Alle innlegg Sukkerforum

Ny aldersforskyvning

Vis siste innlegg
(mann 60 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 22:01 Privat melding

En interessant observasjon etter å ha sett gjennom en del av Sukker sine profiler er at veldig mange av dagens kvinner i 50 årene ikke lenger er interessert i menn som er eldre enn seg.

Kanskje det sier noe om hvordan vi ser på de ulike 10-års periodene etter fylte 30? Å passere 30 er noenlunde greit, å passere 40 føles litt på grensen av det akseptable, 50 er litt traumatisk og 60 er nesten pensjonsalder. Det er ikke like lett å se seg selv i denne settingen - 40 var jo bare for en kort tid siden :-)

Jeg hadde en nabodame på 93 som jeg for en tid tilbake fulgte ned på eldresenteret der jeg bor - tenkte det ville være godt for henne å møte litt flere folk på hennes alder (vel, de fleste var nok yngre). Der hadde de for eksempel seniordans på mandager, balansetrening på tirsdager, afasigruppe på onsdager, rådgivning for testamente etc. Jeg printet ut denne oversikten til henne, men når jeg så at aldersgrensen var 60 år gikk jeg rundt i en slags i koma i flere dager. Jeg måtte komme meg rett tilbake på Fitness Express og finne de tyngste vektene de hadde der - for en sjokkopplevelse.

På den annen side, kanskje kvinner bare har begynt å tenke at dette har menn holdt på med fra tidenes morgen - nå er det vår tur.

Thumbs up - vi får som fortjent :-)

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 8 juni 2016 22:18 Privat melding

Jeg tenker på hvor lenge jeg har igjen i arbeidslivet og ønsker av den grunn å treffe en på ca samme alder som meg selv..

(mann 60 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 22:25 Privat melding

Bare så det er klart - ingen trenger å forsvare det, for det var ikke ment som kritikk. Det var ikke en observasjon som på noen måte gjorde meg irritert eller fornærmet - det var en erkjennelse geleidet av et smil :-)

@Haugtussa - for øvrig et godt poeng.

På den annen side - tenk å komme hjem fra jobb til nyvasket hus og ferdig middag..., hehe.

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 8 juni 2016 22:30 Privat melding

@Rune58: Jeg tror du har helt rett, og jeg tror det er veldig klare, logiske grunner for at det er slik. For det første ønsker de fleste av oss ikke å sitte igjen alene, og statistisk sett lever kvinner lenger enn menn, følgelig er det greit med en mann som er 3-4 år yngre. For det andre opplever mange kvinner en ny vår når de skiller seg, og de ønsker jo da helst en mann med tilsvarende energinivå. Det kan de selvsagt også få med en mann som er litt eldre, men en litt yngre mann fremstår jo som et noe sikrere kort. 😊

(kvinne 55 år fra Akershus) on. 8 juni 2016 22:31 Privat melding

I ti år? Jeg ville hate og måtte stå opp og gå på jobb mens kjæresten min kunne ligge litt til! - og han fant sikkert på noe morsomt med kamerater og kom hjem etter jeg hadde laget middag ;-)

(mann 60 år fra Oslo) on. 8 juni 2016 22:47 Privat melding

Hehe...., det med energinivået skal jeg ikke kommentere på i fare for å virke arrogant. Hhhmmm, jeg kommenterte visst litt likevel. Kanskje jeg skulle utvide profilen min med noe rundt energinivået.

@solecita Her blir det nok litt for utleverende å kommentere på det sier, men jeg er faktisk ikke uenig i vurderingen din. Jeg er derimot ikke klar for å snu om på det selv (eget energinivå tatt i betraktning). Jeg må visst revurdere hele denne datingsituasjonen :-)

og...., @haugtussa - du har sikkert rett.

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) on. 8 juni 2016 23:01 Privat melding

Har observert og hørt om det samme. Men det er nok like "ille" andre veien:) Det kan nok handle om praktiske aspekter og at kvinner lever lenger. Men jeg tror dypest sett for begge kjønn at vi har et negativt syn på å bli eldre, og ser evig ungdom som det eneste saliggjørende. Grå hår, rynker, uønsket hårvekst, kropper som ikke klarer yte like mye som før - det er bildet vårt av eldre.
Personlig syns jeg 30 var gøy, 40 var ille pga livssituasjonen, og 50 skremmer meg ikke i det hele tatt - feiret til fulle:) Og da passer jeg nok best med menn på min egen alder som er komfortable nettopp med den alderen;) Tenker jeg, i min uendelige oppsamlede visdom :D

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 9 juni 2016 00:06

Ja, dette er jo helt sprøtt. Jeg er 60 om 12 år og det er slett ikke lenge siden jeg var med damer i tredveårene..

(mann 52 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 00:20 Privat melding

BruceW: Hæææ ligger du med gamlisser på 30? menn med selvrespekten i behold velger de under 19. Stiller man med stor nok penis(forlenger [les Lambourghini]) så ordner alt seg for den smukke rike friske vellykede vet du.

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 00:22 Privat melding

Tror ikke det er størrelsen på penisforlengeren som teller.......

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 9 juni 2016 00:24

Tror nok Huldra er inne på noe. Vi vil gå til sengs med et vakrest mulig menneske. Da søker vi til de yngre. Unge mennesker er vakrest, friskest, mest vitale. De ser rene og lekre ut. Så enkelt er det. Vi er alle formet av reklame nå. Det er vår kulturelle vugge. Vår postmoderne gudstro bygges på Hennes & Mauritz reklameplakater av vakre unge kvinner og menn.

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 juni 2016 00:48

Personlig kan jeg være arvelig belastet, mormor var eldre enn morfar. Mamma er noen år eldre enn pappa. Pappa sjokker nå i sakte fart etter sin kvikke kone. Mamma på 81 er klar, energisk, uredd og lett til bens, hun vil finne på ting og reise og oppleve verden hele tiden. Pappa, som før var mister tøffetøff, hører dårlig, kan ikke lese eller kjøre bil. Mamma kjører. Overalt, Oslo sentrum som Europaveiene, hun vil gjerne til London og USA i sommer. Pappa vil helst være hjemme.

Neida, alle er ikke sånn. Men dette er mine referanser. Og jeg synes generelt at kvinner holder seg bedre og ser bedre og yngre ut enn menn, med alderen.

Så du har rett @ts, kvinner har innhentet mulighetene i tid. Sol, hulder og ramp er også inne på sider av saken. Og nå så jeg nemlig at jeg antakelig er en av de du bruker som referanser på alderspreferanser nedover 😬 Og jeg innehar vel muligens forumrekord på forhold til en yngre mann😂

(mann 48 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 00:50 Privat melding

Dette er vel ikke så rart, ikke minst med tanke på at damer har langt bedre muligheter til å få yngre menn enn menn har til å få yngre damer?

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 juni 2016 00:56

Ha ha Hovmester, joda. 24,5 faktisk. Er det ikke? 😂 Godt å høre...

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 01:06 Privat melding

@herrfekt - det er et poeng.

Så, eldre menn vil ha yngre damer, men som yngre ikke damer ikke vil ha, og de eldre damene de kunne hatt vil ikke ha eldre menn som først vil ha yngre damer de er my eldre enn, og derfor heller finner en yngre mann som egentlig kunne hatt den yngre damen den eldre mannen ville hatt, men ikke får henne likevel fordi han også vil ha en yngre dame, men som ikke gir ham det han ønsker fordi hun er mye yngre enn både ham og den eldre mannen og derfor finner en eldre dame som ikke vil ha eldre menn, men heller en yngre mann?

Skjult ID med pseudonym Tinka to. 9 juni 2016 01:18

Du får spørre selv, Hovmester😎

Tror jevnaldrende har best sjanse for holdbarhet, når / hvis varighet er et gyldig og ønsket perspektiv. Jo større aldersforskjell, jo større sjanse for at det raskere går ut på dato. Unntak finnes så klart. Men begrepet "jevnaldrende" har kanskje forandret seg. For meg betyr for eksempel jevnaldrende pluss 7 måneder eller minus 7 år😊

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 01:21 Privat melding

Joda, den eldre damen fikk den yngre mannen - du må nok lese på nytt :-)

Vel, det var vel bare et forsøk på å flykte fra virkeligheten. Fakta er nok mer åpenbare enn det jeg tenkte når jeg startet tråden. Argumentene (de saklige vel og merke) var såpass gode at det ikke var så mye å diskutere.

Herfra gjelder det vel bare å være mer spesiell og interessant enn man noen gang har vært som yngre :-). Get to work.

(kvinne 59 år fra Hordaland) to. 9 juni 2016 07:04 Privat melding

Min er faring er nå at menn også stort sett bare går etter kvinner som er yngre enn dem. Ser mange tekster med for eksempel "mann 52 søker kvinne 38-50" og sjelden " mann 52 søker kvinne 50-60".

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 07:13 Privat melding

@ Hovmester og @ts - Vranglås og kaos, gitt :D Jeg kan jo like gjerne rusle inn igjen i de store skoger og finne meg et mosegrodd troll...
Trenden er nok der. Heldigvis fins de spennende unntakene som gjør at det sikkert er noen der som passer til akkurat meg - jeg bare finner ham ikke i villnisset av alle de som heller vil ha andre enn meg ;)

(kvinne 35 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 07:46 Privat melding

Artig tråd dette utartet seg til. Cudos!
Min erfaring er at gutter oppunder 30 syntes min alder er helt ok. Men jeg får det glatte lag fra gutter 30-38. Og folk å 38 så er jeg interessant igjen. Hehe. Da frister det fort med han på 28 <3

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 9 juni 2016 07:51

Jeg er 46 og vil absolutt ha en kvinne på min egen alder. Ikke interessert i en dame på under 40 år og hun kan godt være passert 50. Men hvis det kommer en vakker dame på 38 og absolutt VIL ha meg så skal jeg ikke nekte altså. En god og streng dame på 48 hadde vært perfekt:-) Men nå skal jeg gjøre et skippertak og finne denne damen. En mann uten dame er jo nesten for arbeidsledig å regne. Jeg kunne pakket piknikkurven, lakket negler og vært solkremsmører...for ikke å snakke om støvsuging og sånt. Og så bare går man her og slenger. Er jo meningsløs bruk av menneskelig ressurser.

(kvinne 35 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 07:52 Privat melding

*og folk fra 38....

Skjult ID med pseudonym Rampegutt to. 9 juni 2016 08:24

Meeeen, vi har opparbeidet oss falske forestillinger om virkeligheten. Det er jeg ganske sikker. Alle kan ikke få en partner som er yngre enn dem selv. Alle vil ha det, men alle kan ikke få det. At også kvinner nå vil ha yngre menn er bare et utslag av lengselen etter ungdomskilden. Ved å ha en yngre partner skal vi selv føle oss yngre. Det er ikke egentlig ham eller henne, den unge som er målet, men vår egen frykt for alderdom og død. Det er det vi søker å unngå ved å skaffe oss en yngre partner. Det er en flukt fra vår egen skjebne. For vi er jo ferdige med å reprodusere oss selv, vi over førti. Vi trenger ikke den unges fruktbarhet bare dens illusoriske livsforlengende skjønnhet.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 08:43 Privat melding

Er ikke helt enig m deg, rampegutt. Jeg ser etter personlighet og humor, og at det stemmer/passer med min personlighet og humor, -eneste som veier tungt m alder er om man skal ha barn eller ikke. For meg er alder underordnet, selv om jeg Foretrekker at gutta har passert 40 , dog, da er de godt og vel jevngamle 😉

(mann 50 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 09:29 Privat melding

Har aldri tenkt så mye på alderen om hun er 7-8 år eldre enn meg så betyr ikke det alt .. Satte bare en alder i min profil så for en se hva som skjer ..

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 09:52 Privat melding

@Hovmester: Du mener vel ikke seriøst at 4 års aldersforskjell er noe problem? Da jeg var 32 giftet jeg meg med en på 29, og vi ble riktignok skilt til slutt, men det tok 20 år, og det var ikke alderen som var noe problem.

Det var det heller aldri i alle de årene vi var gift. Samme dag som en lege som så meg i bare undertøyet, gjettet på at jeg var 35 år, kom han inn på pensjonistpris på Tusenfryd, og da han presenterte meg for en kollega, hadde hun etterpå sagt at hun visste ikke at han hadde så ung kone. Når en kommer over en viss alder er det ingen som legger merke til fire års aldersforskjell.

(kvinne 52 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 09:55 Privat melding

For de som er her og IKKE Er ute etter et forhold (og Det er en del ) så spiller vel alderen ingen rolle. Men nå snakker jeg kun for meg selv .og jeg hadde aldri klart tror jeg å hatt en kjæreste på 35 .
Men veldig vanskelig å finne noen på min egen alder som faktisk faller I smak. Da må man gå ned I aldersgruppe.

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 10:19 Privat melding

Nå er det ikke så lenge siden vi hadde en tråd med lignende tema, og i den forbindelse tittet jeg på profilene til de 20-30 mest aktuelle mennene, og de aller fleste gikk fra 2 år yngre til 15 år yngre. Noen gikk fra 5 år yngre til 20 år yngre. En som bor i hinkeavstand fra meg, og som ellers hadde en meget interessant profil var blant de siste. Han var 58 og syntes kvinner som meg, som er fire år yngre enn ham, var for gamle, mens kvinner på 38 syntes han var akkurat passe gamle. Jeg tenkte i mitt stille sinn at der kom han nok til å slite litt.

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 10:31 Privat melding

Ja, vi kan søke akkurat det vi vil, men vi kan ikke nødvendigvis få akkurate det vi vil. Jeg kan fint søke menn som er 15 år yngre enn meg, brorparten av de som kontakter meg er i det alderssegmentet uansett.

Men da får jeg ikke det jeg vil. Da får jeg bare en elsker.

(mann 48 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 10:33 Privat melding

Det hovmester sa over her. Å søke noe annet enn det man ønsker er hverken fair mot en selv eller partner, det gjelder bare å være realistisk og godta at man ikke nødvendigvis får det med det første (eller siste).

(mann 50 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 10:43 Privat melding

Om Hun er litt yngre eller eldre så er ikke det alt .. Mye har med kjemi å gjøre og at føler noe for hverandre ... Det er min mening ..

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 12:26 Privat melding

Er helt riktig det , Hovmester , barn eller ikke barn 😊

Skjult ID med pseudonym Kathinka to. 9 juni 2016 12:34

Jeg tenker at menn er som mat. Noe kan du absolutt ikke tenke deg, noe kan du lære deg å like.

Jeg kommer aldri til å like lever eller blåmuggost, men jeg har lært meg til å like oliven og broccoli.

Jeg kommer aldri til å kunne være sammen med en mann som er lavere enn meg, gjerrig, nedlatende eller med dårlig hygiene, men jeg har klart å se forbi mitt ideal om en kjekk, glattbarbert mann med fyldig sort manke på 1.90 som er yngre enn meg.

Jeg har falt for skallede menn, lave menn og menn med skjegg. Selv om jeg i utgangspunktet ikke trodde det kunne være noe for meg. Og til tross for at jeg bare har vært sammen med menn som var yngre enn meg så langt, så har jeg vært ute med fantastiske menn som har vært opptil 10 år eldre enn meg, og det var ikke alderen som buttet.

(kvinne 52 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 13:13 Privat melding

Jeg skrev vel at jeg IKKE var interesert I yngre menn HOVMESTER . Og humøret mitt er det absolutt ingenting I veien med 😄😄😅

Skjult ID med pseudonym Kathinka to. 9 juni 2016 14:28

@Snuppis: Å skrive med store bokstaver tilsvarer å skrike, og når man skriker så fremstår man lett som sint :-)

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) to. 9 juni 2016 14:42 Privat melding

Enig med hovmester at det har mest med jaget etter å være ung å gjøre. Og med de som sier at barn eller ikke barn selvsagt er viktig for hvilken alder man søker. Og med de som sier at det kommer an på hva man søker - livslang partner eller elsker. Og med de som sier at det er jo mest kjemi som teller. Problemet er jo bare at kjemi får vi ikke vite noenting om her før vi evt treffes, og vi treffes ikke fordi alle de andre kravene eller kriteriene vi må sette i profilen ikke oppfylles og ikke gir match. Og løsningen er jo heller ikke å ikke sette noen krav, jeg vet nå engang sånn omtrentlig hva jeg søker :D Og sånn går no dagan, som en her også allerede har sagt - moro er det okkesom ;)

(kvinne 21 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 14:58 Privat melding

hei kjekken

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 16:43 Privat melding

Jeg synes ikke det er noe særlig poeng å stigmatisere de som tiltrekkes av noen yngre enn seg, være seg kvinner eller menn. Det kan nok hende at det for noen er et krampeaktig forsøk på å holde seg ung, men jeg tror svaret er langt enklere. Jeg var inne på det i det første innlegget - de fleste av oss tenker ikke veldig forskjellig på tingene rundt oss nå enn for 20 år siden (jada, sikkert masse unntak, men jeg tenker på de essensielle tingene i livet). Selv om jeg nå er 58 har jeg ikke begynt å like andre ting enn det jeg gjorde når jeg var 40. Musikksmaken, matpreferanser, interessen for en rekke ting og den generelle oppfatningen av verden rundt meg er den samme. Altså synes jeg ikke en kvinne jeg likte som 40 åring nå plutselig ikke er flott lenger.

Det man må passe på er å kunne tilegne seg nyansene, oppdage nye ting man liker, blir mer åpen (noe som faktisk har en tendens til å gå den motsatte veien for mange) og innse at det er viktig med relativt like referanserammer - altså finne noen innenfor et en akseptabel aldersavstand fra egen alder. Det er ikke noe rart at man da vil bli tiltrukket av noen som ser ut som de du så på som 40 åring, men likevel er på din egen alder. Problemet er derimot at både kvinner og menn i denne kategorien har skjønt dette, og benytter det med mer eller mindre hell til å kapre noen som er yngre i håp om at det vil gjøre dem lykkelig.

Dette tøvet om at det er så stor forskjell mellom kvinner og menn med tanke på om utseende betyr noe kjøper jeg ikke. Menn er kanskje mer tiltrukket av ren skjønnhet enn det kvinner er, men jeg tror ikke det er mange som ærlig kan si at utseende ikke betyr noe for dem ved valg av partner. Veldig mange kvinner er jo så voldsomt opptatt av høye menn, noe som kanskje har samme forklaring som at menn er opptatt av skjønnhet og pupper. Alle er opptatt av utseende og filtrerer interessen sin basert på det. De som måtte påstå noe annet er enten blinde, eller får hoste opp en meget god forklaring.

Utseende er viktig, vi forveksler det bare med samfunnets oppfatning av akkurat hva som er pent eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 9 juni 2016 17:33

Jeg kunne overhodet ikke tenkt meg en eldre mann...Helst yngre...eller like gammel...

Skjult ID med pseudonym Kvinnen to. 9 juni 2016 20:31

Rune
Jeg er 67 år, men blir tatt for å være mye yngre, (av noen)
Har akkurat avsluttet et forhold til en på 47 år. Vi har vært sammen i 2,5 år, og hatt det helt fantastisk. Tror han har hatt mest ut av vårt forhold.
Fantastisk kjemi, vidunderlig sex, og mange sammenfallende interesser.
Reist bort sammen, vært ute på restaurant, ja gjort alt som kjærester gjør. Og ingen har sett rart på oss.
Jeg får mange henvendelser fra menn som er yngre enn meg, og dessverre er de fleste bare ute etter sex. SYND. Gi oss voksne damene en sjanse. Vi er modne, flotte jenter som har masse erfaring, og er ferdig med å krangle og ta styring. Vi vil ha kjærlighet og sex, og faste forhold.

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 20:54 Privat melding

Hhhmm, hvorfor får jeg følelsen av at jeg har argumentert for at det må være på den ene eller andre måten? Jeg prøver bare å se på hva som skjer, og så gruble litt på hvorfor det skjer.

Selvsagt kan en kvinne på 67 være flott - flotte kvinner kan være eldre enn det.

(kvinne 70 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 21:08 Privat melding

Hovmestere`n lurer på hvor langt ned jeg er villig til å gå??
Skjønte du ikke innlegget mitt??
Er ikke ute etter å tilfredsstille yngre menns fantasier.
Jeg ønsker meg fast kjæreste. Jeg er ungdommelig og sprek, ingen sykdommer og vil nok være sånn i mange år til.
Rundt 50 er vel det laveste

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 21:20 Privat melding

@chantimor1 - du ser faktisk mye yngre ut på profilbildet enn det du er :-)

ikke bry deg om hovmesteren...., lykke til

(kvinne 70 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 21:26 Privat melding

Takk, du er søt. Jeg har masse integritet, så jeg overser sånne.
Ha en strålende kveld

(mann 60 år fra Oslo) to. 9 juni 2016 21:55 Privat melding

@hovmester: Ja, selvfølgelig - jeg, og sikkert hundrevis av andre, bruker all ledig tid til å pløye gjennom alle trådene i diskusjonsforumet for å få med meg alle gullkornene du bidrar med :-)

Skjult ID med pseudonym Apache to. 9 juni 2016 23:24

Det virker som folk i sitt virtuelle liv er mer opptatt av alder og utseende enn utenfor og offline.

Spiller det noen rolle om aldersgrensen er 10-15 år så lenge de trives i lag og er tiltrukket av hverandre? Folk er voksne nok til å vite om det er noe å satse på alvorlig, flørt el. kun fysisk. De fleste parene jeg har sett finner hverandre på tross av om de er ynge, eldre, har noen kilo for mye, er tynne el. slanke.

Som ung kan aldersdifferansen være stor, men etter fylte 40 så viskes aldersforskjellen litt ut, og det viskes ut i takt med økt alder. Det er parene selv som avgjør om hva som er riktig for dem. Mye lykke går tapt om folk som trives sammen ikke vil gå videre kun pga at de el. folk rundt dem sliter med alderskompleks.

Forstår de som ikke har barn og vil gjerne ha noen og kvinnen er over den alderen el. at en av dem ikke ønsker det. Når det gjelder kvinner så er det fullt mulig å få barn i 45 års alderen. Det finnes kvinner som har vært eldre og fått barn.

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 11 juni 2016 20:33

Heller en yngre enn eldre mann helt klart! Ellers signerer jeg @Apache sitt innlegg👊🏼😉