Alle innlegg Sukkerforum

Volden i Oslo

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym yeah fr. 5 des. 2008 22:51

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=555112

Politiet ønsker en løsning med å sette ut alarmer på sentrale steder i Oslo sentrum, slik at folk lettere kan varsle politiet hvis de ser noen som utøver vold eller man selv føler seg utsatt. Videokameraer skal da rettes mot området volden utøves og politiet skal aggere raskere og ved å få handlingene på film vil gjøre det lettere å ta voldsmisbrukerne.

Er dette veien å gå?

Skjult ID med pseudonym oslomann fr. 5 des. 2008 23:04

Hva hjelper det med voldsalarmer og kameraer hvis det ikke er noen politifolk på jobb? Jeg var selv vitne til at en fyr ble ranet for mobilen sin av en gjeng øst-afrikanere (somaliere antar jeg, man kan jo ikke være helt sikker) sist natt til søndag, midt på karl johan. Ikke en politimann å se, og når vi forsøkte å ringe og melde fra kom vi ikke i gjennom. Siden han ikke ble skadet og jeg ikke hadde lyst til å få en kniv i magen på grunn av en mobil var det ikke mye å gjøre annet å hjelpe han å få sperret telefonen.

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 6 des. 2008 01:27

For meg virker det som en "quick fix", et kamera er MYE billigere å ha i arbeid en et menneske.. Mer synlig politi på jobb hadde nok vært noe mer effektivt, men klart, i nøden spiser Fanden fluer, så da er det sikkert bedre enn ingenting.

Skjult ID med pseudonym yeah lø. 6 des. 2008 08:43

Jeg synes det virker fornuftig hvis man kjører dette tiltaket OG får flere politi ut i gatene. Dersom dette blir en sovepute for politiet, så virker det jo bare mot sin hensikt.

Vold bør SLÅS hardt ned på! La de som utøver vold få en klekkelig bot. Mer penger inn til statskassa. Mer penger til skole, helse osv. Tror ikke 14 dager i fengsel hjelper mot slike.

Skjult ID med pseudonym nnn lø. 6 des. 2008 10:16

Ja godt poeng når det ikke er noen som rykker ut og når en har navn og nummer og foto/film av vedkommende går fri for en har ikke ressurser til å følge opp saken.
Samt en blir vel en synlig tyster, han/hun trykkte på knappen.
Fanteri ved at flere trykker for å ha det morsomt, se kameraene som reagerer politiet som kommer.
En har jo også mulighet til å gjøre noe planlagt å sende politiet ut til feilsted.
Ja alle som bryter lovverket og gjør det ukomfortabelt for folk burde bli tatt og gjort noe med helt til dem slutter, og politiet burde ikke hatt statistikker å gå etter slikt at en skal ha x trafikk kontroller, slikt at når en ligger dårlig an må en legge ned alt annet arbeid å kun gjøre det.

Skjult ID med pseudonym nnn lø. 6 des. 2008 10:20

Ja tenk dere om det var politi over alt, to og to gikk i sammen, da hadde det nok vært hyggeligere å vært politi fordi det skjelden skjer noe å skulle det skje noe så er det kjapt andre kolegaer som er til stede, og siden det blir trivelig, har det kanskje også tid til å prate med publikum å en får ned fordommene mot dem og finner ut at det er bare hyggelige folk som gjør sin jobb og er der for å hjelpe oss og for at vi skal føle oss trygge.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) lø. 6 des. 2008 10:30

Faren med voldsalarmer er at folk trykker ubegrunnet ...
altså for småting og da blir det veldig mye mer jobb for politiet .

Men kamra på utsatte steder kan være en ide .... Men som oslomann sier hjelper det ikke så lenge det ikke er politi tilgjengelig.

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 6 des. 2008 11:02

Dette kan være en god løsning. Mer effektiv bruk av politi bør være bedre bruk av resurssene man har til rådighet.
At noen vil utløse falske alarmer er sikkert. Slik er det allerede i dag med politiets nødnummer. Forskjellen er at det kan settes opp et kamera som filmer den som alarmerer også. Dessuten bør det være mulighet for toveiskommunikasjon. Dette kan virke preventivt på falske alarmer. Kanskje (?) som en form for trygghet for den som alarmerer, (det kan være farlig å være den som sier i fra).
At kriminelle gjenger vil kunne stasjonere en som forhindrer at det blir slått alarm ved en slik boks er mulig. Det er også mulig at profesjonelle vil kunne klare å omdirigere politiresursser hvis ønskelig. Men dette har de allerede muligheten til i dag.... hvis de virkelig vil.

Det viktigste er hvordan dette brukes. Omdet brukes som et argument av økonomer og strateger for å opprettholde det lave nivået på politiresurser er ikke dette bra nok. Det er pr i dag for lav bemanning, og den bør opp, og kriminaliteten bør ned.
Slik det er nå tenker jeg meg om og velger rute med omhu i sentrum en lørdagskveld.

Skjult ID med pseudonym JudgeDredd lø. 6 des. 2008 12:06

Hva med å ha et politi uten uniform. Disse burde stå parat med varebiler og spanere. Disse skulle så sope gatene fri for bråkmakere, fylle opp bilene, kjøre til en arbeidsleir der jyplingene fikk gjennomgå med hardt fysisk arbeid i minst 1 år.
Vegbygging, grustak, stein, skog.. miljøvennlig arbeidskraft. Eller rett og slett, bare blit kjørt opp i Maridalen og skambanket, og fått tusle et par mil hjem igjen..

Men, for å være seriøs, det er ufattelig at ikke politiet får de midlene de trenger for å føle at de kan gjøre det som kreves. Det at folk slites ut pga. vakter og forventninger om bruk av egen fritid, samt får dårlig betalt, er jo mildt sagt ikke et godt utgangspunkt.

Skjult ID med pseudonym Organ lø. 6 des. 2008 12:37

Hey!

Du glemte å åpne med: "I'am The Law, drop your weapons!"

Ellers enig, om vi ser bort fra pryl. ( Kun lugging og klyping eventuelt.)