Alle innlegg Sukkerforum

Oppskrift på godt rabarbrasyltetøy/marmelade

Vis siste innlegg
(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 14 juni 2016 09:03 Privat melding

Jeg liker ikke rabarbra. Min datter liker ikke rabarbra. Men jeg føler at jeg bør gjøre noe med den, så jeg i det minste kunne gi den bort.

Har noen en god oppskrift på rabarbramarmelade som er så velsmakende at selv de som ikke liker rabarbra synes det er godt? Noe med en kg sukker til en stilk rabarbra f.eks 😬? Jeg har vurdert å blande det med roseblader eller rosenvann for å mildne det, evt epler eller jordbær. Jeg hadde en oppskrift en gang på solbær og ripssyltetøy som var grisegodt, for det var så mye vann og sukker i at smaken ble ganske mild. Tror det var en liter solbær eller rips til en liter vann til 2 kg sukker.

Noen tips eller gode ideer?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 14 juni 2016 09:07

Jeg eeeelsker rabarbra. Det er bare så utrolig superfantastisk godt!
Rabarbrapai, rabarbrasaft, rabarbragrøt, rabarbrasuppe, rabarbrais, rabarbrasaus på is, rabarbrasyltetøy, rabarbraaltmuligerdetbestes jeg vet!

Men til trådens tema: Sorry!
Jeg kan ikke forestille meg noen oppskrift som ikke skal fremheve smaken. Men i Sverige hadde de tidligere en yoghurt med rabarbra og vanilje. Vaniljeyoghurt demper muligens smaken noe.....men jeg hadde gitt den bort til meg! ;-)

Lykke til med å lage noe godt av rabarbra som ikke smaker rabarbra :-)

(kvinne 60 år fra Telemark) ti. 14 juni 2016 09:15 Privat melding

Min tidligere svigermor lagde en fantastisk god rabarbramarmelade.
Først kuttet hun opp stilkene i passende biter etter å ha fjernet skallet.
Så helte hun vann over bitene i en kjele kokte opp og slo av vannet for å fjerne noe av oksalsyren.Så tilsatte hun masse sukker på slump,rørte godt rundt og lot marmeladen koke på lav temperatur inntil det nesten hadde karamellisert seg og var blitt veldig tykt og brunlig.Tror hun kokte det i en time inntil det var riktig konsistens og farge, rørte rundt av og til for at det ikke skulle sette seg i bunnen.

Jeg synes denne marmeladen ble mild og god i smak og kjempe enkel å lage.Det er viktig å høste rabarbraen nå ellers så blir det lett "stikker" i syltetøyet fordi stenglene blir grovere i substansen etterhvert som sommeren går sin gang. Håper du finner en oppskrift som passer deg:)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 14 juni 2016 09:20

Hva med rabarbrasyltetøy med jordbær? Jordbær har jo også sterk smak.

Dette trenger du:
1 kurv jordbær
500 g rabarbra (her kan jo du ta mindre)
1 stk vaniljestang (kan sløyfes)
500 g sukker

Rens og skjær jordbær i to, rabarbraen i ca. 2 cm tykke skiver. Splitt opp vaniljestangen. Legg jordbær, rabarbra og sukker lagvis i en kjele. Legg vaniljestangen mellom lagene. La kjelen stå på kjøkkenbenken en times tid så bær og rabarbra begynner å safte seg. Kok opp, skru ned varmen og la syltetøyet småkoke til jordbær og rabarbra er mørt. Rør av og til så det ikke brenner seg i kjelebunnen.

Skum godt av, ta opp vaniljestangen og fyll syltetøyet på varme glass.

Skjult ID med pseudonym blond og.. ti. 14 juni 2016 10:56

Jeg lager med litt nellik, kanel og vanilje essens. Vanlig vanilje sukker kan ikke sammenlignes. Har også i en svett rødvin opp i min syltetøy. Veldig godt! Men vær forsiktig med nellik!

(kvinne 56 år fra Akershus) ti. 14 juni 2016 11:09 Privat melding

Takk for mange gode svar! Har dere noen mengdesangivelser på krydderne?