Alle innlegg Sukkerforum

mindfulness

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lilly fr. 10 juni 2016 22:54

Noen som har vært på kurs eller har lest bøker om dette? Hvilke erfaringer har dere?

Skjult ID med pseudonym - fr. 10 juni 2016 23:04

Jeg vet ikke hva dette konseptet betyr (jeg tipper det er et konsept, og et konsept som beskriver meningen med livet) Jeg er temmelig sikker på at jeg er skeptisk til det hele, men jeg er skeptisk av natur! Forklar?

Skjult ID med pseudonym Synne fr. 10 juni 2016 23:15

Vet ikke.... Tenker om man har mange negative tanker, så er det sikkert lurt å få stoppet det. Er lov til å ha tunge tanker, men ikke hele tiden, så om det blir noe som styrer hverdagen bør man få hjelp, eller ha noen tekniker kanskje..... Jeg er skeptisk av natur, så det hadde sikkert ikke fungert for meg. Det som er riktig for meg, ikke nødvenigvis er det riktige for en annen. Så om dette er noe du har trua på, så kjør på :-)

(mann 53 år fra Akershus) fr. 10 juni 2016 23:19 Privat melding

Ja man blir ikke plaget med masse meldinger 😯

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:04

Jeg skjønner fortsatt ikke greia? Jeg har sett voksne menn grine sine lite modige tårer (mulig det var motsatt)...hva er dette følelsessenteret?

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd lø. 11 juni 2016 00:04

Mindfulness handler mye om å lære seg å leve her og nå. Bli flinkere til å se ting rundt seg og nyte livet. Mye tror jeg gjøres med meditasjon. Jeg har lest litt om det, men ikke gjort det i praksis. Burde vel prøve en vakker dag. 😊

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:06

Hva er det meditasjon bidrar med? Er det godt for sinnet?

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 11 juni 2016 00:08 Privat melding

Typisk dame-greie , og trendy. Være tilstede i eget liv, uten stress og uro. Som jeg gar det nå, på stranda ic hører på bølgeskvulp. (Mulig jeg er litt flåsete, men ikke vondt ment😊)

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:11

Hva vil det si å være tilstede i sitt eget liv, gille?

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:12

Som i, hva er den praktiske implikasjonen av nok en floskel?

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 11 juni 2016 00:25

Det er mennesker som skal lære å realisere seg selv ved hjelp av tanker og meditasjon. Sikkert noen som har lest den 9 eller 10 innsikt som har funnet på noe hjernespinn;)

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:30

OK, så det handler om midtlivskrisa?

Skjult ID med pseudonym tindar lø. 11 juni 2016 00:32

Det har jo kvinner nesten hele livet;))

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:34

Hehe, ja...mulig det...:)

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 11 juni 2016 00:51 Privat melding

Være tilstede , for meg, vil si å ta inn den situasjonen jeg er i , ikke henge i fortiden, eller jage fremtiden. Her og nå. Men jeg kaller det ikke mindfullness.

Skjult ID med pseudonym - lø. 11 juni 2016 00:53

Vil du kalle det "drøm om morgendagen, husk gårsdagen, lev i dag"?

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 11 juni 2016 04:01 Privat melding

Noe sånt. Noen ganger settes det fancy navn på, så folk tror det er noe nytt. Business, vettu - 😉

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 11 juni 2016 09:00

Høgmo.

Skjult ID med pseudonym mann 25. lø. 11 juni 2016 13:48

Har lest en bok som heter oppnå mer med mindre stress. Den beskriver mindfullness meget bra synes jeg.
Hele konseptet som jeg har forstått det er 2 delt. Det handler ikke om woodo mindfuck greier for å tjene penger og det er ikke bare for feminine eller svake personer. De som påstår det er svake mennesker i mine øyne.
Første del handler om å ble bedre kjent med seg selv å sine tanker og lære å akseptere alt man har på hjertet.
Andre del handler om å leve i nuet. Beskrivelsen av å lytte på bølgene er perfekt.
Vi lever ikke i fortiden å heller ikke i framtiden, det eneste tidspunktet vi lever i er i nuet. Viss du tenker hardt å dypt eller overfladisk, prøv å finne et tidspunkt der du var lykkelig. Var du i nuet eller fanget i dine egne tanker, gode eller vonde.

Skjult ID med pseudonym Lilly lø. 11 juni 2016 17:14

Jeg tenkte dette med å være i nået ja, være takknemlig for det man har og å finne en ro. Psykologer har kurs om det til travle mennesker eller psykisk syke. Forsvaret bruker det på sine medarbeidere som kan bli sendt i kamp. Er laget av en mannlig mylekolær biolog på bakgrunn av noe av filosofien bak meditasjon og yoga, så det har ikke noe med kvinners psyke eller midtlivskrisen å gjøre nei. Grunnen at jeg spør er at jeg ser at det er andre enn psykologer som har slike kurs og jeg er veldig skeptisk mot holistisk helse selv om ikke alt er negativt. Virker jo litt spennende da.

(kvinne 54 år fra Østfold) lø. 11 juni 2016 17:21 Privat melding

Følte meg piiiitteliiiitt truffet der, ettersom jeg, som kvinne , sier at dette, som alt annet som er trendy, er business . Om det har noe for seg eller ikke er en annen sak,- men at det er alltid noen som tjener penger på sånt. Jeg kan si det fordi jeg har opplevd, at det ble forventet at jeg skulle "sluke" alt som ble sagt, når det på en enkel måte, i mine øyne, kunne beskrives som her og nå , og lær deg selv å kjenne. Jeg er, og jeg gjør 😊 ikke er jeg nevneverdig svak heller 😊

Skjult ID med pseudonym Poi lø. 11 juni 2016 18:17

Var på kurs, (Mindfulness), en gang med jobben. Satt ved siden av en kollega, (mann som jeg selv). Vi fikk beskjed om at sidemannen skulle stå bak den andre og massere sakte og ømt. Vi så gjorde noe som resulterte i at andre kolleger lengre bak, (damer selvfølgelig), begynte å knise med påfølgende latter. Det så kanskje litt komisk ut bakfra, men skapte mye uro i rommet som var fullt av kursdeltakere:) Foreleser ble litt irritert og kommenterte dette. Alle snudde seg og vi fikk megetsigende blikk fra mange i salen. Istedenfor ro og velvære skapte dette stress og uro hos meg og sidemannen. Må jo si at når jeg tenker på Mindfulness, trenger dette minnet seg på dessverre:) Ar det kan være virkningsfullt of nyttig er jeg med på:)

Skjult ID med pseudonym skriveline sø. 12 juni 2016 01:24

Mindfulness stammer egentlig fra buddhismen. Ja det er å leve i nået, men også det å kunne skille følelsene sine og selvet. Og se på tankesurr som det det er- tankesurr ofte. La følelsene være der, men klare å se på det objektivt, og observere de uten å la seg rive med av det. Å klare å oppnå dette kan gjøres med bla.a meditasjon- og dette drar man med seg inn i "det vanlige liv". Når man mestrer dette kan man få en litt annen tilnærming til både seg selv og andre, man blir mer ofte stabil og man kan få en litt annen ro i hverdagen :-)

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juli 2016 19:25 Privat melding

Hei vert at denne tråden er gammel, men kunne ikke la være å poste dette. Viser i all enkelhet hva mindfulness er, det er å la hjernen få en liten pause av og til

Learn meditation from this Buddhist master

https://www.facebook.com/HuffingtonPost/videos/10154053656801130/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=0&app_id=128869720483178#

:-)

Skjult ID med pseudonym Lilly sø. 17 juli 2016 19:57

Får ikke sett lenken der jeg er nå, men jeg har begynt å lese om det og har sett etter kurs i tillegg. Praktiserer også yoga daglig og med det tempoet som livet mitt er i har det vært veldig bra :-)

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 20:00

Alt man kan putte penger på funker vel!?

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juli 2016 20:13 Privat melding

kopier

https://www.facebook.com/HuffingtonPost/videos/10154053656801130/?autoplay_reason=all_page_organic_allowed&video_container_type=0&video_creator_product_type=0&app_id

og lim inn.
Trenger ikke kurs for dette det fikser en selv.

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 17 juli 2016 22:19 Privat melding

En kan kalle det mindfulness, meditasjon, osv. men det er i grunnen veldig enkelt. Hjernen trenger også å hvile. Vi tenker mye på problemer, konflikter, mangel på tid, dårlig samvittighet osv. hjernen jobber da hele tiden. la hjernen få tenke på noe enkelt, som for eksempel på pusten. Da styrer du hjernen, og ikke omvendt. Tar tid å beherske, men vel verd å prøve.

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 23:00

Hvem er disse "omvendt" som styrer min hjerne, om ikke jeg gjør det? Pusten!? Vil dette løse problemene med mangel på tid?

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd ma. 18 juli 2016 01:01

Jeg tror mindfulness kan hjelpe på det psykiske. Ved hjelp av meditasjon (som jeg tror er en stor del av det) får hjernen litt fri (som det er nevnt tidligere her) og vi lærer å stresse ned og slappe av.
Det fysiske og psykiske henger sammen. Har vi det ikke bra psykisk slår det gjerne ut fysisk til slutt. Da ender vi ofte opp hos lege, fysioterapeut eller andre som hjelper oss med det fysiske. Og det koster jo masse penger.
Jeg tror at hvis vi lærer oss å beherske "dårlige tanker" vil det også forebygge fysiske plager. Det å beherske stress i hverdagen og kaos i hodet gangner oss på lang sikt.
Vi drar på treningssenter og trener det fysiske hele tiden, men vi "trener" sjeldent psyken. Vi burde jo ha like mye fokus på dette. Og hvis vi er villig til å betale for fysikken bør vi vel kunne betale for det psykiske også. Det kan vel være en god investering? 😊

Skjult ID med pseudonym Sunny ma. 18 juli 2016 07:13

Mindfullness og meditasjon er viktig for meg🙏🏻 Den letteste måten for meg å finne denne roen - balansen jeg trenger i livet mitt er når jeg er helt alene på fjellet. Jeg fikk, av en tidligere kjærest, beskjed om at han aldri hadde sett noen som var så i ett med naturen som det jeg er, mtp å ta inn de gode kreftene naturen byr på - for meg...
Det å klare å meditere er også helt fantastisk - setter stor pris på yogatimene mine som blir avsluttet med guidet meditasjon 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Skjult ID med pseudonym Lilly ti. 19 juli 2016 19:59

Så bra Sunny 😊

Jeg skulle ønske jeg hadde mindfullness og yoga i livet mitt fra jeg var barn. Hadde gjort en stor forskjell å ha denne kunnskapen før voksenlivet.

(mann 53 år fra Oppland) ti. 19 juli 2016 20:46 Privat melding

Fr.Fryd
God beskrivelse, men hvorfor ikke gå rett til kilden for alt ?

Du kan bl.a få dette:
Mental helbredelse
Fysisk helbredelse
Utfrielse
Tilgivelse
Gjennoppretting av relasjoner

Fred, kjærlighet og glede.
Bedre økonomi (om nødvendig).
Ja, og evig liv, om det er interessant ?

Kort sagt, du kan få alt du trenger for et godt liv, gitt av den som kjenner deg tvers igjennom..

Og, det er betalt for allerede, det er derfor gratis for deg..!!!!

(mann 53 år fra Oppland) ti. 19 juli 2016 21:37 Privat melding

Chillrosa
Det ble forfristende..hehe

Men, hva sier du til å få alt du trenger gratis ?
Er det vanskelig å akseptere...))

(mann 53 år fra Oppland) ti. 19 juli 2016 21:44 Privat melding

Chillrosa
Du sier selv at du sliter med å finne en mann og jeg har nettopp skrevt opp resepten for deg...get it ?..).

Skjult ID med pseudonym Cllou ti. 19 juli 2016 21:52

3n rn4inbfU1n€5c åM da63n aer br4 fÅr rn@6€n

(mann 35 år fra Oslo) ti. 19 juli 2016 23:19 Privat melding

Vi har en massasjestol på jobben med et program som heter mindfulness. Vrient å måle effekten egentlig... Men skader nok ikke.

Skjult ID med pseudonym lillemaja to. 21 juli 2016 00:14

Jeg har gått på kurs i mindfullnes. Har vært nyttig. Det mest nyttige for meg er avspenningsøvelser, du lærer en del om oppmerksomhet, hva betyr det i ditt liv, legge merke til sansene dine. Og hvis du bruker dette, legger du merke til sider av deg selv som du aldri har vært bevisst på tidligere.

synes det har vært veldig nyttig, og som jeg sa, avspenning er det jeg bruker mest i dag.