Alle innlegg Sukkerforum

Hvor er vi på vei?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 19 mars 2016 22:57

Jeg vil ikke nevne navn, og jeg kommer ikke til å henvise til tråder.
Dere som har fulgt med på forum i det siste, vet allikevel hva jeg sikter til.

Når folk poster "avskjedstråder", så er det kanskje ikke avskjeden som er poenget. Eller et ønske om oppmerksomhet, som mange later til å tro. Det krever empati å se det egentlige budskapet. Men folk er raske til å dømme i stedet for å forstå.

Enkelte trådstartere blir gang på gang angrepet på en måte som likner mobbing. De upopulære får ofte negative kommentarer på sine innlegg. Og kommentarene går gjerne på person, og ikke på saken i innlegget. Det kommer sårende bemerkninger, og andre slenger seg på. Ekstra ille er det når man skriver under åpen profil, og blir angrepet av et pseudonym.

Burde vi ikke klare å akseptere hverandre og verdsette mangfoldet på forum? Kan vi respektere andres meninger uten å angripe en meningsmotstander? Det som foregår nå, er at noen av de samme menneskene her inne mottar små verbale stikk hver eneste dag - av voksne folk! Dersom det lille stikket kommer fra en av de "populære" her inne, så ser andre gjennom fingrene.

Vi er på et datingforum hvis hensikt burde være å ha det hyggelig.
Helena gjorde noe vakkert forleden. Kravstor postet en fin tråd i dag. La gjerne de positive bidragene få den plassen de fortjener.
Alle mennesker har en historie du ikke kjenner. Be kind - always :)

Og riktig god og fredfull påske!

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 19 mars 2016 23:00 Privat melding

Word!

(mann 48 år fra Oslo) lø. 19 mars 2016 23:03 Privat melding

God påske Creeper🐣☀️

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 19 mars 2016 23:03

Utrolig bra skrevet :)
Håper flere signerer den !

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 19 mars 2016 23:08

Bra skrevet;) Og håper at alle får en fin påske;)

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:15 Privat melding

Man skal ihvertfall være sikker på å ha fått med seg absolutt alle tråder før man beskylder noen for angrep eller frekkhet. Ikke alle som sitter her å leker uskyldig offer har vært like snill selv.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:21 Privat melding

Takk @ptrn.... at det ikke bare er jeg som ser.... og tørr si sine meninger

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 19 mars 2016 23:26 Privat melding

Noen har vel fått "gjennomgå" mer enn andre , så synes det er vel verdt å ta en liten runde i hue på det Ts skriver. Koster lite å være vennlig. Og kan gi en sart sjel et godt boost.

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 19 mars 2016 23:27

Selvfølgelig skal det være sånn!
Dette er jo et utstillingsvindu der vi bør markedsføre oss med våre beste kvaliteter, så det skulle bare mangle.
En god og glad påske til dette alle, og takk for flotte og seriøse meningsutvekslinger de seneste par dagene.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:40 Privat melding

Her skal det smiskes på forum og prate drit på bakrommet. Et helt normalt og typisk norsk samfunn. Er man dum nok til å si meningen sin offentlig så blir man steinet tvert.

Kast første stein den som er uskyldig

Skjult ID med pseudonym Voksenmann lø. 19 mars 2016 23:40

Jeg har ikke vært her inne på Forum på ett års tid kanskje, før i går. Det jeg har sett på disse to dagene har gledet meg positivt. Noen her inne er av de gamle stødige, vittige, saklige. Andre er nye, men også stødige, vittige og saklige. Det er hyggelig å se at alle disse samlet er en såå stor del av totalen som bidrar.

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 19 mars 2016 23:46 Privat melding

Jeg skjønner hva dere mener,-stiller man seg til huggs, får man ofte "pryl" men noen ganger må man også lese mellom linjene, og være "stor" og la være å "hugge". Velg en som tåler det, i stedet. Det er også forøvrig myyyye morsommere 👍🏻 😉

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:51 Privat melding

Men han skal få lov å sitte å slenge ut dritt om andre med nick og det hele??? Noe man greier og overse noen ganger... men til slutt så får man nok. Og nei, det gjaldt ikke meg

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:54 Privat melding

Går ikke i forsvar @nigma, jeg ser det fra en annen vinkel.. men det var tydeligvis ikke positivt

Skjult ID med pseudonym Trallala lø. 19 mars 2016 23:55

Hva er et forum der alle må tenke på hårsåravdelingen til enhver tid.. ? Gjesp.😲 Den som er med på leken må tåle steken..

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) lø. 19 mars 2016 23:56 Privat melding

Akkurat @trallala. Skal man slenge med leppa selv så må man tåle motbør. . Ingen plass for hårsåre

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 20 mars 2016 00:06 Privat melding

Så fint at alle med baller og selvtillit synes at det skal være greit å kjøre over de som helt tydelig ikke er i besittelse av det, mens andre nedlatende kjekkaser og -inner får opptre som puppetnastere uten at noen reagerer . Ja vi er forskjellige , og godt er det,- noen har godt utviklede sosiale antenner , andre aner ikke frem og bak på sånt. Koster det virkelig så innmari mye å bite i seg et og annet , når noen rett og slett ikke har "lært" seg spillet ? Som trådstarter skriver "alle har en historie vi ikke kjenner . Be kind -always!" "Slåss" med de som tåler det,- er jaggu nok kranglefanter her.

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 20 mars 2016 00:16 Privat melding

Det jeg mente var at det tydeligvis ikke er mulig å være uenig med dere.. det er ikke positivt. Kjør på. Best og holde kjeft som vanlig om man er uenig

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 20 mars 2016 00:18 Privat melding

Nigma 😊

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 00:21

Exangel 😊

(kvinne 48 år fra Møre og Romsdal) sø. 20 mars 2016 00:31 Privat melding

Offerrollen? ?? Nei nå må du pinadø gi deg... vet ikke hvem som begynner å bli vel useriøs her nå. Burde kanskje lese om igjen det jeg har skrevet. Dette blir for dumt. Jeg stopper diskusjonen her for min del.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mars 2016 00:37 Privat melding

Signerer den @Creeper
(men ikke.. ja, du vet:))

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 00:44

Samme har jeg tenkt @Ptrn.
Enkelte gir seg ut for å beskytte, mens de selv er de mest hårsåre.
Her må man tåle..End of story.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 01:03

@Villrosa
Det stemmer at jeg gjorde det. Men det blir ikke riktig når det tas ut av sammenheng. Intensjonen var utelukkende positiv og velmenende. Men jeg ser at det ikke alltid tolkes slik, så jeg kan sikkert bli mer forsiktig.

Om alle stiller seg spørsmålet: Hva er hensikten, og oppnår jeg det jeg ønsker? Eller kanskje jeg bør la være. Med det sagt er det forståelig at folk som har blitt angrepet har behov for å forsvare seg.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 01:16

Humor, ironi og sarkasme er ikke humor, ironi og sarkasme dersom mottaker ikke oppfatter det slik. Og enkelte ting som er skrevet her inne er langt utenfor den definisjonen.

Feks er definisjonen på 'seksuell trakassering' UØNSKET seksuell oppmerksomhet. Og grensene for hva som er uønsket varierer fra person til person.

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 01:27

Kappen blåser med vinden.. Og her sitter vi da.. Single hele gjengen. Det rimte IKKE 😂

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 01:28

Jeg tenker at vi kan være uenige og diskutere/krangle så fillene fyker! Men vi kan prøve å gå etter ballen, og ikke spilleren.

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 01:30

Gruppeklem 😂

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 01:37 Privat melding

touche .....

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 01:45

Veldig enig med det du skriver @Nigma!

Man må kunne ha to tanker i hodet på en gang.

Vi skal kunne ha ulike meninger, sprelske innfall og humor.

Å stadig sende nålestikk eller stygge meldinger mot enkeltpersoner faller ikke inn under noen av de tre kategoriene.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 02:22

Valgte å ta bort svaret til Hovmester. Det var en forklaring til ham, og den trenger ikke resten av forum å lese. Alle får gjøre opp sin egen mening.

Med det sagt, så var det ikke nevnt noen spesielle i hovedinnlegget. Alle har sikkert noe å gå på.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 20 mars 2016 03:42

Tipp topp tommel opp @Creeper
Fin påminnelse for ditt budskap

Det er en ting som forundrer meg igjen og igjen. Og det er behovet for å sende spydige, hånlige stikk. Lysten til å hinte sarkastisk og personlig. Behovet for å være det motsatte av velmenende. Sinnet som kommer ut som oppkast av gørr, hvor alle skjønner hvem som er ”målet”. Jeg skjønner det rett og slett ikke! Og jeg klarer ikke se at det bidrar til et mer interessant, givende, bra forum.

Så da lurer jeg litt på hva f.eks @trallala mener med ”gjesp”. Jeg synes faktisk forum ville vært myyyye mer interessant, om jeg slapp å spa gjennom all gørra fra de som skyter fra hofta og ikke dyr seg for å såre, stikke, slå. Jeg synes forum ville vært mye bedre om det fantes rom, både for de hårsåre og de med tykk hud. Hadde sladder og hån interessert meg mest, da ville jeg heller kjøpt et nummer av Se og Hør, eller sett Paradise Hotel e.l.

Ja til temperatur og uenighet, heftige debatter, retorisk skarpe innlegg. Gjerne ironi, sarkasme og humor, det kan bare berike om det er velment på sak, ikke person. Men hvorfor sorte sara skal det være nødvendig å gå i krig med kniv under beltestedet, om andre ser ting annerledes enn meg? Nei takk. Det blir for smått.

Kanskje jeg er feig. ”So be it”! Jeg har vært i én duell her på Forum. Aldri mer, jeg gidder pokker ikke. Livet er for kort. Jeg trekker meg heller, jeg gir angriperen rett og velger heller å ”tape”, fremfor å kaste dritt tur/retur når det skjer på nedrig vis. Vær så god, skyt videre for egen ammunisjon, jeg stikker!

Joda, jeg tror jeg ”tåler” steken. Sukkerforum er ikke en viktig arena i livet mitt. Takk og pris! Saken er at jeg LIKER IKKE å måtte tåle steken. Dritt er dritt. Det fordummer og forpester en diskusjonsarena som kunne gitt mye mer igjen for tidtrøyta, om de som er med på leken også liker steken.

Grrrr! Pføy! Brum! Sånn ja! Puh!

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 20 mars 2016 05:20 Privat melding

Det blir for enkelt å si "den som er m på leken, får tåle steken". I enkelte tilfeller er det lett å se hvem man kanskje bør "ta på m silkehansker", og koster det virkelig så mye? Det skal være rom for uenighet og diskusjon, men disse små spydige stikkene, kan gjøre uendelig mye mer "skade" en et direkte slag i trynet. At man blir lei enkeltes innlegg og måten å gjøre ting på rettferdiggjør ikke å tråkke på andre fordet.
Tinka, enig! 😘

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 07:09

Jeg skjønner ikke engang hvorfor man tar i bruk begreper som 'hårsår' eller 'ta på med silkehansker'. Hvor ble det av den grunnleggende anstendigheten?

Jeg ser stadig innlegg som ikke er av interesse for meg eller som jeg synes er regelrett dårlige. At jeg ikke løper etter og forteller trådstarter det hver gang jeg ser det, er ikke fordi jeg tror de er sarte sjeler, men fordi jeg tenker at vi alle er ulike og at jeg ikke ønsker å være den surmagede personen som hakker på andre. Jeg føler meg ikke bedre hvis jeg klarer å få andre til å føle deg dårligere.

Vi oppfordres jo her til en kultur som ville frydet en mobber på barneskolen. Vi må da kunne ha snert, humor og ironi uten å tråkke på andre?

Så @Tinka: 100% enig i ditt innlegg! La oss være rause, tolerante, og slutte med å kommentere hver gang noen har en annen skrivestil.

Det vil gjøre det hyggeligere for oss alle. :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 07:23

Ja .....altså... her er eg litt ambivalent til å skrive noe kjenner eg... for folk leser og tolker ting veldig ulikt...og har ulik humor, tone, omgangsform, kultur og tålegrense ja... og kommunikasjon skriftlig er ekstra utfordrende, ....men det er et relevant tema som tydelig påvirker enkeltpersoners trivsel (det skal man jo være rimelig tett i nøtta for å ikke ha sett)

Eg er selv vant med en relativt røff verbal kultur/omgangsform (iallefall relativt til "østlandskulturen" hvis eg kan få si det)...og mulig noen har lagt merke til dette..andre ikke....og noen har likt det, andre igjen ikke (hvorav de fleste ignorerer meg, men har da saktens selvsagt også fått både pes og stikk som det heter...som forventet i grunn) .....og noen har kanskje blitt støtt på egne eller andres vegne....
med mindre eg har ment det slik (støte) så har det i tilfelle vært et arbeidsuhell...og skylda deler eg mer enn gjerne med dårlige mottakere i receiving end i mange tilfeller (vart noen støtt nå?-helt greit..i så tilfelle kan du ha det så godt for min del;) ) .

FOR vel er vi litt røffe i kanten der eg er fra, MEN det skal IKKE være direkte ondsinnet (med mindre personen "had it coming", og selv da skal det helst være av en art som gir personen sjansen til å own up og komme noenlunde ut av det, men vi gir ikke ved dørene så to advarsler og sjanser får du ikke (sjelden) ;) )

Eg savner av og til mer takhøyde og mindre selvhøytidelighet (evt velvilje til å se humoren bak) ...og feilslått etikkpoliti eller overdreven indignasjon, rystelse og "fornærmethet" for ikke å snakke om folkesykdommen "å føle seg krenket" både på egne og andres vegne kan også drepe all humor og lekenhet

forts følger (desverre for de som hater lange innlegg)

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 07:26

MEN når det er sagt, det kan også MOBBING....drepe humoren og stemningen
..og noen liker nok best (kan best?) å mobbe eller komme med intetsigende kommentarer som gjesp og andre stikk...det er lavmål og en totalt uinteressant kommunikasjonsform...(for meg iallefall)
Få sagt at du er uenig eller synes det er kjedelig på en litt mer spennende, intelligent og kreativ måte da...hvis du absolutt må si at det er kjedelig...om du får det til da lissom!??

...det er min oppfordring og utfordring til de som spyr ut stikk i form av tomt tankegods og kun er ute etter å sable ned enkeltpersoner okke som hva de skriver om.. det er en trist birolle å ha i et forum forresten...den usmarte mobberen....men dersom man ikke kan få oppmerksomhet for gode, smarte eller morsomme innlegg er kanskje negativ oppmerksomhet bedre enn ingen...

Det aller beste er å la være å kommentere eller lese i en tråd hvis den er såååååå uinteressant....dersom andre finner den interessant...så stikk da vel,uten å legge igjen sure spor... for de andre synst nemlig det er uinteressant at du synst det er uinteressant...så interessant er du ikke lizzm:P

Dette er slik eg ser det, og det er et par tre ting å gjøre med mobbere, sette de plass, ignorerer de evt spille deres eget spill bedre enn dem selv...det kan jo være det aller morsomste...en stund...før it gets old og man ikke gidder mer..som Tinka var inne på, det er begrenset med tid man bør/vil bruke på sånt/sånne...og noen ganger er det håpløst å bli kvitt djevelskapen, litt som veggdyr...og det er kjedelig å ha....da er det best å forlate åstedet som alle vet.

så JO eg synes tråden var på sin plass
.. for vi kan nok alle reflektere litt rundt saken og egen og andres rolle, innimellom går det sport i å være negativ...og det bikker da fort til dårlig stemning... og hvem liker egentlig det??

Samtidig kan man reflektere rundt egen hardførhet...og trene seg på å se etter humor og intensjon hos avsender, for man kan også bli litt "blind" på det velvillige øyet ved for mye gruff.

Så alt i alt, bra innlegg @Creeper, signerer @Tinka og enig med mange andre her i både ett og hitt.

MEN husk på nå folkens:
Hiv ikke babyen ut med badevannet! ;D

love, peace and humor fra kusine Anton

PS: den første som "gjesper" får et latterbrøl fra meg nå, for eg ser at "I got it coming!!" ;-P ;D :S

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 08:20

Jeg er faktisk i mot mobbing, og synes ikke man skal være slem mot de svake og henge ut enkeltpersoner. Man kan mene noe på generelt grunnlag som enkelte tar personlig. Det er altså totalt misforstått at jeg mener det er greit å slenge dritt til enkeltpersoner. Jeg er ikke så mye her inne at jeg får med meg alt på tvers av tråder. Jeg har sikkert gått glipp av mye. Jeg synes forøvrig det er lett for mange å overanalysere det folk sier, og tro at alle tenker likt som seg selv.
Hva gjør nå Antonyma? Er ikke det å gjøre omtrent det hun selv kritiserer?
Lavmål, uintelligent, stikk da vel osv
Jeg skal prøve å holde meg unna.
Men uansett, folkens. God påske 🐣

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 08:42

hehehe, tralalala,.. you crack(ed) me up!! :o :-)

thanx, deilig å le så godt på morrakvisten

den der slo faktisk et langt gjesp by a mile or two!
*lerogler*

...hadde ærlig talt ikke lagt så mye merke til deg før eg...(er du kjent for å gjespe mye? slapp av, du er i så fall i godt lag her inne ;) ), men nå skal eg følge bedre med deg, for du kan nok glimte til skjønner eg! ;D

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 09:14

ah!!!
LOLer veldig mye her nå Hovis!! not kidding ;D

that was a freaking good one! :D :D :D :D

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:20

@Ts og @Apollonis: Veldig enig.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 20 mars 2016 09:33 Privat melding

ts
Veldig bra å ta opp dette...)))

Det som beskrives er ikke akkurat noe ukjent fenomen på diverse nettforum. Man kan si at "den som er med på leken må tåle steken", men jeg mener man likevel bør forsøke å tenke over hva man skriver.
Mange vet hva de sender et "stikk" til en person (en person, IKKE et nick) i det de poster, men de vet ikke hvordan dette blir oppfattet.
De fleste tåler dette, men blir det for mye og for ofte kan det til slutt gå innpå en.
Vi bør alle tenke på det sitter vanlige mennesker med følelser rundt på PC,ene.

Jeg tror dessuten at det er et dårlig sjekketriks å forsøke å "brilliere" med personangrep på sukker trådene..)..

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 20 mars 2016 09:45 Privat melding

Jeg tror vi på generell basis er enige, så Lexi, Anton, Apollonis og tralala ,-fine innspill på noe som vi alle bør tenke over. Og skal vi "slåss" finner vi en "verdig" motstander, enkelt og greit ,--som Ts sa : "Be kind ,- always! " god påske folkens! 😘

Skjult ID med pseudonym missa sø. 20 mars 2016 11:07

Tommel opp for trådstarter!!

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 12:43

Katarsis noen?

The Unforgiven I II og III - Metallica

https://www.youtube.com/watch?v=5hhdjWHm9Vk

(mann 40 år fra Buskerud) sø. 20 mars 2016 12:52 Privat melding

Jeg undres?
Diverse utsagn både i denne tråden og i andre tråder. Ville de bli fremsatt om folk her inne var samlet IRL?
En del ville definitivt det (dessverre) men langt fra alle er min påstand.

Det brukes flere teknikker her inne for å fronte sine meninger, og det er i og for seg greit nok. Noen liker hersketeknikken mens andre tar på seg offerrollen. Det er jo slik i det daglige livet også, men det som er sjeldnere IRL er at noen bruker disse rollene ovenfor fremmede/langt ute i vennekretsen.

Også leste jeg noe interessant lengre opp her. et utsagn om at "vil du være med på leken så må du tåle steken" Tjaaa.. Kanskje du må det i de tråder hvor det er lagt opp slik, men hvorfor må jeg la noen diktere for meg hvordan alle tråder skal være? spesielt mine egne tråder? hvem har satt reglene på at "vil du være med på leken så må du tåle steken"? hvorfor ikke " vil du være med på leken så må du følge etiketten" eller "nettvett" Hvorfor skal jeg bare ut av det blå akseptere at DU har rett til å skrive hva du vil? Hvem har bestemt det?

Vet ikke, kanskje noen har svaret! jeg bare undrer jeg.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 20 mars 2016 15:21 Privat melding

Bare lest toppen og jeg er helt enig med Creeper og nigma.

Det er noen som igjen og igjen skriver: "Den som er med på leken får tåle steken."

@nigma :-)
Du skriver at folk bør bevege seg utenfor barnehagegjerdet. Ja, men dette har i realiteten lite med såkalt barn eller voksen å gjøre. Det har vel så mye med empati å gjøre, og slik sett er folk forskjellige livet ut :-(

(mann 46 år fra Oslo) sø. 20 mars 2016 15:31 Privat melding

Ha en god og fredfull påske Creeper :-)

Skjult ID med pseudonym Balder sø. 20 mars 2016 16:00

Unnskyld er et utrolig effektivt ord. Jeg var lenge en type som ikke ville innrømme feil, men min yngste datter lærte meg hvor effektivt et unnskyld er.
Hver gang hun gjør noe galt (og det er ofte, hun er en ramp :-D) sier hun "okei Unnskyld". Det er vanskelig å si noen mer da.

Det er av-vepnende, og det kan irritere livet av en som egentlig var ute etter en krangel :-)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 20 mars 2016 16:08

Salige Einar Førde som var ein ironikar av klasse, opphaveleg frå ei "røykfylt bergsprekk" på Vestlandet sa: "Jo eldre eg vert jo oftare innser eg at eg aldri tek feil"

(mann 40 år fra Buskerud) sø. 20 mars 2016 16:09 Privat melding

@villrosa
Trår stadig feil, men mitt syn på akkurat dette er vel ikke veldig hemmelig er det?

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 20 mars 2016 16:22 Privat melding

Er dette virkelig så vanskelig? Vi sier ting i ( etter eget hode) beste mening, med humor, som regelrett kritikk, eller bare for å være med i diskusjonen .men Når vi gang på gang ser og skjønner at noen ikke har det like lett med "regler" for humor, sosial intelligens, selvsikkerhet eller eget selvbilde,- koster det virkelig så mye å gå litt forsiktig frem? Noen av oss har fått på trynet selv og burde være oppmerksomme på hvordan det føles . Og joda, en god egenskap å kunne be om unnskyldning, enten fordi man har tråkka feil, eller fordi man rett og slett vil legge en diskusjon død. Noen ganger må man ta på voksen-hatten .

Skjult ID med pseudonym Trallala sø. 20 mars 2016 16:23

Jeg er så glad for at jeg har to fine barn som er reflekterte, som jeg får gode tilbakemeldinger av lærere og andre voksne på. De mobber ikkje andre, bryr seg om sine medmennesker. Er to flotte gutter med empati, og i vår familie sitter unnskyldningene løst. Jeg har oppdratt dem begge alene. Det gjør meg litt stolt.

Skjult ID med pseudonym Kakadue sø. 20 mars 2016 16:35

Er generelt enig med ts og andre her; alle bør snakke på forum som om dei hadde stått face to face med de andre her inne.
Men litt usikker på om de fleste snakker om tonen generelt her inne, eller om det henvisast til noko spesielt?
Når ein snakker om mobbing, skal ein og trå varsomt, for det er ikkje gitt alltid kven som er "offer"...
@Villrosa - i mine auge har ikkje du vore ufin alle fall.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 20 mars 2016 16:51

Siterer Villrosa fra tidligere i tråden: "Jeg mener vi som oftest går etter ballen jeg...de fleste i alle fall. :-)"

Det tror jeg faktisk omtrent alle har som intensjon å gjøre, både fordi de heller vil ha ballen enn ballene (eller jah..), og fordi kommentaren da står som en påla elegant over tid og trenger ikke slettes. Så er det jo ikke alle som leser verken skarp velformulert ironi (bommer selv på den underfundigste), eller håndterer den rake motsetning (ganske naken førstereisskribent) like tolmodig. Det er også en egen øvelse å håndtere variable strategier mot målet kjæreste - f.eks. markedsføringstråder som popper opp og forsvinner igjen. Jeg f.eks. plystrer og leser annet..

Husk at ikke alle har susp. og da kan det gå i ball hva som oppfattes tatt av ball og baller. Telle til 10 og tenke "må jeg sende denne?" er bra. Det har jeg gjort flere ganger. Ikke vær gjerrig - tenk at kladden du sletter og ikke sender er god trening i både skriving og impulskontroll.

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) sø. 20 mars 2016 21:43 Privat melding

Jeg tenker at når en person må komme med sure kommentarer og angrep på innlegg..Så er det fordi vedkommende føler seg truffet på et eller annet vis...

Skjult ID med pseudonym - sø. 20 mars 2016 22:24

Hvilken boble er det dere lever i? Om en kommentar på sukkerforum medfører at dagen din blir noe bedre eller verre enn den hadde trengt å bli - stikk herfra fort som faen, oppsøk psykolog og gjør noe med livet ditt! Dette er et åpent forum for Sukkers noen og 100-tusen medlemer (visstnok), er det her du kommer for å bygge selvtillit, troen på deg selv, finne medgang eller hva det nå måtte være innenfor en rosa boble...må du gjerne gjøre det, men hvorfor forventer du at resten av "verden" skal ta hensyn til hva du tåler og ikke tåler? ALLE, og da mener jeg ALLE, på dette forumet er som regel rivruskende uenig med ALT jeg sier (helt sikkert dette også) de gangene jeg tar turen innom for å bedrive litt voksenopplæring! Hadde dette vært et problem for meg, må JEG ta konsekvensen av det! Ikke dere! Hvilke sutrete og egosentrisk greie er dette!?

Skjult ID med pseudonym Kravstor sø. 20 mars 2016 22:59

@Creeper
Fin tråd og jeg forstår hva du tenker. Jeg signerer jo på at vi skal ta ballen.

Det har hendt noen ganger at jeg har stusset over innlegg. Innlegg jeg ikke synes har vært helt i tråd med det inntrykket jeg har fått tidligere. Jeg oppfatter av og til at det da er en støtte erklæring iforhold til andre som man har en sterkere relasjon med. Jeg tror dette i mange sammenhenger kan foregå nærmest litt instinktivt. Vi beskytter de som er i vår flokk. Jeg er nok selv ganske selvstendig og stusser litt over dette behovet for å bygge allianser og nettverk kan være så sterkt, at man kan gå ganske langt for å forsvare alliansepartnere som egentlig er på veldig tynn is. Nå mener ikke jeg at det er noen formelle allianser her inne. Mer ubevisste allianser mellom noen som ser likhet i andre eller føler trygghet ved å ha de på lag. Vi er alle forskjellige. Jeg skal ikke påstå at det er feil å bygge nettverk. Jeg har bare beskrevet veldig subjektivt hvordan jeg oppfatter noen av konfliktene fra sidelinjen.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:12

@ Villrosa
Nå må jeg innrømme at jeg blir litt forvirret her. For en tid tilbake var det du som fikk gjennomgå i noe som for meg framstod som én enkelt hendelse fra én bestemt person. Du reagerte med å anmelde vedkommende til Sukker, for deretter å få ham utestengt.
Jeg valgte å slette min aktive "hyllesttråd" til samme person, ettersom jeg ikke lenger ville stå inne for at han bare var en positiv bidragsyter slik jeg hadde fått inntrykk av.

Det som har foregått her over tid, har noen fått med seg - men tydeligvis ikke alle. Det handler ikke om allianser eller nettverk, men om noen som til stadighet skal slenge spydige kommentarer til enkeltpersoner uansett hva og hvor de poster. I tillegg kommer den rene personforfølgelsen hvor det er om å gjøre å fortelle at man har avslørt hvem som skriver bak et pseudonym. Det synes jeg er trist. Noen bruker pseudonymene sine til å prate en masse vås. Andre kan ha god grunn til å ville skjule sin identitet her inne. Noen deler intime og veldig personlige ting, andre bor på hemmelig adresse. Hva er hensikten med å lete dem opp uten at den anonyme har bedt om å bli funnet?
Er det for mye forlangt at man skal kunne opptre på et forum for voksne uten å bli kalt "Fi..e" eller bli fortalt hvor lavt selvbildet ditt er? Det handler ikke om å være på forum for å bygge selvtillit eller bo i en rosa boble. Det handler om å opptre som voksne mennesker. Jeg er rystet over holdningene til enkelte som svarer i denne tråden, og synes langt på vei at enkelte legitimerer mobbing.

(kvinne 48 år fra Oslo) sø. 20 mars 2016 23:22 Privat melding

@Kravstor
Hørtes kjent ut, Ja!

(kvinne 50 år fra Hedmark) sø. 20 mars 2016 23:27 Privat melding

Hvor finner jeg liker-knappen??
Dette innlegget var knall!!
Det er sånn det bør være! At vi respekterer alle for den de er.
De fleste av oss har med oss en ryggsekk med erfaringer og det er ikke sikkert de er like gode for oss alle...
Så vær hyggelige eller la være å si noe, tenker jeg da :)
GOD OG FREDFULL PÅSKE TIL DERE ALLE :)

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:29

@ Kravstor
Usikker på hva du sikter til, men jeg har vel observert at de som er mest aktive med negative kommentarer raskt kan få en skare med tilhengere som bare henger seg på.
Det er vel slik IRL også - dessverre.

Skjult ID med pseudonym - sø. 20 mars 2016 23:30

Dette er ikke en tråd om hvorfor noen velger skjule sin identitet, men vi kan godt utvide den til og å handle om det! Har man lavt selvbilde er det neppe klokt å eksponere seg steder hvor man kan møte motstand. Jeg vil hevde dette er tullete, om man samtidig skal bebreide motstand i sin egen følsomhet! Personlig vil jeg aldri la sak stå uforklart fordi noen er en sart sjel! Da får de la være blande seg! Uten at jeg skal kalle de fitte eller kuk av den grunn!
Ensidigheten du legger i å være et voksent menneske, forundrer meg! En skulle tro å bli kalt fitte eller kuk ville prelle av et "voksent" menneske!

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:33

@ streken -
Det preller av mange, kanskje de fleste. Men jeg tenker at det kommer an på sammenhengen, og det kommer an på hva det samme mennesket har måttet tåle tidligere samme dag. I tillegg kommer det kanskje på toppen av andre utfordringer som livet er fylt av.

Kan vi ikke diskutere og være uenige uten å bli benevnt som kjønnsorganer. Ville du sagt dette til en fremmed person første møte IRL?

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:39

Alle kan gå i seg selv iblant, Villrosa. I hovedinnlegget skriver jeg "vi" og "oss", og det skulle da også inkludere meg selv.
Når det gjelder den unge mannen, så var det et velmenende tips jeg kom med. Min styrke, og svakhet, er at jeg tør å si det mange andre tenker. Jeg kan være ubehagelig ærlig, men sjelden ufin. Så ja, jeg takler det som mange her mener at man bør tåle på et forum, men jeg sier også ifra når jeg vet at alle andre ikke tenker som jeg. Heldigvis for det.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:42

Mener du at man ikke bør stoppe mobbing om man ikke er feilfri selv?

God påske, Villrosa :)

Skjult ID med pseudonym - sø. 20 mars 2016 23:44

Nå ville jeg neppe referert til noen i en diskusjon i form av et kjønnsorgan, om noen velger gjøre det ovenfor meg så får jeg meg en etterlengtet latter - verre er det ikke! Om livet fyller deg med utfordringer slik at du ikke tåler å bli referert til som kuk eller fitte, er det en ting, men jeg tolker egentlig ikke denne tråden til å handle om kjønnsorganer! Om livet fyller deg med utfordringer du ikke takler, er det neppe lurt å forsøke finne styrke på et åpent forum, eventuelt, skape deg en "virtuell" virkelighet på et forum i den tro at her vil alle meningsytringer stå uimotsagt!

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:44

Vi tenker nok ulikt, Villrosa. Jeg synes det er mer ubehagelig å bli ignorert og "fryst ut" enn å få et ærlig svar om hvorfor det kan være slik.
Å forbigå noen uten kommentarer får ham neppe til å føle seg bedre, men det får kanskje alle andre til å føle seg "snille".

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:47

@-
Man skal selvsagt ikke la meningsytringer stå uimotsagt. Jeg er isåfall den aller siste til å mene det, slik som jeg elsker å diskutere alt mulig.
Men jeg synes at det er trist at folk som er litt annerledes skrudd sammen enn den "faste gjengen" her inne, nå har valgt å forlate forum fordi det ikke var plass til dem.

Skjult ID med pseudonym Creeper sø. 20 mars 2016 23:53

Pepper, takk for et fint innlegg i tråden.
Grunnen til at jeg nevnte den gamle saken, var for å vise Villrosa at "man skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer en selv". For hun reagerte nemlig veldig da det var hun selv som var rammet.

Vi er alle ulike. Noen velger å ta opp kampen, og svare mobbere med samme mynt. Og da risikerer man selvsagt å selv bli oppfattet som drittsekker av alle som ikke kjenner forhistorien. Men andre bare forlater forum i stillhet. Jeg klarer bare ikke å forstå hvorfor vi skal være ute etter "å ta" hverandre her inne.

Skjult ID med pseudonym - ma. 21 mars 2016 00:00

Ja, det vet ikke jeg så mye om! Generelt bør man ikke oppsøke noe man ikke tåler. Det kan være individuelle årsaker til at man ikke tåler det, og da bør man reise vekk! Hvem er "den faste gjengen". Jeg er veldig enig med deg i at det ikke bør eksistere "en fast gjeng" som tror de er noe! La oss ta dem - jeg er med!

Skjult ID med pseudonym Creeper ma. 21 mars 2016 00:07

Hahaha...streken!
Ok, deal! Møt opp hjemme hos meg i morgen kveld med finlandshette og balltre.

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 21 mars 2016 00:08 Privat melding

Konklusjon må være utfra noen innlegg her inne:
-Om du har hatt en dårlig dag, ikke bruk sukker.
-Om du har hatt en kjip uke, ikke bruk sukker.
-Om du har hatt det tøft i livet (kanskje blitt mobbet tidligere) ikke bruk sukker.
Du er tydeligvis ikke verd det å være her inne siden du ikke tåler å bli kalt ting (person, ikke sak)
Genialt! La oss slutte med antimobbe programmene på skolene.. De som blir mobbet der er vel heller ikke verd det?

Nei, jeg skjønner at det nødvendigvis ikke var slik ment. Men kan jo leses slik..
Det skumle er at jeg har sittet å lest igjen endel tråder. Og ser likhetstrekk med kommentarfeltet til nettavisen.(og det sier sitt)

(mann 40 år fra Buskerud) ma. 21 mars 2016 00:09 Privat melding

Igjennom

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 00:28 Privat melding

@Santnose
👍🏼

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 00:28 Privat melding

Det var ment som en tommel opp:)

Skjult ID med pseudonym - ma. 21 mars 2016 00:36

Det er ganske utrolig at noen våger sette likhetstegn mellom mobbing av barn i grunnskolen og frivillig deltagelse på et datingforum blant voksne mennesker! Helt utrolig! Tommel ned!!!

Skjult ID med pseudonym Creeper ma. 21 mars 2016 00:41

Relevansen er at unger som mobber har lært adferden sin fra et sted. Det finnes mange historier om hvordan foreldrene til mobberen velger å bagatellisere egne barns handlinger. "slikt må de vel tåle, det var ikke så vondt ment vel?"

Skjult ID med pseudonym - ma. 21 mars 2016 00:56

Om det gjør de to kontekstene sammenlignbare for deg, får du selv stå for det! Jeg ser ingen sammenheng! Og jeg ser ihvertfall ingen som helst grunn til å gjøre det sammenlignbart! Jeg ser rett og slett ikke hvordan eller hvorfor barn som mobber barn har noe som helst relevans i denne tråden, og hvordan man kan lese denne tråden til at man skal slutte bry seg med det!? Unger som mobber skjønner veldig sjeldent hva det er de driver med...jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor jeg må diskutere dette...? Det er en helt hinsides sammenligning!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 01:01 Privat melding

... men de voksne burde vel skjønne hva de driver med...

Skjult ID med pseudonym - ma. 21 mars 2016 01:18

Ja - så hvorfor i alle dager skal jeg tas til inntekt for å være for mobbing i grunnskolen, kristin? Du ga tommel opp!
Hvorfor skal jeg ta hensyn til at du har hatt en tøff dag, jeg kjenner deg ikke!
Hvorfor skal jeg ta hensyn til at du har hatt en tøff uke, jeg kjenner deg ikke!
Hvorfor skal jeg ta hensyn til at du har hatt et tøft liv, jeg kjenner deg ikke!
Har du hatt det så jævla tøft så kanskje du skal være litt forsiktig med hvor du beveger deg!

Men, å sette likhetstegn mellom dette og å mobbe barn i grunnskolen er rett og slett ufint!

Skjult ID med pseudonym Antonyma ma. 21 mars 2016 02:06

Som G n' R ville sagt det:

Welcome to the jungle! ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=kr8-E8may2Y

<3 Anton

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 02:11 Privat melding

Har ikke hatt det så jævla tøft jeg @streken, men så sint som du nå virker, så høres det nesten ut som om du har hatt det...

Men hvis en nå da skal snakke om mobbing så er akkurat det verken greit iht barn eller voksne. Og det kan for noen være like vondt å bli mobbet som voksne. Enig at mange barn ikke har forutsetninger til å vite hva de gjør, men de voksne burde vite bedre!
Og ja, her inne har det til tider vært ufine og usaklige kommentarer til visse av visse Og det er ikke greit! Og Ja, en er her inne frivillig, men gjøre det, det greit å være ufin mot andre? Nei!

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 02:23 Privat melding

Og det er vel ingen her som har sagt at du Streken er for mobbing i grunnskolen.

Natta.

Skjult ID med pseudonym Lexi ma. 21 mars 2016 06:59

@Santonse: Ti tomler opp.

Og hvis det bare er du og syv, åtte til som forstår at mobbing ikke er mer greit mot voksne enn mot barn, da er det veldig klart for meg hvorfor stemningen her til tider kan bli stygg.

Mobbing er faktisk ikke greit uansett. Og ansvaret skal ikke legges over på den som blir mobbet med at 'du må bli mindre ømskinnet', 'den som skal være med på leken må tåle steken'. Er dere gått fullstendig av skaftet? Jeg kan nesten ikke tro mine egne ører at voksne folk forsvarer en kultur som fremelsker mobbing!

Mennesker skal behandles med respekt. Punktum. Det betyr ikke at man ikke kan diskutere friskt, og at folk med sterke meninger ikke må tåle sterke meninger tilbake, men det er unødvendig å gå etter de som er svake, og det er unødvendig å jage i flokk mot de man oppfatter som sterke bare på grunn av at man misliker skrivestilen eller synes de får for mye oppmerksomhet.

Og når jeg sier jage i flokk mener jeg ikke noe koordinert angrep, eller avtalt spill, men når mange nok uttaler seg negativt om enkeltpersoner over tid da blir det faktisk ikke greit.

Og kom ikke med 'humor og ironi' for det er faktisk ikke fnugg av hverken humor eller ironi i å stadig sende små nålestikk.

- Du er dum (åhh - skjønte du ikke at det var ironi?)
- Du tar for stor plass (humor - ikke vær så ømskinnet!)
- Jeg sovner av å lese innleggene (vidd - avansert sådan!)

Jeg er imponert over de som har tatt opp dette emnet, og over de som støtter det. Ikke fullt så imponert over de som synes det er greit fordi det er frivillig å være her.

Det er frivillig å være de fleste steder jeg ferdes, på nettet eller i den virkelige verden. Jeg ser ikke på det som en blankofullmakt til å være ubehagelig.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt ma. 21 mars 2016 07:20

Internett som sosialt rom er jo relativt nytt. Jeg tror sannelig ikke vi henger riktig med i svingene.

Man kan tenke seg et forum som dette som en sjø. I denne sjøen finnes det fisk. Søte små, men også fisk som biter. Gjedder er glupske rovfisk. Det finnes kanaler, som forbinder denne sjøen til andre sjøer så man må påregne å treffe krokodiller i dem også. Kanskje til og med hai.

Jeg tror det vil ta lang tid før man har greid å kultivere internett på en måte som gjør at hvem som helst når som helst kan ta seg et bad uten fare. Det er ikke sikkert det skjer noensinne.

Men, selv om et forum som dette har sine naturlig rovdyr betyr ikke det at man skal legge seg fullstendig flat for dem heller. En tråd som dette er derfor helt på sin plass. Noen vil kanskje tenke mer over sin egen fremferd, andre gir blaffen, men summen fører forhåpentligvis til en økt bevissthet om at det er mennesker med følelser som skriver her inne.

Muligens.

Det vil jo alltid være et spørsmål om en krokodille lar seg kultivere til å bli vegetarianer. Vi husker jo alle hvordan reven slet i musevisa til Torbjørn Egner.

Skjult ID med pseudonym Chutlu ma. 21 mars 2016 07:27

Få nr... Nå hører jeg " God hate us all" 😇

Skjult ID med pseudonym Chutlu ma. 21 mars 2016 07:33

Slayer!

(kvinne 54 år fra Østfold) ma. 21 mars 2016 08:22 Privat melding

Godt å se at folk er våkne,-Kristin, Santose,Lexi og Rampegutt 😉 Man lærer mye om folk, på godt og vondt,og det er viktig å huske på at når man skriver er man avhengig av at man blir tolket riktig , det er mye enklere å ta sånt face-to-face, da har man til en viss grad mulighet til å observere mottaker, men det har vi ikke mulighet til. Alle kan gå i seg selv, alltid. Mobbing er ikke greit , på noe plan. Skal man "sloss" velger man noen som vil være m på leken, ikke en som ikke forstår og som er "liten" og svak. Synes jeg. Be kind, always! Viktig tema dette, Creeper! Takk for gode innspill.😊

(mann 45 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 09:42 Privat melding

Word @creeper

(kvinne 48 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 12:33 Privat melding

Takk, @Kira, sletter akkurat det innlegget mitt for å unngå mer drama jeg da ;)

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 21 mars 2016 12:47

Følger opp mitt forrige innlegg om ball kontra baller:

Forklaringen på fella som er lett å gå i er kalt objektifisering (og la meg for ordens skyld legge til at jeg har selv empirisk bakgrunn, så dette tillegget har jeg funnet ut av i livets skole). Les litt Skjervheim - det er subjektet/saken som må diskuteres ikke objektet/debattanten om man vil overbevise:

http://org.uib.no/uibmag/1-97/Hans.html

http://org.uib.no/uibmag/1-97/Skjervheim.html

(mann 53 år fra Oppland) to. 24 mars 2016 19:13 Privat melding

Jeg tror vi er på god vei..)

(kvinne 52 år fra Oppland) to. 24 mars 2016 19:40 Privat melding

Det skrevne ord kan ikke bli uskrevet .når det er sagt , tror jeg mange tar forum litt vel alvorlig det er en lekearena der alle stiller likt i og med vi er single , Jeg tror heller at det er i denne settingen , lengsel savn håp frustrasjon osv som gjør folk mer sårbare en forumet i seg selv .
Dere er alle vakre unike nydelige skapninger selv om dere kommer i forskjellige former og utsende . tørr å være glad i dere selv , da får dere så enda mye mer til å gi til de som er så heldige å få dere som kjærester .Vær mot andre som du vil de skal være mot deg ,vis respekt, lek å ha det gøy ,flørt og tull , Forum er ikke livet det er en mellomstasjon til noe spennende som ligger i fremtiden ...Påskeklem

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 25 mars 2016 09:31 Privat melding

Kloke Afrodites 😍

(mann 48 år fra Akershus) fr. 25 mars 2016 19:43 Privat melding

God Påske alle sammen ;)

(kvinne 52 år fra Oppland) fr. 25 mars 2016 19:46 Privat melding

Takk smarte vakre Gille og God Påske våren16 :-D

(mann 48 år fra Akershus) fr. 25 mars 2016 21:17 Privat melding

Takk Gravlax men vil trå forsiktig her inne denne gangen ;)

(mann 40 år fra Buskerud) lø. 26 mars 2016 01:40 Privat melding

@-
Beklager, men jeg har opplevd det som meningsløst å skulle diskutere med deg, du skal som alle andre få lov til å ha dine egne meninger.
Jeg noterer meg dine meninger men stopper med det!

@afrodite
Jeg ser det litt annerledes.
Vi er ikke like, og det eneste vi "vet" vi har til felles er singeltilværelsen.
Derfor kan ikke bare noen av oss definere forum som en plass der kun de som "er med på leken tåle steken" skal få lov til å være.

(kvinne 52 år fra Oppland) lø. 26 mars 2016 02:05 Privat melding

Santonse du får mene hva du vil kjære, det er mangfoldet av personligheter som jeg personlig mener former forum , om det er spøk latter eller alvorlige debatter ,seriøse eller høyt svevende innlegg ,så lenge alle viser hverandre respekt er jeg fornøyd :-D

(mann 48 år fra Akershus) lø. 26 mars 2016 02:40 Privat melding

Respekt er det viktigste er min mening ;)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 mars 2016 06:14

Har ikke vært så mye her som jeg var før. Mistet interessen da urettmessig sensur slo til. Det er interessant å se at selv om 3-4 av oss gamle debattanter er fraværende så er det hett her likevel. Det bekrefter det som jeg påstod før jul at de som hadde behov for å sensurere andre er hovedproblemet, og de har funnet nye allianser. Og fremdeles er det slik som på skoleplassen der "mobberne" finner hverandre og går etter de som er utenfor frivillig el. ufrivillig. Nevner ikke navn så ingen trenger å spekulere.

Ver ikke hvordan det er nå. Men tidligere så ble de som hadde et annet syn og var tøffe til å lufte det sablet ned. Da kom de en etter en og ble personlige og var enige med hverandre i drittslengingen mot den som stod alene, selv om noen av de som stod utenfor debatterte saklig. De som var enige med hverandre dengang var de samme personene som hadde en egen tone seg i mellom, folk som hadde funnet hverandre De ble av noen kalt for de innenfor.

Det må kunne være nok takhøyde her til at folk kan si sine meninger så lenge de diskuteter sak. Og de som alltid tar personer får gå foran speilet og spørre seg selv: "Hvorfor har jeg sånt behov til å rakke ned på andre? Hvorfor kan jeg aldri diskutere saklig? Trenger jeg et vertsdyr?"

Ironi, spøk og satire høres flott ut. Men skriftlig passer det ikke alltid da kroppsspråket er borte. Da blir det ord som kan bli misforstått. Og så er det også vanskelig å bruke det muntlig. Avheng av mottakeren. I tillegg er det noen ganger at noen bruker å skjule seg bak spøk og ironi for å fornærme andre.

(mann 48 år fra Akershus) lø. 26 mars 2016 06:21 Privat melding

Det er koselig at vi møtes her men at vi behandler hverandre med respekt og ikke fornærmer hverandre med spydigheter m.m

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 26 mars 2016 09:10 Privat melding

Er nok mye av det samme enda @Apache.. men dog litt i "bølgedaler"

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 mars 2016 14:48

@Villrosa: Det med innenfor er så enkelt som at enkelte mennesketyper finner hverandre. Kan være felles interesser, felles form for humor, felles sjargong og samme mennesketype. De finner hverandre på jobb, skole og overalt der det er flere samlet over lang tid. Og som oftest støtter de opp om hverandre når det trengs. Det er ikke noe negativt i det. Det er som oftest de utadvendte og ekstroverte som finner sammen hvis alt det andre jeg nevnte ovenfor er tilstede, altså humor osv.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 mars 2016 14:50

Jeg liker å diskutere og mener det må være takhøyde for forskjeller, men drittslenginger er jeg i mot.

(mann 48 år fra Akershus) lø. 26 mars 2016 14:53 Privat melding

Ingen er feilfrie Villrosa. Hadde alle vært det så hadde ikke livet vært noe spennende. å leve. Alle her inne har mange fine egenskaper men på sin måte

Skjult ID med pseudonym Creeper lø. 26 mars 2016 17:22

Å se "sirkelen" er lettere om man befinner seg på utsiden enn på innsiden.

(mann 37 år fra Møre og Romsdal) lø. 26 mars 2016 17:27 Privat melding

Mange med sterke meninger her..synes dere skulle svart med deres egentlig kallenavn..så får folk vite litt hvor dere står

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 mars 2016 20:44

Det med pseudonym og egne navn ble diskutert mye etter 2011, og mange mente at de som brukte pseudonym hadde lettere for å trolle og drittslenge. Avisene innførte kun innlogging med fb el. google. Det visste seg fort at trollingen og hatske kommentarer fortsatte som før og folk som er drittslengere er det uansett da personligheten forandres ikke. Det fine for avisene var at de fikk ringe hjem til hatere og henge dem ut.

I min tid her så har de med profilnavn og bilde ikke vært bedre el. verre enn de med pseudonym. De fikk støtte fra andre med profil og bilde. De trodde at om de viser bilde av seg selv så har de moralen på sin side og kan gjøre som de vil.
Jeg sier ikke at de med pseudonym ikke tar personer, men at om de hadde skrevet med bilde og navn så hadde de vært de samme.

Dessuten er mange med bilde og profil her på Sukker ikke åpne. De har fremdeles nick og bildene kan være mange år gamle, ingen som vet hva som er ekte. Mange er også blokkerte og stengte for innsyn for de med feil alder, interesse og personlighet.

De som er innenfor pga felles ståsted har en maktfaktor som de alene ikke har da de er mange. De burde bruke den makten de har som en enig enhet til å være tolerante og stå for mangfold, i stedet for å misbruke sin makt til å sanksjonere upopulære meninger som ikke passer inn i deres A4 verden.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 26 mars 2016 20:57

@perla: Jeg opplever meg ikke som innenfor el. utenfor da jeg har valgt å være utenfor frivillig. Det er den jeg er. Liker å være uavhengig og velger mine venner med omhu. Liker ikke å dilte, skåle enighet i tide og utide og liker å stå på mine meninger som ikke alltid er likt.:-)

I min tid her fikk jeg ofte slengt besserwisser, mannehater og det som verre er etter meg på debatter kun for at jeg sa det jeg mente og holdt fast ved det på tross av ytre press til å forandre mitt syn.:-)