Alle innlegg Sukkerforum

Kan en rosa pille redde ekteskap?

Vis siste innlegg
(mann 53 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 12:30 Privat melding

Leste en artikkel i dn.no om kvinner som mister lysten etter noen år i forhold.
Er det derfor vi er så mange single?
Kom med din mening! :)

Et lite utklipp:

TØRKETIDEN
– Det er et stort problem hos kvinner i lange forhold, tror jeg, sier Ellen Skjelbred (64), lege og sexolog.

?–?Det virker som om de har lyst et visst antall år – og så dabber det av.

Skjelbred sitter på det lyse legekontoret på Mediwave, klinikken hun startet i Oslo for to år siden, som tilbyr behandling for medisinske problemer knyttet til seksualitet.

Blant pasientene hun møter, finnes det mange som Amanda Blackie Parrish – kvinner som kan nyte sex, sier Skjelbred:

?–?Men som har mistet den spontane lysten.

Skjelbred, en av få norske medisinske sexologer, retter opp skjeve peniser, behandler ereksjonssvikt med trykkbølger og skriver ut ereksjoner på resept, men for kvinner? Foruten terapi, kanskje en dose hormoner, har Skjelbred hatt lite å tilby – før nå. Nylig skrev hun ut sin første resept: en rosa pille – testet på tusenvis av kvinner, fra Brentwood til Lillestrøm – som skal få kvinner «i humøret».

?–?Det er en etterlengtet pille, sier Skjelbred.

Link til hele artikkelen:
http://www.dn.no/d2/2016/06/02/2116/Helse/-det-er-en-etterlengtet-pille

Skjult ID med pseudonym Kathinka to. 9 juni 2016 12:39

Jeg tror nok ganske mange av oss kvinnene i 50-årene opplever at når vi kommer ut av et ekteskap hvor vi har blitt behandlet med likegyldighet, og så møter en mann som møter oss med lekenhet og lyst, så kommer også vår lyst tilbake.

Min eks betraktet meg som frigid. Det gjør ikke de mennene jeg har møtt etterpå...

(kvinne 38 år fra Telemark) to. 9 juni 2016 12:47 Privat melding

Nå har jeg ikke lest artikkelen (shame on me), men bortsett fra at det kan skje hormonelle endringer hos kvinner som gjør at lysten på sex blir mindre (stort sett relatert til overgangsalder), så tror jeg at kvinner ofte mister sexlysten hvis de ikke har det bra i forholdet. Det er en psykisk greie for mange, ikke en medisinsk. Slik er det i alle fall for meg. Sexlyst forsvinner som dugg for solen hvis jeg går rundt og ikke har det godt med personen jeg er sammen med. Menn føler jeg skiller dette på en litt annen måte (og jeg har ikke noe svar på hvorfor akkurat nå), erfaringen min tilsier at sexlysten til menn kan fint være der, selv om de også føler at forholdet ikke er bra.
Så nei, jeg tror ikke en rosa pille kan redde ekteskapet. Kommunikasjon og vilje til å gå i seg selv for å prøve å redde forholdet derimot... Det kan jo gi resultater. Ikke alltid det heller går, men det bør i alle fall ikke være uprøvd.

(kvinne 38 år fra Telemark) to. 9 juni 2016 12:53 Privat melding

Men hvis det faktisk er en medisinsk grunn til at sexlysten forsvinner og resten av forholdet egentlig er godt og fint, da er det jo noe annet. :)

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 13:07 Privat melding

Er nok en stor stor grunn til at kvinner mister lysten serru 😂😂😂

(kvinne 53 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 15:48 Privat melding

Det Kathinka sa.. Blir man tatt som en selvfølge, ikke sett eller hørt, mister man lyst , eller gidder ikke anstrenge seg. Er vel samme andre veien også vil jeg tro. Vil mene kommunikasjon er viktigere enn piller, så fremt det ikke er medisinske årsaker..

(kvinne 39 år fra Hordaland) to. 9 juni 2016 16:44 Privat melding

Har heller ikke lest artikkelen. Men sier meg enig med Kathinka og Gille.
Kommunikasjon, nærhet på det psykiske plan, fortrolighet, lekenhet m.m. er en stor del av tenningsnøkkelen for mange. I et langvarig forhold kan hverdagsslitasjen (eller større konflikter) ta knekken på dette over tid. Jeg tror det er hovedårsaken til at mange opplever liten lyst i perioder av (sam)livet.