Alle innlegg Sukkerforum

Svarprosent

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sukker.no on. 5 sep. 2007 14:37

Vi har fått noen ønsker fra folk som ønsker å se hvor mange mail som blir besvart. På denne måten kan trøste seg litt om man ikke får svar. Vi lurer derfor på om det er OK at man kan få en indikasjon, når man klikker seg inn på en profil, på omtrent hvor mange % av meldingene som blir besvart av profileieren. Eks: (ca.15% av meldingene er besvart)

Er det noen motforestillinger mot dette eller er det positivt?

(mann 37 år fra Aust-Agder) on. 5 sep. 2007 15:04 Privat melding

Jeg synes dette kan være både positivt og negativt. Men for min egen del hadde jeg satt pris på det da man ser hvor seriøse folk er og så får man en indikasjon på hvor høfflige de er.
Den negative årsaken kan være at de som får en dårlig prosentandel fordi de er sjenerte eller blyge vil komme dårlig ut av denne funksjonen...
Men jeg er for!

Skjult ID med pseudonym ripset on. 5 sep. 2007 15:38

Jeg er absolutt mot. Jeg synes dette er en opplysning som åpner for tolkninger, som kan bli helt tilfeldige eller feil. Jeg synes heller vi skal være litt romslige med hverandre her inne. En slik prosentsats er dessuten ingen garanti for noe som helst. Dette er overhodet ingen postordreside hvor man kan bestille en kjæreste, med noen garanti eller "forbrukerlov" eller noe som helst. Vi har med levende mennesker å gjøre, og da må vi møte hverandre åpent. Jeg synes at alle slags tekniske rubrikker av den typen er uheldige, og for å spisse det litt; menneskefiendtlige. For å dra det langt, kunne vi fylle ut hvor mange ekser vi har, hvor mange kjønnssykdommer vi har hatt, hva slags gener vi har, osv osv. Litt av poenget er av vi OVERHODET ikke vet hva som er grunnen til at noen ikke svarer på meldinger - og slik er det ellers i livet også. Vi kan ikke få noen garanti eller bruksanvisning/oversikt for våre medmennekser. I stedet er det fint å møte mennesker med fokus på her-og nå: Åpent. Vi mennesker kan dessverre ikke puttes inn i skjema og rubrikker uten å bli reduserte, uansett hvor mange avkrysningsposter vi opererer med.

Skjult ID med pseudonym jente27 on. 5 sep. 2007 16:13

HELT imot!
jeg må da selv være i stand til å kunne velge hvem jeg vil svare og ikke. Det blir jo ille å bli stemplet på denne måten!
Dårlig forslag, selv om det kanskje hadde roet ned disse hissigproppene som er forsmådde over dårlig svar. Dere får heller lage en standard melding man kan sende av gårde som høflig avviser de man ikke vil svare da, om det liksom hjelper. Det virker jo som det er det folk vil ha, bare et nei i stedet for taushet.

(kvinne 45 år fra Oslo) on. 5 sep. 2007 16:21 Privat melding

Dersom dere ønsker en slik funksjon, vil jeg gjerne ha en funksjon der man kan reservere seg mot å vise svarprosenten. Men for all del, det kunne jo være interessant å vite.

Skjult ID med pseudonym Noen on. 5 sep. 2007 16:41

Det er jeg helt i mot. Jeg skjønner ikke hva man skal med en slik funksjon. Det er så enkelt som at hvis man er interessert så sender man en melding, uavhengig av svarprosenten til den man er interessert i. Det blir bare tullete og en ekstra forvirrende faktor å skulle drive å kartlegge slike ting - vær så snill, bruk utviklingsressursene deres på noe nyttig.

Skjult ID med pseudonym Mr.Mars on. 5 sep. 2007 16:49

Dette er jeg også helt i mot. Hva vil det egentlig 'bevise' å få opp et tall på svarprosent på en profil? Synes dette blir for personlig info å dele med alle, og er helt enig med dem ovenfor i at dette åpner for tolkninger som kan bli helt feil. Kan heller ikke se hvordan dette skal gjøre sukker til en bedre tjeneste. Jeg synes det er mer enn nok tallfesting av personligheten og egenskapene til folk her som det er. Noen av spørsmålene man besvarer ved oppretting av profil er det jo umulig å svare 'rett' på, fordi man føler at verken lavt, middels eller høyt treffer riktig, og at svaret man velger kan gi grunn til feiltolking av andre.
Noen sender mange meldinger, andre ingen, noen mottar mange meldinger, andre mottar ingen. Jeg synes ikke et tall på svarprosent vil si særlig mye om hvor seriøs eller høflig noen er. Regner med folk svarer dem de ønsker å bli kjent med.
Selv svarer jeg de aller fleste, er høflig mot alle og har ingenting å 'skamme' meg over sånn sett, men uansett om jeg svarer på 10% eller 90% av meldingene vil jeg ikke at andre skal se det.

Skjønner ikke helt alt dette fokuset på svar/ikke svar osv. som er her om dagen. Det kan være 1001 grunner til at man ikke får den responsen man forventer/håper på av andre. Ikke noe svar betyr ingen interesse, get over it!!
Vi kan forvente normal høflighet ved mailing/chatting med andre, men man kan jo ikke ta på vei dersom man ikke får svar fra noen man aldri har utvekslet en eneste setning med og ikke kjenner i det hele tatt.

(kvinne 62 år fra Akershus) on. 5 sep. 2007 17:03 Privat melding

Synes vel at dette var ett dårlig forslag fra Sukker. Samtidig får vi alle ta inn over oss at vi komuniserer på ett helt annet nivå her inne enn i rl. Ingen kan lese hverandres kroppsspråk og tanker. Jeg synes vi alle skal ta oss den lille tiden det tar og sende ett svar på henvendelser vi får. Det har vi tid til. Det er vanlig høfflighet i rl og svare når noen henvender seg til en. Det samme burde gjelde her inne. Ingen kan vel bli fra seg av skuffelse selv om man får svar om at motparten ikke ønsker kontakt etter første henvendelse. Har selv fått henvendelser fra folk som jeg ikke ønsker kontakt med og sendt ett høfflig svar tilbake om at jeg ikke ønsker kontakt. Har også opplevd det motsatte noe jeg synes var veldig greit.

Skjult ID med pseudonym DuStoreMin on. 5 sep. 2007 17:23

Hva med å ha en teller på alle profiler, der en kan se hvor mange meldinger personen har fått??
Eller kanskje det kunne være en idè å ha en rating over hvem som sender de mest velformulerte, interessante og sjarmerende meldinger?
Hvem sender flest meldinger??
Hvem er penest på sukker?
Styggest?

- Håper sukkersjefene skjønner hvor tåpelig dette er.

(mann 50 år fra Oslo) on. 5 sep. 2007 17:48 Privat melding

Da må det vel også oppgis hvor mange meldinger profilen har mottatt? Hvis ikke så vil statistikken bli feil utad!
En profil som mottar èn melding og svarer på denne, vil få en svar% på 100. En profil som mottar 10 meldinger og svarer på èn av meldingene, får da nødvendigvis en svar% på 10.
Sier meg enig i de negative tilbakemeldingene så langt; "My vote is NAY" - i den grad man skal ha en avstemming?

(mann 37 år fra Aust-Agder) on. 5 sep. 2007 18:28 Privat melding

Ok, Valkyrie hadde et poeng der...
For gjøre den valgfri:-)

Skjult ID med pseudonym jente27 on. 5 sep. 2007 19:15

En ting til: hvordan skal man vurdere hva slags meldinger som personen har mottatt? Skal jeg får en dårlig statistikk hengende over meg fordi noen skriver meldinger som: "ummmm yummm", "hei søta", og "nice" Litt forskjell på det som ramler inn hos meg iallefall.
Det er nemlig ikke meldinger som oppfordrer til noe svar slik jeg ser jeg. Så dette blir jo bare ganske dumt....!

(kvinne 58 år fra Oslo) on. 5 sep. 2007 20:43 Privat melding

En slik svarprosent blir fort misvisende. Det hender f.eks at jeg får et høflig avslag på en mail med lykke til videre. Jeg synes det er naturlig å takke for svaret og sende tilsvarende lykkeønskninger tilbake men venter ikke svar på den siste mailen. Sett at den personen får mange slike mail, da blir det mange ubesvarte i innboksen som gir et veldig feil bilde av personen. Et annet eksempel, man skriver en stund, den ene har mer skrivekløe enn den andre og skriver en nattamelding ekstra hver kveld... Eller man får mail "her er telefonnummeret mitt som avtalt, ring meg :-)". Skal man da svare på mailen først? Ikke naturlig.

Det kan bli mange unødvendige mail av det, kanskje bare med et . i for å få opp svarprosenten.
Det å reservere seg mot det blir vel lett tolket som en tilståelse på at "jeg er en dårlig svarer", selv om det ikke nødvendigvis er tilfelle. Ikke minst; en som bare svarer på 10% av meldingene svarer kanskje på nettop din... om du skriver. Tror vi kan gå glipp av noen bra kontakter på den måten.

Jeg svarer alle jeg men det hender jeg ikke svarer på den siste mailen hans f.eks av en av ovenstående grunner.
Hvorfor ikke bare maile de vi har lyst til da og gå for å finne den vi ønsker. Er ikke det nok?

Lykke til alle sammen :-)

(mann 45 år fra Hordaland) on. 5 sep. 2007 20:46 Privat melding

To hovedhensyn står mot hverandre i dette spørsmålet:
På den ene siden; hensynet til de som bruker tid på å skrive mange, lange, veloverveide og individuelt tilpassede meldinger.
På den andre siden; hensynet til de som ønsker å holde egen svarprosent skjult for potensielle meldingsavsendere.

Det er ønskelig å lage systemer her inne som oppmuntrer til høy meldingsaktivitet og da fortrinnsvis slik at meldingene som sendes er veloverveide og ikke har karrakter av å være spam. En angivelse av svarprosent i den enkeltes profil vil formodentlig bygge opp under slik adferd og dessuten også spare seriøse meldingsavsendere fra å kaste bort tid på å sende meldinger til profilinnehavere som sjelden eller aldri svarer på meldinger.

Jeg mener derfor at en angivelse av svarprosent i profil som foreslått, vil gjøre sukker enda bedre. De som ønsker å holde egen svarprosent skjult har etter min mening ingen eller liten beskyttelsesverdig interesse. Jeg er derfor imot å gjøre angivelse av svarprosent valgfri. En opsjonell angivelse av svarprosent vil dog være bedre enn ingen.

I tillegg kan med fordel angis antall besøk på profil, antall meldinger sendt og antall meldinger mottatt.

En funksjon som ville løftet sukker mye mer enn den foreslåtte, ville være en funksjon som gav brukerne anledning til å legge inn i egen profil linker til profiler tilhørende andre brukere som brukeren har truffet IRL. Manglende vilje til treff IRL representerer trolig et mye større problem for brukerne enn lav svarprosent. Interessen i holde skjult hvem og hvor mange man har datet, synes dog langt mer beskyttelsesverdig enn interessen i å holde egen svarprosent skjult. En funksjon med angivelse av hvem man har truffet IRL må derfor forutsette medvirkning fra begge parter før synliggjøring i brukernes respektive profiler.

Skjult ID med pseudonym MANN on. 5 sep. 2007 20:55

Latterlig........ Dette slo akkurat ut slik jeg antok. Jentene skriker ut nei, dårlig forslag, la meg selv bestemme osv, mens gutta tror at dette gjør at de får flere svar... Dette forlsaget har ingenting å si, viser det seg at hun svarer 99 % av beskjedene, men allikevel ikke min, hva har den da å si...

Det får holde med å sette "interessant" eller "ikke interessant", eller svaret på de meldingen som er spennende/morsomme nok til at jeg har lyst til å besvare dem. Ikke forvent dere noe mer eller mindre hvis denne finessen skal komme.

Det var vel det jeg hadde tenkt å si om den saken.

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 5 sep. 2007 22:25 Privat melding

Beklager Sukker, men dette synes jeg ikke var noe godt forslag.
En slik måling har ingen hensikt av grunner mange allerede har nevn.

Litt romslighet og takhøyde må man ha her inne. Her finnes høflige og uhøflige, de som får mange brev og de som kanskje ikke får, men det blir håpløst hvis vi skal regler på alt. Selv foretrekker jeg at folk er ærlige og å ikke svare kan man jo velge å se på som ærlig eller....

(mann 42 år fra Oslo) on. 5 sep. 2007 22:30 Privat melding

Dette forslaget stemmer jeg i mot. Folk må få gjøre som de vil. Nok av fisker i havet, uansett.

Det jeg derimot kunne tenke meg, er å ha noe statistikk på hvor mange som har sett bildene i albumet.

(mann 41 år fra Oslo) on. 5 sep. 2007 22:41 Privat melding

Dette er vel relativ klar tale fra befolkningen og de har (hadde ihvertfall for en god stund siden, vet ikke nå) noe tilsvarende på Blink hvor man kan se hvor mange meldinger en person har sendt og mottatt. Og informasjonen er jo interessant nok men det er jo kjipt for dem som enten sender mye meldinger og ikke får noen svar, og de som får mye meldinger men aldri svarer. Man ser ihvertfall bra mongo ut hvis man har 68 sendte meldinger og 4 mottatte liksom...(eller omvendt for den saks skyld, men det er vel forbeholdt de drøyeste bimbodamene som aldri gidder å snakke med noen uansett)

(mann 36 år fra Vestfold) on. 5 sep. 2007 22:44 Privat melding

Hehe! Føyer meg til kommentaren til Henning! Jævlig bra sagt =)

Skjult ID med pseudonym kar on. 5 sep. 2007 23:34

Helt klart imot. Det blir fort for mye informasjon hvis man skal legge inn slike funksjoner. Å vise "svarprosent" (eller like ille, besøkstall) offentlig blir alt for mye ufrivillig utlevering i mine øyne.

Noe av det jeg liker best ved sukker er nettopp det at en ikke ser hvor mye konkurranse man har, det hele blir mellom en selv og den man kontakter. Det skal jo ikke være et nettsamfunn på linje med blink og nettby det her (der det å få høyest meldingstall og besøkstall blir en slags sport), men en tjeneste for å hjelpe folk til å finne tonen. Den informasjonen du får ut av "svarprosenten" hjelper deg ikke til det.

For eksempel, hva om du går inn på en profil du liker og det viser seg at vedkommende har svart på svært få meldinger, så da bestemmer du deg for å la være å sende noe. Det du da går glipp av er muligheten for at han/hun hadde syntes at akkurat din melding vekket interessen. På samme vis er det ikke nødvendigvis spesielt trivelig å se at noen får hundrevis av meldinger, og svarer på alle.

Jeg har selv mange ganger opplevd frustrasjonen ved å sende gjennomtenkte og meningsfylte meldinger inn i et sort hull, men det er nå engang slik det fungerer på nett. Ikke ødelegg den lille intimiteten en kan klare å få til her ved å automatisere alt som kan automatiseres.

Skjult ID med pseudonym MANN38,2 on. 5 sep. 2007 23:35

Det er bra at sukker prøver å tenke nytt og videreutvikle systemet. At folk ikke gidder å svare på mail er et tdeligvis et stort problem og jeg sliter selv med å formulere avslagsmailene. Det blir lett til at det går noen dager før jeg tar mot til meg og sender avgårde en mail som jeg vet vedkommende dame ikke vil like å få. Men det er bedre enn ingenting. For jeg liker ikke selv å ikke få svar på mine mail.

Et bedre forslag vile være å kunne sende avgårde en standard og høflig "takk, men nei takk" melding til de man mottar meldinger av men som man ikke er interessert i. Jeg mener deter en slik funksjon på match.com.

Skjult ID med pseudonym kar on. 5 sep. 2007 23:37

For øvrig, en slik statistikk ville lett bli svært misvisende og enkel å rigge, uansett fremvisningsmåte.