Alle innlegg Sukkerforum

17. mai og ensomhet

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym rådgiver ma. 16 mai 2016 18:16

Har akkuart lest noen artikkler om ensomhet, og at denne føles spesielt på 17.mai. Det er vel noe sant i det. I den forbindelse har jeg følgende spørsmål: hvor mange her inne føler seg egentlig virkelig ensom? Jeg spør fordi dette egentlig bør resultere i mye er mer aktivitet, dvs. både å ta kontakt og å svare på meldinger.

Inntrykket mitt er at mange singler har kompensasjonsmuligheter i form er venner, familier, barn m.m. - men tenk deg at alle disse bli færre eller er borte etterhvert - for eksempel når man flytter eller venner blir mer og mer opptatt av sin egen familie. Hadde det da ikke vært fint å ha en partner / kjæreste? Skjønner at dette er et ikke-tema og at man fort kan bli kalt for desparat. Og ingen vil selvsagt ha følelsen av å være nest-beste alternativ til ensomhet.
Men spørsmålet mitt er altså: hvorfor er spesielt kvinnfolk her inne så passive? Trives dere med Single-tilværelsen? Hvorfor er ingen god nok?

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 16 mai 2016 18:53

Du er inne på noe Ts. Nå vil jeg si det er atskillige dager som er verre en 17. mai, og da tenker jeg ikke på 18.

Grunnlovsdagen er på våren, med mye kjekk aktivitet, mye fine samtaler og mye godord å høre. Og bare en dag. Kom heller tilbake en høsthelg med løv og sludd, eller romjul med sydvest kuling og vannrett regn (eller SNØ😤)

Sitter forresten og filer på noe som er ment som en 'kanskje' og da uoppfordret 17. mai-apell, som er sklidd ut til hele 12. minutter lang. Det må da være for mye etter en kanskje like lang tale i forkant?

Damesvarene kan jeg av naturlige årsaker ikke gi😁

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 16 mai 2016 19:01

Trodde dette handlet om ensomhet, men det var kun pynten. Dette handlet igjen om kvinner som ikke synes menn her er gode nok.

Utsjekk!:-)

Skjult ID med pseudonym Pinklady ma. 16 mai 2016 19:01

Jeg kjenner meg ikke igjen i at damer er passive. Sender stadig meldinger og titter rundt.
Jeg tenker motsatt av deg- er jeg bra nok for han?!?

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 16 mai 2016 19:06

@Pinklady

Skjult ID med pseudonym rådgiver ma. 16 mai 2016 19:08

Neida, @Apache. Det handler om ensomhet - og at man tar grep dersom man vil endre noe på det. Ingen vits å sitte på gjerde hele tiden - da er singeltilværelsen tydeligvis ennå ikke ille nok.

Skjult ID med pseudonym Rage ma. 16 mai 2016 19:08

Bare å gi ensomheten nok plass så blir det bra skal du se, syntes det er deilig med ensomhet også ;)

Man blir vant med alt, damer lever sitt eget liv så da gjør jeg også det :)

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 16 mai 2016 19:09

@Apache

Skjult ID med pseudonym rådgiver ma. 16 mai 2016 19:56

@nigma. Det hører man ofte - at alle har det bra og synes det er helt OK å være alene, eller til og med skriver i profilen at de trenger alenetid. Helt greit. Skjønner også det du skriver om at ting er verre etter å ha gjort en innsats / man har bydd på seg selv. Men skal vi virkelig ha det sånn, at ingen satser fordi man kan bli såret? Jeg har ofte inntrykk av at folk er redde av å inngår et forpliktende forhold. Men hva er de egentlig redd for å miste?

Skjult ID med pseudonym Feeder ma. 16 mai 2016 20:11

Jeg er alltid ensom og hadde jeg hatt dame så hadde jeg også vært ensom for hun hadde ikke orket å vært sammen med meg.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 16 mai 2016 20:13

Anbefaler "Folk ved fjorden" på NRK1 akkurat nå. Verdifull innsikt i Nordhordlendingen og omkringliggende del av Vestlandets livsinnstilling...

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) ma. 16 mai 2016 21:00 Privat melding

Jeg har masse interesser og kjeder meg sjelden, trives i mitt eget så vel som andres selskap. En kjæreste er for meg prikken over i'en, en bonus! Det er ikke aktuelt for meg å ha en kjæreste bare for å slippe å være alene, m.a.o.

"God nok" er ikke en status jeg er villig til å godta, og jeg ønsker heller ikke en kjæreste som er fornøyd med å være "bedre enn å være alene".

(mann 34 år fra Rogaland) ma. 16 mai 2016 21:11 Privat melding

Jeg nyter singeltilverelsen til det fulle etter et ekteskap på 8 år.
Men er litt ensom om kvelden typisk. Da kunne det vært greit med en å dele sofaen med.

Skjult ID med pseudonym Creeper ma. 16 mai 2016 21:35

Jeg har kjent på virkelig ensomhet ja, som å ikke ha noen i hele den store vide verden... Men det var da jeg var gift!
Det verste som er (for meg) er ensomhet i et forhold. Da er det mye bedre å være alene i godt selskap - sitt eget! ;)

Skjult ID med pseudonym Vimsa ma. 16 mai 2016 21:35

17. mai er vel en av dagene i året jeg er mest opptatt og ikke tenker så mye på at jeg er singel. Dagen feires med barn, familie, venner, eks med familie osv...... Har knapt tid til å puste. Vet jeg er heldig som har så mange rundt meg.
Å litt forsiktig nå @ts, med å dra kamnen over alle hokjønn her! Det finnes aktive kvinnfolk her inn, er bare du som ikke merker det😁
Å det er forskjell på å være ensom og være alene. Jeg er en del alene i perioder, fordi jeg har behov for det. Men jeg er aldri ensom når jeg er alene😊
Jeg godtar ikke å være noe nestbeste alternativ. Å må jeg velge mellom den nestbeste mannen og det å være alene, ja da velger jeg å være alene. Ikke spesielt for min del, men for hans del! For han vil nok heller ikke være det nestbeste for meg.
Jeg har alltid plass til en kjæreste, samme hvor mange jern jeg har i ilden. Å ja, jeg trenger litt alenetid...hvor mye og hvor lenge kommer an på, men når man treffer en ny i voksen alder har man gjerne egne interesser man har hatt en stund og vil fortsette med....alenetiden gir seg da selv oppi mitt hode😊
Å for meg @TheDudette, er ikke en kjæreste prikken over i'en, han vil være viktigere enn som så. Han vil være i'en, kanskje til og med H'en og J'en.

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) ma. 16 mai 2016 22:18 Privat melding

Børrezen kan være rimelig trygg på at jeg ikke skal spørre ham om å gå i 17.mai tog med ham. For gammel og ingen sixpack her i gården. Får håpe at du er 42 år og har fitnesskropp selv når du treffer drømmedama. Jeg har selvfølgelig følt meg ensom etter at jeg ble enke, alle kjenner på det av og til både med og uten partner. Men en vakker dag så dukker nok den rette opp, og inntil da skal jeg gjøre akkurat som jeg vil og enda litt til😀😀

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) ma. 16 mai 2016 22:23 Privat melding

😂😂

Skjult ID med pseudonym Vimsa ma. 16 mai 2016 22:34

@Aliina, det er når vi passerer 42 det går i OPPOVERBAKKE, Børrezen har bare ikke skjønt det😁

(kvinne 56 år fra Sogn og Fjordane) ma. 16 mai 2016 22:46 Privat melding

Med en skikkelig god "hold in" så er det bare å stappe nedi😂😂kanskje vi får gå i 17.mai tog om vi er heldige og😂😂

(kvinne 57 år fra Akershus) ti. 17 mai 2016 07:18 Privat melding

Jeg tror rett og slett ikke jeg har anlegg for å føle meg ensom. Kan ikke huske jeg har følt meg ensom en dag i mitt liv, selv om jeg var singel til jeg var 32. Og nå ville jeg solgt min gamle mor for å fått litt tid helt alene med meg selv. Jeg har barn 24/7 og selv om de er store nå,gjør de fortsatt såpass krav på min tid at jeg skulle gitt nesten hva som helst for å få tid bare til meg. Mo mutters alene. Jeg drar på nesten alt jeg vil, men det forutsetter at jeg har program med noen, og følelsen av å kunne sette bena høyt, ikke måtte være sammen med noen og gi blaffen i å lage middag fordi det bare er meg, den har jeg bare et par ganger i året. Og ikke lenge nok til at jeg føler meg ensom.

Det betyr ikke at jeg ikke er interessert i kjæreste - det er jeg - men det må være en jeg forelsker meg i. Kjæreste bare fordi jeg er redd for å være alene er ikke meg. Ikke ennå i hvert fall.

Skjult ID med pseudonym rådgiver ti. 17 mai 2016 10:33

@pepper. Jeg kunne godt ordlagt meg på en bedre måte, sant det. Og så kan jeg bare uttale meg om kvinner siden jeg er en mann. Så er tingen ikke at jeg ikke få damer, men en kjæreste :) Ellers er det ikke jeg som er gjenstand for debatten her :) Svarene på det du lurer på finner du i denne og i andre tråder, for eksempel tråden om særbo.

Kan det hende (OBS: påstands-varsel) at vi i individualiseringens tidsalder og / eller med bagasjen fra tidligere forhold ikke er villig eller i stand til å inngå forpliktende forhold. At "alle" er opptatt av selvrealiseringen og ikke er villige til kompromisser. Jeg synes også at det er helt greit å ha tid for meg selv, men jeg savner en kjæreste. Og jeg er også klar over at jeg i et forhold ikke bare kan fortsette som om jeg er Singel, men at det trengs noen justeringer (noe som jeg er villig til å gjøre). Når jeg leser at @TheDudette skriver at en kjærste er ien over prikken mister jeg faktisk troen. Hva er poenget? Det virker som om "alle" vil gjøre det de har lyst til, og en kjærste er nyttig for den tidenen kjeder seg eller ting man ikke få til selv. Og dersom kjærsten da ikke stiller opp (fordi den er i samme modusen som kvinnen), da blir det bråk.

(mann 52 år fra Hedmark) ti. 17 mai 2016 11:06 Privat melding

Rådgiver: Du høres unektelig noe snurt ut. All her inne er på jakt etter lignende ting. Vi må godta at jakten, fangstmetodene og hvor lenge byttet beholdes er opp til den andre også, alltid. Vi kan faktisk ikke vente at de bare kommer ramlende ned i hodet på en. Selv om det føles som om det er akkurat det som skjer i det øyeblikk det skjer.

Skjult ID med pseudonym rådgiver ti. 17 mai 2016 11:16

@Mundari. Jeg er ikke på jakt, og anser heller ikke en kjærste som bytte. Men lykke til videre for deg med å finne en kjærste ved hjelp av lokkemat og feller av ulike slag i sentrum :)

(mann 52 år fra Hedmark) ti. 17 mai 2016 11:32 Privat melding

QED :-)

Skjult ID med pseudonym rådgiver ti. 17 mai 2016 11:53

Ja, ja. Når man er litt kritisk blir man fort oppfattet som negativ og sutrende. Ingenting skal true den flotte harmoni-kos-hygge-boblen vi sitter i. Men samtidig endrer seg ingenting. Og nå innrømmer jeg gjerne at jeg sutrer litt :)

(kvinne 48 år fra Akershus) ti. 17 mai 2016 16:57 Privat melding

Gratulerer med dagen til alle. 😊

(kvinne 48 år fra Akershus) ti. 17 mai 2016 17:51 Privat melding

Tusen takk Villrosa, lenge siden sist (på forumet). 😊

(kvinne 41 år fra Østfold) on. 18 mai 2016 17:53 Privat melding

Jeg må innrømme at jeg føler meg ensom og det er derfor jeg er her.
Jeg tar kontakt og svarer stort sett på meldinger. Føler ikke at jeg er passiv,men jeg synes det er vanskelig å finne en mann som vet hva han vil.
Menn i min alder er enten ny singel og vil gjerne nyte singel tilværelsen eller de ikke vet hva de vil.
Tror ikke noen her inne er ute etter "den perfekte" for det finnes ikke. (Vi er heller ikke perfekte),men man vil gjerne finne en som man "klikker" med @Børrezen😉

(mann 48 år fra Oslo) to. 19 mai 2016 00:31 Privat melding

At folk er dårlige til å svare betyr ikke nødvendigvis at de er ensomme, det trenger ikke bety annet enn at de ikke er interessert, eller at de har andre prioriteringer for øyeblikket. Jeg feira 17. mai-kvelden alene med film, ungkarsk fiskesuppe og var egentlig strålende fornøyd med det.
At mange sliter med depresjon og ensomhet rundt høytidene er intet nytt, men det er ikke nødvendigvis det samme som at folk føler seg ensomme fordi de er dårlige til å ta kontakt eller svare på meldinger.