Alle innlegg Sukkerforum

klamydia bekjempelse

Vis siste innlegg
(mann 53 år fra Oslo) to. 17 mars 2016 16:04 Privat melding

Fikk en litt overraskende melding fra Sukker idag. Denne har vel bare gått til medlemmer i Oslo/Akershus. I samarbeid med Olafiaklinikken sender de melding til sine medlemmer om gratis hjemmetest av Klamydia. Etter et par sekunders betenkningstid synes jeg dette var et bra initiativ og flott at Sukker er med og tar et samfunnsansvar. Det tok 20 sekunder å bestille hjemmetesten og jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme.

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 17 mars 2016 16:11 Privat melding

Flott at det oppfordres til å teste seg!
Kan legge til at Haukeland Universitetssykehus også tilbyr gratis hjemmetest for de som er bosatt i Bergen (eller så nær Bergen at de kan møte på Haukeland for behandling):

http://www.helse-bergen.no/no/OmOss/Avdelinger/hudavdelinga/poliklinikk-for-seksuelt-overforte-infeksjoner/Sider/heimetesting-for-klamydia.aspx

(når blir det forresten mulig å legge inn klikkbare lenker i forumet?)

(kvinne 46 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 16:59 Privat melding

det jeg sier,mannfolka må holde seg til damene i østfold flirer ;)

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 17:07

Jeg aner ikke med damene, men mannfolk er dessverre villige til å være utro så snart de har anledning. I know

(kvinne 46 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 17:11 Privat melding

hehe bare tulla jeg altså @pepper ,bare bodd her 1,5år de andre 21åra var i molde hehe

Skjult ID med pseudonym Kravstor to. 17 mars 2016 17:17

@Creeper
Det har jo blitt gjort mange undersøkelser om nordmenns seksualvaner og jeg mener å huske at utroskap i Norge er veldig likt fordelt mellom kjønnene. Sikkert noen som grave frem statistikk på dette.

(kvinne 46 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 17:18 Privat melding

haha @pepper næææ ikke ren molde dame jeg bare bodde der i 21år,du vet denne kjærligheten dro meg opp dit hehe men pst egentlig oslo dame hehe født/oppvokst på Torshov hehe

(kvinne 46 år fra Østfold) to. 17 mars 2016 17:21 Privat melding

hehe @pepper ;)

(mann 53 år fra Oppland) to. 17 mars 2016 18:01 Privat melding

Jeg tror ville vært syklig stolt over å få gå til legen med klamydia, et bevis på at man har fått seg noe. Alt for mange år siden sist..

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 18:06

Dette er "sukker-forskning" på sitt beste.

Jeg trenger bare å lansere en hypotese, og dere graver fram empiri for å bekrefte eller avkrefte :) Da mangler bare link til troverdig kildemateriale.

Men for å være litt seriøs her. Jeg har aldri opplevd utroskap. Jeg er helt sikker på at ingen har vært utro mot meg, og jeg har ikke vært utro mot noen. Men jeg har bidratt til utroskap uten å vite det. Og jeg har sett hvordan venninner har blitt bedratt. Jeg er faktisk litt sjokkert over hvem som er utro, og hva de er villige til å gjøre bak konas rygg. Og det er de streiteste og mest seriøse mannfolk man kan tenke seg. Da lurer jeg på hvilken naiv planet konene sitter på?

Det er selvsagt aldri bra å gå inn i et forhold med sjalusi og lav tillit til partner. Tillit må være gjensidig og skal ikke brytes. Dessverre blir mange skuffet i løpet av livet.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 18:25

Inntrykket mitt er basert på egne opplevelser og observasjoner i vennegjengen.

Skjult ID med pseudonym Balder to. 17 mars 2016 19:04

Jeg kan jo bare snakke for meg selv, men jeg er en mann, og jeg har aldri vært utro. Ingen av mine venner har det heller, så vit jeg vet. Men ekskona til bestekameraten min var (er?) notorisk utro. (Hans problem er at han er for snill, det var hun som droppa han tilslutt.)

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 20:13

Hvis vi skal ta en runde rundt blant de heg kjenner så har 80% av mennene vært utro i forkant av samlivsbrudd. Min eks var den siste i verden jeg trodde ville være uto, så jeg trodde det ikke da folk kom og fortalte meg at han var det. Først.

Men uansett kommer jeg til å velge å stole 100% på neste mann inntil det motsatte er bevist. Jeg stolte på min mann i 20 år og ble bedratt tilslutt. Men det er bedre enn å hele tiden gå rundt og frykte det.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 21:27

Lexi, den historien din var trist å høre.
Om du hadde muligheten, tenker du at det ville være bedre å ikke få vite det og kanskje leve "lykkelig" uvitende i alle dine dager, eller er det best om sannheten kommer fram?

Det er en konkret grunn til at jeg spør.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 21:34

Jeg var glad for å få vite det. Det var bare den siste dråpen uansett.

Hvis jeg ikke hadde fått vite det hadde jeg kanskje fortsatt vært i et ulykkelig ekteskap. Nå får jeg høre av alle at jeg har blomstret opp. Jeg har tenkt til å leve til jeg er 100, så det vil si en gode 55 år igjen hvor jeg kan bli lykkelig med en annen mann.

'Every cloud has a silver lining'.😊

Skjult ID med pseudonym x eller y to. 17 mars 2016 21:44

@ Balder
Høres ut som at det er jeg som er bestekameraten din .

Jeg har ikke blitt en sjalu fyr men er skeptisk til det motsatte kjønn etter at min dengang bedre halvdel levde et helt annet liv enn det jeg trodde.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 21:45

Sånn for ordens skyld - det var 80% av de som fikk samlivsbrudd som hadde vært utro. Ikke 80% av mennene totalt sett. Og jeg vet om tilfeller hvor kvinnene var den som var utro også, selv om det ikke var mer enn kanskje 10%. Det er uansett for få individer til at det blir noe skikkelig statistikk av det. På landsbasis vil det sikkert være helt andre tall.

Og jeg er enig i at de som har klasse ikke er utro. Men klasse i dette tilfelle som en moralsk markør. De tradisjonelle markørene for klasse - penger, utdanning, makt- er ikke relevant her.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 21:48

Jeg kjenner en mann. En stille og rolig voksen familiefar på 50. Han har vært gift med sin kone siden tidlig 20-årene, og de feiret sølvbryllup sammen i 2012. De har tre voksne barn, lever det glade liv sammen etter at barna har flyttet ut, reiser på turer sammen og gjør slike små ting som kjærester gjør, feks deler en flaske vin i fjæresteinene, spiser en romantisk middag på båttur etc. (ser han legger ut bilder på facebook)
Han mannen er på ingen måte noen sjarmør. Han kommer fra en gård på vestlandet, og jobber som bonde på fritiden. I ukedagene pendler han til nærmeste by, og i helgene reiser han hjem til sin kone.

Men mannen har vært utro tre ganger siden 2012. Og nå snakker jeg ikke om bare fysisk sex, men han innleder langvarige kjæresteforhold til andre damer i byn. Han forelsker seg hodestups i disse damene sine, og det er damene som dumper ham - ikke omvendt. Kona er 53 år, hjemmesykepleier, god, snill og uvitende...
Bør noen fortelle henne hva som foregår, eller gi henne et hint?

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 21:49

@x eller y: Det er ikke verdt det å bli mistenksom overfor det motsatte kjønn basert på ett menneskes handlinger. Sjalusi eller frykt for å bli bedratt rammer først og fremst deg selv.

De fleste er jo tross alt trofaste...

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 21:54

En skolevenninne av meg innledet et forhold til en mann jeg i utgangspunktet hadde veldig stor respekt for. Jeg kjente ham bare gjennom jobb, og han framstod som en flott fyr med høy integritet.
Men han "glemte" å fortelle at han var forlovet i hjembyen. Og det med en dame som var lenket til rullestolen pga ham (etter bilulykke).

En mannlig kollega levde et skikkelig dobbeltliv, var ukependler med en samboer i to ulike landsdeler.

Jaja, folk må få leve som de vil. Jeg frykter ikke at noe av dette skal hende meg og mitt, men jeg tenker jo at det er mange naive damer der ute.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 21:54

@Creeper: I det tilfellet ville jeg ikke sagt noe. Der tror jeg nok hun lever ikke bare lykkelig uvitende, men lykkelig. Jeg ville ikke tatt ansvar for å ødelegge det. En venninne av meg fikk sånn sjokk over at mannen hennes, som hun elsket, bedro henne, at hun gikk ned 20 kg og har hatt helseproblemer siden.

Jeg ser at det er et moralsk dilemma, men der tror jeg man kan gjøre mere skade ved å si sannheten enn ved å tie.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 21:55

Takk for tips, Lexi.

Skjult ID med pseudonym Kakadue to. 17 mars 2016 21:57

@Creeper:

Stillest vann har dypest grunn sies det.... og det er vel ikke akkurat sjarmørfaktoren som avgjør alltid om en person er utro eller ikke. De som er nototisk utro har det nok som en del av sin personlighet at de lett blir betatt av det ytre og at de trenger spenning og bekreftelse fra det motsatte kjønn for å føle at de lever.

Men om man som utenforstående (men med kunnskap om hva som foregår) bør si fra til den bedratte part? Ja, dette er jo jevnlig tema i de fleste samlivsspalter.

Jeg mener hun bør få vite. Men kanskje ikke fra deg. Det spørs hvor nær du er henne, eller han. Hvis du kjenner han godt kunne du jo bedt han om å spille med åpne kort for kona? Din risiko ved å si fra er jo at du lett kan havne i et anstrengt forhold til flere parter her. Men det er jo såpass alvorlig tillitsbrudd det her at de fleste vel ville satt stor pris på å få et hint om hva som forgår...fra en eller annen...

Skjult ID med pseudonym jaja.. to. 17 mars 2016 22:00

En spin-off av klamydia testen er at flere eldre får kjønnssykdommer. De har seg mer, selv pensjonister+.

Men når man ser på hva folk søker etter her på Sukker, så er kanskje ikke så rart.

Den på 45 søker etter partnere på 35 til 45.
Den på 35 søker etter partnerer på 25 til 35.
Og de fleste vet at 25 åringer har sex med 20 åringer som igjen har sex med 18-åringer.

Så kan man egentlig takke seg selv også, når folk på egen alder ikke er bra nok...

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 22:09

Når begynte du å leve etter det prinsippet da, Hovmester? Det er jo ingen her inne som er mer opptatt av alle andre enn du. Get a life!

@Kakadue
Om jeg hadde visst hvem du er, så skulle jeg skrevet resten på pm.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 22:11

Det er synd å drepe en humoristisk tråd med alvorlige innlegg.

Poenget mitt var egentlig å understreke at ingen kan være 100 % sikker på at de ikke deler partneren sin med andre, så oppfordringen til Confident er på sin plass.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 22:25

Er det fjasing er det galt, er det alvorlig er det galt.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 17 mars 2016 22:28

Selv om jeg gir et tydelig råd, har jeg ikke noe problem med å se at det er et vanskelig valg. Det tjener @Creeper til ære at hun tar det alvorlig. Ser ikke poenget med å gjøre narr.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 22:32

@ Lexi
Noen er bare sånn, og vi er mange som vet hvem han er og hvorfor, til tross for pseudonym. Trist dog å la "alle" på forum få unngjelde pga hans personlige problemer.

Skjult ID med pseudonym Creeper to. 17 mars 2016 22:33

Hovmester, jeg skjønner at du føler deg truffet. Er det din mor som var utro? Eller var det du selv?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 18 mars 2016 00:01

Så fordi jeg er en fyr som ingen vil tro kan være utro, så er sjansen for at jeg er nettopp det høyere enn vanlig?
Forklarer sikkert hvorfor damer skygger banen. De er superskeptiske til meg med andre ord. :/

Nei, er nå glad jeg ikke lar hverken hjertet eller kuken diktere mine handlinger. :P

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 18 mars 2016 00:03

Powpow, du er nok det berømte unntaket ;)

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 00:44 Privat melding

Nå var det vel klamydia, og ikke utroskap, som var temaet her. Man kan pådra seg kjønnssykdommer uten å være utro, altså. I tilfelle dere hadde glemt det...😛
Uten å sitte på noe som helst data vil jeg anta at det spres en god del sykdom blant single (kanskje spesielt blant aktive nettdatere)

Så jeg synes Confident (og Sukker) sin oppfordring er helt på sin plass. Tommel opp. Test er lurt, hvis man skulle ha vært så heldig å få seg noe (og slurvet med gummien).

Forøvrig leker jeg med tanken på å gå inn i en blomsterbutikk og spille dum og spørre om de har "hengeklamydia", bare for å se hvordan de reagerer 😂

Skjult ID med pseudonym Balder fr. 18 mars 2016 00:48

Da blir du invitert inn på lageret for å "lete".

Skjult ID med pseudonym Balder fr. 18 mars 2016 00:50

Forresten morsomt hvordan tråder skifter tema, og ender opp som en personlig krangel før den stille dør, og de kranglende tar med seg krangelen og fortsetter kranglingen i en ny tråd.

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 01:00 Privat melding

Jeg synes det høres nydelig ut, hengeklamydia i ampel på balkongen.

Ja la dem nå bare krangle. De må lære seg å løse konfliktene sine selv.

Skjult ID med pseudonym Antonyma fr. 18 mars 2016 01:18

@creeper
bare skummet litt her, men som hovedregel

du har nevnt flere menn du kjenner som spiller diverse dobbeltspill...

og kjenner du en mann som driver på sånn så er det uansett mer aktuelt å si noe til han fremfor kona...

med mindre du har betydelig relasjonelle forpliktelser overfor kona, men selv da...ta det det med mannen først.

det er det eg tenker iallefall..

Skjult ID med pseudonym Helena fr. 18 mars 2016 07:43

@Creeper
Enig med Lexi (21:54), Hovmester (21:55,22:24) og også Antonyma (ovenfor), altså: Ikke si noe til kona.

Og generelt: Man bør ikke gripe aktivt inn i andres liv med mindre det dreier seg om nære venner som man er forpliktet overfor - eller man er blitt spurt om å gripe inn.

Dette mener jeg gjelder som hovedregel og i alle typer saker, uansett hvor opprørt man føler seg over andres livsførsel / på andres vegne (og med mindre det dreier seg om lovbrudd, at noen utsettes for omsorgssvikt etc.).

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 18 mars 2016 11:20

Til dere som mener jeg bør snakke med mannen: Det er ikke en option.

Til dere som mener at jeg IKKE må tipse kona: Jeg spurte bare om råd fra ei som har vært i samme situasjon om hvorvidt hun ville foretrukket å vite eller ei.

Og til dere som mener at det er å blande seg i andres liv: Det er ikke så enkelt

Skjult ID med pseudonym Creeper fr. 18 mars 2016 11:21

@Helena
Om du sender meg en pm, så kan vi ta resten der 😊

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 18 mars 2016 11:38

Takk for nyttig informasjon. Da venter jeg noen uker med å date noen fra Oslo, Akershus og Bergen... :)

(mann 38 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 12:38 Privat melding

Her har @ts tydeligvis svikta litt I knæra og gått på en real smell....

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 13:50 Privat melding

@Voksenmann: La oss nå være voksne her. Tror det er mindre fare for klamydia i andre fylker fordi de ikke er nevnt i tråden her? Du vil helst date noen som lar være å teste seg og herjer rundt lykkelig uvitende om at de muligens sprer sykdommer?
At man oppfordrer til å ta ansvar for egen seksuell helse er da bare sunn fornuft.
@SveinA: At man velger å ta en test betyr aldeles ikke at man trenger å ha opplevd symptomer. Man gjør det for å være på den sikre siden. Av hensyn til seg selv og en eventuell ny partner. Kom igjen, vi er da ikke fjortiser her. Dette må gå an å snakke høyt om uten å bli stemplet som smittebærer.

(kvinne 35 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 14:43 Privat melding

Jeg foreslår sex med kondom, når man er utenfor forhold ;)

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 18 mars 2016 14:50

@Isabel78:
Nå misforstår du meg fullstendig! Selvfølgelig er det positivt at folk tester seg - igjen og igjen! Og selvfølgelig er det klamydia og det som verre er også i all annen geografi. Poenget bak min kommentar var:
Flott at folk nå har fått en ekstra dytt for å teste seg i Oslo, Akershus og Bergen. Da blir det de sikreste områdene å date noen om noen ukers tid, etter at alle har testet seg. Det var jo nettopp mitt poeng at da blir de områdene "tryggere" å date i enn de som ikke har fått slike enkle tilbud om tester. Mitt innlegg var jo ment humoristisk... :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 15:00 Privat melding

@Voksenmann: Ja da misforstod jeg deg. Men flott, da ser vi likt på saken ? Og om et par uker kan man jo begynne med sånn stempel på profilen, "garantert fri for..." 😆

(kvinne 52 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 15:14 Privat melding

@voksenmann og Isabel gleder meg til godkjent stempelet dukker opp på sukker -da blir vi omsvermet da :D:D

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 18 mars 2016 15:23

@Isabel78:
Nettopp! Vi ser heeelt likt på saken! Enig i det: Hvis Sukker har støttet dette, bør de gå videre med å etablere en rubrikk der man kan fylle inn friskmeldingsdato, slik at man kan begynne å søke på "Best etter xx/xx 2016".

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 18 mars 2016 15:25

@Kiara:
Njaaa..., det er ikke alle som oppdaterer profilene sine ukentlig vet du. Så den som var sykdomsfri i 2010 kan man vel bare regne som "Best før 2010"...

Skjult ID med pseudonym Voksenmann fr. 18 mars 2016 15:36

@Kiara:
Man skal jo ikke være overdrevent skeptisk heller. Har det ikke skjedd noe på 6 år, så gjelder jo den formuleringen. Men det hadde selvfølgelig vært kjekt med en dating-CV som grunnlag for graden av skeptisisme. Det vil jo enkelt la seg ordne med en rubrikk for det også...

(mann 53 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 15:41 Privat melding

Rapporteringsplikt gjør vel kanskje at noen velger å ikke teste og det er jo dumt.

Utroskap ble visst et tema her. Ingen som har levd en stund og hatt ubeskyttet sex i forhold kan være sikre på om de er bærere av Klamydia. Selv om man har beskyttet sex i perioder uten fast partner.

Vi har jo hatt en diskusjon i media rundt vaksiner. Vaksiner kan jo ha en negativ bivirkning. En selvtest derimot...

For

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 16:13 Privat melding

Jeg synes testing er utelukkende positivt. Bra initiativ.

Selv om man har levd lenge monogamt med fast partner har man ingen garanti for at partneren har vært monogam, eller at partnerens partners partner har vært monogam...

(kvinne 52 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 16:22 Privat melding

@confident og solecita eg er egentlig helt helt enig...........samtidig kjenner litt på at eg kanskje blir litt matt når eg må tenke om min event partner er trofast før eg i det hele tatt finner ham....
men jo dere har helt rett

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 16:38 Privat melding

Jeg har aldri krevd noen ting. Jeg bare påpeker at det generelt er en god ting å teste seg, og at man aldri har noen garantier.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 17:07 Privat melding

Jeg blir noen ganger litt matt av hvordan alt en sier blir vridd og vrengt på her. Jeg har aldri krevd noen test. Jeg har ikke testet meg selv annet enn når det har blitt krevd av meg pga fødsel eller visum.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 17:08 Privat melding

@Kiara
Er du i et fast forhold? Jeg har liksom antatt at de fleste her på forum er single så jeg forstår ikke helt bekymringen din!

(mann 46 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 19:57 Privat melding

Jeg fikk den SMS-en jeg også, og ble faktisk litt småfornærmet. Hvem faen tror de at de er? Greit nok at andre i min alder kan slenge tissen sin både hit og dit uten å tenke over konsekvensene, men de trenger da for svarte ikke slenge alle over samme kam..!

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 20:13 Privat melding

@Brumlen 😂 Nå vet jeg ikke hvordan den sms-en var formulert, men prinsipielt er det vel ikke noe verre enn å få skriv hjem fra skolen eller barnehagen om at vi må sjekke ungene for lus. Kanskje jeg skal ringe rektor og spørre: "Hvem fanden tror De at De er?"

Haha, nei i et fast forhold kunne det aldri falle meg inn å kreve en sånn test. Det får da være grenser. Og hadde tenkt mitt dersom en kjæreste kom med et slikt krav.

(mann 53 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 20:23 Privat melding

@Brumlen
Hehe...jeg var også der de første 2 sekundene etter å ha lest meldingen:-)

(kvinne 52 år fra Hordaland) fr. 18 mars 2016 20:31 Privat melding

@Brumlen egentlig burde du tenkt jøss for en suksessrate de har på sukker -her VET de at det blir date

Burde egentlig bli deres nye slagord når eg tenker meg om....

(mann 46 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 20:58 Privat melding

@Isabel78: Med all respekt å melde; det er litt forskjell på lusemelding og clamydiamelding, det regner jeg med du forstår:-)

@Fendi14: Vet ikke helt om jeg skjønner hva du mener her...

(mann 46 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 21:03 Privat melding

@Confident: Og etter de to sekundene..?

(mann 46 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 21:06 Privat melding

Glem det, så akkurat nå hvem som var trådstarter.

Skjult ID med pseudonym Kravstor fr. 18 mars 2016 21:35

@Perla
Det er vel mest sannsynlig at det bare gikk en melding til menn i Oslo/Akershus. Damer tester kanskje sånne ting når de går til gynekolog?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 18 mars 2016 21:49

@spiriten

Hvorfor skal en begrense kondombruken til kun utenfor faste forhold?
Er det noe galt med å bruke kondom selv når en er i et fast forhold?

Foreslår sex med kondom. Punktum, finale. :P