som gjør at vi føler for å sovne.

...forts...

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 13:26

2/2
Vacoprecin er monogamihormonet. Prærieulver har veldig høye nivåer av vacoprecin i hjernen, det gjør dem monogame, de angriper andre hanner når de har befruktet en hunn, sex trigger dem til å bli hos den én. Fjellulvene har lavt nivå av vacoprecin, straks de har befruktet en hunn vil de lete etter en ny.

Fjellulven er som en ”player”, notorisk utro, alltid på jakt etter nytt beite. Mennesker kan som kjent ha både lavt og høyt nivå av vacoprecin.

(kvinne 52 år fra Hordaland) to. 17 mars 2016 13:29 Privat melding

@haakon hahahaha-nett som sånn der axe reklame når englene detter ut av himmelen -er ikkje fordi de faller for ham men fordi vingene svies av :P

hva er det med menn som tror de slipepr dusje bare de har en sånn sprayflaske???? :D:D

(kvinne 52 år fra Hordaland) to. 17 mars 2016 13:30 Privat melding

@villrosa eg tenkte mest i forbildelse med de blinde eg da om kjemi kun var *lukt* :D:D

eg vet det ikkje bare er en fysisk lukt man kan lukte.men er da det også..finnes jo ingen som er supertenkt på en som stinker pyton....eller kanskje andre pytoner? :D

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 13:41

Påskejakt, Kiara :-)
I'm in...
Med fare for å ende opp med en påskeha-ha-hare.

Skjult ID med pseudonym Helena to. 17 mars 2016 13:41

@Tinka
Det var interessant :-)

Kanskje man burde kreve attest på særlig vacoprecin-nivået i tillegg til fersk test-attest hos mulig fremtidig kjæreste? (Eller nei ... kan virke litt ... mistenksomt? ;-))

Så spesielt, for øvrig, at det er så stor forskjell mellom nettopp fjell- og prærieulv mht. nivået av monogami-hormon. Må jo ha sammenheng med levekårene - vanskeligere for fjellulver - slik at de må befrukte for harde livet for å sikre artens overlevelse...

Og så "tror" altså menneskene med mye av dette hormonet at de også må det? Det er jo litt mindre hensiktsmessig igjen ...

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 13:47

Helena
Jepp, og jeg som er så glad i fjellet. Må nok heller satse på prærien, kan godt være cowgirl også, jeg. Forretningsidé for et medisinsk team, vacoprecin-varsler:-)

Bli med på påskejakt på Osloprærien:-)

Pepper
Jeg tolker kjemi som....kjemi, dvs. kjemisk:-)
Hormoner er kjemi.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 14:02

Kiara
Hvorfor har du ikke ringt meg? :-)

Pepper
Fint med flere, ulike tolkninger. Og vinklinger. Liker det. Både din og min og andres :-)

Skjult ID med pseudonym Helena to. 17 mars 2016 14:08

Enig i det Pepper skriver (13:41) om god kjemi som den liksom litt udefinerbare "godfølelsen".

Men så lurer jeg på hva som da skjer når noe av denne følelsen oppstår på avstand, f.eks. dersom man melder med noen en stund - for så å møte vedkommende å oppleve at "det ikke er kjemi" likevel ...

Har kroppen da lurt en kjemisk - pga. et ønske om forelskelse, kanskje? Forelsket i forelskelsen kan vel da sikkert også bero på kjemiske reaksjoner - og ha lite eller ingenting med den andre personen å gjøre ... Nå tenker jeg visst høyt.

Skjult ID med pseudonym Helena to. 17 mars 2016 14:09

*og oppleve (!)

Skjult ID med pseudonym Helena to. 17 mars 2016 14:10

Nå som du var så sjarmerende seriøs her, Pepper ;-)

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 14:24

Helena
Jeg har i hvert fall opplevd å bli forelsket på feil premisser. Flere ganger. Faren med å gi etter for kjemien (hormonene) og for fysisk tiltrekning, er at alt det andre fort glipper, alt det som er viktigere enn hormoner for den lange dansen.

Det er kanskje det som kalles å velge feil?

Hmmm, forbedringspotensial:-)

Affinitet, elsker det ordet. Men, mer metaforisk enn bokstavelig.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 14:25

Kiara
Jeg begynner på 1, og forsøker å jobbe meg systematisk frem til ditt telefonnummer, ha ha. Ikkje lett, med rare nick og psevdonymer...

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 14:34 Privat melding

Jeg ser kjemi både som det konkrete i ordets "rette" forstand, og den der udefinerbare som man søker når man ser etter en partner. "Alle" er opptatt av kjemi, men morsomt å se hva folk legger i det; hvor forskjellig vi definerer det! Thanx ! 👍🏻😊

Skjult ID med pseudonym Helena to. 17 mars 2016 14:46

@Tinka
Ja, jeg kjenner så absolutt til det.

@gille
Og det er så mye som skal stemme at man kan bli skremt av mindre!

Og nå har jeg hatt så mange skumle tanker på kort tid, merker jeg - om dramatiske og skrekkelige ungdomsskolefester og forholdene i Nord-Korea i en tråd; mulighetene for å rammes av forræderisk kjemi og møte mennesker som oppfører seg som fjellulver med dødsangst her ...

Tror kanskje jeg lager en tråd med litt mer lett påskeinnhold. En slags invitasjon ... til en uskyldig påsketur ... på Oslo-prærien.

Hvis jeg våger.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 17 mars 2016 15:09

Bingo. Opptatt utover fra nå, men sååååå👍😀 Kiara altså

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 17 mars 2016 15:25 Privat melding

Kjemi, ja...når man føler seg vel sammen med den andre, praten går lett om både humor og alvor, og man føler at man har en viss felles forståelse av ting. Når man merker at man liker å hvile øynene på den andre, og har lyst til å berøre, snuse på, være nær. Da er det kjemi.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 17 mars 2016 19:15 Privat melding

Kiara & Tinka
Jeg vil gjerne bli med på det vinglasset. ... 😀

(mann 42 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 19:43 Privat melding

...når praten sitter og du sjekker klokka - og du bommer med 3 timer!

Eller når kvelden er over og du følger henne til banen - og sier "jeg vil bare se deg trygt hjem", men din egentlige agenda er at du vil bare være nær henne enda litt til..

Når hun tar på deg og ser deg i øynene..stopper verden og hjertet slår et ekstra slag..hodet føles lett og kroppen føles varm..når du stirrer på leppene og lurer på om hun smaker søtt eller salt...eller kanskje begge deler..?

(mann 48 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 20:16 Privat melding

Litt vagt og banalt kan jeg vel si at det i stor grad handler om å ville treffe vedkommende igjen uten å tenke på å analysere alle de faktorene som vanligvis forbindes med (nett)dating.

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 17 mars 2016 23:17 Privat melding

Takk, tror vi hadde kosa oss fælt over en kasse vin eller to 😂😂

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 17 mars 2016 23:22 Privat melding

Hehe det hadde det garantert blitt. 😂😂

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 23:29 Privat melding

Øy Kiara og S-angel! Nå spoooorer dere av her, ass!!
Alessi.. Spot on.. Når man ser på noen og lurer på hvordan de smaker ,daaaa er kjemi-prosessen i gang for min del 😊👍🏻

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 17 mars 2016 23:30 Privat melding

Neida @Gille... vi har bare god kjemi 😂😂😂😂😂

(kvinne 49 år fra Møre og Romsdal) to. 17 mars 2016 23:30 Privat melding

Ehhh men jeg lurer ikke på hvordan de smaker da 😂😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 17 mars 2016 23:43

Kan ha knallgod kjemi med noen uten at eg får lyst å råkline med vedkommende.
God kjemi er en ting
Forelskelse eller begjær en annen.

når det gjelder menn har eg kjent på god kjemi uten det sistnevnte og det sistnevnte uten det førstnevnte....

skal det bli vei i vellinga må eg kjenne begge!

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 23:48 Privat melding

Haha-er kjemi og "kjemi" vøtt, s-Angel 😘

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 17 mars 2016 23:59

Når alle skriver at det handler om denne kjemien tenker eg at nja....det handler om langt mer enn det.

God kjemi har eg med venner, familie, kollegaer, niesen min på 8...

Kjemi handler for meg om en slags trivsel,velbehag i hverandres selskap,en gjensidig forståelse av hverandre...typ "I get you" ,...det å "se" hverandre og føle seg sett. Innebærer ofte at man har en viss mengde likt verdigrunnlag, tankesett, personlighet, humor, hva man liker å gjøre, hvordan man liker å være/oppføre seg osv, at man går godt i lag enten man er veldig like eller mer utfyller hverandre...litt som en dans, man koser seg og klarer å unngå å trakke hverandre på tærne hele tiden...og noen kjemirelasjoner er som en rolig dans...noen en køntry, eller en sving, eller en salsa..men alle gir deg deg noe og man kommer tilbake for mer.

Forelskelse, begjær....ja vi snakker enda litt mer avansert kjemi..hehe;-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 01:01 Privat melding

Kan vi ikke bare konkludere med at det er god kjemi hvis man gjerne ser at det går over i fysikk?

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 01:19

Engel,
Ja - klart du må være med. Hiv deg på første fly sørover. Tinkas pensjonat er alltid åpent. Her er det alltid gøy på gang! Og din latter vil høres som afrodisiske ljoooom fra nordvest til sørøst:-)

Kiara og jeg skal nemlig le oss skakke og helt sikkert nippe til en kasse vin sammen, i påsken, "some day or another":-) Med flere, jeg sier ikke mer, ha ha. Husk; den som går over grøten etter vann kan fort havne midt i smørøyet

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 01:22

Og Antonyma,
Oslo-før-påske? Heng deg på. Du vet hvor du finner meg, blir uforglemmelig:-)

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 01:23

Gravlax
Du er jo alltid best, bortsett fra at du er så inn i h&/(ete hemmelig :-)

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 01:26

Ja, nei altså. Jeg skal ikke være den som stenger mulighetene for verken lakser, fekter eller rampegutter. Her er det bare å hive seg på. Vi inkluderer, bare så dét er sagt! Menn er MER enn velkomne.

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 01:27

Laks,
Kom til smørøyet. Der er det helt FETT! :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma fr. 18 mars 2016 01:29

@tinka så hyggelig...og uforglemmelig? spennende..! :)
maybe baybe ;) når er "før" påske da?

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 02:26

He he laks...
Send PM du, så blir du med. Veldig stas, hurra!

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 18 mars 2016 03:22 Privat melding

Den var god Isabel78,- det synes jeg var den beste konklusjonen, faktisk. Det enkleste er ofte det beste! 😉
Og Tinka,- det hadde vært grisehyggelig m vin-pjatt m dere,- men den barnefrien jeg får i påska blir for gravøl i baren min☺️

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 18 mars 2016 04:21

Gille da, gravøl???
Kom inn da vel :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 14:02 Privat melding

@Hovmester, jeg tok ikke med i betraktningen at for deg holder det at damen er "pulbar, til nøds". Da trengs det kanskje ikke allverdens kjemi for å gå over til fysikk.
Men jeg snakker for meg selv. Det må være en mental connection der i begynnelsen.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 18 mars 2016 15:45 Privat melding

Trodde kjæreste-jakt innebar et ønske om at det ble fysisk etterhvert,- sååå feil man kan ta 😊 enig med deg Isabel 😊

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 18 mars 2016 18:06 Privat melding

Et ønske om at det blir fysisk forutsetter vel at kjemien er riktig, ihvertfall, ville jeg tro, da.. Men moro m alle vinklingene , og godt vi er forskjellige 😊😍

Skjult ID med pseudonym Antonyma fr. 18 mars 2016 18:20

Takk, Kiara:) og ja...som eg sa, begge er mulig:god kjemi uten ønske om fysikk .. .og et begjærlig ønske om...eh .. fysikk ..uten at det nødvendigvis er all verdens god kjemi sånn egentlig...😎😝
Føler at noen begrenser "kjemi" til datekjemi her, mens andre snakker om generell kjemi...og at mye av "uenigheten" oppstår derfra:-)
Well, off to swim!🏊 i et vann med i overkant mye "kjemi" for min smak.. sånn egentlig..😒😛

Skjult ID med pseudonym Antonyma fr. 18 mars 2016 19:06

@hovis
Gjentakelser er... Gjentagelser..... .er jo d eg har sagt hele tiden... men du kan få siste ordet og si det til slutt du;-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 20:04 Privat melding

Klart man kan ha utmerket kontakt/ være på bølgelengde med både menn og kvinner på et platonisk nivå. Det kan vi også gjerne kalle kjemi. Jeg sitter ikke på fasiten.
Mitt svar var vel farget av konteksten vi er i her inne, på et nettsted der vi søker kjærligheten. Den kjemien som skal til for at det skal klaffe, den var det vel jeg prøvde å beskrive. Men det var gjerne en nokså snever definisjon.