Alle innlegg Sukkerforum

Vin og vinglass

Vis siste innlegg
(kvinne 36 år fra Akershus) lø. 21 mai 2016 20:35 Privat melding

Sitter å ser på jakten på kjærligheten. Den ene bonden har satt frem en flaske rødvin og to vinglass. Forklarer at han gleder seg til å dele den vinen med utkårede. Det som overrasker meg er at det står 2 champagneglass der. Hvorfor har ikke programverten klart å rydde opp i det på forhånd?
Hvor kravstor er DU på type vinglass?
God lørdag

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 21 mai 2016 21:20 Privat melding

Det er rødt kort å servere vin i vannglass. Hvitvin i rødvinsglass kan man leve med. Mye kan aksepteres dersom resten av pakken er bra :)

(mann 47 år fra Oslo) lø. 21 mai 2016 21:22 Privat melding

I ungdommen drakk jeg alltid likør fra filmbokser på fjelltopper :D

(mann 47 år fra Oslo) lø. 21 mai 2016 21:23 Privat melding

Skulle helst være Fuji-filmbokser siden de var halvt gjennomsiktige så jeg også kunne nyte likørfargen :)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 21 mai 2016 21:30 Privat melding

Vin i de glass jeg har.. Gjerne små søte kjøkkenglass..😍 Som bartender hatet jeg glass m stett.. Helvete å få hele inn og ut av oppvaskemaskinen ...Kan ha noe m tilgjengelige bakker, og plassering av maskin.. 🙄
Drikker forresten sjelden vin,- øl rett fra flaska er best 😁😂😜

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 21 mai 2016 21:33

Næææh, det blir bare småborgelig etikette. Greit å vite men deilig å drite i 😂 God bordvin i kjøkkenglass er helt fint. En mann som gleder seg til å servere god vin til en kvinne kan servere den i alle slags glass.

For meg er underteksten i å rynke på nesa av feil type glass på første date... dårlig selvtillit og feil prioritering. Heia "det glasset du har", for anledningen😀

(mann 43 år fra Oslo) lø. 21 mai 2016 22:03 Privat melding

Det som teller er hva som er i glasset. Eneste NO GO er vel sugerør ☺️

Skjult ID med pseudonym Vimsa lø. 21 mai 2016 22:18

Hvitvin i kjøkkenglass går helt fint....når man er alene😁 Som nå! Vinen smaker akkurat det samme, glasset er mer praktisk å vaske, så enig med deg @gille!

Skjult ID med pseudonym toretang lø. 21 mai 2016 22:38

He he. Må så klart være rødvinsglass (dersom rødvin skal serveres). Skal flasken stå sånn oppreist i romtemp. i månedsvis og glassene samle støv ? :) Men for all del, lykke til!

(kvinne 40 år fra Hordaland) sø. 22 mai 2016 00:40 Privat melding

Pytt sann, min franske onkel serverte da rødvin i kjøkkenglass med den største selvfølgelighet. Så farlig er det da ikke. Jeg ville heller hatt rødvin i kjøkkenglass enn i champagneglass, slik at vinen får litt luft.
På fjelltur/camping/festival e.l. tar man hva man haver. Romantisk date trumfer alle vintekniske hensyn.
Når jeg en sjelden gang kjøper vinglass velger jeg enkle ikea-glass med tulipanform og nokså stor "klokke" eller hva det nå heter. Altså ikke de 6-pakningene med de aller billigste glassene, de er rett og slett for små til å snurre og lufte vinen.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 22 mai 2016 09:05

Den gang jeg drakk litt vin i godt selskap av og til, så var ikke glasset i seg selv jeg var nøye på. En god vin synes jeg skal drikkes i glass som smalner litt oppe slik at de gode smakene holder seg i glasset. Champagne i høye tulipanformete glass pga aromaen skal holdes intakt og høyden pga boblene. For meg var ikke utseendet og det å være fin viktig, men aromaen. Dyr smakfull vin er bortkastet i feil glass, kan likegodt drikke dårlig vin i så fall.

Nå er jeg avholds og drikker alkoholfri vin el. annet alkohol fritt i godt selskap. Ellers går det mye på vann, juice og kaffe som er min type drikke. Der eksperimenterer jeg med ulike typer.

(mann 54 år fra Akershus) sø. 22 mai 2016 10:18 Privat melding

Riktig glass er viktig!
Er jo dannet for faen! 😜

(mann 40 år fra Buskerud) sø. 22 mai 2016 10:54 Privat melding

Er det rart det er krig i verden? ;)

Skjult ID med pseudonym Wille sø. 22 mai 2016 11:34

Enkel, billigere vin (ala pappvin) drikker jeg helst av kjøkkenglass. Det er veldig godt og ujålete synes jeg. Vin av god kvalitet drikker jeg av vinglass, fordi det hever smaken.