Alle innlegg Sukkerforum
(mann 29 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 18:49 Privat melding

Når dere har blitt enige om å treffes med noen fra Sukker, utveksler dere telefonnummer? Så langt har jeg alltid foreslått det, men det gjør meg faktisk litt nervøs fra tid til annen, og jeg tenker den nervøsiteten kan være enda værre for kvinner?

(mann 52 år fra Oslo) fr. 17 juni 2016 18:53 Privat melding

Bjørn: Problemet med å utveksle identifiserende informasjon løses enkelt ved at du gir fra deg, og gir den andre litt tid på å tenke seg om før den gjør det samme. De som er nervøse vil da ha anledning til å finne ut ganske mye om deg. Barriæren med identifikasjon må i alle fall brytes en eller annen gang...

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 17 juni 2016 19:07

I dagens smarttelefon-samfunn så ser jeg faktisk ikke noe poeng i å utveksle telefonnummer.

En kan alltids sende meldinger her inne eller via Facebook (helt uten å være venner), Snapchat eller Kik for å nevne noen. :P

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 19:10 Privat melding

Jeg er en enorm hipster skjønner du Powpow, jeg har faktisk ingen av de greiene.

(mann 46 år fra Akershus) fr. 17 juni 2016 19:11 Privat melding

Jeg syns telefonnummer og annen personlig info kan vente til første date er unnagjort, da har du hvertfall et førsteinntrykk av personen. Alternativt kan dere melde hverandre privat i en periode slik at dere blir litt bedre kjent før første møte, og hvis det føles OK kan du jo utlevere personlig info i disse meldingene.

(mann 46 år fra Akershus) fr. 17 juni 2016 19:17 Privat melding

...og jeg syns for øvrig at det er ganske ufint å automatisk anta at trådstarter har smarttelefon og er på Facebook, Snapchat eller andre såkalt sosiale medier.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt fr. 17 juni 2016 19:38

@Brumlen

Hvem er det som automatisk antar det? Meg?
Jeg snakker generelt om hvilke alternativer en har til det å gi bort telefonnummeret, noe som @ts selv sier gjør han litt nervøs.

@Bjørn89

Kjøp deg en smarttelefon som ikke er Samsung eller iPhone og du vil fortsatt være hipster. ;)

(mann 46 år fra Akershus) fr. 17 juni 2016 20:00 Privat melding

@Powpowgutt
Føler du deg truffet? Da er det kanskje en grunn til det, hvis ikke kan du bare se bort fra innlegget mitt.

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 20:34 Privat melding

@Powpow Puh. Da er jeg sikret, har en Sony!

(mann 52 år fra Oslo) fr. 17 juni 2016 21:08 Privat melding

Ekte hisptere trenger ikke slikt utdatert utstyr. Vi kommuniserer telepatisk over store avstander...

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 21:12 Privat melding

Telepati? Pff, trenger ikke slikt nymotens tullball. Jeg bruker røyksignaler med vennene mine. Du har sikkert ikke hørt om det.

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 21:28 Privat melding

@Brumlen, ufint å anta at folk er på sosiale medier? All den tid de faktisk er på Sukker? Det henger ikke på greip.

Men for all del, vi har jo diskutert både brevduer, flaskepost og budstikke her inne før. Så man kan sikkert finne løsninger.
.. Selv hadde jeg blitt litt mo i knærne om jeg fikk sukker-meldinger levert via kurér 😍

(kvinne 40 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 21:31 Privat melding

Men for å svare Bjørn89, ja når tid og sted er avtalt utveksles gjerne tlf nr. Men har og gått på dater og kun holdt kontakt via appen. Intet problem.

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 17 juni 2016 23:25 Privat melding

Jeg har vært nervøs for å gi ut nr, men egentlig er det ingen grunn til det. Vil folk finne ut personlig info om meg er det latterlig lett om man har google. Men jeg *hater* å snakke i telefon (gjør det hele dagen på jobb, er temmelig allergisk), så enhver som eeelsker lange telefonsamtaler er **ikke min type**

Hvis det er stalkere man er nervøs for... stalkers gonna stalk (og de skjuler det godt, så hjelper ikke å bli kjent først :P ) De fleste er normale, heldigvis.

(mann 29 år fra Hordaland) fr. 17 juni 2016 23:44 Privat melding

TheDudette Tja, mye enklere å stalke når man vet nummeret til folk og dermed mest sannsynlig har adressen deres. Men, greit nok, har man hele navnet deres på Facebook så finner man dem vel på gule sider. Tar man derimot bare kontakt på Sukker uten å dele ut hele navnet sitt, så er det vel ikke så enkelt å finne ut hvem du er?

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) fr. 17 juni 2016 23:56 Privat melding

Tror egentlig et kjapt bildesøk ville gitt bort både det ene og det andre. Har ikke prøvd, men kjenner flere som er flinke til sånt.

Mye enklere å stalke folk hvis de har nummer og adresse, ja, men mitt poeng er det er større sannsynlighet for å bli stalket av noen du allerede har vært i et forhold med (dvs, stolt nok på til å gi ut nummer og adresse, gjerne delt seng med...), ikke en fremmed på nett.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 18 juni 2016 08:52

Nope. Jeg gir ikke ut etternavn og mobilnummer før jeg har truffet noen.

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 18 juni 2016 10:11

Ok, hør her. Jeg har som prinsipp at jeg ikke møtet noen jeg ikke har gått fullt navn på. Googler og sjekker Facebook, LindedIn osv. Gjennom sånn background check/research luker jeg ut ganske mange, så jeg slipper å bruke tid på en date som ikke ville ført til noe uansett. Om jeg syns det er greit at mennene gjør det samme? Absolutt. Skulle bare mangle.
@Hovmester: vi har svært ulikt syn på mye, visstnok.....Usjarmerende defensivt, liksom. Man vet jo aldri hva slags folk som er her inne. Kan være fake profiler.....

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 18 juni 2016 10:24

Faens stavekontroll....

Skjult ID med pseudonym Turn of.. lø. 18 juni 2016 10:29

Har ikke noe problem med å gi tlf.Nei..

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 18 juni 2016 10:58

Det er noe som gjør at jeg får en barnslig lyst til å sloss med deg, Hovseter :-P

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 18 juni 2016 10:59

Hovmester

Takk for meg

Skjult ID med pseudonym Vimsa lø. 18 juni 2016 11:09

Ser ikke helt problemet med å dele tlf nr før date. Har man gitt fra seg navnet, noe som er helt naturlig(i allefall fornavn) og man vet hvor hverandre bor, tenker kun by/sted, er det stortsett ett Google søk og vips er man funnet!
Er jeg i tvil om ektheten gjør jeg det, hvis ikke lar jeg det være.

Skjult ID med pseudonym Olivia lø. 18 juni 2016 11:11

Jeg møtte en som nokså kjapt tilbød meg passordet til hans fb-konto, samt tilgang til hans mobil, slik at jeg kunne få se gjennom meldinger o.l. Han var i overkant opptatt av å fortelle meg at han ikke hadde noe å skjule. Det kunne ikke falle meg inn å si ja takk til noe sånt.

Skjult ID med pseudonym Vimsa lø. 18 juni 2016 11:12

😱 @Olivia
Tror jeg hadde skygget banen jeg da.....kunne heller ikke falt meg inn å si ja til noe sånt!

Skjult ID med pseudonym klløna lø. 18 juni 2016 11:13

Det at en mann nekter å dele navn eller telefonnummer, kan være ett tegn på at han er gift. Eller at han av andre årsaker ikke er intresert i ett seriøst forhold. Så for meg blir det å oppgi informasjon som gjør at jeg kan Google litt bevis på at fyren er seriøs.

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 18 juni 2016 11:32 Privat melding

Er det noen som har hatt konkrete negative opplevelser med å gi fra seg telefonnummer eller lagt til folk på Facebook?

Jeg har alltid sagt ja til begge deler når de har spurt, med mindre det kom for raskt, og har aldri hatt noe problem som følge av det.

Det har skjedd flere ganger at de har kommet hjem og hentet meg på første date, og det har heller ikke vært noe problem.

Jeg tenker at det øyeblikket du gir fra deg telefonnummeret ditt har du i prinsippet gitt fra deg all informasjon uansett. Det har vært et par som har lurt på om jeg ikke var redd for å sette meg inn i bilen til et fremmed menneske, men jeg stoler på at jeg i korrespondansen på forhånd klarer å skille mellom de som jeg bør være forsiktige med og ikke. Hvis jeg føler meg utrygg ville jeg heller utsatt eller avlyst daten.

Nordmenn er verdens mest tillitsfulle folk. Det tenker jeg er en god egenskap.

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 18 juni 2016 15:40

@Klatremus

Hvor langt drar du det da? Er det slik at om han ikke har nok venner på Facebook eller ikke mange nok gratulerer han med dagen, så gidder du ikke "kaste bort tid" på fyren?

Hvis du får hele navnet til fyren, googler han og ikke finner noe som helst. Ikke noe telefonnummer, sosiale medier eller andre ting. Ringer varsellampene hos deg da? Er det en negativ ting?

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) lø. 18 juni 2016 15:54 Privat melding

Jeg har et uvanlig navn, så noen felles venner på face eller at man bare vet hvor jeg jobber + bilde er nok til å finne meg, tipper jeg. Har aldri bekymret meg for sånt, men har heller aldri opplevd noe ubehagelig. Har hatt en stalker, men dette var en jeg hadde et forhold til.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 18 juni 2016 15:56

Synes det er skikkelig usexy å kryssjekke folk. Og blir man egentlig klokere eller tryggere? Hva skjedde med god, gammeldags tillit og magefølelse, samt å bli kjent ved å snakke sammen? Vi er jo i ferd med å legge i dvale alle klokskap vi innehar!

Nei! Ut med googling....googling er heeelt ute i min verden. Kan jeg ikke stole på, får jeg heller holde meg innesperret hjemme alene foran Hotel Cæsar...

Skjult ID med pseudonym Z lø. 18 juni 2016 16:48

Ler....er Cæsar så ille, rosa? Helt seriøst så har jeg aldri sett en eneste episode til tross for at jeg kjenner flere som er med i serien :-)

Nei, straff er kjedelige saker. Straff, liksom. Hva er DET for noe...

Skjult ID med pseudonym Klatremus lø. 18 juni 2016 18:01

Powpow, jeg finner som oftest et eller annet på nettet om vedkommende. Noen ganger finner jeg en del bilder som gir et annet inntrykk enn de bildene som legges ut her, på Tinder eller tilsvarende steder. Og så tenker jeg kanskje at han der, han kommer jeg aldri til å falle for. Han på profilbildet derimot, HAN kunne jeg falt for. Samme opplevelsen regner jeg med at en del menn ville hatt dersom de googlet MEG.

Jeg VET at jeg antagelig siler bort en del potensielt veldig bra menn, men hva skal jeg ellers sile etter? Skal jeg møte alle som vil møte meg? Skal jeg liksom gå på date 5 dager i uken?

Skjult ID med pseudonym Z lø. 18 juni 2016 18:05

Alle soap'er er vel dårlige, er de ikke det da? Selv leter jeg etter en god serie. Orker ikke begynne på en dårlig. Har kun sett Broen og House of cards. Jaja...

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 18 juni 2016 18:13 Privat melding

@Klatremus: Nå ga du meg skikkelig skrekken. 😂😂😂 Det finnes absolutt gruseforjævlige bilder av meg på nettet. Bilder fra foredrag jeg har holdt, hvor jeg har briller, ser ut som en aspidistra på håret og med et ansiktsuttrykk som om jeg akkurat hadde sett katteoppkast.

Har aldri tenkt på at folk ville kunne legge mer vekt på det enn på de nye bildene jeg har lagt ut. Det kan da ikke være av allverdens interesse hvordan folk så ut for fem år siden?

Dropper dere andre potensielle dater pga. gamle bilder på nettet?

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt lø. 18 juni 2016 19:15

@Klatremus

Beviser jo bare hvor lite kritiske folk er angående å legge ut ting om seg selv.
Du finner f.eks ikke noe om meg om du hadde googlet meg.

Men disse bildene, legger du vekt på kvaliteten, innholdet eller begge deler?

Jeg er faktisk uenig med deg. Ja du siler sikkert bort veldig bra menn, men de er nok ikke veldig bra for DEG.

Syns du har en grei tilnærming jeg. Hvis du fortsatt liker fyren selv på de dårligste bildene så er det helt klart et godt tegn. ;)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 18 juni 2016 19:38

PowPow

"Beviser jo bare hvor lite kritiske folk er angående å legge ut ting om seg selv. Du finner f.eks ikke noe om meg om du hadde googlet meg."

Gjør det vel ikke! Det beviser ingenting. Jeg har ikke lagt ut noe annet enn profilbile på facebook. Det hindrer derimot ikke andre i å legge ut. For moro skyld googlet jeg meg selv nå, og fikk godt over 100 000 treff. Det sier lite om min forsiktighet og mye om vår crazy verden...

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 19 juni 2016 00:21 Privat melding

Jeg er nok med @Z på denne. Jeg legger bare ut bilder jeg synes ser greie ut, men har ingen kontroll på hva andre legger ut.

De kan synes det er helt greit, fordi det er et nøytralt bilde i en saklig setting, mens jeg krymper meg over hvordan jeg ser ut.

(kvinne 40 år fra Vest-Agder) sø. 19 juni 2016 11:49 Privat melding

@Solecita: Nå har *jeg* lyst til å google deg, bare for å se - and I quote - "gruseforjævlige bilder" hvor du etter sigende "ser ut som en aspidistra på håret og med et ansiktsuttrykk som om jeg akkurat hadde sett katteoppkast" 😂