Alle innlegg Sukkerforum

Ny kjæreste etter exen

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Reiseglad lø. 9 april 2016 12:50

Det er ofte å lese i profiler; "er ferdig med tidligere forhold og det må du også være".....

Men hva type kjæreste velger kvinner og menn etter exen?

Er det en myte at kvinner velger helt lik kjæreste som exen var og velger menn å forandre seg totalt etter sin X....

(mann 47 år fra Akershus) lø. 9 april 2016 12:58 Privat melding

Jeg velger å være den jeg er og alltid vil være. En sårbar og snill gutt med ett stort hjerte.

(mann 44 år fra Oslo) lø. 9 april 2016 13:05 Privat melding

Hva man velger kan være ganske lik eller helt motsatt av exen. Det avhenger av en del tilfeldigheter.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) lø. 9 april 2016 13:20 Privat melding

Tror det er helt tilfeldig hvem man finner etter eksen. Det viktigste er å bruke litt tid for å finne seg selv igjen, før man går inn i et forhold. Vektskålen må veie mest mot ønske om ny kjæreste, enn uavklarte følelser for eks, og evne til å tilgi og bevege seg videre. Tror den siste kan sitte litt langt inne hos noen.

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 9 april 2016 13:29

Har vel et inntrykk av at mange kvinner ubevisst havner i samme type forhold gang etter gang. Da må det vel kanskje være fordi de velger noen som er lik exen.
At de tiltrekkes av det som er " kjent " selv om det i utgangspunktet er destruktivt eller ikke fungerte i tidligere forhold.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 9 april 2016 13:34 Privat melding

@Reiseglad..
Det spørsmålet der er vanskelig å svare på..

For å ta et enkelt eksempel, så hadde jeg en date med en dame en gang for noen år siden. Han var veldig opptatt av at jeg ikke var en sånn som kjefter, altså kjefter på henne.

Når jeg møtte henne, så oppdaget jeg at hun var et kronisk offer. Vi var i sammen ett par dager, så jeg lærte henne litt å kjenne. Hun var faktisk jævlig irriterende å være sammen med, for det var sånn unnskyld at jeg er til attityde hun hadde, så jeg måtte ta det i meg at jeg ikke sa: ”Kutt ut med det der pisset da” for da kjefter jeg jo.

Så jeg takket bare pen forvell, så det ble med det.

I forbindelse med denne daten, så fortale hun om sitt tidligere forhold, og at det var noe galt med ham, fordi han ofte ble irritert, og det kan jeg godt forstå. Bare de timene vi var i sammen, så irriterte hun meg mye, fordi hun var meget underdanig, og på en sånn måte at hun var et offer.. Og da får man den psykologiske effekten, for å få et offer, så må man ha en bøddel, og den rollen var det hun som ga meg ved å være et offer, og til og med uten at jeg kjente henne. (det er bare å stikke der i fra)

Ellers så var dama fin hun, men det luktet problemer på leger sikt.

Det jeg prøver å antyde noe om, er at man skaper den partneren man får gjennom det ubeviste ”psykologiske spill” som vi alle driver med på en eller annen måte.. Vi påvirker hverandre med våres innlærte væremåte..

En ting er å legge et gammelt forhold bak seg, en annen ting er å vite hvem man selv var i den relasjon og hva man gjør med det. Det å endre sine egne innlærte mønstre, det er mindretallet av befolkning som evner det, for det er krevende.

En ting er å endre kostvaner, slutte å røyke og begynne å trene.. det er vanskelig nok det, men det å endre mønstre som man ikke vet om, er meget krevende..

Skjult ID med pseudonym Smarten lø. 9 april 2016 13:49

Pepper'n har et godt poeng (gitt at jeg forstår det helt riktig)

Jeg kan selv være en rolig, kjærlig og perfekt partner med en person, og et ufordragelig stressa vesen med en annen.

Det bunner rett og slett ut i den kjemien man danner sammen.

(mann 49 år fra Oslo) lø. 9 april 2016 13:59 Privat melding

Smarten
Ja, det er litt sånn.. enkelt forklart..

Skjult ID med pseudonym Reiseglad lø. 9 april 2016 14:04

Interessant @pepper

Men vil kvinner i større grad (dog underbevisst) søke seg inn i et forhold hvor de føler trygghet i sin rolle... så en velger en partner (i alle fall i noen grad) etter hvilken rolle en får og ikke bare etter partnerens egenskaper...

Selv tiltrekkes jeg av kvinner som har noen felles egenskaper og de er i liten grad fysiske med kvinner jeg har vært sammen med tidligere. Tror det handler mer om hvilken rolle jeg kan få hos henne... og jeg undres hvorfor det er slik.... Det var også grunnen til at jeg laget tråden.

Jeg kan treffe en kvinne... bli betatt av henne i løpet av sekunder... bli kjent med henne... og så oppdage at hun har de samme felles egenskapene som tidligere kjærester... aner ikke hvorfor det er slik

(kvinne 53 år fra Oslo) lø. 9 april 2016 14:16 Privat melding

Ferdig med tidligere forhold betyr for meg at man ikke går og bærer nag til eksen. Og at man er følelsesmessig ferdig med forholdet.
Det betyr ikke at man ikke skal ha kontakt med vedkommende. Har man barn sammen ser jeg det som en fordel at man kommer godt overens og kan omgås. Tror ikke jeg kunne blitt sammen med en mann som hadde et problematisk forhold til barnas mor.

Velger kjæreste som ligner på eksen? Utseendemessig nei. Men når det gjelder personlighet og interesser, ja. Men det handlet vel også om hva slags personligheter jeg trives med.

Nå har jeg kun 2 lange forhold bak meg. Kjekke og fine menn begge to. Er ingenting galt i å ligne på noen av dem egentlig. Men jeg leter ikke etter noen som ligner. Smaken forandrer seg jo med åra også ;-)

(mann 40 år fra Hordaland) lø. 9 april 2016 14:19 Privat melding

Løvetann: E ikkje bare kvinner som går på samme tralt :-p

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 9 april 2016 14:35 Privat melding

Utseendemessig har de ikke vært like i det hele tatt, ikke egentlig personligheter heller, men jeg ble m samtlige en sånn som alltid tok ansvar for alt, og ordnet opp.. Så neste gang prøver jeg å la være det.. Vil alltid ha omsorg for andre, men skal ikke la det utnyttes, så det forventes at jeg gjør det ..Ordner opp, altså.
Enig m pepper ,at man lett kan bli noe annet enn den man er når man havner m feil person . Jeg blir slem med sutrete, "svake/usikre" menn. Og det vil jeg ikke være.

(kvinne 53 år fra Oslo) lø. 9 april 2016 15:03 Privat melding

Sånn blir jeg også @Gille. Slem mot sutrete eller usikre menn. Og sånne "vi gjør det du vil, kjære" menn...
Men nå "hater" jeg sutring generelt da, uavhengig av om det er voksne eller barn.

Skjult ID med pseudonym sør lø. 9 april 2016 15:11

En velger vel ikke etter hva som har vært, men hva kjemi forteller i hva en møter..,

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 9 april 2016 16:06 Privat melding

Og at man er ferdig m forrige bør uansett være en forutsetning for å få til noe m en ny.. 😊

Skjult ID med pseudonym Reiseglad lø. 9 april 2016 16:23

Jeg er enig om at en skal være ferdig med exen før et nytt forhold, og om en dropper videre kontakt eller fortsetter å ha kontakt har sånn sett ingen betydning for om en er ferdig med vedkommende... Men jeg har diskutert med både menn og kvinner hva en ser etter når en er på sjekkern etter ny kjæreste og noen er da mer beviste enn andre på hva slags type de ser etter... men det kan være vi heller ser etter en rolle vi ønsker å gå inn, mer enn egenskaper hos en potensiell kjæreste... Kjenner de som ser etter personlighet som er lik exen de var sammen med, mens utseende har liten betydning (Noe de sier da... kan være det med utseende ikke er så riktig når alt kommer til alt)

(mann 43 år fra Telemark) lø. 9 april 2016 17:30 Privat melding

"Time wil show!"

(kvinne 34 år fra Akershus) lø. 9 april 2016 18:02 Privat melding

Jeg velger den jeg faller for. Og det er utstråling som teller for meg. Jeg syntes ikke det høres bra ut det med å være bevist å velge det ene eller andre....

(kvinne 51 år fra Hordaland) lø. 9 april 2016 19:04 Privat melding

eg får mest neller av folk som sier de er ensom og mangler bare deg.....hallo..eg ønsker meg en person meg eget liv som ØNSKER seg meg ikkje som trenger meg for å fylle et tomrom....

Ellers bør de fleste være ferdig med forhold før de søker etter kjæreste -ellers er de ute etter et buss stopp og eg er for viktig i mitt eget liv til å leke busstopp for en annen :)

Skjult ID med pseudonym x eller y lø. 9 april 2016 19:07

Jeg vet hva som tiltaler meg både det indre og ytre. At det vil ha likheter med exen skal man ikke se vekk fra men konklusjonen er lik som @ Balder

Skjult ID med pseudonym Stavanger lø. 9 april 2016 19:45

@spiriten Hvordan klarer du å velge hvem du faller for? Skulle gjerne hatt litt av den egenskapen selv. Hvem eg faller for er litt tilfeldig. Tiltalende ytre. Sjarmerende indre og god til å kysse så er eg solgt 😂 men. .. hvis noen av de irriterende sidene til exen dukker frem kjølner ting rimelig kjapt:)

(kvinne 43 år fra Aust-Agder) lø. 9 april 2016 19:48 Privat melding

Jeg har heldigvis ikke noe spesielt jeg tiltrekkes av, tror det går mest på personligheten :-))
Jeg kan syntes at en skallet mann er sexy, samtidig som en med mye hår er sexy :-))
For meg er det viktigste at de i tillegg til å være snille osv, også har humor og er sosiale :-))