Alle innlegg Sukkerforum

kjærlighet eller forelskelse ;)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 13:13

Det er vanskelig å definere kjærlighet og beskrive hvordan kjærlighet føles. Vi må skille mellom kjærlighet og forelskelse. Kjærlighet er en mye sterkere følelse enn forelskelse, og trenger litt tid for å komme frem. Forelskelse er noe man vil oppleve flere ganger i livet, men én gang vil mange oppleve en forelskelse som varer livet ut. Etter hvert omdannes denne forelskelsen til noe vi kaller kjærlighet.

Når vi kommer inn på dette temaet, knytter vi ofte begrepet kjærlighet til forhold mellom kjærester. Men også familie, venner, dyr, natur . Uten at vi egentlig tenker så mye over det, opplever de aller fleste kjærlighet fra foreldre og søsken, og igjen føler kjærlighet for dem. Vi opplever hver dag en familiesituasjon fylt med glede, omsorg, samhold og respekt, men også savn, frustrasjoner, aggressivitet og skuffelser. Alle disse situasjonene er sider av kjærlighet. I et kjæresteforhold forventer man ofte at partneren tenker på samme måte som en selv. Man har gjerne egne tanker om hva som er godt, hyggelig og fint, og hvis partene i forholdet ikke har noen felles forståelse av hva som oppleves som hyggelig og godt, kan det lett oppstå skuffelser.

Derfor vil man oppdage hvor viktig det egentlig er å vite kjærestens behov, ønsker og drømmer. Det er viktig å støtte og forsøke å dekke behovet til kjæresten for å ta vare på kjærligheten. Det høres kanskje enkelt ut, men det er ikke alltid like lett å vite hva kjæresten tenker og ønsker.;)

Respekt er en viktig kvalitet innenfor kjærlighet. Det er ikke bare å vise høflighet, men å vise en holdning i forhold til andre mennesker, uansett om det vil føre til konflikter.

Samme hvilke mål vi setter oss i livet, er det i bunn og grunn kjærlighet vi ønsker oss mest av alt, er jo derfor de fleste av oss har profil her på sukker ;)Hverken penger, berømmelse, makt eller kunnskap vil tilfredsstille oss mere enn kjærlighet. Men selv om kjærlighet er noe av det viktigste vi kan tenke oss, så kan kjærlighet i flere tilfeller gjøre oss så utrolig vondt.

Man kan sette opp noen punkter som er viktige for en sann kjærlighet: Respekt, ærlighet, forståelse, å gi seg selv og andre anledningen til å kunne leve et liv basert på ren kjærlighet, være 100% trofast mot ektefellen eller partneren. ;)

ønsker alle forumsfolkene en strålende påske ,å husk lev i nuet og nyt de små hverdagsgleder ,pga de som betyr mest i lengden :-)

(kvinne 55 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 13:25 Privat melding

Mye jeg kan si meg enig i her :-)

(mann 49 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 13:40 Privat melding

@Clepopatra

Ja, tusen takk. (jeg skriver meget kort)

Jeg er litt corny jeg, for jeg tenker hele tiden sånn.. hvordan tenker du? Hvordan ser du kjæresten din? Og hvordan er din verden? .. Du har sakt litt nå.

Visst jeg gjør det kort, så kan du aldri vite hva jeg tenker eller føler, og jeg kan ikke vite hva du tenker eller føler, selv om du tror det.

For meg, så handler kjærlighet om å forstå hverandre, sette skråsikkerhet til side, og stimulere nysgjerrighet. Hva er ditt behov? Hva er dine ønsker? hva er dine verdier? Og hva er mine? Hva har du på hjerte? Hvordan vil du ha det?

Det å kunne smelte litt i sammen i våres normer og verdier, det at jeg skal forstå deg, og du meg men samtidig beholde sinn integritet, er en kunst. Det er her de fleste forhold havarer, etter min mening.

Kjærlighet er for meg ganske forpliktende på flere områder. Det å evne å elske noen, innbefatter også en evne til empati, for i min verden finnes det ikke en perfekt kjæreste, derfor søker jeg en det er mulig å snakke med, hvor vi finner den tonen hvor vi kan bevare hverandre, men samtidig være fri.

Det er to sinn som skal ha det bra i sammen…. I begynnelsen er det lett, men når hverdagen kommer og de individuelle behov skal imøtekommes, uten at noen skal bli kuet, eller bli til to halve, så kreves det mot, felles selvinnsikt.. og den berømte gode samtale. Jeg liker kvinner som er reflekterte.. for det funker .

Meget kort forklart.

God påske til deg også @Cleopatra

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 14:39

@pepper ..;) Den første fasen i et kjærlighetsforhold er som regel også den mest intense.den fasen man skal bli kjent med hverandre ;)Men selv om forelskelsen kan være intens er den ikke nødvendigvis et tegn på ekte kjærlighet. Mange har opplevd at det andre mennesket slett ikke var så storartet allikevel når den første begeistringen er over. man ble blendet men muligens ikke mettet,hvis du skjønner ?;) jeg tror personlig at Forelskelse er bare en følelse, mens det er engasjement i ekte kjærlighet.vet ikke helt om du er med meg på denne ;) jeg tror personlig at når man går fra å være forelsket til å gi full kjærlighet at man har nådd den toppen å man gir hverandre frihet under ansvar :) man elsker hverandre ;)men som du også ymter frempå som jeg støtter deg i , så er det mange definisjoner på akkurat dette tema ;) poenget er ,når vet man at man kun er blendet av forelskelse og ikke kjærligheten?;)

det er når hverdagen kommer man finner ut om man kan skape et liv sammens etter min personlig mening;) takler man den med opp og nedturer kommer man langt ;)

å takk for innlegget ditt @pepper ,vi er på bølgelengde ,tenker likt;)

(mann 49 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 15:10 Privat melding

@Cleopatra

Okay!

Hva er kjærlighet for meg? (med kun 5 ord)

Nærvær (innbefatter også sex)
Åpenhet
Respekt
Fleksibilitet
Nysgjerrighet

Det er mange som har spurt meg om hva jeg mener med nysgjerrighet, og det er faktisk meget viktig etter min mening. Om det er sånn at jeg skal forstå deg, så må du være åpen, jeg må være nysgjerrig, og ha respekt for deg, være fleksibel, og vise nærvær. Hos meg, er du trygg, for å si det enkelt. Det er dette som jeg vil vise min kjæreste, og jeg må mene det.

Men hva er egentlig kjærlighet?

Jeg leser tråder her ute om dette tema, det går ofte på overflatiske ting, og man snakker ofte om hva man ikke liker for eksempel hos en mann. Det er ingen som snakker om sine ønsker eller behov på et dypere plan. Det har vel snart gått så langt at noen sier: ”Jeg liker ikke en mann som snorker”

Dette er i alle fall ikke kjærlighet. Dette kan handle om et bilde om hva man ønsker å ha ved sin side som skal gjøre en lykkelig. Det er akkurat som å ha en fin bil utenfor garasjeporten. (Se hva jeg har)

Det er staffasje.. det bekymrer meg aller mest. Det er ofte så overflatisk, sånn jeg ser det.

Ja, dette er et vanskelig tema, men jeg tro jeg forstår deg @Cleopatra, men ordet kjærlighet er så innmari mye, det er ikke bare det fine og plettfrie, det er også det vi ikke liker.. (da tenker jeg ikke på vold og sånne ting – men normale relasjoner)

Ja, det er greit å være sint, kaste mobiltelefonen i dass og sånt.. men det er best med lunkenhet.. derfor.. ja det er ikke enkelt å kjæreste, for å si det sånn..

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 15:24

@pepper.. å akkurat derfor skrev jeg dette innlegget nettopp pga tidligere tråder ang dette tema ;)

jeg har erindret akkurat det samme som deg . å det skremmer meg litt faktisk ;) veldig mye går på det overfladiske ...lite ang ønsker og behov som du skriver ;) man har fokus på hva man IKKE liker,ikke på hva personen i seg selv kan gi deg, nettopp av andre ting;) derfor har jeg også ikke bidratt noe særlig i disse debattene ,av den ene grunn at fokuset blir feil i mine øyne ;) hvis man hele tiden skal kun lete etter feil,så finner man bare feil,å det positive blir skjøvet bort;)

man må kommunisere mere på sine *dype* ønsker og behov i et godt og trygt forhold, å ikke kun fokusere på overfladiske,kjærligheten handler så mye mere en kun det @pepper ;) men veldig interessant å dele synspunkter med deg @pepper ,liker dine refleksjoner godt;) håper dagen din vil fortsette like bra (formoder jeg) å kos deg videre,jeg selv skal pakke sammens nå,å starte påskeferie ;) klem ;)

(mann 49 år fra Oslo) fr. 18 mars 2016 15:50 Privat melding

@Cleo
Ja, man kan sitte å lese litt inne i mellom på trådene… Nå går jeg kanskje litt dypt ned, men når noen utrykker sine verdier, så understøttes det av våres overbevisninger, og dem er hentet i fra våres erfaringer.

Så når man leser tråder, så kan man se hva slags erfaringer folk har.. det er interessant.

Det kan vi snakke om en annen gang..

Ha en god påske Cleopatra!!

Klem i fra meg også!!

(mann 49 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 16:27 Privat melding

Her var det jammen mange kloke ord! :)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 18 mars 2016 17:35 Privat melding

Forelskelse er er kjemisk ubalanse i hjernen, tilrettelagt for at vi skal kopulere og få frem nye kopier av oss selv.

Kjærlighet er noe annet ja, og det er flere varianter av den, og flere styrker. Kjærlighet til penger, jobben, mat, hunden ungene, kvinnfolket, slekta osv. Men størst av alt er kjærligheten til deg selv, for uten den kan du ikke elske noe eller noen. :P

(kvinne 44 år fra Østfold) fr. 18 mars 2016 22:19 Privat melding

stemmer det @nigma man produserer fenyletylamin ved en forelskelse ;)

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 22:52

Den dagen kjærlighet trumfer forelskelsens frislipp av endorfiner og derigjennom oppleves som noe sterkere, er 33. februar! Å sette betingelser for overgangen fra forelskelse til kjærlighet er tullete og tåpelig! Svært få kan beskrive en sannferdig potensiell forelskelse, svært mange som har vært forelsket i sin partner kan, betingelsesløst, beskrive en sannferdig kjærlighet til denne partneren!

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 18 mars 2016 23:08 Privat melding

Vi får stemme inn noen skuddår til, så klarer vi nok å presse inn en 33. februar vil jeg tro. Har trua, streken. :P

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 23:17

skal du klare det må du redusere jordas masse!

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) fr. 18 mars 2016 23:21 Privat melding

Det er vel ikke så vanskelig med all den oljens om pumpes opp, den globale oppvarmingen og co2 som vi må kvitte oss med. Har trua streken. :P

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 23:29

Jo, men Co2 blir værende i jordas atmosfære, og derav en del av kraftfeltet. klarer du kvitte deg med det har du gjort menneskeheten en tjeneste utover å etablere 33. februar! Da må gjerne all verdens kvinners endorfiner koke for deg!