Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan avvise mest skånsomt

Vis siste innlegg
(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 07:42 Privat melding

Vi kommer jo alle i den situasjonen at vi får henvendelser fra folk vi ikke tror er noe for oss, eller på et tidspunkt da vi allerede er i dialog med andre. Og de færreste ønsker jo å såre noen.

Så hva er da den mest skånsomme måten å avvise på?

Jeg pleier først å ta de objektive grunnene

- Du bor for langt unna
- Vi har dessverre feil alder for hverandre
- For ulike interesser

Og de gangene jeg er i dialog med noen, så sier jeg fra om det.

Men noen ganger er grunnene av en type som gjør at jeg ikke er så lysten på å si dem. For store tatoveringer, at de ikke ser noe snille ut, eller andre grunner som for meg er dealbreakere, og da pleier jeg å ta 'du er ikke den jeg søker', eller 'jeg tror ikke vi er noen god match'. Og ofte legger jeg til noe hyggelig eller takker for interessen, for de fleste som skriver er jo genuint flotte mennesker, de er bare ikke den rette for meg.

Jeg har selv fått noen avvisninger, og uten unntak har de lagt inn en del positive ting, og det er noe jeg har prøvd å ta med meg. Vi kan godt være litt snille med hverandre.

Så hva skriver dere, og hva vil dere oppfatte som den mest skånsomme avvisningen som minst ville såre dere?

Jeg har fått avvisninger som har fått meg til å gå smilende og løftet ut i dagen. Det burde være målet for oss alle. :-)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 26 mai 2016 09:35 Privat melding

@ts: Jeg liker klar tale, så når jeg må avvise, er det ofte avstand, manglende felles interesser, alkoholbruk (jeg er avholdsmann), alder, etc. som blir lagt til grunn. Er ikke så himla glad i tatoveringer, piercing, osv. så da gir jeg beskjed om det. Noen har jo ganske diskrete piercinger, og det er kanskje enklere å ta disse vekk, enn en tatovering.

Det er klart at man må være litt varsom med hvordan man ordlegger seg, og det er ofte positive trekk man kan hente frem, og fortelle dem, spesielt om de har lagt flid i meldingen til meg. Er det en typisk "Hei" . melding, så er vel kanskje behovet for å være utfyllende til en viss grad minimal.

Der jeg ofte sliter, er der dialogen har kommet langt, og vi begge vet hvor dette vil ende, men likevel må jeg bite meg litt i leppa. Jeg velger å ta den tunge dialogen, ut av respekt for den andre, og min egen samvittighet.

Jeg har svargaranti, så det er også en forpliktelse, men ikke for enhver pris. Fram til nå har jeg svart alle, men dette kan selvsagt endre seg, om innholdet i meldinger endrer seg til noe grovere språk, og hentydninger til en type adferd jeg ikke er mentalt eller fyisk klar for. Men jeg er uansett snill, og noen vil si diplomatisk i måten jeg kommuniserer med mennesker, så har bare opplevd noen få sure oppgulp etter en vennlig avvisning. You can't win them all. :P

(mann 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 09:40 Privat melding

Direkte ærlighet er vel i bunn og grunn det mest skånsomme? Ser egentlig ingen grunn til å pakke det inn.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 26 mai 2016 10:04

@HerrFekt: Så 'du ser ondskapsfull, ustelt og fordrukken ut, ha en fin dag' ville være innafor :-) ?

(mann 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 10:15 Privat melding

Lexi:
Som kulturarbeider ville jeg absolutt tatt det som en kompliment, jeg har tross alt et rykte å leve ned til.
"Jeg er ikke interessert, men hun som får deg er heldig" ville derimot gjort meg ganske grinete.

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 26 mai 2016 12:32 Privat melding

@villrosa: Tror nok dette er utspill som mange ønsker å holde for seg selv, men noen har ikke filter, så det hender av og til man får slike svar.

Jeg ser på det som kuriosa, på lik linje med alt for mange kattevideoer på FB.:P

(kvinne 55 år fra Akershus) to. 26 mai 2016 13:07 Privat melding

For min del synes jeg det er litt leit at folk tar et høflig nei som et bevis på at man ikke betrakter dem som god nok. Hvis jeg hadde møtt en som var matematikkprofessor, sjakkgeni, var dødskjekk, hadde olympisk medalje i styrkeløft og danset som en gud, så kunne jeg fortsatt takket pent nei hvis han var for ung eller bodde for langt unna. Eller dro på samlinger hver helg for å trene styrke. Eller ganske enkelt fordi han gjorde meg svett med alt han hadde oppnådd. Ikke noe feil med ham, men feil for meg.

De eneste gangen jeg blir litt oppgitt er når jeg har skrevet i profilen min at jeg er ute etter et langvarig forhold med en mann mellom 48-60, og så kommer det meldinger fra 19-åringer. Jeg tror med respekt å melde ikke at de er ute etter et langvarig forhold med meg.

(mann 49 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 13:56 Privat melding

Kjære søte @Pusungen
Jeg har spørsmål til deg som jeg ofte har lurt på, og det er spørsmålet: ”skal vi date?” Nei da, det var ikke det altså. (du hadde sikkert sakt nei uansett) Det jeg faktisk har lurt på er ordet ”Dealbreaker”, hvordan bruker man det ordet egentlig @Pusungen?

Case:
Visst for eksempel jeg å kammeraten min sitter på en uterestaurant, og jeg ser en dame som går forbi der vi sitter, og jeg sier til kammeraten min ”Hun var litt brei over rumpa” og han svarer: ”Ja, hun er en dealbreaker”

Er det sånn man bruker det ordet @Pusungen? Jeg er litt nysgjerrig bare forstår du.

Ellers så er jeg helt enig med @Herr Fekt, man kan høflig bare si det som det er..

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 14:06 Privat melding

@Pepper: Slik jeg har sett ordet brukt, så er det et eller annet som gjør at et forhold med vedkommende blir uaktuelt for deg. For meg kan det være store tatoveringer, for deg kan det være at hun er tykk, for en annen kan det være at hun røyker.

Eller er det andre her som bruker ordet annerledes?

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 26 mai 2016 14:07

Jeg har de vanlige unnskyldningene;
- avstand
- alder

I tillegg er jeg tydelig overfor de som er religiøse, det kan ikke gå. Ønske om barn er åpenbart enkelt grunnlag for avvisningsforklaring. Ulike interesser bryr meg ikke, kan gjerne finne en med helt andre interesser enn meg selv. Helst, kanskje?! Men, jeg ser at det kan brukes som skånsom unnskyldning (note to self)

På en god dag, og til en hyggelig henvendelse som både passer i alder og geografi og diverse annet, men ikke tiltrekker på andre måter, kan det hende jeg legger til:
- du <ser godt ut, virker hyggelig/interessant/???>, men er dessverre ikke helt min type likevel. Lykke til videre.

Ser at jeg har utviklet en ny uvane nå. Mulig det skyldes slitasje etter halvannet år på Sukker. Jeg åpner rett og slett ikke meldinger med bare "Hei". Eller meldinger hvor jeg på et mikrosekund kan se at han ikke er noe for meg, dvs. kategori "uaktuell" uansett.

Dette er muligens litt feigt, som i strutsevarianten; har jeg ikke åpnet meldingen, så har jeg ikke lest den, så kan jeg jo ikke svare på den😬. Er det dårlig stil? Flere som ikke åpner?

(mann 41 år fra Akershus) to. 26 mai 2016 14:07 Privat melding

Liten erfaring her, men er ærlig og pakket inn avslaget på en hyggelig men bestemt måte. Hun var jo 52, jeg 39 og søker 32-42...

Men uansett hvordan avslaget skrives, så liker jeg å få det skriftelig istedenfor stillhet😃

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 14:12 Privat melding

@Tinka: Tror det blir en overlevelsesstrategi. Og en som kun har skrevet 'Hei' tenker vel neppe på deg som kvinnen i sitt liv uansett. :-)

(mann 54 år fra Sogn og Fjordane) to. 26 mai 2016 14:25 Privat melding

Det er ikke alle som er så innmari flinke til en førstemelding, det vil ikke si at fortsettelsen nødvendigvis blir lika tafatt. Jeg tror det er en kombinasjon av flere ting som må til før jeg kaster inn håndkledet.

Jeg har opplevd ved flere anledninger at en kvinne sier "Hei", og det har blitt et langt forhold. Det er når du ender opp med "Åhh... (sukk) .. hei", da er det på tide å skygge banen.

Det er ikke førstemeldingen som er viktig, men hvordan videre leveranse av budskapet er, jeg liker å ha litt grunnlag for å gjøre en informert beslutning. Da tenker jeg selvsagt på de som er der fortsatt etter et par dusin meldinger. :)

@pusungen: Hvordan kan du (eller han) vite om dere er skapt for hverandre etter en melding/henvendelse? Jeg leter virkelig etter en slik løsning. :P

(mann 49 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 14:27 Privat melding

Kjære søte snille, pene og magiske @Pusungen

Er det inngått noen avtale med den personen man da avviser for at han for eksempel ikke skulle ha tatovering, røyke, hasje eller å bo på et annet sted som fordrer til at man da kan si ”Dealbreaker”.. Jeg synes bare det er litt sånn nedgjørende. Det ligger en beskyldning i det, som gjør den personen skyldig i noe som han ikke kan være skyldig i.

Han var i alle fall ikke bevisst om avtalebruddet.

Men men, det er bare meg som prøver å forstå verden. Jeg er ikke helt normal forstår du.

Eller er det det at han kontakter deg, når du har skrevet på profilen din at du ikke liker menn med tatovering, for da kan jeg forstå det bedre, selv om jeg synes det er en hard dom, for han kan være den søteste og snilleste som finnes på landsbasis.

Blås i det! Skal vi date og ende kvelden med fri og hemningsløs sex med sprut, sprell og uten lukt av makrell.. eller er det dealbreaker? (Can you deal with it?)

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 17:21 Privat melding

@Pepper:

Jeg regner med at dette var for å teste hvor skånsomt jeg kan avvise? 😂

Jeg prøvde å søke deg opp, men du var ikke der, så vi har nok match under 70.

Jeg ser at du er en spennende mann, men jeg tror ikke jeg er den du søker. 😊

(mann 49 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 17:45 Privat melding

@Pusungen
Joda, hvorfor tror du ikke det.. Er det match tallet du ser etter? Under 70, det går ikke.. er det over 90, så er det mitt i blinken. Tror du virkelig på det? Så dum er du vel ikke.

Akkurat i denne situasjon, så avgikk fornuften med døden.. Du kan ikke veilede deg etter de tallene, dem er langt langt mer upresise enn en GPS.

Det at noen veiledes av match tall, er et fryktelig selvbedrag. Dette er selvvurderinger som er gjort ganske hurtig. Derfor prøv en date med meg, du vil få regelmessig avføring etter dette og laft blodtrykk samt laft kolesterol nivå

Det er alt for mange flotte kjærlighetsforhold som har gått dukken pga match tall, og troen på at verden er stort hvitt.. for det er den altså ikke. Du tror vel ikke på det?

Dere må bare drive med dealbrakers og alt det pisset der, og tro at dere vet hva verden er.. det er så bedrøvelig.

Kom igjen da.. date meg.. så smiler du når du våkner om morgenen, og du vil lengte etter å se meg igjen.. og etter det så elsker vi hverandre.

Det er vel en god deal… Smil, du har gjort en god DEAL.

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 19:00 Privat melding

@Pepper: Ikke at jeg ikke blir sjarmert i senk av forsikringer om at min fornuft har avgått ved døden, at mine vurderinger er piss og at jeg vil få en regelmessig avføring av å date deg, men jeg må nok igjen få takke pent nei. Du er sikkert en kjernekar, men dine gjentatte forsikringer om at du 'puler alle jenter i rompa' gjør at jeg ikke tror vi er den ideelle match. Av flere årsaker.

Men jeg takker for interessen.

(kvinne 38 år fra Akershus) to. 26 mai 2016 19:06 Privat melding

Pusungen er godt på dette her! Wow! :)))

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 26 mai 2016 19:13

Det mest skånsomme er å være nøkternt hyggelig (kan man si noe fint?) pluss oppriktig og ærlig uten for mye positiv bullshit eller detaljert og sårende årsaksforklaring.

Ikke nødvendig å forklare og utdype så mye (i hele tatt?!), med mindre vedkommende "ber om det".

Tror eg.

Kan man bygge inn noe morsomt eller hyggelig og avvæpnende fra hans førstemelding gjør eg gjerne det.. eg roste en for hans skriveferdigheter (og sa at det bør han bruke for alt det er verdt her inne!) og en annen for hans poetiske stil..
Ser det ut som en bra mann kan man starte med det, som @tinka også skrev, ser det ikke ut som en bra mann i dine øyne...don't even mention it! :P
Avslutter oftest med en variant av et hyggelig ønske: ha en fin dag/lykke til/ eller stå på/ e.l

@tinka
Å ikke "åpne" korte Hei-meldinger er vel skånsomt vel he he.. og ofte et signal om: "skån meg for det er du snill" ;D

og til sist en innrømmelse:
Innimellom klarer eg ikke å dy meg for å svare noe som kanskje setter en liten støkk i vedkommende som åpenbart "burde" visst bedre enn å prøve seg (regnes som unødvendig spam i innboksen min) , eller er alt for freidig e.l
Og noen ganger gir eg også uoppfordret litt velment feedback på profil sammen med avslaget... som kanskje kan være nyttig han senere.

Så mest mulig skånsomt er nok ikke a l l t i d målet! ha ha :D

Skjult ID med pseudonym Antonyma to. 26 mai 2016 19:20

ha ha @pep "smil,du har gjort en god deal!"
..du er morsommere nå enn før synes eg.. ;)

en avvisning kan kanskje avsluttes med det positive:

"Smil, du/vi har unngått en dårlig deal!" :-)

er ikke det litt skånsomt da? ;D

(kvinne 55 år fra Akershus) to. 26 mai 2016 19:25 Privat melding

Det hender rett som det er at jeg sender med noen gode råd på veien, noen ganger fordi jeg blir bedt om det, noen ganger uten å bli bedt om det. Det virker som om endel genuint ikke forstår at når du har et eneste utydelig bilde, tilnærmet null tekst og en førstemelding som er så tynn at du kan se gjennom den, så gir de ikke en kvinne mye å bli entusiastisk over.

Jeg tror jeg har opplevd en eneste som ble sur for det. De andre later til å bli oppriktig glad for å få litt tips.

(mann 49 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 19:43 Privat melding

@Pusungen..
Nei, jeg har ikke nevnt at jeg skal pule deg i rumpa, det er din tolkning.. Jeg synes for øvrig heller ikke at det er ok å pule noen i rumpa, og det kan jeg si fordi jeg har prøvd det.. Ok, det er strammere enn originalen, men .. (så skal jeg ikke utdype det noe mer.)

Når det gjelder avføringen, så vil alle som bor sammen med meg, endre kostholds.. og det gir regelmessig avføring, laft kolesterol nivå og blodtrykk. At dere andre tenkte analsex, har ikke noe med meg å gjøre.

Men men @Pusungen, det er greit nok å ikke være god nok for deg, jeg tar det ikke så tungt altså..

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 20:03 Privat melding

Nei. Men aktiviteten er nevnt relativt hyppig i tidligere innlegg.

Pep finner sikkert noen andre han passer sammen med. Det er nok å velge blant. :-)

(kvinne 46 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 20:05 Privat melding

@Pep: Og det betyr ikke at du ikke er god nok for meg. Bare at det vil være andre som er bedre for deg :-)

(mann 49 år fra Oslo) to. 26 mai 2016 20:27 Privat melding

Ja Hovmester, du kjenner meg litt gjennom forum naturligvis, og du er ikke dum.

Jeg er til det alternative, men da tenker jeg ikke seksuelt med rumpe og det man leser i avisen. Jeg er til meditasjon, akupunktur og kroppsmasse blant andet, også er jeg opptatt av kosthold.

Jeg kunne ha massert deg en hel aften jeg @pusungen, samtidig som vi sludret om livet, men sånne kvaliteter er vel ”dealbreakers”

Men ha en god aften uansett..

@Villrosa, det er sikkert rigtig, men det jeg har sagt i dag er sant.. ellers så kødder jeg mye.. det er riktig det..

Skjult ID to. 26 mai 2016 20:54

Jeg går helt klart for å være så ærlig som over hodet mulig. Det går stort sett an å være det, samtidig som man tar hensyn.

Skjult ID med pseudonym Mjau fr. 27 mai 2016 10:01

Trenger ikke utbrodere noe som helst. Ingen er forpliktet til det. Det holder å gi et høflig avslag og de som ikke takler det, jaja... Jeg sover svært godt om natta likevel. Sjelden jeg går i detaljer om hvorfor jeg gir et avslag, men det er jo noen selvpinere der ute, og nå og da kan det hende jeg bidrar til å fore behovet. Men det har sjelden noe for seg, for mannfolket blir jo som regel skuffet over svaret og blir ofte ufin i responsen.

(mann 49 år fra Oslo) fr. 27 mai 2016 10:20 Privat melding

@Villrosa
Ja, men så skal jeg prøve å ikke tulle så mye da.. Kan jo bli misforstått også og det synes heller ikke jeg er så kos. Vi speiler oss i hverandre vet du @Villrosa..

- Uff, så stygt bilde som henger der, klaget en hotellgjest til hotelleieren.
- Jeg er lei for det, men det er ikke noe bilde. Det er et speil, svarte hotelleieren.

(mann 49 år fra Oslo) fr. 27 mai 2016 10:36 Privat melding

Nei da, prøver bare å dempe meg litt, jeg har ikke så lyst til å krangle over misforståelser.. Jeg ser selv at jeg er litt drøy noen ganger da.. Vi er følsomme alle sammen, og jeg har glemt det noen ganger jeg.. Fy meg!! :-)