Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan starte en samtale?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym fredrik ti. 12 april 2016 21:17

Er helt ny her... Forslag te åssen man burde starte ein samtale uten at det blir kleint?

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 21:31 Privat melding

Hallaien på daien! ka det går i?

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 21:42 Privat melding

Tror nok man kommer et godt stykke med humor. Flett inn humor ifm felles interesser/samme bosted (hold deg unna sarkasme - kvinner liker det ikkje/forstår det ikkje). Gi gjerne komplimenter om utseende, men ikkje overdriv! :-)

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 21:52 Privat melding

Nææ ... Eg syns ironi e fantastisk bra i hverdagen eg! Så hit me! :-)

(kvinne 55 år fra Oslo) ti. 12 april 2016 22:07 Privat melding

Sarkasme er kult det @roken.
Jeg digger det!
Problemet er at det ikke alltid er lett å vite om en person her inne prøver å være sarkastisk, morsom eller er alvorlig. Jeg har gått på trynet der. Jeg trodde at en fyr sendte en morsom sarkastisk førstemelding og svarte sarkastisk og artig tilbake. Hahaha... han ble sur for han hadde vært helt alvorlig og seriøs, og trodde jeg gjorde narr av ham.
Sarkasme kan være vanskelig når man ikke kjenner hverandre i det hele tatt.

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 22:11 Privat melding

Lisalinn: skitt au.. Tåler man ikkje litt "skitkasting" i en uformell internettverden, så lurer eg på kordan folk e i rl!? :-)

(kvinne 52 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 22:12 Privat melding

@Roken pga ulike referansepunkter så kan man bomme stygt....men man kan fås eg en god latter også. Husk at endel føler seg sårbare her inne...så man trenger ikkje klmape i klaveret :)

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 22:13 Privat melding

Eg får gå stille i dørene då

(mann 41 år fra Hordaland) ti. 12 april 2016 22:22 Privat melding

Bra :-) e ikkje helt meg det då... Tramper av gårde eg :-)

Skjult ID med pseudonym blingbling ti. 12 april 2016 23:33

@Folks: Sarkasme er hån. Det er nok ironi dere mener..

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 13 april 2016 03:29 Privat melding

@roken
Hmm Er vel heller visse kvinner (og menn) som ikke alltid skjønner din sarkasme, på samme måte som ikke du alltid skjønner min og andres.. og jeg ikke alltid skjønner andres...

Haha du er veldig "flink" til å komme med påstander om at sånn og sånn tenker er en kvinne og mann :p

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 13 april 2016 03:31 Privat melding

Meeeen enig med deg, en kommer lengre med litt humor :)

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 april 2016 06:46 Privat melding

Det e Gravlax som mener sarkasme, ikkje meg! :-)

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 april 2016 06:48 Privat melding

Kristin: så lenge eg ikkje e faglig dyktig/nnehar kompetanse, eller særlig erfaring, så e jo det meste eg kommer med påstander :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 13 april 2016 07:19 Privat melding

De fleste kan og har selvfølgelig mening om det meste. Men har lagt meg merke at du er ekstra "flink" til å si at kvinner el menn ER sånn og sånn. Litt mere bastant. Sånn som her, kvinner tåler ikke.... Alle kvinner foretrekker osv

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 april 2016 14:35 Privat melding

hehe..sånn e det når eg "grer alle over en kam"..du får ta mine utsagn med en klype salt..tror ikkje så mange gidder å høre på mine tips uansett .. :-p

(mann 37 år fra Østfold) lø. 16 april 2016 06:56 Privat melding

Folk er jo forskjellig alle sammen og fins jo all slags type personligheter.... Keep IT real og dem som ikke svarer er ikke intressert så ikke vits å plage dem videre. Og det med sarkasme kan fort misforstå m.t.p. at man ikke kan høre tonefallet til den mann snakker med, jeg har ikke vært her så lenge selv, men dette er selvfølgelig min logikk og min egen erfaring hittil på datingsider....

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 16 april 2016 07:02

Gjenta etter meg: Irini, ironi, ironi!

Sarkasme er nedverdigende og er ment det også.

Gurgle det om du må ha påstandene mine bekreftet - og du vil så få..,

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 16 april 2016 07:14

Enda en usikker sjel!

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 16 april 2016 07:17

At det går an!

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 16 april 2016 09:17 Privat melding

@blingbling har rett: Ironi kan vinkles positivt. Sarkasme slutter å være sarkasme hvis det vinkles positivt.

Skjult ID med pseudonym Balder lø. 16 april 2016 10:19

Jeg har blitt utropt til kongen av sarkasme her på forumet, så dette har jeg greie på!

(det var sarkasme forresten)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 16 april 2016 11:08

@Balder: feil igjen dessverre. Du er ironisk (med deg selv som objekt). Når du objektifiserer deg selv er du ikke nedlatende med andre - dvs. du kan ikke misforståes som å angripe noen. Det eneste du kan misforståes til, men da skal en være troskyldig, er å opphøye deg selv i og med bruk av begrepet konge.

Dessuten vet vi som kan litt om norrøn mytologi at noen som har psevdoet "Balder" ikke kan være nedlatende uten å helt ha misforstått i øyeblikket navnevalget ble gjort.

Hadde du sagt at en annen her var det motsatte av kongen av ironi her på en underfundig/understatement måte så hadde du vært nedlatende og dermed sarkastisk.

Eksempelvis når jeg i en annen tråd vennligsinnet advarer Bjørnar mot bjørnen i bjørnetjenesten, og heller oppfordrer til å skrive romantiske dikt er jeg ironisk i en hårfin balanse mot det sarkastiske. Og Bjørnar oppfatter det i alle fall delvis sarkastisk. Det er dette som gjør balansegangen så vanskelig. Levert ironi kan lett oppfattes som sarkastisk - spesielt uten mimikk, altså skriftlig. Derfor blir man neppe utlært verken på sending eller mottak. Dagsformen på mental modus spiller dessuten inn. Bruk derfor nesten aldri ironi rettet mot den du sjekker opp ved nettdating. Skjelden også sideveis mot omtalt tredjepart. Ironi er en kunstart - intet mindre faktisk.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 16 april 2016 12:40

@FrkSøss: godt og intrikat spørsmål. Er ikke sikker på om jeg deler oppfatningen din om at ironi brukes mye. Om du setter på NRK P1 akkurat nå vil du høre en som er en virtous på ironi (han fra "Ikke gjør dette hjemme" der han bla sier "...og milliarder av nordmenn...". Nå intervjuer han seg selv som same igjen😂

Jeg vil ikke bruke ironi til formålet du nevner. Nå gjør jeg da heller ikke slikt - altså ikke tør å være ærlig. De få ganger jeg finner det hensiktsmessig - f.eks. ikke vil fortelle en bevepnet bankraner at dette ikke er pent gjort så lar jeg det bare være - å si noe altså.

Jeg bruker heller ironi gjerne i kombo med metaforer for å illustrere et poeng i et budskap jeg vil ha frem. Det at du tar brodden av et kontroversielt budskap er da snarere en bivirkning av hensikten med metoden. Du får gjennomslag ved å på en underholdende måte få fram poenget ved å vise paralleller i tenkemåte og konklusjoner. Det er dette som kalles retorikk, og i forstanden dialektikk er det "hvit propaganda", altså "sannheten" (det nærmeste en objektivt kan komme) fremført på en samtidig etisk og overbevisende måte. Du skal alltid søke å overbevise - altså skape erkjennelse fremfor å overtale (jf. javel da...).

Til det formålet du konkret spør om er mest brukt at den som gir kontroversielt/upop. budskap, altså noe vedkommende mener/vet/kan, men syns er ubehagelig å forklare: Det legges inn en avvæpnende tydelig kunstig latter etter egen replikk. Følg med og se/hør. Den observante kan lære mye..

Skjult ID med pseudonym Balder lø. 16 april 2016 13:27

Enig med deg Blingbling.
Jeg har aldri prøvd å være sarkastisk, men ironisk derimot er jeg ofte.
Grunnen til at jeg skrev det jeg gjorde var at noen oppfattet meg som sarkastisk og utropte meg til kongen av sarkasme, noe som jeg egentlig stusset lit på siden jeg ikke angriper andre.
Så det er helt rett som du skriver, jeg var ikke sarkastisk, men ironisk.