Alle innlegg Sukkerforum

Aldersforskjell nok en gang...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:12

Jeg var på date i går med en jeg har hatt fantastisk kommunikasjon med. En mann som er snill, lyttende, aksepterende og som var den perfekte gentleman. Åpnet bildører, hjalp meg på med kåpen, hadde med blomster til meg og vi hadde det virkelig hyggelig, uten at jeg kan si jeg fikk noen følelser for ham. Han sa vi måtte være bunnløst ærlige med hverandre som basis for videre vennskap. Jeg var enig.

Det eneste som gjorde meg skeptisk var alderen. Jeg vil helst ha en på min egen alder, og han var 15 år eldre. Jeg sa ja til date likevel på grunn av den nydelige kommunikasjonen vi har hatt. Og vi hadde det som sagt hyggelig, men jeg må innrømme at jeg syntes han virket gammel.

Så i morges googlet jeg ham, og han er ikke 15 år eldre enn meg. Han er 25 år eldre enn meg. Hva hadde dere gjort i den situasjonen?

Skjult ID med pseudonym Rampegutt sø. 20 mars 2016 09:22

Det der handler ikke om aldersforskjell, men om løgn. Skal du gå inn i relasjon som har en løgn som grunnmur? Det tror jeg er en svært dårlig ide. Jeg synes denne mannen høres ut som en klassisk sjarlatan; Dvs. en person som på løgnaktig vis fremstiller seg som en bedre utgave av seg selv enn hva han i virkeligheten er.

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:35

Helt klart. 60 eller 70 år er bare et tall. Uheldigvis er jeg ganske god i matte.

Skjult ID med pseudonym Stille sø. 20 mars 2016 09:36

Du skriver jo selv at kjemien ikke er til stede, de store følelsene mangler.

Så da er vel det igrunnen ikke noe problem med alderen, du kommer jo ikke til å gå videre med fyren når følelsene ikke er tilstede..

Og er enig med @Hovmester, alder er kun et tall. Er det kjemi og følelser så spiller det vel ingen rolle hvem som er eldst, yngst osv..

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:37

@Mjau og @Rampegutt: Nei. Det er fullstendig utelukket for meg å date ham videre. Ærlighet er en grunnleggende verdi for meg.

Det eneste jeg lurer på er hvordan jeg avslutter det.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 20 mars 2016 09:38

Godt han er aksepterende, da, når han forventer så mye aksept i retur:-) Skjønner godt du følte han var gammel, Lexi, han er jo det sammenliknet med deg. Eldgammel faktisk. Run, baby, run!

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:40

Og jeg er enig i at hvis kjemien er tilstede så er ikke alderen nødvendigvis noe problem, men hvis jeg ville date en 25-åring og han var skeptisk til å date en 35-åring, så tror jeg ikke nyheten om at jeg egentlig var 45 hadde fått kjemien i taket.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 20 mars 2016 09:42

Vær ærlig. Si du har oppdaget at han har løyet for deg, og det kan du ikke akseptere. Lykke til videre og alt det der:-)

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 09:45

@Hovmester: Ikke min stil.

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 09:55

@lexi da, er ikke du en voksen dame? Det her burde være en nobrainer...et dannet og hyggelig (les:slu) rævhål er like fullt et rævhål ikke sant?

Her er det faktisk lov å ikke legge fingrene imellom for å si det sånn

Eg åpner for at dette er en ok dagenderpåmelding:

"du kan ta din bunnløse ærlighet og stappe den opp i ditt bunnløse rævhål"

evt rævhull, rumpehull, anus, arsel ,stuss eller hva som føles mest riktig i din munn...for meg er ikke rævhull tilstrekkelig i dette tilfelle (det blir for "pent", rævhål er riktig.. på mi dialekt;)

Skjult ID med pseudonym Lisa sø. 20 mars 2016 09:55

Jeg hadde bare sagt det som det var, Lexi; at å innlede en relasjon til noen som starter med en løgn, er uaktuelt.

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 09:57

ja den kan funke, takk Hovis!

Skjult ID med pseudonym tindar sø. 20 mars 2016 09:59

Alle som starter med en løgn vil fortsette å lyve og hva er neste løgn?bare til å komme deg videre og la han seile sin egen sjø.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 20 mars 2016 10:02 Privat melding

Lexi
Før fyren får passet sitt påskrevet av alle her inne..);
Og du er 100% sikker på at du forstått dette med alderen riktig ?
Det var ikke noe du misforstod og du Googlet frem korrekt person ?
Jeg bare spørr...

(kvinne 46 år fra Oslo) sø. 20 mars 2016 10:07 Privat melding

oh fy søren...nei, det går ikke å være så frekk....

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 10:07

Ja, Apollonis. Jeg er helt sikker, dessverre.

Skjult ID med pseudonym Lykketreff sø. 20 mars 2016 10:10

Jeg tror uansett jeg ville blitt skeptisk hvis en mann på første treff påpekte at det er viktig at vi er bunnløst ærlige med hverandre. Da ville jeg tenkt at han enten var en løgner, eller så brent av en løgner i tidligere forhold at det ville kreve mye å bygge tillit. Det er tross alt en selvfølge for de fleste å være ærlig, ikke noe man behøver å understreke i fete typer fra dag en.

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 10:13

Det var forøvrig et par ting til som skurret og fikk alarmbjellene mine til å ringe lavt, men tydelig. Jeg foretrekker generelt å oppføre meg anstendig mot folk uansett, og dessuten kjenner bestevenninnen min sønnen hans (og det vet han) så et høflig og vennlig taktisk tilbaketog er nok veien å gå her.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 20 mars 2016 10:16 Privat melding

Da tror jeg du bare skal være glad du fant ut dette etter første date...)

Det er egentlig synd på denne fyren som oppfører seg slik. Enten han er notorisk eller han bare ble fristet til å lyve denne gangen....han vet ikke sitt eget beste...

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 10:20

Jeg har en gang før vært på date med en som virket 10 år eldre enn hva bilde og alder skulle tilsi, men den gang tenkte jeg ikke på å sjekke det. Kanskje det å lyve på alderen er vanligere enn vi tror? Har dere andre noen erfaringer der?

(Hilsen Lexi, 35 😎)

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 20 mars 2016 10:40

@Lexi: Du har nok kladdet svaret allerede, under hensyn til de derre kjennskap viavia du nevnte. Å få til en småsubtil begrunnelse som er reell på både hans bunnløse integritet og at han er for ung for fødselsattesten er vrient. Slikt at han forstår begge både for din del og videre. Du burde ha idédugnad på det her.

@Antonyma: Når jeg tipper fritt her antar jeg at du jobber i utenrikstjenesten med fredsmegling - type Midtøsten og sånn. Leser liksom fredsånden mellom linjene i det du skriver. Vi ved fjorden er et undervurdert folkeslag til slike formål :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 20 mars 2016 11:14

@blingbling
nei eg gjør ikke det, men eg burde ;)

saudi-arabia gjengen forstår seg ikke på silkehansker og det gjør heller ikke sånne som den typen her. Eg ser ikke hva som er vanskelig her, kjennskap via via eller ikke. Pakk det nå for all del ikke inn i ett tykt lag bomull. Det vil ikke gjøre at du føler deg bedre i et evt senere møte, heller motsatt...det vil gjøre deg "mindre" og han mindre skamfull. Du trenger ikke ta på deg å bære hans skit for han. En spade bør kalles en spade selv her på østlandet(?) en gang i blant.

Skriv kort da:

Du har løyet for meg om en vesentlig detalj. Det er klart avtalebrudd og brudd på enhver etikette og anstendig oppførsel forøvrig. Du innser nok at situasjonen er dermed uforenelig med bunnløs ærlighet (som jo er det viktigste fundament for deg) og vennskap. Takk og farvel.

eller putt inn et par desverre hvis også dette er for ubehagelig
eller gjør humor ut av det hvis det er mer din stil
eller ignorer og skriv bare "eg fikk desverre ikke rette følelsen",

herregud her er 1000 veier til ROM...take your pick Lexi og ikke la han forbruke mer av din tid ;-)

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 11:26

@Gravlax: Jenter og kvinner kan gå med kåpe fra de er to år, alt etter anledningen.:-) Og nei, jeg hadde ikke løyet på alderen og jeg er ikke 35 år. Det var ironi. 😜

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 11:27

@Antonyma: Jeg noterer så blekket spruter. 😊

(kvinne 39 år fra Rogaland) sø. 20 mars 2016 11:32 Privat melding

Hold deg unna. For en usikker idiot så lyge om alderen. Eg gjekk på date med ein. Løyg om alder... Så fant eg ud han va gift og. Eie ikje skam enkelte folk!

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 11:35

Jeg oppdaget at det var andre deler av historien hans som heller ikke stemte, men jeg har ingen grunn til å tro at han er gift.

Jeg regner med at han håpet det som alle som lyver på alderen antageligvis håper, nemlig at jeg ville bli forelsket og ikke bry meg om alderen.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 20 mars 2016 11:38 Privat melding

Du har rett Hovmester, det er mulig å fjerne årsaken til at man ønsker å presentere seg som yngre enn man er...slik sett er ALT mulig...hehe..

Skjult ID med pseudonym Voksenmann sø. 20 mars 2016 13:47

Det finnes notoriske løgnere, og det finnes de som tyr til hvite løgner i gitte situasjoner. Den siste kategorien har vel de fleste av oss vært i i en eller annen situasjon. Mens notoriske løgnere bør man nok parkere utenfor sin omgangskrets.

Grensene for hvite løgner avhenger av person og situasjon. Hvis han hadde forestilling om at å oppgi riktig alder ville føre til at du ikke ville si ja til en date i det hele tatt, kan det fra hans side ses som en nødvendig hvit løgn. Men når han så kraftig understreker hvilket ærlighetsnivå det skal være i "forholdet" mellom dere, blir man jo litt fundersam på typen...

Det kunne vært interessant om noen av dere starter er tråd som kan fylles opp med eksempler på egne og andres hvite løgner - i samværs- og forholdsammenheng. Men der vil det vel bare komme toppen av isfjellet... :-)

Skjult ID med pseudonym x eller y sø. 20 mars 2016 13:55

Dette er en løgn som kvalifiserer til brudd på kontakt. Det gjør for såvidt enhver ren løgn.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 20 mars 2016 14:41

Kanskje utgang med humoristisk tvist?

Be om ny date, hent ham med bil, tilby stokk, kjør til nærmeste eldresenter. Der viser du ham rundt, spanderer kaffe og fyrstekake. "Er ikke hun søt da? Ny rullator og greier. Hvor gammel sa du at du var? 77? Eller hva med hun der? Kan strikke grytekluter og greier. Jeg må stikke, men du får jo honnørbillett på bussen hjem, så her er det bare å kose seg. Også Odd Gryte på TVn da gitt, ja - nei, dette blir bra... haaaa deeeet"

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 17:05 Privat melding

OMGAWD er mye rart her inne,men å lyge på alderen med 10 år er da ganske heftig.....

eg er jo egentlig bare 29 men :)

uffda Lexi så kjedelig....men var det ikkje bra du fant ut først ?

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 20 mars 2016 17:28

Er veldig glad jeg fant ut med en gang. Jeg tror ikke det hadde blitt noe uansett, uavhengig av hans faktiske alder synes jeg han var for gammel for meg, og han tilbragte 60 % av tiden med å fortelle meg hvor utrolig vakker og intelligent jeg er. Ikke at jeg sånn i utgangspunktet har noe i mot å høre det, men 60% av 6 klokketimer er litt mye selv for mitt ego. 😎

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 18:54 Privat melding

oh wow ja noen bare aner ikkje når nok er nok likssom....

nei lexi you know what to do girl :D

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt sø. 20 mars 2016 18:57

Oki, la meg se om jeg har skjønt dette riktig.
Det er ikke ok å lyve seg yngre enn man er? Den er grei, jeg ser den.

Men derimot så er det helt greit å lyve på seg høyere alder enn det man egentlig er? :P

Om jeg lyver på meg noen år for å få datet hun som har satt minste alder 2-5 år høyere enn min alder, så er jo ikke det noen katastrofe er det det da?

Nei, men sånn helt seriøst. Du var jo i utgangspunktet negativ til det når han var 15 år eldre enn deg. At han lyver og egentlig er 25 år eldre enn deg beviser jo bare at du burde stått på krava og holdt deg unna i utgangspunktet.
Dropp fyren. Det finnes ikke noe noe annet å gjøre.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 20 mars 2016 19:01

@Fendi: nysgjerrig på den sbf'en (seksbokstaversforkortelse) du bruker - "OMGAWD". Er det "oh my God - med firhjulstrekk (AWD -all wheel drive), eller? Enlighten me please..

Hilsen nysgjerrig gudsord fra landet

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 19:04 Privat melding

@powpow er det det? lov å lyge på seg alder?

Alder er noen ganger et tall,men andre ganger en erfaring...
Eg sku vært rimelig forelsket og blind om en fyr sa han var 40 og vi begynte å date og eg fant ut hvorfor han løy -eg ville jo med engang lurt på hvorfor han løy.....og hva annet han skjulte når ikkje engang alder var noe han kunne stå innefor.

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 19:09 Privat melding

@blingbling.....hahahaha jepp , du knakk koden:D

dang it, feil tråd trodde dette var påskenøtter, nå sku du vunnet premie :D

Skjult ID med pseudonym jenta sø. 20 mars 2016 19:34

Starte relasjon med å lyve på alderen - ikke smart!
Også sier han at dere må være bunnløs ærlige, lurer på hva han la i det egentlig, eller det gjaldt kanskje ikke for han.Ler.
Ja da, nei da så, sånn går no dagan.
Bare å legge date`n med han på kontoen for erfaringer, og gå videre :-)

(kvinne 52 år fra Hordaland) sø. 20 mars 2016 19:51 Privat melding

@kakadue , helt klart at det kunne vært det, vaffal i denne tråden :D:D

og når han da dør betimelig 15 år før hun trodde så sku han si eg noe å fortelle deg?

Skjult ID med pseudonym Lexi ma. 21 mars 2016 10:13

Jeg sendte melding i dag. Høflig, vennlig, takket for spennende tid. Nevnte ingenting om hva jeg hadde funnet ut. Jeg har ikke lyst til å med vitende og vilje såre et medmenneske.

Det ble kanskje påvirket av at jeg på 30 minutters varsel ble bedt på date i går av en aldeles herlig mann som jeg har grunn til tro at jeg vil treffe igjen, og har ikke plass til negative følelser i hjertet mitt. Vet ikke om det blir noe mer men det er håp. :-)

Ha en strålende, solfylt dag alle sammen!

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 21 mars 2016 15:20

Godt det dukket opp en annen fyr da. :)

For jeg slet litt med å forstå hvorfor du i utgangspunktet dro på date med denne fyren når sier du ønsker en på din egen alder.
Allerede før du finner ut at han løy om alderen sin så var han jo 15 år eldre enn deg. Og det er ikke akkurat å være på din alder. :P

Skjult ID med pseudonym Chutlu ma. 21 mars 2016 15:27

Herregud! IQ!

(mann 47 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 15:41 Privat melding

@TS
Stikk av ØYEBLIKKELIG !

Skjult ID med pseudonym Lexi ma. 21 mars 2016 16:13

@Powpowgutt: Ja det satt langt inne å gå ut med ham, for 15 år var fryktelig mye, særlig siden jeg normalt heller går litt ned.

@tresnitt: Har gjort det :-)

Nå har jeg fått melding tilbake om at han ønsker meg alt godt videre, så da har ingen noen såre følelser.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 21 mars 2016 19:48 Privat melding

@Gravlax
Kanskje det var dama i drømmen din som hørte ropet mitt og trudde det kom fra deg. Skal skrikve lavere neste gang ;)

(kvinne 52 år fra Hordaland) on. 23 mars 2016 13:13 Privat melding

hhahahaha @tresnitt -tok med noen runder ca 1 time en dag før eg innså at Ts ikkje var deg.....dvs eg forsto ikkje hvorfor alle mente du mente noe når eg ikkje så deg i den tråden i det hele tatt....men..så forsto eg -helt plutselig :D yeah noen dager er vi litt seig...:D