Alle innlegg Sukkerforum

Barn og alder..

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 30 juni 2016 00:37

Hva er det med menn på over 50år.som ønsker barn.. unnskyld at jeg er frekk altså...men, etter min tanke...så var det noe man blir ferdig med før 40.år...Teller man 20—30år fremover i tid fra 50år så er jo mannen 70—80år før han får barnebarn...Og hvor mye kan han da være bestefar...Og nå kan jeg bare si ...Det er ikke mye tålmodighet med småbarn før de går lei i den alderen....Er det noen som har tanker om dette...

(mann 41 år fra Hordaland) to. 30 juni 2016 00:41 Privat melding

Ka e det med kvinner over 40 som vil ha barn då? Kan være skadelig for barnet. I samme slengen så e vel gjennomsnittsalder til kvinner ved førstefødte ganske nærmt 30. De e jo elgammel då..Så dette går nok begge veier. Og med tanke på 50 % skilsmisse og skamkåte (etter oppmerksomhet) Sukker-datere som, så tar det tid å finne seg en rett damen/mann til å få unger sammen med. SÅ for min del, så får no både kvinner og menn ønske seg barn så mye de vil :-)

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 30 juni 2016 00:49

Er helt enig roken.. Det er noe med å se lenger frem. Og innse sin alder...

(mann 49 år fra Oslo) to. 30 juni 2016 01:01 Privat melding

Som minstemann i en flokk på 5 barn, der min mor var 35, og min far 47 da jeg ble født, så synes jeg at mine foreldre var "eldgamle", da jeg selv havnet i tenårene.

Har derfor lite sans for at man ønsker å sette barn til verden når man er betydelig eldre enn mine foreldre var.

Tviler ikke på at man har kjærlighet til barna sine, men man øker jo sjansene drastisk for at barna blir foreldreløse før de er voksne nok til å forlate redet.

Og barna trenger foreldrene sine også når de lærer seg voksenlivet og livet som foreldre.

Man kan selvsagt klare seg uten, men det er nå engang lettere når man har noen til å veilede seg og hjelpe til.

Selv hadde jeg heller ikke besteforeldre, så jeg er veldig glad hun har fått oppleve bestemor, og litt trist for at hun aldri fikk se sin bestefar, siden han døde før min datter ble født.

Vi skal forresten besøke bestemor i morgen, før vi drar på ferie da de ikke får sjansen til å se hverandre før til høsten igjen.

Skjult ID med pseudonym Turn of.. to. 30 juni 2016 01:17

Jeg er bestemor til 6 stk...Og jeg må si at jeg er fryktelig glad for at jeg ikke er eldre enn jeg er....Jeg kan fremdeles leke og tøyse ta de med på turer i fjellet og til skogs..eller til/på sjø...Jeg gleder meg fryktelig over å kunne få ta del i livet deres...

Skjult ID med pseudonym Synne to. 30 juni 2016 10:42

Det må være lov å ønske seg barn som 50-åring, særlig om man ikke har barn. En del av dagens 50-åringer er jo spreke og sunne, samtidig er det jo lurt å tenke 8-15 år frem i tid Hvor er jeg da? Er jo da den virkelige oppfølgingen av barna starter, med lekser, idrett, bruke så å si hver helg på et eller annet idrettsarrangement, kjøre hit og dit, følge opp i alle retninger osv. Og det er som en skrev, det er ikke så artig i en viss alder å ha foreldre på alder med andres besteforeldre, men det er i en periode av livet og det går over. Folk får gjøre og ønske det man vil, men bør tenkes igjenom, både for egen-, eventuelt barn-, og partners del. Bare det jeg tenker :-)

Skjult ID med pseudonym Balder to. 30 juni 2016 11:13

Barn er jo selve meningen med livet (I biologisk forstand) og ønsket om å forplante seg er noe som ligger naturlig i oss. Menn er fra naturens side i stand til å få barn i høy alder (selv om sjansen for missdannelser hos barnet øker med alderen på faren). Det er derfor helt naturlig at enkelte menn ønsker bar selv om de har passert 50.

(mann 49 år fra Oslo) to. 30 juni 2016 11:17 Privat melding

@synne jeg skjønner savnet etter egne barn, spesielt om man aldri har hatt det før. Men barn er long time commitment, og man bør kunne være så ærlig overfor seg selv at man ser at barn når man selv er i så høy alder tenderer mot egoisme. Krast sagt, og jeg setter det litt på kanten, men man bør innse at man er på vei nedoverbakke helsemessig.

(kvinne 48 år fra Akershus) to. 30 juni 2016 11:28 Privat melding

Finnes ingen fasit på det..... Jeg har en venn som blir 56, han er pappa til en jente på 9 og jeg har aldri sett en far som er så aktiv og inkluderende, opptatt av å følge opp skole, fritidsaktiviteter og vennene hennes. Dette samtidig som han har en høy og krevende stilling. Samtidig kjenner jeg en på 57 som er verdens største egoist, bruker null tid på barn og barnebarn, blir sur og irritert hvis barn lager lyd osv.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 30 juni 2016 11:32 Privat melding

Jeg er i god form, aktiv og leken, og følger guttungen på det han driver m. Jeg fikk barn seint, av den enkle grunn at det måtte 3 graviditeter til for å få den ene fine,- og jeg ga meg der. Men tror egentlig ikke jeg var klar før 😉

(mann 38 år fra Rogaland) to. 30 juni 2016 22:43 Privat melding

Crap, dårlig med tid !!

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 30 juni 2016 23:29 Privat melding

@Villrosa 😂

Skjult ID med pseudonym - fr. 1 juli 2016 20:28

Du skal ikke gå veldig langt tilbake i tid før forventet levealder var betydelig lavere enn hva den er i dag (vi snakker ikke generasjonskløfter engang)! 40 er de nye 30 osv (eller omvendt). Menn sin snitt levealder er i ferd med å ta igjenn kvinners, årsaken er at "moderne" menn løper intervall heller enn å røyke! Går du lengre tilbake ser du hvor tåpelig å forholde seg til "konsensus" blir. Da ble man, relativt, ikke veldig gammel, så skulle man videreføre slektsnavnet måtte man starte tidlig, slik er det ikke nå, og utviklingen er eksponensiel, drevet av kunnskap!

Skjult ID med pseudonym - fr. 1 juli 2016 20:30

....og menneskets evne til å omsette kunnskap! (En viktig nyanse!)

(mann 48 år fra Oslo) ma. 11 juli 2016 00:12 Privat melding

Jeg er i relativt dårlig form og er likevel amoralsk nok til å vurdere muligheten av å få barn u såpass fremskreden alder.