Alle innlegg Sukkerforum

Barnefordeling

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 17:13

Jeg vil røske opp i et sårt tema for noen uheldige sjeler der ute.
Tema handler om barnefordeling ved separasjon mellom foreldre.
Noen klarer å samarbeide, noen gjør det ikke og noen mødre er bare regelrett skutt I hodet som nekter samvær av økonomisk gevinst eller andre personlige grunner.

Det som gir meg sår i hjernebarken er når regjeringen lar det være sånn.
En mor er automatisk riktigt omsorgsperson.
Felles foreldre ansvar er ikke automatisk gitt. Ei delt omsorg.
Samværsnekt "belønnes". Fedre har ikke følelser og skal ikke bli hørt.
Barn står igjen som hjelpeløse ofre I en stygg konflikt.
Man må kjempe for å fortsette å være far og oddsen har man sjelden på sin side.

For meg virker dette riktig tilbakestående I et vestlig demokrati der likestilling og respekt skal representere våre verdier.
Jeg setter litt på spissen men dette er ikke et ukjent fenomen. Det er desv ikke så sterkt fokus på det.
Det er helt forståelig at en uegnet foreldre ikke bør ha rett til samvær men burde ikke veien gå fra uskyldig til skyldig?
Er det ikke sånn er vanlig rettssystem fungerer?

Kom gjerne med innspill eller erfaringer rundt dette temaet.

/Suuka 😊

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 9 juni 2016 21:08

Vil du bare trampe i gulvet og rase og provosere, eller er det råd du trenger?

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 21:24

Interessant at tråden får like mye oppmerksomhet som temaet gjør i realiteten. Er det så provoserende jeg skriver? Synes det er noe konstruktivt der og ;)

Vil bare se om folket våger å hive seg på temaet. Eller burde jeg heller gjort det personlig og sytet om en ex samboer for å få oppmerksomhet 😜

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 21:26

For å svare seg, Hovmester.
Nei ingen tramp eller raseri.
Om noen blir provosert er det ikke intensjonen. Å bli provosert er et eget valg.

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 9 juni 2016 21:45 Privat melding

Min erfaring er en far som vil mene og bestemme , men vil ikke/klarer ikke/gidder ikke følge opp skole, fotball og annet Jeg har aldri lagt hinder i veien for samvær, selv om jeg har insistert på at barnet har fast adresse hos meg. Dette pga av hvordan dynamikken var i vårt forhold,/ jeg var den som alltid tok ansvar og den som ble forventet ordnet i, stilte opp på, stelte og foret . Noen damer saboterer samvær, men det har jeg også sett fedre gjøre. Er å ønske at alle som har barn lærer seg sunn fornuft og å se barnas behov, fremfor deres og de voksnes ønsker . Hva de trenger er viktigere enn hva de vil ha. Og foreldre som vil være venner m barns sine , faller lett ut av foreldre-rollen. Man skulle vært sertifisert.

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 22:01

Mange dårlige fedre der ute som ikke følger opp desv.
Jeg tror I starten for mange når mor er hjemme I permisjon og far ute å jobber, faller mye av rutinene på mor. Per dag er det vanlig at far kan ta ut permisjon tidlig noe som gjør det lettere å involvere seg tidligere.
Det synes jeg er positivt siden samboerskap har opp mot 50% sjanse for å ryke det første året
(Ble jeg fortalt på A-hus) 😜

Skjult ID med pseudonym Vimsa to. 9 juni 2016 22:15

For meg er dette en problemstilling som aldri har vært og som heller aldri vil bli et tema! Jeg kunne aldri tenke meg å ta fra barna mine muligheten tll å tilbringe mye tid med sin far. Jeg kunne levd godt på bidrag fra han(i tillegg til lønnen fra jobben som jeg heller ikke kunne tenke meg å gi opp for å pumpe han for penger) men det ville ikke gjort mine barn lykkelige.
Barna våre har 50/50 deling i teorien. Men vil de til den andre når de er hos den ene, og det passer, så ordner det seg.
At en mor kan være så egoistisk at hun, for egen vinnings skyld, nekter barnas far å ha samvær er for meg ufattelig og så ukjent oppi mitt hode at jeg ikke kan forestille meg hva de egentlig tenker på.

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 9 juni 2016 22:20

Jeg skjønner ikke hvor disse forestillingene om alle pengene alenemødre får, kommer fra. Jeg har barna mine nesten på heltid, og var, da begge fikk bidrag, berettiget til den fyrstelige sum av 6000 kr i måneden pluss barnetrygd. Nå er det 3000 kr pluss barnetrygd. Hvis dere klarer å overleve på det vil jeg gjerne ha økonomitips fra dere.

(kvinne 37 år fra Akershus) to. 9 juni 2016 22:21 Privat melding

@Lexi Det er mange andre som utnytter det på andre måter, er mange tillegg man kan søke seg her og der. Mange jobber ikke etc. Så selv om du ikke har så mye tillegg, så er det mange andre som utnytter det til det fulle. Dessverre.

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 9 juni 2016 22:27

Eh, 6k netto pluss dobbel/kvadruppel barnetrygd, altså 8-10k netto i mnd., er lite? I tillegg til særtillegg, fradrag på skatt, og hva mer - OG egen lønn?

Skjult ID med pseudonym Vimsa to. 9 juni 2016 22:28

Er så riktig så riktig @Mjoll. Jeg vet om ei som gjør det(ja bare ei) Hun studerer og har studert i ørten år. Faren til barna tjener rimelig godt så hun får et kraftig bidrag, barnetrygd for et ekstra barn og diverse andre tillegg fordi hun ikke har inntekt.....fordi hun studerer. Hun nærmer seg 40 og kommer til å studere helt til hun mister bidrag for barna grunnet alder å det er noen år til.....

Skjult ID med pseudonym c to. 9 juni 2016 22:30

Jeg får null kr fra barnefar, fordi jeg tjener bedre enn ham.

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 22:31

@Vimsa
Veldig godt å høre dere har et så smidig og positiv samarbeid for unga.
Jeg ser litt mer lyst på verden når jeg leser sånne innlegg :)

Skjult ID med pseudonym Vimsa to. 9 juni 2016 22:46

Godt å høre at man kan bidra til litt lys @Suuka:)

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 9 juni 2016 22:53

Hva er et særtillegg?

Skjult ID med pseudonym 1-2-3-4... to. 9 juni 2016 22:55

Har barn med to forskjellige.. Han første er som en drøm når det kommer til samarbeid. Aldri vært noe problem med han. Han nr 2 er et mareritt å samarbeide med. Jeg skal gi og få bare dritt tilbake. Jeg har gjort det jeg kan for å bedre samarbeidet. Og det han har gjort, er å "ødelegge" ungen så bhg måtte kontakte barnevernet. Det har vært lovnader om ditt og lovnader om datt, men han har enda ikke klart å holde det han har lovet..
Så det er stor forskjell på folk...

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 22:58

Fortsett med det @Vimsa :)

Ifbm tema. Jeg har lest om barnefedre som har gått rettens vei for å få mer samvær, hvor barne mor har krevd mer barnebidrag for å dekke utgifter.

Det var en høring I Juni 2015 hvor delt foreldre ansvar og delt omsorg skal være obligatorisk. Og barnebidrag ordning skal justeres eller fjernes, for å dempe konflikt mellom foreldre.
Hvilken vei som er riktig er vanskelig å si siden alle saker har en side og må behandles individuelt, men det Norske rettsvesenet er ikke helt gode på hvordan de løser konflikter foreldre imellom.
Bare se på barnevernet.

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 9 juni 2016 23:00

Fikk du ferten av mer penger, Lexi?

Skjult ID med pseudonym Lexi to. 9 juni 2016 23:07

Elskelig, som alltid.

Nei, jeg hadde bare ikke hørt om det før.

Skjult ID med pseudonym Suuka to. 9 juni 2016 23:13

En snabb hyper kobling
https://www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/3-3-særtillegg

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 9 juni 2016 23:14

Særtilskudd er den korrekte termen. Og dessverre, det er ikke en anledning til å finansiere dyre ferieturer. Det er tilskudd fra den andre forelderen til nødvendige ting innen rimelighetens grenser. Eksempler er konfirmasjon, tannregulering og briller. Man kan ikke søke om særtilskudd til f.eks. fritidsaktiviteter, da det bl.a. er dette bidraget er ment for.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 10 juni 2016 01:50 Privat melding

Har aldri fått bidrag, far klarte tilogmed å få fritak for barnebidrag, og må fremdeles "dra" penger ut av han, hvis noe skal deles ....
3000,- pluss dobbel barnetrygd?? Ikke noe problem. Prøv 1100,- pluss barnetrygd..

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 10 juni 2016 07:47

Virker som en herlig gutt du må forholde deg til der, Kathinka. Du kan søke direkte til NAV om særtilskudd, og så tar de det videre med faren. Tror imidlertid ikke at bursdagsfeiring gir mulighet for særtilskudd.

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 10 juni 2016 08:00

Når dét er sagt, dekker jeg hele bursdagene til mine. Og kjøper klær, utstyr og betaler for fritidsaktiviteter, i tillegg til bidrag.

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 10 juni 2016 09:01

Det er nesten slik at jeg ikke tror det du skriver er sant.

Skjult ID med pseudonym Kathinka fr. 10 juni 2016 09:11

Jeg skulle ønske det ikke var det.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 10 juni 2016 09:12 Privat melding

Desverre er det nok vanligere enn man villind tro, det Kathinka beskriver . Har flere venninner som opplever det der. Jeg har gitt opp penge-greia, men forventer at far stiller opp til barnebursdager og skole/idrettsarrangement ,- må fremdeles jobbe for å få sånt på plass.

Skjult ID med pseudonym Suuka fr. 10 juni 2016 09:34

Har dere prøvd å prate om det med en tredjepart eller er det helt håpløst?

Skjult ID med pseudonym Suuka fr. 10 juni 2016 09:51

Høres ut som en maktesløs situasjon men enten bør du gå hardt mot hardt, eller så kan gjøre et forsøk gjennom familievern. Har det kommet så langt som trusler som du føler er reell og ikke basert på sårhet og sinne, ville jeg tatt det videre. Jeg skjønner situasjonen er vanskelig og du har sikkert tenkt mye på hvilken løsninger som er best
Håper det ordner seg lell.

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 10 juni 2016 10:27 Privat melding

Som jeg sa til en venninne som ble mishandlet,- ring politiet hver gang han viser seg på trappa di,- du kan fort bli en del av en veldig trist statistikk.. Når hun satt hardt mot hardt, vek han. Man må uansett finne sin vei! Lykke til Kathinka! 😍

(kvinne 51 år fra Østfold) fr. 10 juni 2016 12:10 Privat melding

Hadde uansett overlevert truslene til politiet, hver gang , i disse dager kan det meste spores , og for å bli tatt på alvor ( det regner jeg med du gjør) ,- "alt" må legges på "vekten" så det blir "mest mulig" å veie m hvis de finner de som truer. Hadde en eks som truet, gjorde innbrudd og hærverk, og jeg snakket hver gang m politiet,- og når han til slutt troppet opp på jobben min og truet meg der, tok det 10 min etter at jeg ringte og ba om hjelp til det stod 2 uniformerte politimenn på trappa og fikk ham fjernet.

Skjult ID med pseudonym Suuka fr. 10 juni 2016 12:55

Men nå prøver jeg å fiendtligjøre vrange mødre. Dere har jo snudd på bordet. Makan! 😜

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 10 juni 2016 13:05

Litt på siden av tråden når det gjelder trusler fra eksen til kona til eksen. Eller misforstår jeg?

Skjult ID med pseudonym Lexi fr. 10 juni 2016 15:31

Jeg tipper at ganske mange av oss kunne fortelle historier om vanskelige ekser fra både før og etter samlivsbruddet. Uansett kjønn...

Skjult ID med pseudonym Hovmester fr. 10 juni 2016 17:15

Ja, det er ikke formålstjenlig. Fokus bør være framoverrettet.

Skjult ID med pseudonym Z fr. 10 juni 2016 19:30

Ahh......krevende tema, egentlig.

En gang traff jeg en sukkerdate som hadde en meget enkel filosofi. "Jeg giftet meg med det mennesket jeg likte best. Selv om vi ikke på sikt evnet å få frem det beste i hverandre, kan jeg ikke bare hate henne av den grunn. Hun har gitt meg fantastiske barn, og jeg vil at hun skal fortsette å være en god mor for våre felles barn. Derfor avtalte vi et møte hvor jeg spurte henne: Hva ønsker du deg for å ha det best mulig videre? Hun svarte, og han oppfylte ønsket hennes. Ja, de er selvsagt gode venner...

Men hva var tema?
MIN mening, dog helt subjektivt selvsagt, er at det er svært mange kvinner som klandrer mannen for å være drittsekk fordi han ikke har vært som HUN vil, og som derfor synes det er HELT legalt å sverte ham offentlig, samt å kreve og kreve og bli bitch og helt usannsynlig egosentrisk i form av å "græbbe til seg" mest mulig i kombinasjon med å gi ham størst mulig guilt trip.

Så var det sagt.

Skjult ID med pseudonym - fr. 10 juni 2016 22:15

Jeg skjønner ikke disse problemstillingene...mor/far -hvem gir en god faen! I vårt bortskjemte, ideelle, hjørne av verden! (Takk og pris!) dette er verken en voksen-konflikt eller har en voksen-konsekvens (som en sammenlignbar konsekvens for barn)! Dette er voksen-årsak, med barnekonsekvenser! "Våre verdier" er det teiteste forsøket på å "voksenforså" barns traumatiske langtidskonsekvenser av de samme "voksen-forklarte" årsaker! ...men, slik er det i denne delen av universet!

Skjult ID med pseudonym Suuka fr. 10 juni 2016 22:19

Godt engasjement -
Nå snakker vi.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 12 juni 2016 01:45

Gjør vi? ;-)