Alle innlegg Sukkerforum

Grønne fingre og andre potteplanter...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym HeltEnkelt to. 4 des. 08:14

Noen som kan fortelle meg hvorfor jeg ikke klarer å holde liv i basilikumen?
Noen ganger har`n forlatt de levende allerede før matposene er stablet inn fra bilen. Andre ganger kan det gå nesten en uke før siste bladet er garantert råttent.
Har forsøkt alle varianter av tilvenning til lys og temperatur, alt fra sjokkbehandling (tåler`n ikke dette er det dårlig kvalitet) til det mest skånsomme gradvise. Alle varianter av lyssetting er prøvd. Alle varianter av vanning og tørkeperioder er prøvd. Omplanting er prøvd.
Gressløken, timianen og oreganoen lever. Riktignok i litt vissen og høstmatt utgave, men det er liv. Men basilikummen er kl 07.38 idag nok en gang erklært stein dau.

Tips og råd?

Skjult ID to. 4 des. 10:35

Basilikum er en fersk vare. Den må brukes på en gang til maten, ikke til å holde ved livet :-)
Men du ka så den selv, eller spire frøene, spennende, morsomt, sundt og godt :-)
Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym baslikum to. 4 des. 10:37

Basilikum fryser veldig lett, så pakk den alltid godt inn på vei hjem fra butikken. Ikke gi den for mye vann om gangen, da syrner den.

Skjult ID med pseudonym Timtim71 to. 4 des. 12:32

Snakk med den! , fortell basilikumplanten at du vil ha den i munnen, at den smaker så godt, at du elsker kjenne saftenen fra den, at den lukter så godt...
Hjelper garantert det ;)

Skjult ID med pseudonym spiff to. 4 des. 14:32

Invitér en haug med venner til italiensk aften. Dekk bordet og gjør alt klart; maten, vinen, parmesan (ekte), olje og basamico, og vent til gjestene kommer.
"Unnskyld, jeg må en bråtur på butikken (heter det "på butikken", eller "i butikken" ?), tar kun 5 min."
Så kommer du tilbake med SYLFERSK basilikum, kutter den opp med én gang (hele), og marsj til bords.
Det er det enste som duger, basilikumen er håpløs !

Skjult ID med pseudonym juni to. 4 des. 14:44

Jeg leste en gang at basilikumen (og andre urteplanter) som du kjøper på dagligvarebutikker er blitt odlet så raskt at når de kommer ut av drivhuset så visner de fort. Jeg har prøvd å ha den stående i kjøleskapet, har prøvd å behandle den som en stueplante med mye lys og vannes ofte. Det siste funker ofte, men tror det er litt avhengig av hvor lenge de har stått i butikken også.
Neste gang skal jeg ganske enkelt klippe hele planten av ved rota, putte bladstilkene i en plastposte og oppbevare dem i kjøleskapet. Teorien min er: alle andre grønsaker klarer seg jo sååå mye lenger enn disse hersens urteplantene, og de klarer seg jo helt fint uten røttene sine ;p
ehh... og rotgrønsakene klarer jo helt fint uten den grønne dusken sin...
Men det blir en stund til neste gang... ble flueinvasjon hos meg sist gang jeg kjøpte urteplanter på rot...

Skjult ID med pseudonym zacha32 to. 4 des. 14:59

Basilicum (albahaca) er en plante som liker sola men er takknenmlig med litt skygge; den plante er veldig sensitiv til lav temperaturer så du kan plasere basilicum på vinduskarm eller vindusplass om dagen for å fa litt lys om dagen, men husk og bytte plassen i kvled...

du kan holde det på kjøleskape veldig kort periode i en plastic pose.
også du kan holde fersl blade i en flaske med lit salt og dekke over med olive olje ... det funker altid!!