Alle innlegg Sukkerforum

et hundespørsmål...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 12:38

Noen som har peiling på hundeadferd her inne?

På den siste skituren min traff jeg på en hund som tydligvis hadde luntet litt fortere enn det eieren kunne stå på ski, og det så ut til at den midlertidig hadde kommet bort fra eieren så den tok følge med meg et stykke i steden for.
Dyregæærn som jeg alltid er, hilste jeg på hunden, og den svarte med å logre så hele bakenden svaia... og... gjett hva... han viste tenner?? Det skjedde hver gang jeg hilste på den og tok kontakt: vilter logring og vise tenner. Jeg ble såpass forfjamset at jeg lot være å klappe den.

Så lurer jeg på, var dette en veldig forvirret hund, eller en veldig klok hund som har fortstått at alle mennesker viser jo tenner når de hilser på (altså smiler) så hunden har ganske enkelt adoptert uttrykket?

Siden det er ganske så mange hundeeiere her inne, så lurte jeg på om det er noen som har en teori å komme med?

Skjult ID ti. 9 des. 2008 12:44

Hunden var både glad å møte deg og usikker fordi han kjente deg ikke, så han logret og "smilte" samtidig :-)

Klapp aldrig fremmede hunder uten eier i nærheten !

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 12:49

Skjult ID:

Er det slik hunder kan oppføre seg av og til altså? Både logre men samtidig vise tenner fordi den er usikker?

Og det er jo en god regel du kommer med på slutten, er enig i den :-)

Skjult ID med pseudonym ! ti. 9 des. 2008 12:57

synes denne hundeeieren burde passet bedre på hunden sin, jeg da.
Ustabile glefsende og logrende bikkjer gjør seg ikke uten bånd....

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 13:07

!

For ordens skyld, denne hunden glefset ikke, den "bare" viste tenner ;-)
Selv gleder jeg meg over alle hundene jeg treffer på i løypa, men jeg må si at det er veldig mange, og mange av dem går løse. For meg er det bare trivelig, men skvatt skikkelig en gang en av disse hundene glefset etter staven min. Skulle tro at det av og til blir en litt vel utfordrende skitur for mennesker som har en snev av angst i forhold til hunder, uansett om de er i bånd, går løse eller har kommet bort fra eieren.

Skjult ID med pseudonym sportylady ti. 9 des. 2008 13:08

Pust med magen !....hunden var happy, men ble bare litt usikker..og "smilte" litt da den traff på en hyggelig dame som juni...litt sånn som enkelte menn gjør når de treffer på chics:-) *nå bare ber jeg en stille bønn om at dette var en hanhund og at Juni er ei dame* OG unnskyld for å ha spøkt litt, men er bare i godt humør og klarte ikke å la vær:-)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 13:15

sportylady:

hehe... juni er en dame, men kom aldri på tanken å lure på om hunden var en han eller hun.

:-D

(mann 49 år fra Østfold) ti. 9 des. 2008 13:36 Privat melding

Jeg vet om hund som gliser når den er glad. Ser litt skummelt ut, men baaare snill :

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 13:43

Bruswillis:

Er det sant?? hehe... du er sikker på at den ikke er forvirret eller sånn engsteligglad?
:-)

... ser litt småskummelt ut, ja...

(mann 40 år fra Oslo) ti. 9 des. 2008 14:44 Privat melding

Hei juni!

Tror jeg kan si med ganske stor sikkerhet at den hunden verken var "unormal" (hunder er også individuelle) eller ustabil. Den var sannsynligvis bare nervøs og litt redd. Den logret trolig for å vise at DU ikke behøvde å frykte den, og at den ville være "venner", her i betydningen at den ikke ønsket agressjon, men den var samtidig nervøs og redd og viste tenner når du kom for nærme. Husk at hunden ikke kjente deg, og stolte derfor ikke på deg, og den var kanskje litt engstelig fordi den var alene og møtte fremmede - som dessuten sikkert kom fykende på skumle ski, midt i skogen, og kanskje også var godt dekket til på grunn av kulda (har du sett hvordan hunder vanligvis reagerer på maskerte ukjente mennesker noen gang? Det er det jeg mener med "dekket til" her. De blir vanligvis redde). Ikke alle hunder som stoler på fremmede heller, og noen er mer nervøse og usikre enn andre. Vedder på at ørene lå flatt og bakovervendt langs hodet også, hvis den ikke hadde hengeører da?

Så det var bra at du ikke klappet den, for den ville jo ikke bli klappet og den ble åpenbart redd. Men det er stor forskjell på å flekke tenner og/eller knurre og det å bite, akkurat som det er stor forskjell for oss mennesker på å gi noen en muntlig advarel og på det å slå dem. Hvis du på død og liv ville hilse på den kunne du bare ha satt deg rolig ned, eventuelt stått helt stille, og latt den bruke den tiden den trengte til å snuse på deg, se at du ikke ville den noe vondt, og begynne å føle seg trygg. Hvis den var så alene og selskapssyk at den begynte å følge etter deg så ville den trolig ha kommet over til deg etterhvert, og etter at den hadde fått utforsket deg og blitt tryggere kunne du ha klappet den. Tviler sterkt på at den ville ha flekket tenner da.

Når det er sagt så KAN den selvsagt ha vært ustabil også. Det finnes psykisk syke dyr så vel som syke mennesker. men mest sannsynlig var den bare redd og du tolket ikke signalene dens riktig. Har imidlertid aldri hørt om hunder som "smiler" med å flekke tennene. En litt åpen munn med noen tenner synlig er en ting, f.eks. hvis du klør den på brystet, men jeg forstår deg slik at dette var mer enn som så. Det tror jeg nok definitivt var ment som en advarsel ja.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 15:03

expat:

Den oppførte seg som en typisk tillitsfull hund, kom mot meg og hoppet litt opp for å møte ansiktet mitt mens jeg ikke gjorde annet enn å prate til den. Selv om jeg er dyregæærn så pleier jeg å la dyret velge om det vil ha kontakt, derfor jeg ble litt forvirret av denne hunden og ble ganske enkelt fascinert av noe jeg ikke har opplevd før :-D

(mann 40 år fra Oslo) ti. 9 des. 2008 15:28 Privat melding

juni:

Selvsagt vanskelig å vite hvorfor den oppførte seg slik, og enda vanskeligere når man ikke var der selv. Men hvis det var slik at den var vennligheten selv, bortsett fra at den ikke ville bli tatt på, så kan det jo være at den faktisk hadde et problem med berøring. Hvem vet, kanskje stakkaren har blitt mishandlet av den nåværende eller en tidligere eier? Eller hadde en eller annen phobia? Hunder kan jo definitivt få slike de også. Eller det kan ha hatt vondt et sted og var redd for at du forsøkte å ta på det stedet, f.eks. på øret? Foreldrene mine sin siste hund, som jeg også bodde med noen år og var en del av familien til, ville trolig ha knurret til deg hvis du beveget hånden din mot bakenden eller hoftene hans mot slutten av hans liv, men det var fordi han etterhver fikk store hofteproblemer og hadde det vondt. Såvidt han lot meg og andre familiemedlemer han stolte 100% på ta på de stedene på slutten, og selv det var med en åpenlys frykt for at det skulle gjøre vondt stakkar. Og det var en hund som elsket mennesker og var veldig glad i kos.

Kan hende eieren ville visst hvorfor den oppførte seg slik hvis du hadde hatt sjansen til å spørre han eller hun, men for oss andre tror jeg nok dette forblir et uoppklart mysterium ;-)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 9 des. 2008 15:33

expat:

hehe... du har nok rett, og om jeg treffer på hunden igjen sammen med eieren så skal jeg jammen meg spørre vedkommende, ble nysgjerrig, jeg :-)

(mann 33 år fra Buskerud) ti. 9 des. 2008 16:29 Privat melding

enkleste å avgjøre det på er vel bare å sette seg ned på kne ti meter unna hunden og velger hunden å komme bort til deg så vil den ha kos og driter den i det så er den ikke interessert?

Skjult ID med pseudonym DAME50 ti. 9 des. 2008 17:23

Siden hunden kom mot deg og hoppet opp og logret voldsomt tror jeg nok den smilte til deg.
Jeg har drevet aktivt med hund siden 1970 og har truffet en god del hunder innen forskjellige raser som gjør det ekspertene sier de ikke kan nemlig smile trill rundt. Kjente enn lykkelig, kjemepstor Borzoi (Russisk mynde) som gjorde akkurat det. Jeg kan love at der var det ingen hverken aggresjon eller snev av usikkerhet. Men første gang jeg opplevde det var jeg en smule engstelig.
Om hunden trekker seg tilbake om du strekker fram en hånd er den derimot usikker. Har opplevd med polarhunder at de kan psike med halen (ikke logre) og vise tenner og da er de sinte.
Får håpe at noen ikke slipper løs en engstelig tannflerrende hund.
Syntes nok at bånd i løypa er en fin ting, men heller en løs hund enn et langt bånd eller fleksiline midt over løypa.

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 9 des. 2008 17:37

Tro det eller ei, men ja, hunder smiler:))
Vet ikke om det er så unormalt, men for meg er det unormalt at den gjør det til fremmede. Vi har en hund i familien som virkelig "løfter på leppa", og "rocker med rompa" samtidig, og for å toppe det hele "prater" den samtidig..
ja, ja.. hun tilhører en rar og glad familie har jeg tenkt:))

Skjult ID med pseudonym Luring ti. 9 des. 2008 18:20

@ Juni

Jøssss samme oppførsel som min ex , logrer med hele bakparten for å vise tenner hvis du kommer for nær :)))))

Skjult ID med pseudonym hilrun ti. 9 des. 2008 21:10

Hadde mye kontakt med en russisk mynde tidligere, hun smilte også tydelig når hun var glad.
I tillegg satte hun seg med bakenden inn p t-banesete- med forbena pent utenfor bakbena på gulvet. Man er da dannet:-)

Skjult ID med pseudonym mmmhmmm ti. 9 des. 2008 22:08

det var trolig også en hunhund
det er de som har lettest for å smile
vaffal etter mine erfaringer

og det er forholdsvis vanlig

Skjult ID med pseudonym søtnos ti. 9 des. 2008 22:17

mmmhmmm, skal ikke se bort i fra at det er hunhundene som har tendensene til å løfte på leppa og rocke mest m rompa heller.. :)

Skjult ID med pseudonym mmmhmmm ti. 9 des. 2008 22:27

jepp søtnos
mye til felles med mennesker på bygdedans

(mann 38 år fra Østfold) on. 10 des. 2008 11:45 Privat melding

Veldig mye synsing og teorier her!

Driver selv med hund, og har en Rhodesian Ridgeback som oppfører på samme måten, det kan sikkert virke skremmende for noen som ikke har sett slik atferd før, men grunnen til at de gjør det er faktisk for å vise "underkastelse" og ber om aksept.

Det er stor forskjell på en hund som viser tenner av agresjon, og en hund son viser tenner for å vise at den vet at du bestemmer.
Dette er egentlig noe alle som har hund burde vite, men i disse dager så er det svært få hunde eiere som gjør særlig innsats i å lære seg hundens språk, nemlig kroppsspråk.

Man må huske at alle hunder er flokkdyr, som stammer direkte fra ulven, og hvis du ser på ulveflokker på tv så vil du se akkurat den samme adferden der. Der er det alltid en leder i flokken, og alle andre går og viser tenner til denne, uten at det blir bråk av den grunn, de vise sjefen at de kjenner sin plass og ber om aksept.

Med andre ord, helt ufarlig.

Men, klart man bør være skeptisk til hunder man møter uten eieren uansett.

Skjult ID med pseudonym juni on. 10 des. 2008 16:13

Takker så mye for respons, folkens :-)

Og Shootist, da går jeg for den antagelsen jeg hadde først, at hunden ganske enkelt "smilte" og slettes ikke var forvirret eller nervøs... men at det uansett er en smart ting å være litt forsiktig i forhold til hunder der eieren ikke er til stede.

... men rart var det å se en hund "smile" ja... hehe...

:-)