Alle innlegg Sukkerforum

Opplev Norge

Vis siste innlegg
(mann 40 år fra Buskerud) on. 25 mai 2016 22:31 Privat melding

Etter en flott tur i fjor med biltur på måfå (hadde et mål og det var prekestolen) der jeg bare kjørte og stoppet der jeg fikk lyst slik som Grimstad og Lindesnes osv for så og slå opp teltet der jeg ville.

I fjor tok jeg bare en uke, men i år vil jeg ta minst to uker og lurer på hva er verd å se? turen starter la oss si Oslo og vil innom Bergen, Ålesund og Molde.. utover dette har jeg ikke andre planer.

Så godtfolk.. gode ideer? og de opprinnelige planene kan forandres om gode innspill kommer?

(mann 40 år fra Buskerud) on. 25 mai 2016 22:32 Privat melding

ps: fiskestangen er så klart med i bilen!

Skjult ID med pseudonym Lilly on. 25 mai 2016 22:58

I Bergen ville jeg tatt fløybanen og om du skal ta deg eg glass ville jeg gått på pingvinen 😊 Utenom det er det jo litt vanskelig for jeg vet jo ikke interessene dine. Det går for eksempel å få guidet gåtur i byfjellene eller melde deg på segwaytur i sentrum.

(mann 34 år fra Rogaland) on. 25 mai 2016 23:05 Privat melding

@santonse
Høres ut som en kjempe ferie!
Jeg blir inspirert til og gjøre noe lignende selv, da med chevy 84mod pickup og combicamp😊

(mann 48 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 01:14 Privat melding

@jostein hva skal du med kombicamp når du har pickup? Får jo plass til lavvo og feltseng(er) oppi kassa. Dessuten får man jo sånne fine telt som bygger ut fra bilens tak, som alternativ. :-)

Har kombicamp selv, men vurderer sterkt å få meg kassevogn av lang type, og så montere feste for hengekøyer. Greit å slippe henger om man kan klare seg uten.

Uansett, vurderer kjøretur nordover som alternativ til Thailand, som var opprinnelig plan. Lenge siden jeg var nordpå, og har ennå ikke fått med meg Nordkapp.

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 26 mai 2016 01:51 Privat melding

I Bergen kan du få guidet tur i byfjellene av representanter for Sukkers lokallag Bergen. Bare å gi en lyd :-)
Kjør en tur ut i Øygarden, eller ut på Herdla for å se på landskapet (du ser nesten over til England...) Fine fiskemuligheter på Sotra forresten.
Byen er jo full av severdigheter, spørs hva du er interessert i. En del sånne obligatoriske turistting som Akvariet, Troldhaugen, Fløien, Gamle Bergen og Bryggen. Men så er det en del andre perler også. Ta en utepils/lunsj på Verftet. Vandre mellom gamle trehus i smugene på Nordnes. Fjellveien (feks ta Fløibanen opp og gå ned igjen til byen). Kikke på arkitekturen på Nygårdshøyden. Gå opp Stoltzekleiven.

På veien til Bergen ville jeg tatt meg god tid i Hardanger, bare å nyte synet av fjord, fjell, frukttrær m.m.
Skal du innom Voss er det jo vindtunnel og klatrepark, hvis du trenger litt action etter mange timer i bil.

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 07:01 Privat melding

Takk for gode forslag. Hva er jeg interessert i ja.. fin utsikt (både natur og annet) "gamle/trange gate, Små perler som er bortgjemt, små bygder med stolthet, en øl på verdens mest sjarmerende sted, og ikke minst gode campingplasser.

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 07:02 Privat melding

@jostein84
Så bra da! Som sagt en flott tur sist. Så anbefales.😃

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 08:59 Privat melding

@hovmester
Planlegger i form av å ha noen delmål underveis, hva jeg gjør og ser underveis blir mer på måfå.
Samtidig ønsker jeg innspill som jeg selv ikke har tenkt på som hadde vært kult å se. F.eks Voss og vindtunnelen...

(mann 48 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 09:41 Privat melding

Videre til Bodø, deretter ferga over til Å og Lofoten. Så kan du ta det derfra.

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 09:53 Privat melding

Herrfekt
I og med at jeg kommer fra området og sett det aller meste i nord ønsker jeg heller å bruke tiden på Vestlandet/Sørlandet..
Dessuten skal jeg nesten en mnd opp til Helgeland med datteren min før egenferie.
Men ja! veldig flott der oppe :)

(mann 48 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 09:58 Privat melding

Regna egentlig med det, ble bare så nostalgisk siden jeg gjorde den turen for endel år siden. :)
Hva med en tur langs sørlandskysten? Mange småbyperler nedover i Telemark og Aust-Agder. Kammermusikkfestivalen i Risør er jo et hett musikalsk sommertips også.

(mann 48 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 10:33 Privat melding

U-unnskyld!

(mann 50 år fra Møre og Romsdal) to. 26 mai 2016 13:44 Privat melding

Hei Anbefaler Romsdal fylke, Romsdal eggene 7t tur. Startet i Isfjorden, Vengedalen og Blånebba, ser Romsdal horn og Åndalsnes og flott utsikt over hele Romsdal. Kjempe fin opplevelse og godt for kropp og sjel. Gode opplevelser sammen med noen. Ned Nesaksla. Internett Opplevelser Åndalsnes. Hilsen fra kjekk ungkar på 47 år i Molde.

(kvinne 56 år fra Akershus) to. 26 mai 2016 14:01 Privat melding

Jeg kjenner jeg også er veldig klar for en norgesferie, selv om jeg neppe får det til i år. Er litt flau over å ha vært på Cuba og i Mongolia, og andre utilgjengelige steder, men ikke i Lofoten f.eks. Både Vestlandet og Nord-Norge frister veldig.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 26 mai 2016 15:05

Mange steder på Vestlandet. Før du kommer til Bergen via Hardangervidda ser du Vøringsfossen som er lengst inne i Måbødalen. Kommer du via Haukeli så ser du Låtefossen som er flott. I Odda er Trolltunga populær, men t/r dit er det en heldagsmarsj i tungt og bratt terreng. I kommunen er det også klatring opp Via ferrata.

Har du kommet til Bergen og skal videre nordover så er Gudvangen og Aurland flott, men før Gudvangen må Stalheimskleiva kjøres. Det er bratt, hårnålssvinger, smalt og foss på begge sider. I Flåm kan toget taes til Myrdal og sykle ned. Stupbratt og luftig. Aurland er gamle veien over Aurlandsfjellet stupbratt. Kjøres det mot Lærdal over Lærdalsfjellet så må utsiktsplattformen oppleves.

I Sogn & Fjordane er også Sognefjellet et flott område. Tindevegen mellom Øvre Årdal og Turtagrø er utrolig bratt og vakkert. Her ser du tinder på rekke og rad som Storen med Hurrunganefjellkjeden og alle tinder. Falketind, Store Austabotntind, Store Skagastølstind (Storen), Styggedalstindane m.m. I området er det 23 topper over 2000 moh og er et klatreeldorado da noen av toppene kan kun nåes ved klatring i tau. Flotte fjellhytter/hotell i området.
Herfra er det ikke langt til Juvasshytta og Galdhøpiggen som også kan nåes lett fra øst. Her er i området er også Glittertind. Er du først der så kan middagen spises hos sjalåttløk kokken.

I fylket er Jostedalsbreen med sine brearmer som er lett tilgjengelige. Innom Olden, Loen og Stryn. Stryn sommerskisenter er der også. Kanskje ser du skilandslaget trene der. I Loen må Via ferrara oppleves. Magesug. Her er også flotte Fjærland og Balestrand med sitt gamle hotell.
Kysten har sine perler. Må innom Stadt og Selje.

Så kan ferden gå videre til Geiranger, bratte Trollstigen (kø av campingbiler og buss om sommeren), Trolltindene med Trollveggen. Lett å komme hit fra østlandet og Trøndelag. Mardalsfossen i Nesset kommune i Romsdal er flott, en liten gåtur dit.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 26 mai 2016 15:39

@Nigma: Sognefjorden er ikke til å unngå å se og oppleve.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache to. 26 mai 2016 15:42

Det var fjellene og landet. Byene er flotte de også, men ikke som rekreasjon for meg.:-)

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 16:00 Privat melding

Wow. Mange gode innspill her...
@apache. Takk for fine innspill. Skal absolutt tas med i beregningen..

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 16:01 Privat melding

Sognefjorden er selvsagt ikke til å unngå 😃

(mann 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 16:52 Privat melding

Hei santose :-)
Hvorfor ikke besøke en liten (men gigantisk stor) hundremeterskog og se på alt det rare som faktisk befinner seg nærmere enn man kanskje tror? Skattene kan være så fjernt vekk - men så nære...

(mann 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 16:56 Privat melding

Har du vært på Skrim? Bak Skrimfjella. Litt større enn hundremeterskogen der altså :D men der er virkelig vakker mystisk natur.

Skjult ID med pseudonym Apache to. 26 mai 2016 17:23

@Santonse: :-)
Har du barn med så kan det være artig å gå bak Steindalsfossen i Norheimsund, Hardanger. I Hardanger er også baroniet Rosendal. Der kan de ha underholdning som barokkmusikk og annet klassisk el. litt mer moderne underholdning. Jeg liker selv å høre på klassisk musikk og opera i historiske omgivelser. Ulvik i Hardanger har et flott hotell ved fjorden.

Glømte å nevne Atlantershavsveien i Møre. Spennende i uvær, flott syn i fint vær med naturen rundt.

Jeg liker å kjøre rundt i Norge. Vestlandet er som Nord-Norge et panorama.:-)

Vindtunnelen på Voss som nevnt av en annen er gøy å prøve. Har fløyet selv der. Følte meg som en fugl. Noen av istruktørene er fra Australia og New Zealand. De er meget dyktige som de norske også er.:-)

(mann 40 år fra Buskerud) to. 26 mai 2016 19:47 Privat melding

@apache
Mange gode forslag. Har ofte klassisk på øyet når jeg går turer i skog og mark. Gir et litt større inntrykk på veien. Barn blir ikke med på turen. Bare jeg og teltet.