Alle innlegg Sukkerforum

Uten en tråd

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Buskerud) lø. 28 mai 2016 22:52 Privat melding

Blæhh.. var ute er par timer og når jeg kom hjem var planen sushi og film. Men hva skuer mitt øye? Joda rød ring på altiboksen. Oi oi.. den skal være grønn den tenkte jeg. Kjører en restart, men ingenting skjer. Ringer kundeservice og de får ikke kontakt med boksen de heller. Så etter å ha prøvd alle forslag til løsning var det ingen vei tilbake annet enn å bestille montør for å sjekke. Skjønt.. de kommer jo ikke i helger de. Så håper det blir bra vær i morgen for en søndag inne uten nett og TV blir kjedelig. Boka jeg kjøpte skulle jeg spiste til ferien, men kan være at den blir lest i morgen.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 29 mai 2016 00:23 Privat melding

@santonese dra ut strømmen og signalkabler, og vent minst 60 minutter. Gjør det samme med boksen ved inntaket. Plugg så inn igjen, og se om det fungerer etter det.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 2016 00:39

Du mener vel 60 sekunder, Adam. 20-30 bør holde.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 29 mai 2016 01:03 Privat melding

@hovmester nei, var seriøs når jeg sa 60 minutter. Han hadde restartet boksen uten at det hjalp, og forventer at BS har bedt han dra ut strømmen og vente 60 sekunder så minnet får tømt seg. Men som med datamaskiner, som er mitt fagfelt (har og jobbet i databutikk), så er det noen ganger nødvendig å la boksen stå uten strøm og signaler i såpass lang tid som jeg nevnte.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 2016 01:09

Jeg kan ikke se noen grunn til at man trenger å ha noe koblet fra strøm i mer enn 30 sekunder, med mindre det er snakk om alvorlige problemer som varmeutvikling eller kretsfeil. I santonses tilfelle er det nok bare å returnere boksen og få en ny.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 29 mai 2016 01:29 Privat melding

@hovmester så fordi du ikke ser noen grunn for det, så skal han utelukke å prøve det? Nei, det er det dårligste rådet han kan få.

Om det skulle fungere, så får han jo sett på TV og surfet på TV på søndagen, men følger han ditt råd, så er han garantert å måtte finne alternativ måte å underholde seg på den dagen, i tillegg til å slippe å bytte boks. Ikke det at det nødvendigvis er så dumt å måtte gjøre andre ting, men det får bli helt opp til han å avgjøre.

Min tanke er at det har bygd seg opp statisk elektrisitet som trenger lengre tid på å lade seg ut, selv om jeg ikke garanterer at det er faktisk årsak.

Som nevnt, har jobbet i databutikk og det var ikke fritt for folk som kom inn med PCene sine som ikke ville starte, og som de hadde prøvd 60 sekunders-øvelsen på. PC har da stått uten strøm i mellomtiden, og det første vi gjorde var å prøve oppstart.

Mange som måtte returnere med PC noen minutter senere, for den "døde" boksen startet opp på første forsøk. For sikkerhetsskyld sjekket vi selvsagt at minnebrikker, kjøler og diverse utvidelseskort som skjermkort sto skikkelig festet, og ikke var løse, og at vifter surret rundt som de skulle.

Har ikke hatt en eneste klage fra de som dro hjem med PCen uten å levere inn, om at den ikke ville starte når de kom hjem igjen.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 2016 01:36

Det du oppfordrer til, Adameus, gir større sjanse for at sikringen går, og/eller potensiell skade på andre apparater som er koblet til samme kurs. Dersom det ikke hjelper å ha strøm frakoblet i 30 sekunder, og annen bistand han fikk fra support ikke førte fram, er det bare å returnere produktet. Så må jo du selvfølgelig stå fritt til å eksperimentere hjemme hos deg selv, Adameus.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 29 mai 2016 01:45 Privat melding

Den skal du få forklare nærmere. Hvordan kan det være større sjanse for at sikringen går eller skade annen elektronikk ved å stå avkoblet i 60 minutter enn 30 sekunder?

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 29 mai 2016 01:55

Det er ikke større sjanse i utg.pkt. ved 30 sekunder mot 60 minutter - den første gangen man prøver. Men ved å fortsette å forsøke å koble et defekt produkt til strømnettet, i stedet for å la det være, selvfølgelig. Når dét er sagt ser jeg det ikke som sannsynlig at det vil være farlig å prøve ditt forslag - bare unyttig.

(kvinne 46 år fra Oslo) sø. 29 mai 2016 11:34 Privat melding

Nå regner jeg med at Santose sitter og spiser bok i dag. Dårlig utevær i dag. 😉😂

(mann 38 år fra Buskerud) ti. 31 mai 2016 19:57 Privat melding

Etter mang en slukt bok har jeg fått både nett og TV tilbake. Gleder meg til regningen... to timer med montør og nytt utstyr tipper jeg ikke er gratis..

(mann 47 år fra Oslo) ti. 31 mai 2016 21:01 Privat melding

Er vel dems utstyr eller utstyr som de har levert/solgt deg, så bør vel gå på garanti.

Burde vel ikke koste deg et rødt øre.

(mann 38 år fra Buskerud) on. 1 juni 2016 10:34 Privat melding

Ja får se. Kabelen var knekt. Noen har fiklet med boksen på utsiden av huset. Men fikk han samtidig til å legge fiberen inne i rør i huset heller enn på uteveggen.