Alle innlegg Sukkerforum

Når naboen plutselig blir veeeeldig ivrig

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Sunny on. 4 mai 2016 23:06

Ganske kinkig og ikke noe gøy når naboen plutselig sender mer enn 10 mld per dag. Naboen er godt gift og jeg er ikke interessert i å ha han som meldevenn. What to do? 😝

Skjult ID med pseudonym mia on. 4 mai 2016 23:17

La vær å svare på meldingene.....

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 4 mai 2016 23:22

Tricky.

Du må vel copypaste den du sendte hit og sende han da - kanskje? Er jo det ærlige svaret.

At du verken er interrsert i han annet enn som nabo, og langtfra i å være Magica antigiftekniv kan være tilleggsinfo..

Skjult ID med pseudonym Lady on. 4 mai 2016 23:30

Svare at gifte menn interesserer deg midt i ryggen og at ytterligere meldinger vil blir videresendt til hans kone...... Da regner jeg med at det blir stille.... Har han det kjedelig i sitt ekteskap er det jo ikke ditt problem :)

Skjult ID med pseudonym skautroll on. 4 mai 2016 23:31

Bare skriv, at alle meldinger blir videresendt til kona.

Skjult ID med pseudonym Sunny on. 4 mai 2016 23:40

Svarer IKKE! Må være forsiktig mht de neste to ukene pga nabovarsel om tilbygg... Kinkig så det holder!

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 4 mai 2016 23:43

Nabovarsel er nettopp det begrepet sier -varsel. Har ingenting med tillatelse å gjøre. På den annen side - mye rart av byggesaksbehandling rundtom. Proffkommune eller Tufte kommune?

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 4 mai 2016 23:45 Privat melding

det er lett...ikke svar...

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) to. 5 mai 2016 00:19 Privat melding

Ikke svar. Mulig naboen din bare er litt dårlig sosialt kalibrert, og gir opp når han ikke får respons, men spar gjerne på meldingene så du har dokumentasjon i tilfelle han blir ufin.

Har vært borti sånt selv og gjorde den tabben å svare med et "gi blaffen i å sende meldinger". Er vedkommende ikke helt i vater så er enhver kontakt bensin på bålet.

Skjult ID med pseudonym Chutlu to. 5 mai 2016 02:43

Sunny: er oppegående du!

Skjult ID med pseudonym Sunny to. 5 mai 2016 09:48

@bling: jeg vil tro det er litt lettere å få ting gjennom i kommunen viss naboene ikke lager et styr...

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 5 mai 2016 11:13

@Sunny: Din egen tilnæriming samsvarer med @TheDudette sin erfarne - så følg den. Jeg er vant til også gi råd basert på erfaringsoverføring uten å ha erfart før - men skjelden myntet på håndtering av noe helt ute av lodd og vater, så det var ikke tatt høyde for. Lite kjent med slike fenomen der folk må "prates etter munnen".

Bekymringen din for tilbygget viser st du bebor Tufte kommune (over halvparten på variable areanaer). Vi bebor ikke Hviterussland eller hvilken som helst bananrepublikk, så den bekymringen skulle være unødvendig å ha. Om naboen har merknad til at du bygger skal den avvises om du har alt innafor.

Men - ingen idyll er perfekt. Jeg har selv bistått en kollega med å kjøre over en Tufte kommune i en byggesak. Han hadde alt innafor - men måtte likevel bruke flere år og over 50.000,- ekstra på fåfengte forsøk. Det var en saksbehandler som uhindret av rådmannen og kontrollutvalget fikk benytte kommunen som vendettainstitutt.

Men ved hjelp av sakkunnskap, en litt lite villig fylkesmann og lokalmedia fikk vi den klare ja-saken gjennom.

Sånn vendetta hadde faktisk vært umulig i den statlige etaten jeg jobber - pga. profesjonell etisk kultur.

At vi trenger en utlufting i form av reform av kommune-Norge - uten tvil. «quod erat demonstrandum»

Derfor jeg slår sammen kommuner som hobby😤😊😅

Skjult ID med pseudonym Sunny to. 5 mai 2016 11:42

@bling: Skulle av og til tro at det er Hviterussland sitt styre som regjerte her i kommunen også, selv om jeg ikke bor i Tufte. Min "kjære" nabo og hans kone vil helst ha noe de skulle ha sagt hver gang noen av naboene ønsker en liten forandring på husene sine. En nabo har bygget en glassveranda - uten å søke om fasadeendring. Dette ble tatt opp som et stort problem da jeg kom med mitt nabovarsel. Jeg føler at jeg derfor må trå veldig forsiktig for tiden. Det hadde blitt baluba på høyt nivå dersom jeg hadde ytret mine meninger om messengeraktivitet slik det er nå. Gjett om jeg gleder meg til dugnaden vi skal ha i helgen ;(

Kommunesammenslåing er helt nødvendig - her i min minuputtverden er det maaaange småkommuner - noen av disse har bare 2000 innbyggere - galskap - godt du ordner opp ;-)

Gøy med latin - pga studier måtte jeg ha det i 2 år - da var det ikke så gøy - har fortrengt det meste, men nå er det ikke så skremmende lengre og det hadde kanskje vært moro å se på språket igjen - en dag når jeg kjeder meg... I dag frister det mer med Netflix :-)

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 5 mai 2016 12:13

@Sunny: Skulle verandaen vært meldt/søkt som fasadeendring - så skulle den det, punktum. Men, om andre forstår at den uansett hadde fått ja er det umodent mase i ettertid.

"Tufte" er et navn fra fotball-laget brukt illustrerende.

Jeg har alltid sendt nabovarsler rekommandert. Det der alternativet med personlig oppmøte/kvittering er et uheldig institutt for begge parter: Den som kommer med varselet "tror" ofte at det må være kvittering for både mottak av varsel, og for at nabo frasier seg anledning til å gi kommunen merknad. Naboen på sin side føler tilsvarende press på seg for å kvittere mer enn mottak pga. bekymmer for å bli oppfattet som vanskelig. Dette er tross alt forvaltningsakter mellom uproffe - og følelser legges inn. Det gjør jo ikke (skal IKKE gjøre) forvaltningen - den er følelsesløs og rasjonell.

Rart at ikke kommunaldepartementet som eier byggesakslovgivningen ikke klarer å fjerne den oppmøtekvitteringen så ofte som plan- og bygningsloven endres.

Da folkens var dagens kurs i forvaltning over. Neste time er en annen gang.

Både liv og kommuner under samme dept. - hmm. Er det departement jeg burde vurdere å bli når jeg blir stor tro?

Latin i pensum - teologi, eller bare språk?

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 5 mai 2016 12:14

*en 'ikke' færre
*lov

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 5 mai 2016 12:33

Jeg elsker svaret ditt Lady....Så himla bra svart...

Skjult ID med pseudonym Sunny to. 5 mai 2016 13:08

@bling: enig med at en skal søke om fasadeendring - det er nettopp det jeg gjør. Når naboene mener mener at de ikke er sikre på om de vil godta dette pga da vil gjerne andre naboer også ønske å utføre tilsvarende for så å vise til naboen som har tatt seg til rette blir det litt spesielt...

Latin - langt fra teologi - bare språk ;-)

Skjult ID med pseudonym CPU to. 5 mai 2016 13:43

Lar du være å svare på meldingene, så ender du opp med dårlig naboforhold. Det er det siste du bør gjøre, med mindre du har tenkt å flytte.

Det riktige er å være høflig, men du trenger ikke svare alle 10 meldingene. Holder med å sende en melding noen timer etter at du mottok den siste.

(mann 30 år fra Østfold) to. 5 mai 2016 13:46 Privat melding

For å sitere Big Sean: Bitch i don't fuck with you!

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 5 mai 2016 13:48

@Sunny: Veldig spesielt. Det fine er at det er jo heldigvis (i en fungerende forvaltning jf. nevnt før) ikke naboen som skal "godta". Med mindre du da har designet det så stygt som nøkken, at kommunen misliker har du intet å frykte. Naboen har uansett ikke noe veto - bare anledning til å mene og ev. bli hørt på estetikk og ev. behov for regel/vedtektsunntak du måtte behøve.

Ta det med ro - du behøver ikke være amorøs for sakens del. Forresten - om det er en snasen singel byggesaksbehandler burde du jo vurdere å 'kvinne deg opp'.😋

Hva brukes latin til annet i Vatikanet (og til kjekke sitater) da?

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 5 mai 2016 16:57

@sunny
Har ikke falt deg inn at du nå sitter på et effektivt "pressmiddel" til at naboen skal være medgjørlig og ikke lage noe styr i byggesaken? 😁

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 5 mai 2016 17:19 Privat melding

Ja du kan jo faktisk bruke det til å røyke ham ut.

Du kan svare at du ikke kan kommunisere med en gift mann, for det føler du ikke ville være riktig overfor hans kone, og særlig nå som du har en byggesak på gang, og at det ville bli helt feil og en sammenblanding av roller.

Hvis han da i utgangspunktet er en ållreit fyr som bare har det litt tøft i ekteskapet sitt akkurat nå, og er betatt av deg, så bakker han da.

Hvis han derimot er en slask som svarer at det er i din interesse å være 'hyggelig' mot ham pga nevnte byggesak, så har du alt du trenger for å kontre ethvert forsøk på trenering fra hans side, ved å vise til meldingene hans.

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 5 mai 2016 17:19

Eg ville svart: "har du vist meldingene du sender til kona di?" Vent på svar.....før du: "Ikke det nei, d var vel d eg tenkte ja. Eg liker ikke denne situasjonen som har oppstått, men eg kan være grei og la det passere denne ene gangen. Regner med du setter pris på det....nabovarsel om fasade endring kommer i posten om ikke så alt for lenge forresten :) Anser situasjonen som ute av verden og vi legger dette bak oss nå håper eg :-) Ha en god dag! "

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 5 mai 2016 17:56

Da er du tydelig, samtidig som du gir han en mulighet(du er gem) til å avslutte/trekke seg tilbake..med det som vil oppfattes for han , noenlunde verdighet i behold. Gir bedre odds for at du oppnår det du ønsker (fravær av meld/knirkefri bygging) samtidig som du tilrettelegger for at dere fremdeles kan ha en "god" nok nabotone...som begge nok har interesse av (greiest det liksom) .........dersom han har vett nok til å ta i mot tilbudet da! ;-)

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 5 mai 2016 19:43

Nå utvikler tråden seg i bananrepublikansk retning. Bland aldri kortene slik.

Går ut fra at alle forstår at å legge an på en ev. singel snasen byggesaksbehandler var for å få seg livsledsager - ikke byggetillatelse. Bare presiserer - fordi jeg blir innimellom og oftere enn jeg trodde overrasket av resonnementer her..

Skjult ID med pseudonym rumpabar to. 5 mai 2016 20:07

Ha sex med han. Et par uker etterpå sier du at du er gravid😂😂😂

Du får sex og du får det morsomt etterpå + satt han på plass. Rene kinderegget det😂😂

(kvinne 46 år fra Oslo) fr. 6 mai 2016 00:12 Privat melding

Rumpabar da...halloooo...gi deg !