Alle innlegg Sukkerforum

Dårlig/usunn mat.

Vis siste innlegg
(mann 32 år fra Rogaland) lø. 28 mai 22:14 Privat melding

Blir mye kjedelig, enkel og usunn mat som singel. Fjordland og stabburet gjør det godt på sånne som meg. Håper jeg en dag treffer en jente som liker å varte meg opp på det punktet. Det ville jeg satt stor pris på. Noen som har det likedan?
Her er tråden for dårlige matvaner😊

(mann 36 år fra Rogaland) lø. 28 mai 23:35 Privat melding

Det blir absolutt ikke gjort mye stas på maten når man er alene det er sikkert og vist.

Holder meg til enkel mat men prøver så mye det lar seg gjøre å la det være sunn / proteinrik mat da jeg har en aktiv hverdag.

Skjult ID med pseudonym Synne lø. 28 mai 23:37

Har jeg barna, er jeg ganske flink. Uten dem kan jeg fint droppe middag.

(mann 51 år fra Oppland) lø. 28 mai 23:43 Privat melding

Går mest i salat her ja..)

(mann 39 år fra Rogaland) lø. 28 mai 23:43 Privat melding

Mc donalds funke godt 😊i alene helger 😅

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 28 mai 23:47

Varte deg opp? Hvilket århundre lever du i? ;-)

(mann 51 år fra Oppland) lø. 28 mai 23:49 Privat melding

Ha..dagens kvinner vet ikke opp ned på et egg....

(mann 40 år fra Akershus) lø. 28 mai 23:50 Privat melding

Pleier å lage ekstra porsjoner av maten jeg lager nå jeg har barna og fryser ned i porsjoner. Så hender det at jeg lager en skikkelig haug med mat og fryser ned. Blir mye rester den uken jeg er alene. De kjipeste dagene blir det brødmat, men det er ikke så mange😄

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 00:16 Privat melding

@apollonis hva er praktisk forskjell på opp og ned på et egg? Venter i spenning på svaret. 😄

Må si jeg har blitt slappere på å lage meg skikkelige middager når jeg er alene, enn jeg var før. Nå går det ofte i halvfabrikata som piffes opp, type Toro posemat. Fjordlands brukes på kvelds og nattevakter når jeg ikke har orket å opp mat som bare trengs å varmes opp. Har ikke tilgang til annet enn kjøleskap og micro på jobb, så da må det kunne varmes opp kjapt.

Men det finnes mat som er skikkelig raskt og enkelt å lage, som kjøttsuppe med ferdigkuttede grønnsaker fra frysedisken og strimlet svinekjøtt, eller stekt laks.

En biff med stekt sopp, stekte tomater og brokkoli tar heller ikke lange tiden. Noe mere tid på potetene, om man velger ovnsbakte eller ost&fløtegratinerte, men de bruker mesteparten av tiden til å godgjøre seg i ovnen, og da ordner man det andre mens det skjer.

(mann 38 år fra Møre og Romsdal) sø. 29 mai 00:47 Privat melding

Er flinkere til å ikke ty til ferdigløsninger nå enn i forrige singelperiode, da var jeg kretsmester i Fjordland og en røver på Grandis. Nå blir det litt mer fra bunnen, dog en del halvfabrikata. Merker at det er litt mye strev å lage fancy mat til seg selv..

Skjult ID med pseudonym løvetann sø. 29 mai 00:48

@ Sunny :

Jeg har jo til og med gått på husmorskolen, hvilket århundre lever jeg i da ;)

(kvinne 54 år fra Akershus) sø. 29 mai 00:51 Privat melding

Kun sunn mat på meg om dagen. Jobber med min flate mage 😜.

Var på restaurant i dag, og spiste ostegratinert blomkål m/bacon, med vann og en kopp espresso med suketter. Og førstemann som ypper seg med hvor usunt suketter er, får slengt tallerkenen i hodet. Det sies at 'Hell hath no fury like a woman scorned'. Tullball. 'Hell hath no fury like a woman on a strict diet' tenker jeg heller vi sier. 😂

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 00:55

Noen er på Atkins-diett, ser jeg.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 01:13 Privat melding

@villrosa den vil jeg gjerne se dokumentasjon på, for jamfør siste skikkelige seriøse undersøkelse av aspartam har utelukket slike effekter. Vil tro det samme gjelder andre godkjente søtningsmidler.

http://fitnessbloggen.no/6-usannheter-om-aspartam/

http://www.efsa.europa.eu/en/topics/topic/aspartame

(kvinne 54 år fra Akershus) sø. 29 mai 01:18 Privat melding

@Adameus: 😍 😘

@Villrosa: Siden det er deg skal jeg la tallerkenen stå 😜

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 01:25

Kunstige søtningsstoffer er søppel for kroppen.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 01:43 Privat melding

@villrosa var nok å lese kommentarene til den undersøkelsen for å se at den studien skal man ta med en relativt stor klype salt. Den kommer dessuten med påstander som er avvist i langt større undersøkelser Som den jeg linket til, med langt bedre statistisk grunnlag. Syv forsøkspersoner hvorav 4 fikk en endring? Det er jevngodt med 50/50.

;-)

Men skal ikke ta noen større diskusjon på den. Ha en fortreffelig kveld.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 01:51 Privat melding

@villrosa Jeg holder meg til data jeg, og i dette tilfellet til seriøse forskningsdata! ;-D PS! Data er et annet ord på informasjon. Just sayin'...! LOL

(mann 45 år fra Oslo) sø. 29 mai 01:53 Privat melding

Mine matvaner blir proporsjonalt dårligere i samsvar med mine (manglende) treningsvaner. Per i dag er de på bunnivå, og jeg advarer samtlige treningsinteresserte damer mot å ta kontakt. Jeg ser for tida rett pg slett ikke ut.

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 03:05 Privat melding

Nå var det ikke mine data, men EFSA sine, så det får tale for seg. Mener du den er feil?

Studien du henviste til hadde store svakheter som ble påpekt, og det gjør at det er all grunn til å være skeptisk til den.

Det betyr ikke at jeg ikke er lydhør for forskningsdata som sier annet, men da skal de være relativt uangripelig. Disk opp linker til noen slike, skal jeg lese dem med god lyst.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 29 mai 03:36 Privat melding

Det er bare å drikke brus med Aspartam det Adameus, samme for meg det i alle fall..

Jeg tenker mer på de som spiser ferdig mat.. Jeg selv gjør ikke det, jeg synes det ikke er så godt.

Men det er ganske fort gjort lage mat i fra bunne av. Kappe opp grønnsaker, hive tosken på panna, slenge over noen poteter, gå i dusjen.. ferdig mat på 30 minutter, supersunt, billig og du er til og med ferdig dusja..

Jeg synes det er litt dårlig unnskyldning å ikke legge litt flid i maten for det tar ikke så lang tid.

Jeg har ikke kjæreste jeg, men jeg gjør det koselig. Har stearin lys på bordet, nå har jeg forresten fått meg sånne stormlamper som man heller lampeolje opp i.. det er så koselig. Nå er klokken 0330.. fuglene kvitrer, solen er på vei opp, oljelampene brenner. Jeg har det romantisk sammen med meg selv.. Kan det også..

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 29 mai 04:10

...eg liker å varte opp typen med god hjemmelaget mat eg da....(bonus: eg får god mat også!) og det i dette århundret faktisk! :-)
...da blir de så takknemlige og i godlune vet dere ;D

Regner med oppvartningsregnskapet balanseres over tid i et forhold!

#oldschoolAnton :-)

Høres koselig @paper, soloppgangene er ofte veldig vakre og fargerike på sommeren, verdt å få med seg innimellom ja!

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 29 mai 08:52

@Antonine: my kinda gurl😉

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 09:12

Det er viktig å gjøre stas på seg selv, ja, Pep. Jeg er blitt slik at jeg ikke lar hvem som helst lage mat til meg, siden jeg er litt nøye med råvarer og smakssammensetninger.

(kvinne 51 år fra Østfold) sø. 29 mai 10:06 Privat melding

Apollonis.. Vet opp/ned på egg.. Spiser sikkert 4-5 i en eller annen form hver dag..
Varter gjerne opp, men ikke for en som ikke gidder å lage mat sjæl..
Aspartam-debatten må de gjerne ta, de som absolutt vil forsvare å putte "plast" i kroppen 😉 jeg blir gudskjelov så dårlig av kunstige søtstoffer, at jeg slipper det valget..😉👍🏼

(mann 51 år fra Oppland) sø. 29 mai 10:09 Privat melding

Flott gille, da vet jeg at du i alle fall er god på kjøkkenet..)..

Hva er renten i banken i disse dager...hmm...

(mann 51 år fra Oppland) sø. 29 mai 10:12 Privat melding

Hvor har det blitt av kvinnen som vil ofre alt for mannen, er de utdødd ?

(mann 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 12:29 Privat melding

@paperthin Håper virkelig at torsken (regner med du ikke steker tosker (-:) ikke får ligge på panna i 30 minutter. Den trenger bare noen korte minutter som du rekker mens du kler på deg, ellers blir den tørr og seig.

Men er av og til man ikke har/tar seg god tid, og da synes jeg det er greit å kunne jukse med råvarer som er kuttet opp på forhånd og så frosset ned eller kjølt ned.

Ja, jeg drikker sukkerfri brus med god samvittighet. Heller det enn å stappe i meg sukkerbrus. Som med alt annet er mengden avgjørende, og for mye sukker er ikke bra for noen. Greit av og til, men alt med måte.

Og for de som ikke tåler sukker, så er faktisk kunstige søtningsmidler et meget godt alternativ.

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 13:04 Privat melding

Jeg er veldig glad i å lage mat, men mat er også en sosial greie for meg, så jeg trenger å ha noen å lage den til. Lager ordentlig middag når jeg har barna, men når jeg er alene, blir jeg litt lat på matfronten. Men har ikke overgitt meg til ferdigmat av den grunn. Både pga smak, næringsinnhold og pris. Her går det mye i omeletter i ulike varianter (så ja, jeg vet opp og ned på et egg), salater, grønnkål. Havregryn eller knekkebrød til frokost. Har alltid matpakke med på jobben (sparer mye penger på å ikke kjøpe lunsj på butikken hver dag).
Synder med lettbrusen... men noen laster skal man tillate seg å ha.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 13:06

Det polske kjøkkenet byr på mye spennende, 'bel.

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 13:14 Privat melding

@Apollonis: Haha, ofre alt for mannen? Ja lykke til med den. Skal du forsørge henne da? Bare ha en søt liten kone (med flat mage) som står klar med middagen når du kommer hjem?
Haha dette fikk meg til å tenke på Billy Bob Thornton i Pleasantville:
https://www.youtube.com/watch?v=ybjn0UUMaag
og den uforglemmelige:
https://www.youtube.com/watch?v=zOBpMZJe_7A

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 13:18 Privat melding

@Hovis: Byr du på rødbetsuppe?

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 13:22

Deler dere den med det russiske kjøkkenet, ja? Borstsj. Det er vel mye felles østover.

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 13:43 Privat melding

Ja det er jo en klassiker. Selv er jeg nokså hjelpeløs hva angår polske retter, så kan dessverre ikke lokke med det. Jeg spiser kun polsk mat når jeg besøker slekten (alt for sjelden).
Men har _vurdert_ å lære meg å lage polsk ostekake helt fra bunnen av... der man starter med å koke 5 liter kulturmelk... her snakker vi slow cooking :-)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 29 mai 15:14

Jeg koser meg alene med maten. Lager det ikke fra scratch som min foreldres generasjon gjorde det, men kjøper basis og lager som jeg vil. Er ikke noen kokk, til det er jeg for teoretisk anlagt, men er ikke redd for å prøve noe nytt. Jeg liker å gå på butikker å se etter nyheter, og de må prøves. Har en betingelse og det er at det er sunt for helsen.

Leser om forskning lenger oppe, og til det har jeg å si at 2 år gamle nyheter ikke nødvendigvis er den samme som årets nyhet. Kan være opplysende å ha i tankene at forskning har et ? tilslutt, og videre undersøkes det.:-)

(mann 39 år fra Vestfold) sø. 29 mai 16:06 Privat melding

Den svenske middagsvelgere! Hjelper med sunne og usunne middagsvarianter, hvis du ikke klarer å finne på noe selv 😝😝😝😝!

http://vadfanskajaglagatillmiddag.nu

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 16:36 Privat melding

@Baltazar1: Takk for tips, den var herlig 😂

(mann 31 år fra Østfold) sø. 29 mai 22:57 Privat melding

Selv prøver jeg å holde meg langt unna Fjordland, da det ikke smaker noen ting. Mat uten smak rett og slett. Det går i mye av det samme, da det er kjedelig med bare mat til seg selv. Man står jo ikke akkurat å mekker gourmet mat til seg selv. Men trenger ei som liker å varte opp.

(kvinne 37 år fra Hordaland) sø. 29 mai 23:04 Privat melding

Hva skal du varte opp med til gjengjeld da Magnus?

(mann 31 år fra Østfold) sø. 29 mai 23:13 Privat melding

Må bli en bedre biff med deilig tilbehør da

(mann 49 år fra Oslo) ma. 30 mai 16:42 Privat melding

Dete rtydelig at Adameus Spølrsmål fortsatt står ubesvart. Uansett hvor mange egg folk spiser om dagen, ingenhar skrevet hva som er opp og ned på egget.
Opp er den butte enden, ned er den spisse enden. Om man skal bruke mange egg spredd utover til å bære tung ting må eggene stå opp-ned.
Kvinnfolk og mat altså, de har ikke snøring. Hvor mange kokkeverdensmesterekap er vunnet av en kvinne?

(kvinne 51 år fra Østfold) ma. 30 mai 18:39 Privat melding

Mundari...Kvinner har vel sjelden behov for å konkurrere om matlaging, da...?

(kvinne 37 år fra Hordaland) ma. 30 mai 23:32 Privat melding

Tåtapårei @Mundari. Hvor mange % av verdens befolkning får sin dagsrasjon med mat tilberedt av en kvinne? Det er nok tall som veier litt tyngre på vektskålen enn noen usle kokkemesterskap.😛

(mann 49 år fra Oslo) ma. 30 mai 23:59 Privat melding

Isabel69: Og hvor mye av dråvarene til denmaten er fremstilt med menns svette iåkre og fjøs? Tåta skal vi være forsiktige med, når man har lite å fare med:-)
Og så igjen, hvor mange prosent a vmaten egentlig fremstil av kvinner, eller er det bare enklere blandings- og oppvarmings- oppgaver kvinnene bidrar med, oppgaver der menn har vunnet alle verdensmesterksap, som sagt i første kommentar.
Kvinne, du som ikke visste opp og ned på et egg, tåtaparei...

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 31 mai 00:10 Privat melding

Ikke rent få kvinner som sliter på åkre og jorder rundtom i verden heller. Og tviler på at flertallet av verdens befolkning lever av toroposer (jfr "blanding og oppvarming)
Så jo, jeg vil fortsatt hevde at kvinners hverdagslige innsats over grytene verden over er mer verdifull enn en håndfull bocuse d'or-vinnere. Du trenger selvsagt ikke være enig.

Skjult ID med pseudonym Antonyma ti. 31 mai 00:13

ahaha oh.. the charm, I have lost my ability to even...

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 00:32 Privat melding

Isabel69: Men altså ikke viktigere enn mannens innsats...
Hvor kommer forøvrig ideen om Toroposer fra. Man blander da ingredienser og varmer opp selv om man lager alt fra ubehandlede råvarer. Litt oppdeling kan tilføyes om du syntes jeg var upresis. Og jeg presiserer om det skulle være tvil, her lages alt untatt brød fra råvare av, ferdigmat har jeg ikke spist på så lenge jeg kan huske. Bake brød tar jeg meg dog ikke tid til, men serverer mer enn gjerne hjemmelagede kaker til kaffen uten å egne meg som konditor av den grunn.
Kvinners bidrag er så minimalt i den store sammenhengen at på globalplan kan det fullstendig neglisjeres selv om deres fravær ville fått hele India og store deler av afrika til å sulte ihjel. Målt i tusen tonn bidrar sannsynligvis en middels norsk oljeplattform med mer enn alle verdens kvinner til sammen i landbruksproduksjonen...

Skjult ID med pseudonym Vimsa ti. 31 mai 00:40

Er det noen som tviler på kokke og konditor kunnskapene dine @Mundari😱

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 31 mai 00:47 Privat melding

Om noen kan lage mat ut fra ubehandlede råvarer, synes jeg det er pussig å si at de ikke har snøring på matlaging (som var det jeg kicket på til å begynne med).

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 31 mai 00:58

De gamle kvinnene var flinke til å lage mat uten å være snobbete. Det mange glømmer er at den utenlandske maten kokkene lager er videreføring av utenlandsk mat som it. mat, thaimat, kinesisk mat osv. De har sin opprinnelse som bondekost laget av kvinner i respektive land.:-)

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 01:04 Privat melding

Navaho: Endrere da ikke det uforbeholdne faktum at menn gjør det best, og at menn fullstendig parkere kvinner i arbeidsinnsats for at vi skal ha mat på bordet. Kommentaren er med andre ord fullstendig uten relevans for problemstillingen.
Svima: Nei du kan spørre mer en ti vise kan svare, du fpr spørre noen som har smakt.
Isabel69: Forstsatt menn som gjøre ubestridelig best:-). Og ingen av damene som visst opp og ned på et egg. Dog skal jeg inrømme å ha kjent en dame en gang som visste opp og ned på et egg, men så varhun relativt mannhaftig også da:-)

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 31 mai 01:10 Privat melding

Spiller det egentlig noen rolle hva som er opp og ned på et egg, egentlig? Til syvende og sist ruller de den veien hønen sparker...

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 01:14 Privat melding

Isabel29:Det spiller stor rolle for holdbarheten under lagring, og bæreevnen om du skal bruke de som sokkel for noe tungt. Og du vil vel ikke ha råtne egg, eller at de skal knuse når du bruker dem som løftebukk ved bilreparasjon?

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 31 mai 02:12

@Mundari: Litt kjønnsfanget er visst flott. Forresten når Mundari kommer så er en viss pseudonym borte, og når han er på plass så er Mundari borte.:-)

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 06:35 Privat melding

Apache: Du får sende meg navnet på pseudonymet så du kan få vite om du har rett. Pseudonymet mitt er nevnt i full tekst på en av mine kommentarer så om du har gjettet feil er det litt svakt:-)
Kjønnsfanget, hva er det?

(kvinne 51 år fra Østfold) ti. 31 mai 07:50 Privat melding

Opp eller ned på et egg? Så lenge en vet at det er ferskt , og hva man skal gjøre med det.. Da spiller retning ingen rolle.. I det hele tatt ..det deles jo på midten uansett 😂

Skjult ID med pseudonym Haakon ti. 31 mai 12:18

If it's green, you're in trouble
If it's fried, order double.

- Homer J. Simpson

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 31 mai 13:23

@Mundari: Du er gjenommskuelig. Leser ikke alle kommentarer. :-))

@Villrosa: Tro skal du få lov, selv om tro til tider kan skape et falsk bilde og være urettferdig.:-)

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 31 mai 15:58

@Villrosa: Forskjellen er at du tror for andre. Du tror jeg tror....Hvis du ikke ser forskjellen så er det synd.:-)

(mann 44 år fra Oslo) ti. 31 mai 16:36 Privat melding

Mine matvaner ligner Thomas Selters Trygdebeistets matvaner :D

(mann 44 år fra Oslo) ti. 31 mai 16:37 Privat melding

Seltzer

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 16:58 Privat melding

Navaho: Du får gi et hint via noen som vet hvem du er, så kanjeg bekrefte eller avkrefte. For mitt pseudonym er ingen stor hemmelighet for de som har vært på forum en stund. Og ja, Villrosa vet, og jeg vet at Villrosa vet, og jeg tror at Villrosa tror rett om hvem Navaho tror jeg er. Spørsmålet er vel heller om jeg (altså personen bak både profilnavn og pseudonym) vet hvem jeg er...

Så Gille: Du sa du visste, men stilt overofr realitetene så flykter du fra spørsmålet. Hvorfor bestige Mount Everest, når du kan fly rundt?

Skjult ID med pseudonym chem ti. 31 mai 19:40

Jeg må si jeg blir veldig fascinert over debatten som har foregått om aspartam, en diskusjon som ikke underbygges av noe som helst vitenskapelig argumentasjon. Dere støtter dere på blogginnlegg (som hvilken som helst person utenfor den vitenskapelige eller medisinske verden kan skrive) og angivelig forskning der mye allerede er motbevist. Aspartam er et dipeptid, kunstig satt sammen riktig nok, men i kroppen brytes dette dipeptidet ned til naturlige stoffer slik som fenylalanin og apartamsyre (to aminosyrer kroppen produserer selv eller må inntas fordi den faktisk trenger det). Det som gjør at noen ikke tåler dette søtningstoffet (de med Føllings sykdom) er rett og slett fordi de ikke har enzymet som videre bryter ned fenylalanin. Å si at aspartam har lang nedbrytningstid og underbygge dette med at det ikke lar seg bryte ned i vann vitner om at det er liten kjemisk, biologisk og medisinsk kunnskap og forståelse til akkurat dette. Kroppen og dens millioner av enzymer kan ikke sammenlignes med vann, og så lengde du ikke viser til en biokjemisk forsknings-artikkel på at det spesifikke enzymet bruker lang tid på å bryte ned aspartam, kan du ikke si noe om dens halveringstid. Det er ingen vitenskapelig sammenheng som underbygger hypotesen om at aspartam øker vekten. Ingen forskning støtter hypotesen om at det er kreftfremkallende, ei at det kan gi hodepine. Om en drikker ekstreme mengder med lettbrus er sannsynligheten for å dø av vanninntaket større enn av aspartam. Daglig inntar vi alle, i tillegg er omgitt av, million vis av kjemiske stoffer, selv kroppen består av bare kjemiske stoffer. Noen av stoffene rundt oss kan riktignok være giftige, men når det gjelder mat og drikke, handler det stort sett om måtehold og variasjon. Spiser du store mengder av en ting øker du ubalansen i kroppen og du vil dermed ikke få i deg andre viktige næringsstoffer som kroppen faktisk trenger. Selv store mengder vann eller noe så vanlig som ei te-skje med salt kan være giftig og dødelig.

(mann 46 år fra Oslo) ti. 31 mai 21:15 Privat melding

@chem Må si jeg er overrasket over innledningen din. Mener du rapporten til EFSA går under blogg-innlegg?

Dog, resten av innlegget ditt stiller jeg meg helt bak. Men den sier vel ikke mere enn EFSA's rapport sier, som jeg allerede har linket til.

:-)

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) ti. 31 mai 21:49 Privat melding

Sånn for å snakke om sunn / usunn mat igjen...
Jeg var på en Indisk vegetar restaurant når jeg var i London i vår. De hadde fantastisk mat, og det kan virkelig anbefales :)

(mann 49 år fra Oslo) ti. 31 mai 22:13 Privat melding

Villblomst: Du vet at det er en sentral del av indisk filosofi at jo større andel vegetarianere, jo høyere sannsynlighet for kannibalisme. Å oppmuntre til vegetarianisme vil i praksis si å oppmuntre til kannibalisme. Vil du egentlig det?

(mann 32 år fra Rogaland) ti. 31 mai 22:25 Privat melding

Aspartam? Er det muuuulig og finne på et mindre innteresant tema?

(kvinne 46 år fra Sør-Trøndelag) ti. 31 mai 22:46 Privat melding

@ Mundari : Det var vel ikke akkurat Indisk filosofi som opptok tankene mine når jeg spiste. Ikke fikk jeg noe spesielt lyst på kjøtt heller :)

Så står støtt i anbefalingen min :)

(kvinne 51 år fra Østfold) ti. 31 mai 23:08 Privat melding

Jostein 84,- nei du har rett.. Det gjør det ikke.. Og Mundari .. Opp/med spiller da ingen rolle., du skal vite hvaaaaa du skal gjøre neeed dem! De skal spises ! Jeg er en jævel på omelett 😁

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 31 mai 23:14 Privat melding

Jostein84: Er du ny her? (Velkommen i så fall😊). Her på forum er alt mulig. Man vet ikke hva en avsporing er, før man har lest et par gjennomsnittlige tråder her... 😂

Skjult ID med pseudonym Apache ti. 31 mai 23:15

Vegetaralarm! Vegetarianere utvikle seg som bildet viser.

Føtter.

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/bc/d1/00/bcd1006df27886195bfbbcc783d9457f.jpg

Hender.

https://www.google.no/search?q=Carrots&biw=983&bih=508&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-wc_Sm4XNAhUM6xQKHTjPCf0Q_AUIBigB#tbm=isch&q=Funny+shaped+Carrots&imgdii=XPI25fdGUmHOMM%3A%3BXPI25fdGUmHOMM%3A%3BzQnQ8dDQL3DjWM%3A&imgrc=XPI25fdGUmHOMM%3A

Skremmende utformede kroppsdeler. :-))

(kvinne 37 år fra Hordaland) ti. 31 mai 23:23 Privat melding

@Gille: En jævel på omelett - det fikk meg til å tenke på denne gamle slageren:
"Jävel på kärlek" :-)
https://youtu.be/VCIW9F4KvFg

Skjult ID med pseudonym Hovmester ti. 31 mai 23:26

chem: Avsnitt.

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 31 mai 23:34

Forp.... veggisser. Jeg blir provosert av folk med jævla dårlige matvaner. Faen æsse. Skjønner ikke veggitarianisserene at de spiser seg selv? Ikke prøv å nekt æsse.

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 01:14

@chem
veldig fint at du konkretiserer (setter ord på) og oppklarer for de synsende, troende men akk så uvitende mengdene:)
(men husk på at lesekapasiteten/viljen er litt begrenset her inne så avsnitt som hovis sier kan hjelpe... eller ikke!..ha ha ;-) )

Har to kommentarer:
1: ville foretrukket å si asparaginsyre eller aspartat fremfor aspartamsyre ;P (nerds be like...)

2: Kan legge til at aspartam i hel (opprinnelig) form aldri gjenfinnes i organer, blod eller kroppen for øvrig (med mindre man injiserer det, i.v.). Aspartam brytes kjapt ned i mage/tarm til de to aminosyrene og metanol før de tre bestanddelene tas opp i kroppen.

Alt som skjer i kroppen som følge av aspartaminntak må vurderes ut fra hva som skjer med disse tre molekylene.
De tre får du i deg ved inntak av vanlig proteinholdig mat eller frukt/juice, og da i betydelig større mengder for øvrig!
Kjempefarlig altså...:P

@villrosa
Aspartam kan sies å ha rasende kort T1/2 (halveringstid) i mage/tarm (vi snakker vanligvis ikke om halveringstider i kroppen før molekylet er tatt opp i i blodet!) og det er meningsløst å snakke om nedbrytningstid av aspartam i vann som et mål på nedbrytning i kroppen som @chem sier.
Det er faktisk ønskelig og veldig fint med god stabilitet i vann for å unngå nedbrytningsprodukter som da enten ikke er søte og/eller evt. mindre heldige.

@Hovmester og @Villrosa m. fler?
i dette tilfellet er det kunstige søtningsstoffet (aspartam) kun næring (byggestener) og energi til kroppen, og dermed altså ikke søppel.

Hva man kan lære av nyttige ting på forum hva?
Det er altså trygt (tryggere) å bytte ut colaen (og 21 sukkerbiter/0,5 l) med pepsi max :)

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 01:36

ok, vil du ikke ta inn fakta så er det ditt valg.

Men du bør legge til et "tror eg" bak alle dine påstander for de er ikke vitenskapelig eller logisk hold i.

Sultfølelse påvirkes av et komplekst antall faktorer (hormoner/biokjemi, tanker/adferd, biokjemiske feedbacksystemer, miljø) og det kan ikke tilskrives et par aminosyrer eller mikroskopiske menger metanol. Det blir litt for "enkelt" :-)

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 1 juni 01:40

Løs heller nøtta i nøttetråden, Anton. Du skygger banen når problemstillingene blir konkrete nok.

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 1 juni 01:53

Jeg drikker Pepsi max og alskens lettbrus med god samvittighet. Liker ikke sukkerholdig brus, føler at sukkeret legger seg på tennene. Dessuten har jeg en gang svelget en veps fra en Solo-flaske. Babu-babu. Skjer ikke med sukkerfritt. Topp med innspill Cham og Anton.

En legevenn sa akkurat det samme til meg en gang. Men, han sa også - at det er best å drikke det når blodsukkeret er i balanse, dvs når du ikke er sulten. Han sa (som Villrosa sier) at hjernen først tolker aspartam som sukker, blodsukkeret går da opp, for så å falle pga "falsk alarm". Og dette "hamstersyndromet" kan (KAN) være en dårlig idé med tanke på utvikling av diabetes?! Ikke vet jeg, og jeg driter vel egentlig i det og drikker min andel. Men ikke alltid:-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 01:58

hey, er du våken også da Hovis :-)

Vel,vel DET der smalt fra rett kjeft for å si det sånn! ha ha

Er vel ingen som skygger banen mer enn du ift mine konkrete spørsmål til deg og dine innlegg.
Eller også når du blir avslørt som kunnskapsløs på noe... som nå.
Det er ikke farlig å ta til seg kunnskap og ingen kan alt, selv ikke qvizzqvazzHovis vettu ;-)
Det går veldig bra, du trenger jaffal ikke være flau. Selv om kroppen og sånn ikke er din sterkeste kategori vet vi jo at du kan mye annet da! :-)

Btw. blir ikke stort mer konkret enn dette da hovis ;-)

Og eg vet du har lyst å få meg med på dine quizkapader....men vi liker nok bare forskjellige nøtter du og eg ;-*

Dessuten vet du jo at det må danses først om det skal komme på tale i hele tatt, jaffal!

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 02:14

da er det i tilfelle søtsmaken (sensorisk input) som sender en forventning til hjernen om mat (gir kognitiv respons) som igjen påvirker både produksjon av fordøyelsesenzymer -og hormoner som insulin (m.fl) ....og det er i tilfelle insulin (o.a) som gå opp, ikke blodsukkeret...når insulin går opp som følge av forventning om mat kan man få mer sultfølelse... (etter at man faktisk har spist kan de bidra til å dempe sult) men denne effekten får man også med sukker, men da får du tross alt noe blodsukker som insulinet kan ta seg av og som gir en rask forbigående boost slik at du ikke føler deg like sulten. Eneste forskjellen er at du har fått i deg mer tomme kalorier ved sistnevnte og at du utsetter sulten pittelitt.

Hjernen er en liten lur jævel :D

Know thy brain and thy chemistry! ha ha ha ;D

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 02:20

Legger seg på tennene ja @tinka.. bakteriene i munnen har jo party delux!
De legger gulv til gulv plysjteppe all over på null komma niks de da ;-)

og så knirker det godt i tenna umiddelbart når man drikker cola...det er ekkelt synes eg..;P

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 1 juni 07:57

At man får søtsug og en sultfølelse etter inntak av lettbrus er viden kjent. Problemet for deg vedrørende nøtter, Anton, er at tåkeleggingsstrategien din ikke fungerer der. Det er ett konkret svar som er riktig. Mye av det du skriver her har du googlet deg til, så du kan fint legge ved referanser til de påstandene du kommer med.

(kvinne 54 år fra Akershus) on. 1 juni 08:40 Privat melding

Gode Gud. Hvis jeg hadde visst hvor mye bråk det skulle blitt ut av to usle små suketter så hadde jeg utelatt dem.

(kvinne 54 år fra Akershus) on. 1 juni 11:19 Privat melding

Nope. Kan ikke utstå brunt sukker.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. on. 1 juni 12:02

Sunn god tradisjonell mat lages hver dag.. Og ikke et gram overvektig...aldri slanket meg...spiser alt jeg vil.. trener bare med skogsturer og fjellturer...men masse frukt og grønt inntas med vellyst det gjør sjokolade også...og snop er ikke å forakte det heller så av og til..

(kvinne 54 år fra Sogn og Fjordane ) on. 1 juni 12:02 Privat melding

Sånn

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 13:54

Oi oi..Eg ser nesten ikke innlegget ditt for all tåka @hovis aka "tåkefyrsten"😂
Aha...du mener "velkjent" på samme måte som "sannheten" om at kunstige søtningsstoff er søppel for kroppen? Ha ha ha ja du hovis du hovis...du får satse på skråsikkerhet og "status" når du skal "overbevise" her inne eg holder meg til kunnskap.
Er det noe du betviler regner eg med du kan å google selv:-)
Og du..det er en kunst å vite når man skal gi seg vettu, men du er jo veldig søt når du er litt hissig og krever referanser for alt og ingenting 😘 blir litt som tomme slag ut i lufta...håper du ikke er snurt fordi eg kom med hint i nøttetråden din? Ikke vær det da, du velger jo driiiiiitvanskelige vanskelige quizoppgaver (fra nettet!😱ups😂)...men hvorfor gjør du det egentlig? Ha ha ..does it make you feel really good? Does it? 😉#godfølelsen💖
Know thy hovis!😂

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 14:08

Oi, plager mine innlegg deg og rosa??

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 14:24

Og forumpoliti @rosa 👮kan sukkert få fri en gang iblant tror du ikke?...😂 for
@hovis kan (som de fleste andre voksne her inne (!) ) passe på seg selv, han tåler godt at eg svarer han tilbake (!) hvis du var i tvil😘

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 14:32

Vinne rosa? Tenker ikke på det slik.

...men eg har da heller ikke adressert deg spesifikt i siste innleggene mine heller, så du kan jo trygt ignorere og ikke diskutere altså.
Det går fintmen får eg lov å diskutere med andre her inne eller er det dumt også synes du? Thi hi.. 😉

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 14:36

Eg sa ikke at @villrosa burde ta fri da vettu😗 bare tantepolitirosa😊

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 14:48

Nå må DU gi deg rosa,..at eg argumenterer mot feilkunnskap/påstander/ytringer som kan motsies vitenskapelig betyr at eg ikke er ydmyk for andres meninger?
Jaha? Nei, slik fungerer det ikke.

Eg har aldri argumentrert mot din opplevelse har eg?
Eg har kommet med input om årsaksforklaringer og sammenhenger.
Type "alt er ikke slik man tror det er".

Ift feilkunnskap sier eg som ad religion. Eg aksepteter, men respekterer ikke.
Hvem som bør være litt mer ydmyk (overfor kunnskap eller mangelen sådan og evt andres rett til å ytre seg) og ikke, får hver og en vurdere selv tror eg.
Så trekk inn de der såre og indignerte tærne da du?😜

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 15:00

Så lenge vi kan holde oss til sak er eg fornøyd eg 👍 men kjemi er kjemi og kan etterprøves.
Ha en fin dag i sola og sjekk "nøttene" da du😉

Skjult ID med pseudonym Cllou on. 1 juni 15:07

Neineineiholdkjeftbarejegharrettalleandretarfeil!detforstårderevel?

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 15:22

Ha ha, nei...du har fått en såkalt "ventenøtt" må vite! 😉
Takk, klem tilbake😊

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 3 juni 09:48 Privat melding

Skal vi ta autisme/vaksine-debatten med det samme?? Er dere ferdig nå? Opp/ned på egg er ihvertfall, i følge min logikk, butte enden ned, spisse enden opp. Enig Mundari? 😉

(kvinne 54 år fra Akershus) fr. 3 juni 10:36 Privat melding

@Gille: Strålende forslag! La oss også ta EU-debatten, for og mot Israel for og mot nynorsk. Sånn som en start :-)

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 3 juni 10:51 Privat melding

Ikke glem brunsnegler og ... Keep it goin' lizzom, og så kan vi telle innlegg,- den som har flest vinner ! 😂😂😂 god hælj!! 😘

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 3 juni 10:53 Privat melding

Sånn siden du nevner nynorsk Solecita, er du for eller mot? ;)

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 3 juni 11:28

Det er bedre at tråder sporer av enn at det er dødt her. Nynorsk er vakkert.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 3 juni 11:33 Privat melding

Aspartam-reglene blei vel liiiiitt meg enn en avsporing,, eller..

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 3 juni 11:36

Det er alltids noen som ikke oppfører seg, men det blir jaffal litt liv og eggerøre.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 3 juni 13:56 Privat melding

Er best på omelett jeg 😉👍🏼

(kvinne 54 år fra Akershus) fr. 3 juni 14:37 Privat melding

@Mjoll: EU/Israel/nynorsk avstår jeg fra å diskutere. Det er ikke godt for blodtrykket mitt som jeg ellers aldri har noe problem med :-)

(kvinne 54 år fra Akershus) fr. 3 juni 14:39 Privat melding

Fra mine hagedager vil jeg også foreslå for og imot sprøytemidler og for og imot motorgressklipper på søndag. På et fransk hageforum jeg var på utløste diskusjoner om det drapstrusler.

(kvinne 37 år fra Akershus) fr. 3 juni 14:43 Privat melding

@Solecita Tenkte ikke starte en diskusjon, bare lurte på om du var for eller i mot siden det var en ting du nevnte.

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 3 juni 15:08 Privat melding

Vorspiel-materiale det her, jo :-D

(Mtp trådstarters første innspill; jeg drikker hjemmebrygget Kombucha og spiser Fjordland; hva kan man si lissom :-P)

(mann 49 år fra Oslo) fr. 3 juni 16:05 Privat melding

Solecita: Finnes bare et svar på hvert spørsmål: 1, Sprøytemidler: La det gro villt til det bare er store trær igjen i hagen, altså aldri sprøytemidler eller beskjæring.
2, Om du mot formodning allikevel, i strid med regel 1, vil ha plen, ellektrisk robotklipper som bare går på dagtid på ukedagene. Skuddpremie på bensinmotorklipperførere på søndager settes til 100 000,- kroner.

(kvinne 54 år fra Akershus) fr. 3 juni 19:32 Privat melding

@Mjoll: Som nevnt, det emnet holder jeg meg unna. Samt de andre jeg nevnte og Russland/Ukraina.

I løpet av det siste året har jeg blitt beskyldt for å være CIA-agent, spion og ansvarlig for at barn i Ukraina blir voldtatt og bombet med napalm, og at hvis jeg ikke opplyste om min avdøde fars fangenummer fra konsentrasjonsleiren samt ga detaljer fra en demonstrasjon i Oslo for 15 år siden som jeg ikke var tilstede ved, så var jeg nazist. Diskusjonsgrupper på LinkedIn kan føles som The Twilight Zone...