Alle innlegg Sukkerforum

Jeg reiser alene

Vis siste innlegg
(mann 50 år fra Østfold) ti. 31 mai 2016 19:38 Privat melding

Jeg vurderer å ta en sommerferie på egenhånd i år. Er det noen som har (positive) erfaringer med dette? Tar gjerne imot reisetips :-)

(mann 40 år fra Buskerud) ti. 31 mai 2016 19:55 Privat melding

Tenker du innenlands eller utlandet? Selv blir det bilferie på meg i år også. Utlandet kan sikkert være spennende det også. Men for egen del er en langhelg/uke nok i utlandet.

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 31 mai 2016 19:56 Privat melding

Hele Peloponneso er vakkert når man reiser alene ...gjort flere ganger!

(mann 50 år fra Østfold) ti. 31 mai 2016 19:58 Privat melding

Planen er kanskje ei uke i utlandet

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 31 mai 2016 20:05 Privat melding

Jeg reiser nesten alltid alene. Flott måte å reise på, lett å bli kjent ned folk. :-)

(mann 48 år fra Oslo) ti. 31 mai 2016 20:27 Privat melding

Hei!

Synes det er herlig befriende å reise alene innimellom, selv om det å reise sammen med andre har sine helt klare fordeler, det og.

Fordelen med å reise alene er flere. Man bestemmer akkurat selv når man vil stå opp og legge seg, hvor man skal dra og hva man skal gjøre, selvsagt innenfor åpningstidene på steder å besøke som har slikt. Ja, og hvor lang tid man vil bruke et sted. trenger mere tid, ok så blir man lengre. Vil dra og gjøre noe annet, ja så gjør man det.

Man står også helt fritt til å møte og snakke med hvem man vil, og om man har lyst til å finne på noe sammen med sine nye bekjentskaper, så er det helt opp til deg. Er uansett mye lettere å komme i snakk med andre når man er alene, og er åpen for kontakt. Spesielt om man skiller seg (positivt) ut fra de lokale.

Ikke alle som vil bry seg med å kontakte en gruppe eller et par, mens en enslig mann eller dame er helt ok, så lenge kulturen i landet tillater det. Noen ganger også når kulturen ikke tillater det. Utlendinger er for de fleste spennende, mye mere enn andre innfødte, så man kan fort skaffe seg venner for livet.

Selvsagt er det mere farlig å reise alene, men ikke værre enn at litt fornuft veier veldig opp. Ikke drikke seg full, spesielt når man ikke har andre til å passe på seg. Ikke gå i smug eller i strøk der man blir advart mot å bevege seg alene. Ikke forlat havfulle glass og fortsett å drikke av samme glasset når du er tilbake, selv om du kun skal på toalettet og du er sammen med andre.

Og så er det greit å kle seg casual og innenfor normer, og ikke flash direkte rikdom. Greit med en gullring og en armlenke om det er det du trives med, men ikke overdriv. Og legg gjerne dyre klokker i safen på hotellet. Dog den er selvsagt litt avhengig av både egne interesser, for om du foretrekker "upper class"-stilen, så må man selvsagt kle seg deretter og.

Synes du burde prøve. Lykke til og god tur!

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 31 mai 2016 20:31

@ tatiana
Er det noen områder eller steder/ byer Italia du kan anbefale? Ev noen enkle reiseruter i Italia?

Skjult ID med pseudonym Wille ti. 31 mai 2016 20:32

* i Italia

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 31 mai 2016 22:43 Privat melding

Jeg selv skal reise alene i 4 uker il Italia nå med bil :Danmark-Tyskland-stop i nord(jeg skal til hjemmeby )men det kan være Verona eller Piemonte, lago maggiore eller di Como. Videre til Toscana, stop i Pisa og Siena, Roma, nordover til Pescara og Pesaro, Parma, Domodossola, Sverige og Oslo via Tyskland...6000 km 4 uker... Frister det? Jeg stopper bare i bitte liten bed and breakfast men man trenger ikke å være borte så lenge da kan ma bruke mer penger på hoteller... Men det er liksom ikke meg... Jeg gleder meg!!

(kvinne 46 år fra Oslo) ti. 31 mai 2016 22:46 Privat melding

Ps. Hvis mam flyr ambefaler jeg Sardinia eller Sicilia... <3

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) ti. 31 mai 2016 22:52 Privat melding

@ wille : Sicilia er sterkt å anbefale. En fantastisk øy med masse opplevelser, kultur, idylliske landsbyer, levende vulkaner, øyhopping på øyene rundt og et folkeslag som er utrolig inkluderende og varme :)

Skjult ID med pseudonym Wille on. 1 juni 2016 17:50

@tatiana og villblomst
Takk og tusen takk for tips og forslag. :-) Jeg vil gjerne oppleve Italia en vakker dag. Neste år kanskje.
Ja, @tatiana, det frister med en sånn laaaangtur. God reise ønskes deg, etterhvert.

(mann 48 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 19:07 Privat melding

Utelukkende positive erfaringer med det. Jeg foretrekker storbyferier alene. Paris, Praha, Barcelona, Stockholm. Det meste funker. Finn et stamsted, nyt mat og god drikke og bare nyt eget selskap og se på folk. Blirn'te bedre.

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 19:09 Privat melding

@hovmester.. Jeg vet!

(kvinne 56 år fra Akershus) on. 1 juni 2016 20:35 Privat melding

@Tatiana: Og jeg blir med deg en gang hovis ikke er med. Han har så lav toleranse for gamle røyer 😜

(kvinne 56 år fra Akershus) on. 1 juni 2016 21:12 Privat melding

Pussig hvordan vi er så ulike på hva som gjør oss ubekvemme. Jeg er villig til å gjøre nesten hva som helst for å slippe å levere tilbake en vare jeg er misfornøyd med. Jeg synes det er så flaut at jeg holder på å dø. Men jeg har reist alene gjennom Europa siden jeg var 14, og første gang jeg var en uke alene på hotell i utlandet var jeg 11 ( absolutt ikke planlagt riktignok). Når jeg er på utilgjengelige steder og folk spør hvordan jeg som kvinne tør å reise alene ser jeg bare uforstående på dem. 😊

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 22:42 Privat melding

Jeg lettet for bed and brekfast under 450 kr. Alle privater( hvor dyr er tillat )siden jeg reiser med Ercole og Cleo..

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 22:45 Privat melding

Leter

(kvinne 46 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 22:51 Privat melding

@solecita med meg har folk sluttet å spørre hvordan jeg tør å reise alene... 😂siste gang jeg reiste til Italia med bil var det for å selge det og jeg reiste tilbake med fly. En venn sendte meg en melding: har du spurt captain hvis du kunne veilede flyet?...

(mann 50 år fra Østfold) to. 2 juni 2016 19:12 Privat melding

Mye interessante svar. Veit ikke helt hva jeg finner på, men noe spennende blir det nok 😊

(mann 52 år fra Oslo) to. 2 juni 2016 20:08 Privat melding

Jeg må si jeg synes sommerferie på egen hånd virker noe snevert og smertefullt. Hva med heller å ta en sommerferie på reise?

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 4 juni 2016 09:25

Har reist endel alene og må si at jeg savnet mest noen å være fortrolig med og spise alene var heller ikke noe særlig . Men traff endel som reiste alene og de var jo morsom å bli kjent med.

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 4 juni 2016 09:57

Joda men de er jo bare flyktige bekjente og ikke noen som man kan bli fortrolig med og dele tanker og meninger med. Og inviterer man på et måltid så blir man gjerne misforstått og mistrodd. Noen legger mer i et måltid enn det jeg gjør;)

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 4 juni 2016 10:29

Og spør man etter å ha fulgt de hjem til hotelldøren om man skal sees i morgen blir det liksomt kleint når man bare egentlig vil ha selskap til turen på byen for en kaffe eller litt shopping. Men visst man ikke spør heller så blir noen litt sånn rar og tror at man ikke vil ha noe med å gjøre.. Rare greier det der.

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 4 juni 2016 10:48

hahaha. Ingen fra min del av landet er kjent for å snakke lite, Men du har rett i det at det er lettere for deg enn for meg. Men i år blir jeg hjemme og nyter det. @FrkSøss så får du ha en fin tur alene ut i verden denne sommeren ;)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 4 juni 2016 11:24

Haha😂- den beskrivelsen passer baret på Vestlandet mellom Sunnhordland og Sognefjorden.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 4 juni 2016 11:24

*bare

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 4 juni 2016 13:24

Og vær sikker vi sier alltid for mye over her;) Men velkommen hit;)