Alle innlegg Sukkerforum

Syn på tannproteser?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym gebisset to. 11 des. 2008 00:04

For et par uker siden måtte jeg av medisinske årsaker sette inn tannproteser. Hel oppe, og jeksler med bøyle bak fortennene nede.

Jeg er veldig åpen omkring dette blant familie, venner og kjente, ja sågar mot enkelte ukjente også. Kan fleipe og holde leven om det, og det har vært mye latter i løpet av de to siste ukene.
Jeg er kjempefornøyd med mitt nye smil, og er glad for å slippe mer smerte i forbindelse med tyggeredskapen, men..... for det er et lite men her.

Hva om jeg treffer en potensiell kjæreste? Hvordan vil vedkommende reagere på at jeg har proteser? (Bare for ordens skyld; jeg tar dem ikke ut om natten, he he)
Nå skal jeg bort et par dager i forbindelse med julebord og skal kose meg etter 2 uker med suppe, is, eggerøre og karameller. Sistnevnte funket dårlig, for de satt dønn fast i min nye plastikk-gane. Fordelen var at de varte lenge. *ler*

Mens jeg er på en forhåpentligvis flott og minnerik tur med mine kolleger, håper jeg dere vil fortelle meg litt om hva dere kanskje ville tenke og føle dersom dere møtte og falt for en person med dette "handikappet". Ville det ha veldig stor betydning?

Dere pleier å være flinke til å gi kloke svar her inne, og jeg tåler å høre både positive og negative argumenter ;-)

Så kom igjen folkens, gi meg noe å lese på når jeg kommer hjem igjen, så kanskje jeg viser dere min nye, flotte perlerad.

Bare så det er sagt.... Jeg tåler endel fleiping, men setter stor pris på noe seriøsitet innimellom.

Håper alle sukkerungene koser seg i adventstiden.... Ha en god helg alle sammen ;-)

Skjult ID med pseudonym kvinne to. 11 des. 2008 00:09

om du ikke gjør dette til et problem og et kompleks for deg vil det ikke skape problemer tror jeg

Skjult ID med pseudonym Fornøyelig to. 11 des. 2008 01:06

Hva med dem som bleker hele tanngarden? Det er jo også teknisk og "påtatt", men de fleste tenker ikke negativt om det. Jeg krasjet i bakken med sykkel en gang og har en plasttann og en annen som er litt blå og rotfyllt. Jeg har aldri hatt din innfallsvinkel fordi flesteparten av tennene fortsatt var inntakt, men rent teknisk så burde det være glidende overganger her slik at man psykologisk sett kan glemme hele greia og late som ingen ting har skjedd. Tror det burde kunne bli slik også for din partner :)

Skjult ID med pseudonym ams to. 11 des. 2008 01:32

Stå på! Jeg ville ikke hatt noe problem med det så lenge du ikke tok ut "gebisset" og viftet med det på vennemiddager ;)

Skjult ID med pseudonym g27 to. 11 des. 2008 03:38

@TS

hehehe:) Viktig å fleipe bort et slikt "handikapp" og ikke minst være åpen om det:) Etter flere "uhell" og dårlige erstatniger, så fikk jeg endelig implantat:) Måtte gå med protese i nesten 9 år..Gjennom hele ungdomskolen, og fikk først implantat i en alder av 20.. ( Det er leeeenge , med tanke på ungdomstiden:)
Fleipa og lo altid, og hadde ikke noen problemer med noen kjærester, pga det:) Er så enig med "kvinne" i denne anlednig:) Så lenge du ikke gjør dette til et problem, så er det ingenting å bekymre seg for:) Snakker som sagt av egen erfaring:)

Alt går seg til:)

ps.. Min protese måtte jeg ta ut, om natta...:) Flaut å tenke på, hvor mange ganger, jeg "glemmte" mine "tenner" :) Ler like mye den dag i dag, som da dette skjedde:)

Skjult ID med pseudonym musa to. 11 des. 2008 07:24

Alternativet er ikke bedre... uten tennene.
Vær og bli i glad i de tennene du har fått :-)
Så kan du nyte julegodter og julemat :-P - kanskje litt ribbesvor også?

Skjult ID med pseudonym Clueless fr. 12 des. 2008 16:57

@gebisset

Hvis jeg traff en mann jeg likte, og tannprotesen hans var hans største "drawback" , tror jeg vi begge kunne trukket et lettelsens sukk! :-) Who cares?? :-) Det er da ingenting sammelignet med f.eks en stusselig personlighet, eller en hang til å måtte se alt som er av fotball på TV!
Kan virkelig ikke se at du har noe å bekymre deg for. Hvis noen, kvinne eller mann, hadde reagert på en slik detalj, er vi alle better off without!! Liker du noen tar du de som de er! Med eller uten proteser!
Så det! :-)))))))))))

(kvinne 61 år fra Telemark) fr. 12 des. 2008 23:47 Privat melding

Hei, og tusen takk til dere som tok dere tid til å gi meg svar. Ikke noe negativt å spore her, og selv om det ikke er så mange som har svart her, så er jeg veldig gla' for at noen gadd.

Lovet jo å vise frem min nyervervelse, og her er de.

Må bare få si at jeg storkoset meg på et herlig julebord i Kviteseid. Lenge siden jeg har hatt det så moro og ledd så mye.

Stor klem til dere ;-)

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 12 des. 2008 23:53

loppis56:
Hyggelig at du er fornøyd etter fieldtesting av nyervervelsen :-)

Clueless:
"Hvis jeg traff en mann jeg likte, og tannprotesen hans var hans største "drawback" , tror jeg vi begge kunne trukket et lettelsens sukk! :-)" -Spiker'n på hodet :-)