Alle innlegg Sukkerforum

Underlige ting i natten

Vis siste innlegg
(kvinne 57 år fra Akershus) on. 1 juni 2016 00:44 Privat melding

Siden det er for varmt til å sove inne, ligger jeg ute på terassen, og var i ferd med å sovne, da et dyr krysset terassen. Jeg gikk ut i fra at det var en av kattene, men den var for lav, lubben og kompakt til det, så alle nakkehårene mine reiste seg i det jeg skjønte at det måtte være en fet rotte.

Jeg angret bittert at jeg hadde lagt meg ut, og husjet på den for å jage den vekk, og skjønte ikke hvorfor katten som kom tassende, ikke angrep eller freste. Jeg grep iPaden som lå ved siden av meg, og da jeg fikk skrudd opp lysstyrken og lyste på den, så skjønte jeg plutselig hvorfor katten ikke angrep. Det var ikke en rotte. Det var et pinnsvin.

Jeg har aldri sett et levende pinnsvin før, så jeg ropte forsiktig på jentene, som kom og fikk tatt bilde. Og så satt vi litt i mørket, og bare koste oss over å få se det.

Så slikt kan man se når man er sent oppe i sommernatten. :-)

(mann 47 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 00:55 Privat melding

Pinnsvin og katter og grevlinger møter jeg iblant på turer på natten. Men grevling har jeg bare sett et par ganger. De er ganske store og jumper bortover og fort bak et gjerde når de ser deg. Pinnsvin er søte :)

(mann 47 år fra Oslo) on. 1 juni 2016 14:41 Privat melding

@Paper
Hver natt? Jeg har sett dem bare en gang. (Alle unntatt Blygen.) Ville først ikke skrive det siden folk kan tro jeg er sprø :Q

Skjult ID med pseudonym Smarten on. 1 juni 2016 16:31

Til å være så gammel å ikke ha sett et pinsvin før, så er det gjerne på tide å tilbringe enda mer tid utenfor huset :P

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 1 juni 2016 16:34 Privat melding

Masse pinnsvin her jeg bor ,- fant et jeg trodde var dødt i en liten pose under utroskapen min, men plutselig våknet det og løp avgårde . Hadde en gjeng fra New York på besøk engang ,- de hadde heller aldri sett pinnsvin og lå på alle 4 og kikket i buskene, hver gang det raslet litt i buskene.. 😂😂😂 litt av et syn😁😂

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 1 juni 2016 16:35 Privat melding

Haha utroskapen! = utesofaen min!

(kvinne 36 år fra Akershus) on. 1 juni 2016 16:44 Privat melding

Veldig bra, gille ;)

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 17:07

@paperthin
ha ha fønny! :-)

ups! vær nøye med hvor du gjemmer utroskapen din @gille! he he

pinnsvin er det færre av en før, var alltid pinnsvin i hagen når eg voks opp.. sjeldnere syn nå, eg blir veldig glad når eg treffer på et :-)
Vi pleide å tusje dem i panna med ulike vannfaste farger slik at vi kunne følge med hvem som var hvem :-)

De står på den røde listen over utrydningstruede dyr i Norge (med mindre det har endret seg nylig) så det er viktig å hjelpe dem til å trives og ha det bra <3

De er veldig glad i katteknorter ..eller (tørrfor som dere sikkert sier), så det kan du prøve å legge ut i en skål under en busk solecita...kanskje du får besøk igjen :-) Det er også bra mat for dem.
Og sett ut vann! men aldri (vanlig) melk!!!

ah...nå måtte eg finne en link fra dyrebeskyttelsen om dette:-) Vedlegges: http://www.dbbh.no/index.php/pinnsvin/piggsvin-i-hagen

viktig å være snill med dyra og en dyrevenn er langt å foretrekke i mi bok! :-)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 1 juni 2016 17:49 Privat melding

Antonyma: Piggsvin har hatt en nedadgående trend lenge. de skjønner ikke dette med trafikk bl.a. Men det kanse ut som en annen hagegjest, nemlig iberiaskogsneglen er et nyttig tilskudd i kosten og at mattilgangen har økt i senere tid. Og for "mordersneglhatere" er vel det godt nytt.
Anbefaler å løfte opp og se på kroppen deres en gang i livet, de er noen virkelig underlige skapninger.

(kvinne 54 år fra Østfold) on. 1 juni 2016 17:51 Privat melding

Har for ordens skyld aldri bedrevet utroskap ,- har derimot vært i andre enden av det 😜

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 18:18

Ja, vet mundari... men det var kanskje ny info for noen tenkte eg...
Uansett verdt å dele. Leit å se påkjørte pinnsvin ja og håper seff folk forsøker å unngå å kjøre på dem....
Håper bestanden kan få tatt seg opp igjen....også slik at de kan bidra mer i kampen mot iberiasneglene ja!! Huff, det der virker som en umulig kamp,😱.. men vi gjør da vårt i min familie.... pappa (og eg når eg er der) går daglige (om kvelden) jakturer i hagen og kapper hver jævel i to. Ikke begynt med gift enda.
Visse plasser der de får fritt spillerom er det jo så mye at man f.eks ikke kan bruke turstier om sommeren, fattern sendte meg akkurat en video der det var tett i tett med snegler langs en av naturstien hjemme😈 folk burde gjøre en dugnad altså!!
Var det pinnsvin eller snegler vi sku løfte på? Eg har studert begge inngående eg😂 de har så søte og mjuke fota...(dialekt påkrevd) pinnsvina altså! He he...vi hadde ofte små pinnsvinunger også ..det var fast pinnsvinbol under ei stor helle i hagen, koselig var det! :-) ah ..alt var litt bedre i gamle dager altså! 💖

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 18:28

Men obs! Viktig å ikke drepe leopardsneglene da! De dreper og spiser den andre djævelen, så de må få leve.
Har forresten sett parringsseansen til leopardsneglene på nært hold flere ganger, det er også et merkelig skue @mundari! Bare google det og se (helst video) for den som er nysgjerrig på sånt ;-)

(mann 52 år fra Hedmark) on. 1 juni 2016 18:38 Privat melding

Har sett det Anton. Så akkuat parringsakten til to marihøner før jeg begynte kommentere. O gleopardsnegl, de plukker jeg med meg når je finer dem og legger i gresset hjemme. Har nesten ikke sett brune snegler i år.-)
Finnes det noe jeg ikke er nysgjerrig på?

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 18:43

Leopardsnegler er visst mer som på "topplisten" over underlige parringer!
Så det går definitivt under "underlige ting i natten " @sol ;-)

....og vi innså, etter å ha googlet, at pappa kanskje ikke burde slettet den videoen han tok av seansen for noen år siden...men heller sendt den til snegleforskere 😂 ha ha..

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 18:46

Ha ha clever @mundari😂, har du en egen snegletransportboks for det?

Skjult ID med pseudonym Antonyma on. 1 juni 2016 18:55

men hva med leopardsneglene da paulaner? Liker ikke de øl lizm? ;-)
Individuelt hurtigdrap er jo om ikke det mest effektive og enkle, det mest "barmhjertige" kanskje..😜
Å strå salt på som noen driver med er seigpining og ekkelt jaffal...det bobler og usj nei.
Istedenfor brød og sirkus til folket burde det kanskje fra myndighetshold deles ut en and til hver husholdning med hage 😂 de spiser vel snegler??

(mann 52 år fra Hedmark) on. 1 juni 2016 19:36 Privat melding

Anton: Jeg hr da hender, og er ikke redd for skitt under neglene. I mitt liv er menneskskapt kjemi en mye større trussel en litt leopardsneglslim.
Å strø salt på er ikke bare veldig smertefullt, det etterlater også salt i plen og blomsterbed, noe som skader eller dreper plantene som blir truffet. Om man vil ha pen hage og derfor utrydder iberiaskogsnegl så skal man i alle fall ikke salte plenen full av brune flekker...
Å klippe dem i to er å sammenligne med å hugge et menneske i to, de dør ganske raskt. Om du så tar en tur ut igjen en time senere kan du drepe en flokk, for de kommer til fra lle kanter og spiser sine døde fettere. Mange fluer i to smekk...