Alle innlegg Sukkerforum

Barn på bestilling

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Uerfaren ti. 5 april 2016 18:58

Hva synes dere om kvinner som drar til "Storken" og får barn på den måten? Forskjell på lukket og åpen donor? Kunne du tenke deg å være donor? Hva med å adoptere barnet til en dame du møter som ikke har en far, i motsetning til å være "stefar"?

Skjult ID med pseudonym Gravlax ti. 5 april 2016 19:01

hvem er "Storken"? en fertilitetsklinikk i Danmark? Det er vel helt ok, hvis de vil ha barn og ikke har noen potensielle fedre..og klokken tikker..

Personlig har jeg aldri tenkt tanken på å være donor, men tror uansett jeg ikke kunne tenke meg det.

Å adoptere er jo en rettslig prosess. Så det avhenger mye av hvor den biologiske faren er i bildet.

Skjult ID med pseudonym smiliiet ti. 5 april 2016 19:03

De som drar til storken har nok tenkt gjennom det mer enn de som får uten at de hadde tenk seg. Ser ikke problemet?

Skjult ID med pseudonym Uerfaren ti. 5 april 2016 19:05

@Gravlax: Ja, Stork klinikken i København. Tenkte mer på adopsjon av barn som er unnfanget via donorsæd og dermed ikke har "biologisk" far i så måte

Skjult ID med pseudonym løvetann ti. 5 april 2016 19:08

Ser ikke problemet med " storken ". enkelte kan ikke få barn, andre er alene o.s.v. Gjennomtenkt er det også, de må jo igjennom noen runder både mentalt og økonomisk før de er der at det er gjennomførbart.

I forhold til åpen eller lukket donor så syns jeg det er vanskelig. Fordi : Det kan jo dukke opp ting underveis som gjør at det er nødvendig med familie historikk f.eks. Da kan det jo bli et problem med lukket.
Og pr. i dag så eksisterer det jo ganske mange sider på nett for mennesker som leter etter sine donorforeldre.. Så for barnas skyld kanskje det er en fordel med åpen.

Skjult ID med pseudonym Uerfaren ti. 5 april 2016 19:10

@smiliiet: Det ligger en lang prosess bak for de som gjør det ja.. Er nok sikkert ikke et problem lenger, er jo blitt mer "vanlig", men kan nok likvel støte på meninger/fordommer..

Skjult ID med pseudonym Gravlax ti. 5 april 2016 19:11

Om folk er villige til å adoptere er sikkert veldig forskjellig. Selv hadde jeg ikke hat noe i mot det, såfremt vi var en fungerende familie og bodde sammen. Jeg er selv stefar og selv om det ble slutt mellom meg og moren, så betrakter jeg fortsatt henne som min datter og har jevnlig kontakt. Hun har også en biologisk far (som hun ikke har noen særlig kontakt med) så adopsjon var aldri noe tema her.

Og det handler vel også om når i livet til barnet man kommer inn. Jo tidligere jo enklere, vil jeg tro.

(mann 48 år fra Akershus) ti. 5 april 2016 19:11 Privat melding

Er det noe jeg under folk i denne verden så er det å få barn og da gjerne med åpen donor slik at barna eventuelt kan søke opp sine biologiske foreldre hvis dem ønsker det senere i sitt liv

Skjult ID med pseudonym smiliiet ti. 5 april 2016 19:14

Uerfaren.. Det gjør de helt sikkert, men det er de meningene/fordommene er vel gjerne noe folk burde holde seg for god til i dag. Jeg kjenner flere som har vært gjennom det av forskjellige grunner og har aldri tenkt noe negativt på det. For alt jeg vet kan det jo bli min vei også. Nei, vi er i 2016. Det sier mer om personer med fordommer her enn de som velger å gjøre det.

(kvinne 40 år fra Oslo) ti. 5 april 2016 19:19 Privat melding

Hva synes dere om kvinner som drar til "Storken" og får barn på den måten? Svar: Dette synes jeg er helt greit. Som flere nevner er dette nøye gjennomtenkt, i motsetning til veldig mange andre graviditeter som aldri burde funnet sted.

Forskjell på lukket og åpen donor? Svar: Hvis klinikkene mister donorer fordi de ikke kan være anonyme, er jeg for lukket donor. Men hvis jeg hadde bestemt og det ikke fikk noen konsekvenser er jeg mest for åpen.

Kunne du tenke deg å være donor? Svar: Nei, mine egg forblir hos meg. Men du tenkte kanskje ikke eggdonor. :-p

Hva med å adoptere barnet til en dame du møter som ikke har en far, i motsetning til å være "stefar"? Svar: Damer kan også adoptere menn sine barn. Jeg er usikker på hva jeg mener om dette. Andre må få gjøre det de synes er best, men jeg vet ikke selv hva jeg ville gjort i et slikt tilfelle.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 5 april 2016 19:20

Fordelen er selvsagt at en slipper å forholde seg til en tredjepart, nemlig barnets andre forelder.
Enklere å planlegge, etc. når vedkommende har barnet 100%.

Hvorfor skal en adoptere? En adopterer jo ikke barnet til partneren din som vedkommende har fått i et tidligere forhold?

Uansett hvordan du vrir og vender på det så er en stefar så lenge en ikke selv har satt barnet til verden. :P

Skjult ID med pseudonym Gravlax ti. 5 april 2016 19:27

@powpow; det har også noe med å skape en identitet og tilhørlighet. Adopsjon er en mye sterkere relasjon. Også når det kommer til det rettslige som arv. Du viser at barnet er "ditt".

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ti. 5 april 2016 20:02

@Gravlax

Ja der kan du se. Sikkert like greit at jeg ikke har noen barn og mest sannsynligvis aldri kommer til å få det heller. :P