Alle innlegg Sukkerforum

Den perfekte picnic

Vis siste innlegg
(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 07:45 Privat melding

Jeg inviterte med en mann på date på stranden for et par dager siden. Og siden han hadde spandert lunch på meg på første date, tok jeg med meg en picnic-kurv til stranden.

Nybakt brød, hjemmelaget aioli og kjøttkaker, salat med fire forskjellige salattyper, kirsebærtomater, fetaost og avokado. Pastasalat med kylling og pesto, samt chorizo og manchegoost i skiver på en liten skål, cashewnøtter og druer. Iste til å drikke (vi kjørte jo).

Har dere noen favoritter til picnic'en, ting man ikke behøver å varme opp, og som smaker godt og ser lekkert ut?

Jeg hadde planlagt melon og skinke, fersk ananas i biter, og tomat og mozzarella-salat også, men tiden strakk simpelthen ikke til.

Noen gode tips eller oppskrifter?

Jeg tar også i mot tips om gode steder. Jeg er ikke mer kreativ enn at stranden eller Vigelandsparken er det eneste jeg kommer på. 😊

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 08:09 Privat melding

Det var hyggelig, men ingen gnister 😉 Jeg tenkte at med strandbesøk i bikini og uten sminke så vil det enten skremme ham halvveis til Dovre eller gjøre ham mer interessert. Siden han ikke har gitt lyd fra seg siden, så regner jeg med at han er på vei til Dovre 😜

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 08:44 Privat melding

Mine barn klaget over at matpakke med geitost på stranden var nedtur (bortskjemte brats tenkte jeg) så de ville satt stor pris på grillpølser 😊 Og det er uansett ikke noe dårlig forslag som et supplement, kanskje med noen kyllingskuldre i tillegg :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) ti. 7 juni 2016 08:56 Privat melding

Synd at det ikke ble gnistregn. Delikat mat og mye bar hud, skulle tro det var garantert suksess 😎
Uansett, det hørtes ut som en nydelig piknik 😊
(Forresten: Kan man med dette avkrefte at veien til mannens hjerte går gjennom magen?)

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 7 juni 2016 09:08 Privat melding

Du ser jo ut til å ha et ganske bra utvalg allerede, @Pusungen. Tror de aller fleste ville vært meget godt fornøyd med det. 😊

Hvis jeg virkelig skulle slått på stortromma ville jeg vel lagt til litt serranoskinke eller spekeskinke, rullet bacon rundt grillpølsene, tatt med noen oliven, potetsalat med eplebiter i, litt pesto til mozzarella og tomatsalaten, litt hvitløksmarinerte reker, en bacon og ostepai, jordbær og blåbær og nystekte brownies. En kanne kaffe i tillegg så tror jeg folk ville vært meget godt fornøyde. Jeg har en venninne som lager vidunderlige kyllingspyd med peanøttsaus, empanadas samt vårruller, så jeg tror jeg ville prøvd å dra med henne også. Med kyllingspyd, empanadas og vårruller :-)

Og så ville jeg ha satset på å ha med en frisbee og nok puter og tepper til at man først kunne få lekt av seg noen kalorier, og så krøllet seg opp i armkroken og slappet av.

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 7 juni 2016 09:31 Privat melding

Øhh - nå skal jeg ikke engang prøve å late som om dette er noe jeg ville tryllet frem på 30 minutters varsel på vei til stranden (eller for den saks skyld noengang har tryllet frem.☺️ Jeg kom bare med forslag til hva en kunne utvide med, sånn på rent teoretisk grunnlag.

Marinerte hvitløksbåter, noen skiver laks og spansk tomat-og-løksalat ville forresten også gjort seg.

Jeg tror nesten vi må ha en forumpikknikk til sommeren.

(mann 50 år fra Vest-Agder) ti. 7 juni 2016 10:19 Privat melding

Utrolig flotte Picnic Kurver mmm :) .. Ville laget en salat med Hjertesalat og crispisalat .. Med Vårløk , rødløk , sprøstekte mais kuler ,fetaost og små bacon biter .. tilsatt Maldon salt og olje :) .. Og hatt litt paprika og Cherry tomater på toppen .. Dessert med Jordbær og druer :).. Ei flaske hvitvin i kjølebag og kald iste :) .. pluss en liten parasoll og teppe :)

(mann 50 år fra Vest-Agder) ti. 7 juni 2016 10:33 Privat melding

For sette litt andre ting for eksempel marinert kyllinger biter i salaten og for prikke Picnicen litt ekstra med ei rød rose med :) ..

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 7 juni 2016 11:43 Privat melding

@Frk. Søss: Vi får se hva vi får til i sommer. 😊 Jeg skal ha gjester sammenhengende fra skolen slutter og til slutten av juli, da jeg reiser på kurs til ut august, så det kan bli litt krevende å få til et innsmett, men en ettermiddag burde vært mulig å få til.

Håper @Pusungen legger ut oppskrift på kjøttkakene og den hjemmelagete aiolien, eller at hun har anledning til å komme hvis vi får det til. Og så er totto11 en selvskreven gjest. 😎

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 11:51 Privat melding

Takk for flotte innspill! Jeg begynner å bli sulten her kjenner jeg 😁 Aiolien er superenkel - man tar et egg i en smal, høy beholder, setter stavmikseren oppi i det og fyller på med et par- tre desiliter olivenolje. La stavmikseren stå stille til ting har blandet seg til majones, og først da tar man og begynner å bevege på den. Mere olje tilsettes etter ønske. Så presser man oppi et fedd hvitløk eller to, og evt litt salt og pepper etter smak. Jeg liker dessuten å ha i litt persille. Noen tar i sennep og eddik også.

Kjøttkakene må jeg komme tilbake til, for den oppskriften har jeg ikke i hodet. 😊

Flere forslag til picnic- kurven? 😄

(mann 50 år fra Vest-Agder) ti. 7 juni 2016 12:16 Privat melding

@ Solecita .. Kommer jeg ;) ... Masse godt en kan lage :) .. Kan lage Grillspyd med Paprika ,Løk , Kylling , bacon , litt vanlig svinekjøtt som smøre inn med hvitløksmarinering .. Og salaten.. salat , oliven , gresk fetaost , selleri og vårløk .. bruker alltid maldonsalt for det for fram mer av smakene i salaten når jeg ikke bruker ananas oppi .. Jordbær og moreller og kan en ha litt vaniljesaus og dyppe jordbærene i :) ..

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 7 juni 2016 12:16 Privat melding

Og hvis det skal være roser med, burde vi nesten hatt det i hagen min. Riktignok ser den ut som en takras akkurat nå, med nok skvallerkål til å fø en hel arme, men den vil også være full av duftende roser. Jeg kunne servere vafler med hjemmelaget rosegele.

Hm. Får tenke litt mer på det. :-)

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 13:35 Privat melding

Dette høres ut som om det kunne blitt en fantastisk picnic!

Det hadde vært gøy å få det til - si fra hvis du ser en dato som passer @Solecita!

Og @toto11, du er simpelthen en obligatorisk deltager. Hvis vi tar det hjemme hos noen åpner det jo litt muligheter for grilling og is fra fryseren dessuten. De som ikke har lyst til å styre så mye kan jo ta med drikkevarer, ost eller lignende. Manchegoost og spekeskinke er jo ikke spesielt krevende å få til.

Det eneste jeg ikke var helt fornøyd med var pastasalaten. Noen som har noen supergode, enkle oppskrifter på pastasalat?

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) ti. 7 juni 2016 18:18 Privat melding

En manchego, en chorizo, oliven, godt brød, og en flaske vin - det er så langt mine ferdigheter og fantasi rekker! Ellers blir jeg bare stressa. Og en lite sjarmerende date:) Keep it simple... Men jordbær til dessert, selvsagt :)

(mann 52 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 20:59 Privat melding

Dau fisk og en metode å varme den, avskårne planter skåret i biter og blandet i en bolle, hvite puffer av nesten rent sukker man griller på spyd sammen med kalde jordbær. Masse tørr riesling og en villigdrukken dame. Hva mer kan en ønske seg...

Pent vær og varmt vann.

Sist jeg gjorde noe slikt var i sommeren 1986, vest for Kristiansand, og det regnet og var 6 grader hele uken jeg og kjæresten var på hyttetur. Ikke så tøft å grille selvfisket torsk på bål da, desto tøffere å spise krabbe i ubegrensede mengder (nesten) nakne foran peisen da vi kom tilbake til hytta...

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 7 juni 2016 21:53 Privat melding

@Hovmester: Det er slemt å mobbe diagnostiserte dyslektikere med problemer med doble konsonanter :-)

Skjult ID med pseudonym Piapia ti. 7 juni 2016 22:19

En perfekt picnik: 2 øl og en mann som får deg til å føle deg vel:) Om det er kveld og i fjæra: tenn et bål og grill noen pølser! Bad naken.... Trenger ikke å være noen gourmetkokk !! Stemning :)

Skjult ID med pseudonym Rampegutt ti. 7 juni 2016 22:19

Jeg dater bare på vinteren og ved å gå en lang tur for da blir damene kjempeglade for brødskiver med brunost og varm kakao. Så tar man med et godt ullpledd, som man selvsagt må sitte sammen under for å holde varmen.

(kvinne 48 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 22:42 Privat melding

For ordens skyld var det ikke noe underliggende premiss at en må ha komplisert mat til en date. Kakao, gjeitost og pledd funker fett med den rette mannen.

Jeg tok bare utgangspunkt i date- picnic'en for nysgjerrighet rundt hvilke godsaker andre har på picnic rent generelt. Med eller uten date :-)

Skjult ID med pseudonym Piapia ti. 7 juni 2016 22:43

ærlig talt dere: en date på stranden må være noe annet enn hvor dyrt tilbehør dere har i kurven....:)

Skjult ID med pseudonym Piapia ti. 7 juni 2016 22:46

Bytt ut dyrt med extragavant/avansert

(mann 52 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 22:49 Privat melding

Piapia: Den siste kommentaren er helt korrekt. Det avgjørende er selvfølgelig hvordan man bringer daten til stranden. De menn som ikke stiller i nyvasket lambourghini og armani kan vel egentlig bare melde dere ut av sukker og overlate markedet til oss vinnere med en gang?
At kredittkortet har eksplodert og inkassobyrået sittter hjemme på trappa med ladd hagle er irrelevant, på kjøretøyet skal godtfolk kjennes. At man har lidd for luksusen er først tydelig når det er synlig at høyre tommel er klippt av av en pengeinnkrever...

(kvinne 53 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 22:58 Privat melding

Tror ikke det er lurt å lage noe så ekstra ekstra flott på andre daten. Det kan faktisk skremme bort en potensiell kjæreste. Han vil vel føle han har fått for mye av deg før han synes det er fortjent og før han vet hva han føler for deg. Har lest at første gang du inviterer, bare sett fram en bolle popcorn for eksempel. Han må først vise at han ønsker at du gir ham mer, han må jo jobbe litt for saken. Noen menn ønsker ikke å få alt på sølvfat, for tidlig.

(mann 52 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 23:07 Privat melding

Hovmester: Russisk kaviar er bare innbildning. Støren er fredet og kaviaren er falsk. Vaktler servert på bladgull dekket med rosenkronblader er snacksen for 2016.

Ta kontakt på profilen min skal jeg fortelle en morsom mafiahistorie om hvor all kaviaren forsvant og hvor pengene havnet. Noen av verdens rikeste menn var med på en gigantisk svindel tidlig i 90-årene...

(mann 34 år fra Rogaland) ti. 7 juni 2016 23:11 Privat melding

Gi meg en snikkers og en Pepsi max så er jeg fornøyd :)

(mann 52 år fra Oslo) ti. 7 juni 2016 23:53 Privat melding

Glemte å si Pusungen, at du må ikke glemme at Oslo er verdnes grønneste hovedstad. Skogen med alle innsjøene er et viktig alternativ til stranden. Ligg bare unna de aller mest besøkte steder, soom Sognsvann o.l. om du vil ha datens oppmerksomhet. Det er ikke så lett å beholde oppmerksomheten om man ligger tett innpå mange nok i små bikinier...

Skjult ID med pseudonym Kathinka on. 8 juni 2016 00:01

Nei vi kan ikke ha noe extragavant :-)

(mann 52 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 02:30 Privat melding

Ekstravagant? Vi har da ikke foreslått comodovaran heller da? Eller totoalfredede himallayageiter. Litt vaktler på bladgull og rosenblad er da høyst dagligdags kost. Lambourghini er jo også en høyst ordinær bil, jeg tar da ikke frem min Ford T eksemplar nummer en til slike dagligdagse hendleser som en sukkerdate.
Slik ekstravaganse tas bare frem annenhver uke når Claudia Schiffer kommer på besøk (med overnattting må vite). Da tar en jo spanderbuksene haklvveis på.

Skjult ID med pseudonym Lilly on. 8 juni 2016 23:12

Syns det hørtes veldig stress ut. Jeg hadde bare laget kyllingsandwicher og tatt med noe sukkerfri saft og melon om det ikke var grilling.

(kvinne 48 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 23:28 Privat melding

Jeg prøver igjen.

Spørsmålet var ikke 'Hva betrakter dere som nødvendig på en picnic-date. Spørsmålet var hva man ellers kan ha med på en picnic.

Daten var bare et utgangspunkt. Spørsmålet gjelder mat. Ikke mat på date.

Jeg gjentar mat. Ikke date. Ikke NAT på date. Mat.

Gode ideer for hva man kan ha ned på en picnic. Uten date. Bare picnic.

Var det tydelig nok nå? For nå kjenner jeg at jeg begynner å miste tålmodigheten med alle som svarer på det jeg ikke spurte om (Hva ville du hatt med på date, og synes du det er en god ide å ha tretti retter på en picnic-date) i stedet for å svare på det jeg faktisk spurte om 'Har du noen gode favoritter til picnic'en' ?

Skjult ID med pseudonym Rampegutt on. 8 juni 2016 23:42

Det viktigste for en picnic her i Vesterålen ser for tiden ut til å være å tjore fast både picnickurven, teppet og kanskje også dama, hvis hu er tynn og lett.

(mann 52 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 23:53 Privat melding

På denne tiden av året er det ensikker vinner. Man må huske at bærsesongen ikke er ordentlig i gang, men alle hageeiere med respekt for seg selv og det ansvar det ligger i å ha en hage noenandre kunne stelt bedre har å høste sin rabarbra og koke saft og grøt. Rabrasaft av egen hage er nå laget for nok til et stevnemøte hver helg frem til jul. et utall rømebeger med rabrabrafruktkjøtt kokt innmmed sukker er i frysen. Vinteren kan komme uten sult og med gode desserter...

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 9 juni 2016 00:05

@Mjoll Sortland/Sigerfjord. Og du har rett. Her trengs vind og vanntett tøy, gjerne også fleece og ull:-/ Egentlig er det best å bare holde seg inne...men det skal visst bli over ti grader til helgen. Jippi!

(kvinne 53 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 06:42 Privat melding

Tips til picnic mat og noe som er kjempegodt: Farsebrød.
Oppskrift: Brødskive med smør på den ene siden og medisterfarse smurt godt inn på den andre siden. Stekes god på stekepannen på hver side. Farsen må ha litt salt, pepper og kanskje revet hvitløk blandet inn. Veldig godt. Kan jo lage to til hver og ha med i picnickurven.

Skjult ID med pseudonym Piapia to. 9 juni 2016 10:29

Hva er egentlig forskjellen på en picnik og en matpakke? Kurven?

Skjult ID med pseudonym Piapia to. 9 juni 2016 10:39

Beklager, pusungen. Avsporing her igjen! Kunne ikke dy meg. Ikke bli sinna. Pliiiis....:)

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 9 juni 2016 11:35

Ja for vi kan jo ikke ha noe av at folk sier det de mener under pseudonym, @Hovmester? :-)

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 9 juni 2016 11:45

@Feline: Jeg ber ellers om unnskyldning, og jeg har slettet innlegget. Mine personlige matpreferanser er uten betydning. Jeg har et traumatisk forhold til medister etter å ha blitt tvangsforet med det som barn. Derav utsagnet. Beklager.

Men jeg konstaterer at vi alle åpenbart har litt ulike oppfatninger om hva en picnic er. Geitostmat og kakao som nevnt over er godt, men for meg er ikke det en picnic.

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 18:47 Privat melding

Marinert scampi (har en oppskrift som har blåst fletta av alle mine gjester), laks med fennikel og lun couscous med karri og grønnsaker. Minipizzaer med prosciutto, mozzarello, plommetomater og ruccola...

..nå er *jeg* sulten...

(kvinne 48 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 18:54 Privat melding

@TheDudette: Var det mulig å få oppskrift på de scampiene?

(kvinne 55 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 23:07 Privat melding

@rampegutt, Finn frem finværet, jeg skal til Lofoten i morgen 😊

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 23:43 Privat melding

@pusungen: Klabert! Til 0,5 kg scampi: 2 dl olivenolje, 4 fedd hvitløk, 2 stk fersk chili, 1 ss soyasaus, 1 ts frisk koriander/ rosmarin/timian(ta hva du liker, men det bør være ferskt! Bruker du rosmarin bør du også bruke timian), 2 ss karripulver (ikke det fra rema, bruk Hot Madras), 1 ss sukker, 3 ss cognac (kan sløyfes), en dæsj limejuice. Salt og pepper. Smak underveis, mye avhenger av hvor mye vann det er i scampien, f.eks. La det marinere i en time ca.

(kvinne 56 år fra Akershus) fr. 10 juni 2016 00:04 Privat melding

@The Dudette: Det så kjempegodt ut, den skal jeg også prøve!

Jeg regner med at hvitløken sjal presses, og at det ikke skal varmebehandles?

(kvinne 56 år fra Akershus) fr. 10 juni 2016 00:10 Privat melding

*skal ikke sjal. :-)

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 10 juni 2016 00:20 Privat melding

Pleier å finhakke hvitløken, og steke m scampien (elsker sprøstekt hvitløk...), men det går fint å presse også. Kan også grilles 😊

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 10 juni 2016 00:30

For meg er den perfekte piknik en med stekt fjellørret med sprøtt skinn. Stekes ute der og da gjerne med einebær, litt salat og smør/sitronsaus. Små mandelpoteter valgfritt. I skumringen, bål vekk fra folk og skog. Gjerne nede ved sjøen ved solnedgangen og 18-20 grader el. kjøre opp i høyden. Og hvis han kan spille slidegitar så er kvelden mer enn flott.:-)

(kvinne 48 år fra Oslo) fr. 10 juni 2016 00:44 Privat melding

@The Dudette: Det så utrolig godt ut, takk!

Så etter å ha latt scampiene marinere en time så tar du dem opp og steker dem sammen med hvitløken? Bruker du da marinaden som saus eller kaster du den?

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 10 juni 2016 08:17 Privat melding

Steker ofte i marinaden 😊