Alle innlegg Sukkerforum

Hvor mange giftemål blir det hvis..

Vis siste innlegg
(kvinne 47 år fra Oslo) sø. 3 april 2016 11:18 Privat melding

Leste nettopp en bitte liten små artig artikkel på sol.no, Jada, jada vet at dette ikke er en seriøs artikkel/side basert på forskning ;) Ha, ha bare føre var her :)

Men hvor mange tror dere faktisk blir gift hvis disse spørsmålene blir stilt og avklart ;)

1. Hvorfor vil du tilbringe resten av livet sammen med meg?
(og det holder ikke med svaret "fordi jeg elsker deg")

2. Er du «all in» uansett hva som skjer?
(Arbeidsledighet, sykdom, eller hvis man ikke kan bli gravid)

3. Hva er dere villig til å ofre?

4, Skal vi ha barn?
(muligens den letteste å svare på...)

5. Hvor mange «samboerkilo» er for mye?

6. Er min gjeld din gjeld?

https://www.sol.no/helse/2016_04_01_83094_vil-du-gifte-deg-dette-bor-du-sporre-partneren-om-forst.html

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 3 april 2016 11:28

Hmmm... Nå er det ganske lite sannsynlig at jeg blir gift, men da er nok de spørsmålene der uansett avklart. Bortsett fra det med kilo kanskje... Kroppen endrer seg. Problemet er om ham endrer til passiv livsstil, ikke kiloene som kommer. (Da har jeg lagt inn at han forhåpentligvis har litt svingninger i aktivitetsnivået gjennom året, slik som meg.)

Skjult ID med pseudonym perla sø. 3 april 2016 11:34

Spørsmål 5, om "samboerkilo". Betyr det at spørsmålene kun gjelder de som i utgangspunktet er slanke, eller betyr det at man må finne ut hvor mye mer man kan legge på seg før man dumper vedkomne?

Jeg syntes det spørsmålet uansett blir rart. Mange legger på seg av sykdom og andre problemer. Problemer man bør takle når man har giftet seg. Ellers en ok liste. Jeg ville nok droppet noen spørsmål og lagt til andre. :)

(kvinne 47 år fra Oslo) sø. 3 april 2016 11:37 Privat melding

Tror nok mange av spørsmålene blir snakket om... men hvor dypt og hvor seriøst tror jeg er en annen sak ofte... spesielt spørsmål 2 "Er du «all in» uansett hva som skjer?" Tror nok mange muligens tar for lett på den og bør vel muligens kanskje også gjøre det... for hvis en skal bekymre seg for alt så.... men helt klart et spørsmål en bør stille seg :)

Ja, kroppen endrer seg... og heldigvis, akkurat det gjør vel også "synet vårt" (som oftest) også. Tenker det på at de fleste "godkjenner" vel flere kilo + ettersom årene går :)

(kvinne 47 år fra Oslo) sø. 3 april 2016 11:46 Privat melding

@Perla
Regner med at spørsmålet gjelder begge deler, både de som i utgangspunktet er slanke og de som allerede har noen kilo for mye...

Kjenner flere som faktisk har gått ut av forhold/samboerskap osv. pga partneren har lagt på seg for mye... da de av den grunn ikke lengre syntes partneren er attraktive nok...og partneren da ikke selv har ønsket/gjort nok over lengre tid med akkurat dette... både skjønner og ikke skjønner den... må nok si jeg skjønner hvis partneren legger på seg alt for mye... snakker da ikke om kun 10+ men ... ørten++ selvsagt avhengig av kroppsfasong/høyde osv.

Ja, helt klart mange spørsmål som kunne vært lagt til, jeg tok kun utgangspunktet i de spørsmålene som allerede var der... :)

Skjult ID med pseudonym Kiara sø. 3 april 2016 11:49

Jeg har alltid sagt at jeg ikke skal gifte meg, fordi jeg mener man aldri kan love et annet menneske å elske vedkommende uansett hva som skjer. Man vet faktisk ikke om man kan eller greier det. Jeg er så pragmatisk at jeg tenker at man må elske andre mens de er der, for man vet ikke hvor lenge man slår følge på livsveien uansett. Underforstått, kjærlighet kommer totalt uten garantier, men jeg tror de fleste har de beste intensjoner og et sterkt ønske om at den skal vare. Nå har jeg blitt så gammel at jeg tenker å gifte seg er et fint rituale for å vise hvilke intensjoner man har, en intensjonsavtale liksom. Da er det en del av dealen at man ønsker å gå all in, men man vet ikke om man kan greie det i fremtiden.

(kvinne 47 år fra Oslo) sø. 3 april 2016 12:05 Privat melding

Enig med deg der @Kiara :)

Skjult ID med pseudonym perla sø. 3 april 2016 16:28

Er enig i at det kan være ødeleggende for forholdet om partneren blir ekstremt overvektig og ikke kan leve et normalt liv lenger.