Alle innlegg Sukkerforum

kjærlighet eller forelskelse ;)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 13:13

Det er vanskelig å definere kjærlighet og beskrive hvordan kjærlighet føles. Vi må skille mellom kjærlighet og forelskelse. Kjærlighet er en mye sterkere følelse enn forelskelse, og trenger litt tid for å komme frem. Forelskelse er noe man vil oppleve flere ganger i livet, men én gang vil mange oppleve en forelskelse som varer livet ut. Etter hvert omdannes denne forelskelsen til noe vi kaller kjærlighet.

Når vi kommer inn på dette temaet, knytter vi ofte begrepet kjærlighet til forhold mellom kjærester. Men også familie, venner, dyr, natur . Uten at vi egentlig tenker så mye over det, opplever de aller fleste kjærlighet fra foreldre og søsken, og igjen føler kjærlighet for dem. Vi opplever hver dag en familiesituasjon fylt med glede, omsorg, samhold og respekt, men også savn, frustrasjoner, aggressivitet og skuffelser. Alle disse situasjonene er sider av kjærlighet. I et kjæresteforhold forventer man ofte at partneren tenker på samme måte som en selv. Man har gjerne egne tanker om hva som er godt, hyggelig og fint, og hvis partene i forholdet ikke har noen felles forståelse av hva som oppleves som hyggelig og godt, kan det lett oppstå skuffelser.

Derfor vil man oppdage hvor viktig det egentlig er å vite kjærestens behov, ønsker og drømmer. Det er viktig å støtte og forsøke å dekke behovet til kjæresten for å ta vare på kjærligheten. Det høres kanskje enkelt ut, men det er ikke alltid like lett å vite hva kjæresten tenker og ønsker.;)

Respekt er en viktig kvalitet innenfor kjærlighet. Det er ikke bare å vise høflighet, men å vise en holdning i forhold til andre mennesker, uansett om det vil føre til konflikter.

Samme hvilke mål vi setter oss i livet, er det i bunn og grunn kjærlighet vi ønsker oss mest av alt, er jo derfor de fleste av oss har profil her på sukker ;)Hverken penger, berømmelse, makt eller kunnskap vil tilfredsstille oss mere enn kjærlighet. Men selv om kjærlighet er noe av det viktigste vi kan tenke oss, så kan kjærlighet i flere tilfeller gjøre oss så utrolig vondt.

Man kan sette opp noen punkter som er viktige for en sann kjærlighet: Respekt, ærlighet, forståelse, å gi seg selv og andre anledningen til å kunne leve et liv basert på ren kjærlighet, være 100% trofast mot ektefellen eller partneren. ;)

ønsker alle forumsfolkene en strålende påske ,å husk lev i nuet og nyt de små hverdagsgleder ,pga de som betyr mest i lengden :-)

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 13:25 Privat melding

Mye jeg kan si meg enig i her :-)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 14:39

@pepper ..;) Den første fasen i et kjærlighetsforhold er som regel også den mest intense.den fasen man skal bli kjent med hverandre ;)Men selv om forelskelsen kan være intens er den ikke nødvendigvis et tegn på ekte kjærlighet. Mange har opplevd at det andre mennesket slett ikke var så storartet allikevel når den første begeistringen er over. man ble blendet men muligens ikke mettet,hvis du skjønner ?;) jeg tror personlig at Forelskelse er bare en følelse, mens det er engasjement i ekte kjærlighet.vet ikke helt om du er med meg på denne ;) jeg tror personlig at når man går fra å være forelsket til å gi full kjærlighet at man har nådd den toppen å man gir hverandre frihet under ansvar :) man elsker hverandre ;)men som du også ymter frempå som jeg støtter deg i , så er det mange definisjoner på akkurat dette tema ;) poenget er ,når vet man at man kun er blendet av forelskelse og ikke kjærligheten?;)

det er når hverdagen kommer man finner ut om man kan skape et liv sammens etter min personlig mening;) takler man den med opp og nedturer kommer man langt ;)

å takk for innlegget ditt @pepper ,vi er på bølgelengde ,tenker likt;)

Skjult ID med pseudonym cleopatra fr. 18 mars 2016 15:24

@pepper.. å akkurat derfor skrev jeg dette innlegget nettopp pga tidligere tråder ang dette tema ;)

jeg har erindret akkurat det samme som deg . å det skremmer meg litt faktisk ;) veldig mye går på det overfladiske ...lite ang ønsker og behov som du skriver ;) man har fokus på hva man IKKE liker,ikke på hva personen i seg selv kan gi deg, nettopp av andre ting;) derfor har jeg også ikke bidratt noe særlig i disse debattene ,av den ene grunn at fokuset blir feil i mine øyne ;) hvis man hele tiden skal kun lete etter feil,så finner man bare feil,å det positive blir skjøvet bort;)

man må kommunisere mere på sine *dype* ønsker og behov i et godt og trygt forhold, å ikke kun fokusere på overfladiske,kjærligheten handler så mye mere en kun det @pepper ;) men veldig interessant å dele synspunkter med deg @pepper ,liker dine refleksjoner godt;) håper dagen din vil fortsette like bra (formoder jeg) å kos deg videre,jeg selv skal pakke sammens nå,å starte påskeferie ;) klem ;)

(mann 50 år fra Akershus) fr. 18 mars 2016 16:27 Privat melding

Her var det jammen mange kloke ord! :)

(kvinne 46 år fra Østfold) fr. 18 mars 2016 22:19 Privat melding

stemmer det @nigma man produserer fenyletylamin ved en forelskelse ;)

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 22:52

Den dagen kjærlighet trumfer forelskelsens frislipp av endorfiner og derigjennom oppleves som noe sterkere, er 33. februar! Å sette betingelser for overgangen fra forelskelse til kjærlighet er tullete og tåpelig! Svært få kan beskrive en sannferdig potensiell forelskelse, svært mange som har vært forelsket i sin partner kan, betingelsesløst, beskrive en sannferdig kjærlighet til denne partneren!

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 23:17

skal du klare det må du redusere jordas masse!

Skjult ID med pseudonym - fr. 18 mars 2016 23:29

Jo, men Co2 blir værende i jordas atmosfære, og derav en del av kraftfeltet. klarer du kvitte deg med det har du gjort menneskeheten en tjeneste utover å etablere 33. februar! Da må gjerne all verdens kvinners endorfiner koke for deg!