Alle innlegg Sukkerforum

Tur i Rogaland

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Rogaland) on. 22 juni 2016 12:03 Privat melding

Hei hei
Jeg har tenkt å ta en uke tur på fjell fra hytte til hytte, og har tenkt å gjøre nå mandag.
Går fra Haukeliseter fjellstue til Ådneram, dato: Mandag 27.juni til ca man/tirs 4-5 juli.

Kanskje noen av dere har lyst å join, og viktig at dere er medlem hos DNT/ Den Norsk turistforening, da får dere rabatt leie og mat hos hytte.
Har du lyst? ta kontakt med meg :)

(mann 49 år fra Oslo) on. 22 juni 2016 15:14 Privat melding

Jeg svarer selv om jeg er mann. Jeg har selv gått mange og lange turer over fjellet i fra hytte til hytte, både i Rondane og Hardanger. Jeg tenkte her forleden dag.. det hadde vært morsomt å gjøre det igjen..

Det som er drivkraften, er roen og når jeg går så vandrer tankene med. Det der med havregrøt om morgenen med kjølig frisk fjellluft i nesen, er deilig. Det er nesten sånn at man føler seg hjemme.

Uansett så er det en helt annen dimisjon av å være når man vandrer i fra hytte til hytte. Jeg tenker blant andet på Sigbjørn Obstfelder, som er en av våres første modernister innen diktkunst, som vandret utrettelig i mellom Stavanger og Oslo i sine unge dager. Å mange måter er vandring en del av våres kultur. Jeg kan også nevne Hans Christian Hauge som løpte over fjellet samtidig som han strikket. Det er der ordet Haugianer kommer i fra.

Vandring i fjellet er en del av våres kultur, og av en rar grunn så føles det riktig, selv om damer her ute gjør narr av menn som viser seg selv avbildet på toppen av et fjell.