Alle innlegg Sukkerforum

Kronisk singel..?

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 25 april 2016 12:29 Privat melding

Lurer på en ting..
Er det sånn at dere innimellom bare har lyst til å gi opp dette med å få seg en kjæreste..?
Min situasjon er at jeg har vært singel i mange år. Datet en god del, møtt mange hyggelige menn, og hatt mulighet for forhold.. Men da har det ikke passet helt inn med unger/aktiv fritid/ jobb etc for meg..
Så siste året har jeg møtt en 3-4 stk som jeg har likt litt..men da av ulike årsaker har de trukket seg. Tror ikke det har så mye med meg som person å gjøre, men de får "forholdsangst"/for mange unger/travel hverdag som setter en stopper.
Hmm ikke lett dette. På en måte ønsker man jo et forhold..på en måte er det utrolig deilig å være alene også :)

(mann 49 år fra Oslo) ma. 25 april 2016 14:58 Privat melding

@nigma lol

@snupsi av og til undres jeg hva jeg gjør her inne. Singellivet er befriende til tider, nettopp fordi man kun trenger å stresse med egen tid, egen jobb og egne barn.

Vel bor jeg trangere og simplere, og savner både å lage mat for og stelle for en man er glad i, og det å få tilbake det samme.

Men samtidig så er det noe med det å skulle tilpasse seg, kanskje ikke bare ei anna, men alt hun kommer med av bagasje og utfordringer.

Er man kompatible? Vil man ønske å ofre friheten for det andre som man ikke helt vet hva bringer med seg.

Jeg er klar, tror jeg, men jeg er selvsagt mer skeptisk nå enn før, fordi jeg har den bagasjen jeg selv bærer med meg.

(kvinne 54 år fra Østfold) ma. 25 april 2016 15:13 Privat melding

Er jo så digg å være singel, men hadde jo vært digg å ha noen å være singel sammen med... Føles litt sånn innimellom, ihvertfall.. 😉

(mann 45 år fra Oslo) ma. 25 april 2016 16:11 Privat melding

Gresset er alltid grønnere på den andre siden av gjerdet uansett om man er singel eller i et forhold🙂

(kvinne 52 år fra Hordaland) ma. 25 april 2016 16:51 Privat melding

Har kun ønsket å være singel da eg var i mitt siste forhold......eg trives som singel bevares,men eg savner hverdagen og de vanlige små tingene

Sitte i en armkrok og se en film....ikkje bestemme alene dag etter dag hva du skal spise.....kjøre en biltur...diskutere og filosofere.....dele opplevelser...ligge i skje...snakke om alt mulig....lære nye ting...bare ta på......stryke være borti...sitte inntil....savne......og å kysse.....det er det beste <3<3<3 nei eg gir ikkje opp :)

(mann 46 år fra Akershus) ma. 25 april 2016 18:25 Privat melding

Fendi er innom mange av de småtingene som man vanligvis ikke tenker på når man er i et forhold, men som stikker ganske kraftig og vondt når man sitter der alene.

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 25 april 2016 19:33 Privat melding

Veldig enig det @fendi skriver.. Bare jeg får en viss porsjon med egentid også. :) Gir ikke opp jeg heller ;) Skal vel sies at jeg ikke prøver veldig hardt, men tanken på kjæreste frister mer og mer som ungdommene blir eldre :)

(mann 46 år fra Akershus) ma. 25 april 2016 19:49 Privat melding

Hehe, det var nettopp ønsket om egentid som etter hvert førte til min alenetid... :-)

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 25 april 2016 19:57 Privat melding

Ja der er nok folk forskjellig @brumlen.. Det perfekte for meg er nettopp en mann som trenger egentid, for det trenger jeg selv også.:)
Men tenk så mye hyggelig man kan gjøre sammen, når en først er sammen. Døgnet har 24 timer, uka 7 dager..det er masse mulighet til egentid, samtidig som man også gjør ting sammen og selvfølgelig også må jobbe.

Skjult ID med pseudonym Creeper ma. 25 april 2016 20:11

Fendi beskriver et velfungerende forhold. Men hvor mange av oss var egentlig der i det vi bestemte oss for å fortsette alene. Jeg hadde ihvertfall ikke et slikt forhold. Da hadde jeg nok beholdt ham ☺️

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 25 april 2016 20:14

TV og stor filmsamling f.eks, da har en nok å fylle fritiden med slik at en ikke tenker på kjæreste og sånt. :P

(kvinne 48 år fra Vestfold) ma. 25 april 2016 20:22 Privat melding

@creeper..mange av oss som ikke hadde noe valg om å bli alene. Jeg hadde ikke det i hvert fall ;)
@powpow.. Jeg har TV og mange filmer..også mulighet på Viaplay og Netflix, men i lengden er det kjedelig alene. Forsåvidt glad jeg har ei søt jente i stallen, hun kan jeg gjøre mye aktivitet sammen med.

(kvinne 52 år fra Hordaland) ma. 25 april 2016 20:22 Privat melding

@Brumle og snupsi :))

@Creeper mitt siste forhold var aldri sånn...eg ble lurt :P........derfor eg ønsket å bli singel...eneste grunnen til at eg valgte å komme hit er fordi eg savner der det i et forhold .....og mitt neste forhold må være basert på at begge vil de samme tingene og se mot samme retning. Ikkje være siamesisk tvilling ,men å berike hverandres liv :)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 25 april 2016 21:05

@snupsi45

Var bare et eksempel. Personlig har jeg både det og mange andre ting jeg kan bruke den fritiden jeg har mellom jobbing på.
Noe som gjør at jeg egentlig ikke har tenkt noe særlig på kjæreste på veeeeeeldig lenge. :P

Skjult ID med pseudonym Bukken ma. 25 april 2016 22:37

Kloke ord oppi tråden....ein å være singel med....det kunna ha funka...;-)

(mann 39 år fra Rogaland) ma. 25 april 2016 23:11 Privat melding

Har blitt tipset om å få meg bikje og følge Porschedrømmen... Vi får se.

Det er greit til tider å være singel men trives nok best i fohold og håper å treffe noen snart.

På samme tid som jeg er blitt eldre er jeg også litt i et tomrom som sier til meg at løpet er kjørt, det å ha partner, kids og a4 livet er for alle andre, ikke for meg.

Man får ta dagene som de faller seg :)

Skjult ID med pseudonym Optimisten ti. 26 april 2016 12:44

Når det plutselig sitter så tror jeg jeg fort endrer mening!

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 26 april 2016 16:35 Privat melding

jeg har to bikjer og de holder ikke....:-) jeg syns at fritid for seg selv for man allerede nok av når man er på jobb...nei, jeg gir ikke opp...!

Skjult ID med pseudonym Lilly ti. 26 april 2016 18:28

Jeg har vært singel en stund. Nå er jeg 30 og de fleste venninnene mine er i forhold og de begynner å få barn. Må innrømme at jeg føler meg utenfor i blant, selv om jeg vet de ikke vil det. Er mye parmiddager, playdates, arrangementer osv som jeg godt kunne tenkt meg å være med på. Vet om folk som ikke har gått på julebord på jobben fordi alle kollegaene har hatt med seg samboer, ektefelle slik at det har blitt for kjedelig og kleint. Klarer meg fint alene, men skulle ønske jeg hadde noen. Skal ikke på ferie i sommer. Har ingen å reise med. Håper en fin samtale jeg har med en her inne fører til noe :-)

(mann 40 år fra Akershus) lø. 30 april 2016 00:34 Privat melding

@snupsi45

"På en måte ønsker man jo et forhold.. på en måte er det utrolig deilig å være alene også"

Kanskje mennene enser at du tenker/føler sånn. Og da blir man(n) jo usikker og trekker seg muligens.

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 30 april 2016 07:58

De tingene jeg synes er verst med å være singel er, Man reiser aldri på ferie alene,man går alltid på julebord alene,man savner småpraten om hvordan dagen har vært og kan få ut tanker og frustrasjon over arbeid og slike ting, Å våkne med en som man lager frokost med av og til, Bare det å glede seg til å komme hjem til en man er glad i, Dette er bare kortversjon over et tema og ikke satt opp i den rekkefølgen over det man savner mest, Men det er også flott å være singel å komme hjem og slenge bena på bordet og være lat en hel helg uten å gjøre noe annet enn det man lyster alene;))

(mann 49 år fra Oslo) lø. 30 april 2016 08:25 Privat melding

@tindar jeg reiser mer enn gjerne alene på en ferie. Men jeg er også så heldig at jeg har en kamerat som er singel, og vi tar gjerne en storbyweekend eller ukestur sammen om det passer seg.

Men ferie alene er faktisk ganske greit, så ikke la deg skremme vekk fra å prøve.

😃

Skjult ID med pseudonym Rampegutt lø. 30 april 2016 08:44

Jeg har skrinlagt alt som heter "forhold" I alle fall av det evigvarende slaget. Men jeg har et lønnlig håp om et elskerforhold. Det tror jeg kanskje kan være inne rekkevidde om man bare greier å treffe en litt pragmatisk dame med en livsfilosofi som går mer på det å leve i nuet. Jeg tror det kan ligge mange gode opplevelser i en relasjon som ikke er så intenst knyttet til ekteskapslignende monogami. Dvs. der man låner hverandre fremfor å eie hverandre. Men det krever jo sin dame, selvsagt.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt lø. 30 april 2016 09:53

Hvorfor kan ikke andre være en del av en sådan vennskapsrelasjon egentlig? Trenger folk å legge seg opp i at to mennesker er venner men også har sex sammen? Jeg forstår ikke helt eksklusiviteten i det store kjærlighetsforholdet. Hvorfor det skal inneholde "alt" mens en annen type relasjon mellom to frie voksne mennesker er dømt til hemmelighold og mørke.

Skjult ID med pseudonym Rampegutt lø. 30 april 2016 10:03

Det vil si, jeg kan skjønne motsetningen om man har små barn. De er jo så utrolig konservative de der små vanedyrene. Men når banra er større eller voksne er man vel fri til å leve åpent med den typen relasjoner man selv ønsker ¨være i.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 30 april 2016 10:59

Skrinlegge drømmen håper jeg jo aldri skjer, før den dagen jeg er så gammel at det åpenbart blir hensiktsløst. Gamle bestemødre som vipper 100 og den siste kvarten av de alene kan fortelle om slikt.

Når man setter opp + og minus ved situasjonene singel og tosomhet og summerer de ruler tosomheten. Det betinger jo selvsagt at man ikke er uheldig med kåringen av den utkårne. Man må ha vært "på nett med hverandre".

At det er sånn er lett å fastslå ved at i epoken nå som singel, etter å levd lenge tosomt, så er den eksistensielle følelsen fra ungdommen før tosomhet helt gjenkjennelig. Eksistensen da og nå kan fylles med så mye interesser og påfunn som orkes og giddes, men de var og blir bare surrogatpåfunn så lenge de gjøres uten den ene. Årsaken er jo at det blir ikke noe felles å dele med den for meg unike der og da og i minnet etterpå. Om jeg skulle fremstille det som annerledes ville det være rasjonaliserende kjekkaseri - sånt driver jeg bare ikke med. Nøktern realisme parret med fremoverlent nysgjerrighet derimot.

Når barn kan oppleves som mer konservative enn progressive foreldre er jo det fordi selv barn av slike foreldre, gjerne vil passe inn i flokken. Flokken har sannsynligvis overvekt av foreldre som er ganske midt i hovedfeltet (sånn som på forum). Et par konservative innslag så blir ungeflokken tradisjonell, og er du progressiv oppleves dine eller andres barn kanskje konservative.

Jeg er forhåpentlig så heldig med mine tenåringer at jeg tror ikke på vansker uansett hvordan relasjon praktisk definerte seg når jeg gjør den offisiell. Den ville uansett hett kjæresteri - fordi det utfra hva jeg innledet med er intensjonen. Å ikke ha det som intensjon er å snekre meningsløshet. Fart og mengde må endres over tid. Når barna vokser til endres mulighetene gradvis. Målet er å ikke tilbringe minst mulig av fremtiden utenfor tosomhet. Høyere mål er vanskelig å ha fordi kontrollen i livet flyter.

For meg er det helt irrasjonelt å si "det er utrolig deilig å være alene". Det går godt an, ikke det - men har ingenting med verken utrolig eller deilig å gjøre.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 30 april 2016 11:04

Grusom setning: " Målet er å ikke tilbringe minst mulig av fremtiden utenfor tosomhet."

Byttes selvsagt med: Målet er å tilbringe mest mulig av fremtiden utenfor tosomhet..

Ikke er et skummelt ord 🤓😅

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 30 april 2016 11:12

"Høyere mål er vanskelig å ha fordi kontrollen i livet flyter." er men jf. henne over 100.

(nå kalkulerer jeg ikke akkurat med problemet..)

Skjult ID med pseudonym Rampegutt lø. 30 april 2016 11:41

Målet mitt er sex og dype samtaler. Om sex. Kanskje litt om kjærlighet hvis det er absolutt nødvendig. Eventuelt lage noe god mat og prate om være og vind. Og så gå til sengs. Det er koselig å prate i senga også. Etter at man har hatt sex. Det liker jeg. Nevnte jeg sex? ja, jeg gjorde det, ser jeg. Vel, da vet damene som leser forumet hvor de har rampegutten! Regner med at det blir mange interessenter fremover!

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) lø. 30 april 2016 12:14 Privat melding

Det er kjekt å være singel, men selv merker jeg behovet for å ha noen jeg kan drasse med på skautur eller sitte og le av b-filmer med. Man kan jo dekke de fleste behov med venner, og jeg har lurt på om det hadde vært nok for meg med en VELDIG god venn (wink wink nudge nudge). Men så er det jo dette med å faktisk bygge en fremtid sammen, og ha den tilknytningen og intimiteten som kommer av å kjenne noen ut og inn, og stole 100% på dem.

Har et vennepar som bare er de nusseligste i verden: Sammen i over ti år, og like klissete som om de var nyforelska. Kjenner et lite stikk av misunnelse av og til, må jeg innrømme...