Alle innlegg Sukkerforum

Kravstor de som "elsker å reise"?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 00:48 Privat melding

Ser at et god del damer (i mitt tilfelle) som elsker å reise! Og det holder ikke bare å reise til Europa eller til syden, men neida, de skal til Vietnam, Sør Afrika og Sør Amerika.. Utforske kulturer og oppleve ny natur og mennesker. Forstår de godt, men for min del føler jeg at de som "elsker å reise" sliter med å holde seg i ro, gjerne i et stabilt forhold!? I beste fall MÅ den andre parten være villig å henge med til "gudfryktige" steder.

Eg sier ikkje at eg e helt imot å reise rundt i verden, men føler det e et viss press at man MÅ være med på utflukter. Eg føler også at slike personer gjerne prioriterer reising fremfor å finne den rette, eller å vie nok tid til "den rette". Er reisegalne mennesker evig singel? E de lykkelig, eller e dette bare en fase i livet de må gjennom!? Når roer de seg? Når de e 50?

Har dere noen tanker rundt dette temaet? :-)

Skjult ID med pseudonym Vårsol fr. 1 juli 2016 00:54

@roken:
Jeg sitter ikke med fasitsvaret, men jeg kan forstille meg at disse menneskene har fylt sine single liv med lange reiser og spesielle opplevelser. Jeg vil tippe at behovet for de ekstreme reisene roer seg når de finner den rette.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 00:58 Privat melding

@vårsol: joda, men det virker jo som om det e et krav når de skal gå inn i et evt forhold!? Men eg e jo delvis enig i tankegangen; man bør jo ikkje gi opp egne interesser/det som gjør en glad bare for å tilfredsstille den andre. Men man kan jo selvfølgelig inngå kompromiss med seg sjøl/den andre. Får litt hetta når eg leser "reiseglad", sjøl om det ikkje nødvendigvis e noe hindring. Dessuten så kan jo det å være reiseglad har ulik mening for den som skriver det! :-)

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 01:11 Privat melding

Nei. Det roer seg ikke når de blir 50.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 01:36 Privat melding

Evig singel? :-p

Skjult ID med pseudonym Piapia fr. 1 juli 2016 01:44

Jeg elsker å reise:). Jeg er 46 ,har voksne barn og har skrevet i profilen min at jeg ønsker å utforske verden med min kjæreste. Jeg har nå bedre tid enn noen gang og ser for meg mange hyggelige turer fremover om jeg finner min kjære... Og tenk om man er så heldig å få være frisk sammen som pensjonister, reise rundt, ta et glass vin på stranden, ha en hyrdestund på hotellrommet, bli kjent med lokale mennesket og bare flyte med tiden...:) sukk

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 01:53 Privat melding

Høres jo deilig ut! Nyte tiden sammen i det store utland. Men alle liker jo å ta ferie 1-2 ganger i året.. så hvor mye reiser noen som elsker å reise? Og hvor? Dere f.eks.? Men kan det å elske å reise og det å reise på ferie 1-2 ganger i året skape en bremse i datingen? Vil det skape splid eller uenigheter? Vil en traust mann som syns det e ok å reise til Syden om sommeren og London om våren ikkje være god nok mann for en som elsker å reise? Evt motsatt kjønn, men samme dilemma

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 1 juli 2016 01:59

Jeg reiser så mye jeg bare kan. Med eller uten kjæreste, det gjør absolutt ingen forskjell. Hvorfor skulle det det?Jeg har vært heldig med mine ekser, som også har likt å dra ut i verden. Å reise er vanedannende. Og det er dannelse. Absolutt viktig for meg. Nei, livet (mitt) er for kort til å ikke reise så mye som mulig. Økonomi begrenser, kjæreste ikke.

Skjønner ikke spørsmålet😁

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 02:05 Privat melding

Vært heldig med eksene når det kommer til reise i det minste :-) :-p

Skjult ID med pseudonym Piapia fr. 1 juli 2016 02:13

Jeg er i full jobb, så det begrenser seg jo selv til Max 5 uker i året. Blir jo ikke en brems i forhold til dating dette. Er ikke så glad i å reise alene. Målet er jo å finne han som vil være med med meg på tur. :)

Skjult ID med pseudonym Humbug fr. 1 juli 2016 02:15

Er selv 25(mann) og er knapt innom en eneste profil for kvinner i min aldersgruppe som ikke elsker å reise, ser at wanderlust er et trendene ord (dog mer på tinder enn sukker). Har selv vært innom Kina, India, USA, Palestina, Israel, Syria, Jordan, Libanon, Egypt og en rekke europeiske land uten at jeg beskriver meg som reiseglad på profilen. Det at de jeg skriver med er tilsynelatende veldig opptatt av reising takler jeg på følgende måte, ignorerer det totalt. Til nå ingen tatt noe særlig initiativ til å gjøre et stort tema av reising under samtaler så jeg har konkludert med at de liker å reise, men ikke er konstant rastløse av den grunn.

Reising er å blir en form for selvrealisering. For de som har vært innom den evig relevante behovspyramiden så vet vi at selvrealisering kommer sist =)

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 02:20 Privat melding

@piapia: sant det, men behov har vi jo alle forskjellig av, også reising. Det e jo heller ikkje alle som har råd eller tid til en kjæreste når de sparer seg opp penger/reiser ofte. Har lagt merke til at f,eks dem med mye skfitarbeid/mulighet for en del fridager innimellom reiser en del. Klarer, og bør man, prioritere en kjæreste uavhengig om han e reiseglad eller ikkje!? Alt i alt, så e jo (ihht tema) ikkje reising alt her i livet... Eller må mannen/kvinnen score høyt på reiseglad for at man skal kunne satse på denne personen!?

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 02:23 Privat melding

@humbug: eg snakker vel av litt tidligere erfaringer... Vel for ca 10 år eller mer... Men tenkte det var greit å ta opp en løs tråd igjen! :-)
Så du tror ikkje reising e mer, eller kan være, det fjerde behovet i Maslow's? Tenker litt både og her... For en del e nok reising status, både for yngre og for veletablerte foreldre

Skjult ID med pseudonym Tinka fr. 1 juli 2016 02:36

De jeg møter liker å reise ut og rundt i verden. Sånn er det bare. Min siste eks hadde ikke mulighet for å være med meg til Afrika på en langreise, så da reiste jeg med venner. En annen gang var det jeg som ikke hadde tid pga et oppdrag, så da reiste han alene.

Ærlig talt, dette løser seg uansett. Det eneste og virkelige problemet, er at det ikke finnes så mange mulige partnere/menn som tiltrekker. Det har ingenting, absolutt ingenting, med deres reiselyst å gjøre 😂 Fravær av tiltrekning er den store dealbreaker. Reiselyst IKKE 😉

(kvinne 43 år fra Oslo) fr. 1 juli 2016 02:38 Privat melding

Håller helt med Tinka! Om den ena inte liker att resa och den andra liker det är man nog för olika som personer. Det har inget att göra med att man skulle vara en rastlös person för att man gillar att resa. Alla mina vänner som är i långvariga relationer älskar att resa med sina respektive partner. Det berikar ju bara en relation, att dela felles upplevelser knyter samman. Men- är man en person som inte liker resor är det nog bäst att finna en partner som inte heller gör det.

Skjult ID med pseudonym Humbug fr. 1 juli 2016 02:46

@roken

Jeg har møtt noen skikkelig globetrotters som kan slippe alt de har i hendene fordi de så en billig reise til Karibien, den typen mennesker tror jeg ikke er på sukker og de er også evig single etter min erfaring. Maslows er jo mer en pekepinne enn en fasit, du kan jo feks ha en strålende yrkeskarrière uten å noensinne ha tryggheten gode venner og familie gir. Kort sagt tror jeg det er med reising på sukker som med mye annet, det blir overdrevet for at profilen skal se bedre ut. Er kanskje derfor jeg faller raskt for de som skriver om hvor udugelige de er på profilen sin.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 06:49 Privat melding

Greit å kanskje fordele reiser mellom kjæreste og venner. Man trenger vel ikke være like reiseruten begge to for at det skal kunne fungere? Bare huske på å velge de riktige reisene sammen. Paris e f.eks. best som par, mens fotballtur til London/Manchester e for kompiser..

Det e uansett viktig å ha trygghet/tilhørighet i minst et av miljøene: hjemmefronten eller på jobb. Ka med de som e på jobbreise? Kan vel også bli slitsomt i et forhold..

Fordelen med de som er "udugelige" e jo at de muligens e villige til å lære/være med på mye forskjellig. Mens de som igjen har sine interesser/styrker kanskje blir mindre tilbøyelig...det meste med oss alle e vel at det e individbasert...

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 06:53 Privat melding

For meg er reising en livsnødvendighet som begrenses av kun to ting: Tid og penger og omsorg for barna. Nå får jeg fylt opp mye av behovet ved at jeg har en del reising i jobben. Ellers i år har det ikke vært mer avansert enn en vinterferie, en påskeferie og en dagstur til Sverige samt at jeg ble invitert med på hyttetur til Kragerø for et par uker siden.

Hvis man med reiseglad tenker at man må reise 6 uker til Timbuktu så kan det selvsagt både økonomisk og tidsmessig bli et problem for et forhold, men der er vel de færreste av oss. For min del så ville jeg bli like glad for en biltur til Geiranger eller en togtur med Raumabanen, eller en tur til Lofoten som en tur til Astana. Jeg håper å få til alt sammen. Tur til Astana er planlagt med en venninne, turer i Norge kunne jeg gjerne tatt med en kjæreste.

Men jeg kunne vanskelig ha levd med et menneske som betraktet Syden og London som yttergrensene for reisingen. Da ville vi være på for ulike steder mentalt. Hvis jeg traff min sjelevenn, som matchet meg på alle mulige andre måter enn med reising så fikk vi eventuelt gjøre det sånn at jeg dro en tur med venner, eller alene i ny og ne. Jeg ser jo stadig at menn flagger behov for skiferie i Alpene med gutta for eksempel, så hvis han absolutt ikke klarte å være med meg så fikk han være mitt anker hjemme, og så fikk jeg dra på de turene som var viktige for meg. Jeg har reist rundt alene siden jeg var 14, så det skulle nok gått greit.

For noen år siden satt jeg på en lokalbuss sammen med min daværende mann, og sa til ham:' Dette er en av grunnene til at jeg elsker deg'.

Han hevet øyenbrynet og spurte om jeg kunne være mer spesifikk. Så jeg forklarte at det at han uten å nøle hadde blitt med meg til Ukraina, hvr vi bodde hos en familie som vi betrakter som vår, men som han ikke kunne kommunisere med, ettersom de bare snakker ukrainsk og russisk, og at vi nå satt på en skranglete lokalbuss på en støvete ukrainsk landevei og observerte kyllinger i veibanen, gamle koner med skaut, hest og kjærre og hull i veien så store at du kunne gjemt en 6-åring der, det var noe av det som gjorde at jeg var glad i ham. Han bare ristet på hodet og lo.

Og hva angår økonomi så har jo de fleste i Norge det såpass bra at når man lever to sammen og deler på utgiftene så kan man unne seg å reise litt.

Vil man så kan man, og det er mye som kan prioriteres vekk både tidsmessig og økonomisk.

Og forøvrig det Tinka sa. :-)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 juli 2016 07:22

Jeg liker å reise selv, men må ikke hele tiden. For meg er det nok å komme bort en helg på norske veier for å kjenne at naturen forandres.

Tror at noen sier de reiser mer enn dem gjør da de fleste jobber og mye reising går utover økonomien og stabiliteten. Det er mye statusskryt. Akkurat som de som går toppturer hele tiden. Har møtt folk som er reiseguruer, men kun på papiret. De overdriver for å virke mer interessante og verdensvante.😊

Noen har en jobb der de reiser mye og det kan bli et større problem som må fanges opp før et forhold blir seriøst.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 1 juli 2016 09:10 Privat melding

Jeg haaaater å reise,- vel kanskje ikke hater, men det står ikke på noen prioriteringsliste noe sted. Drar gjerne på tur innimellom, men det er ikke det fritiden min dreier seg om.. Er ganske jorda, egentlig😂😂😂

(kvinne 43 år fra Oslo) fr. 1 juli 2016 09:24 Privat melding

Men att personer som liker resande skulle slita med att hålla sig i ro i ett förhållande hänger ju inte på greip!

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 1 juli 2016 09:41 Privat melding

Ja turer gjerne nabolaget, Hov, og nabobyene også..biltur, gjerne,- Men pakking og styr m diger koffert på fly til varme tørre steder. Har de fineste strendene i distriktet 10 min gange hjemmefra 😉 holder lenge det , og jordbær utsalg på vei til jobb ☀️ sommer i Norge 😍

Skjult ID med pseudonym Fra nord fr. 1 juli 2016 11:08

Jeg "elsker å reise" og foretar reiser når tid, økonomi eller reisefølge kan eller vil. Og har jeg ingen å reise med, ja så tar jeg turen alene, ser ikke noe problem i dette. Selvstendig ja, og muligens noe som fører til at enkelte menn skygger banen, Da må de gjerne gjøre det for jeg er like selvstendig i hverdagene også.
At enkelte "elsker å reise" er jo en interesse som prioriteres utfra en del forutsetninger, og er det ikke økonomi til det da blir det lite reising. Det blir nesten som de som "må ut på byen", det koster det også.
Var i kontakt med en mann tidligere, skrev en del frem og tilbake, og når det nærmet seg helger så var spørsmålet.. hva gjør du til helga? Mai måned var full av turer ifb jobb, familien og tur til storby sammen med venner. Jeg tror han ga opp pga at jeg ikke var "tilgjengelig" når han ikke hadde noe å gjøre.
Hadde mannen spurt på et tidlig tidspunkt, hvordan ser måneden din ut og kan vi planlegge et møte? Ja da hadde jeg selvfølgelig lagt inn et treff når det passet for begge. MEN når menn ikke ønske å planlegge, for bare kunne ta ting på sparket.. Tja da er jeg enten noen som passer når det ikke er andre tilgjengelig, eller han har problemer med å forplikte seg.
Så reiselyst er ikke negativt i min verden, tvert i mot, det hadde vært kjekt å finne en mann som deler den interessen.
Vi fra nord, må til sydligere strøk for å sanke litt D vitaminer til mørketiden :)

Skjult ID med pseudonym Humbug fr. 1 juli 2016 11:40

@Fra Nord

Kan du ikke bare ta litt solarium =)?

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 12:24 Privat melding

Alle sier det er så utrolig berikende å reise, men hvor berikende er det nå egentlig? Å, så kulturen er annerledes der du reiser i forhold til Norge? Javel, visste du ikke det på forhånd? Når man drar til fattige land i Afrika eller deler av Pakistan, er det liksom opplysende at de har dårligere levestandard? Jeg skjønner at ikke alle er fattige, hverken i Afrika eller Pakistan eller hva det måtte være, men poenget er at mange av disse tingene man ser er ting man vet fra før av eller bare kan lese om.

Man rekker heller ei å virkelig forstå en fremmed kultur basert på en ukes reising. Enkelte er så stolte over å ha bodd hos en fattig familie under deres forhold i en uke, vel vitende at når uken er over, så drar de hjem til rikdommen sin. Hva lærte man av det? Fattigdom er vanskelig? Dette visste man ikke fra før av? Det føles faktisk litt respektløst å dra på "safari" for å se på fattige mennesker på denne måten.

Jeg sier ikke at reising er meningsløst, og selvsagt kan man lære enkelte nye ting og ha unike opplevelser, men jeg er ikke sikker på at det bør telles som den beste form for selvrealisering eller den ypperste kilden til visdom. Folk har en litt høytidelig holdning til reising iblant, en jeg er usikker på at er rettferdiggjort.

Skjult ID med pseudonym Fra nord fr. 1 juli 2016 12:42

Er det ikke greit at vi er uenig i hva vi får igjen for å dra på ferie i andre kulturer? Jeg kan ikke sidestille mine opplevelser med det andre opplever, jeg kan heller ikke vurdere hva folk bruker ferien sin til når de drar avsted. For meg er det ferie og avslapping å rusle i gamle bygninger, sitte på en kafe å se på folkelivet, smake på fremmed mat og ikke minst i møte med andre mennesker, om det andre turister eller folk fra det landet jeg besøker.
Jeg har vært på sykkelferie i Frankrike, seilferie i Karibien, pakketur til Thailand og besøkt en haug med øyer i middelhavet. Storbyferier og cruise ferier har det også blitt, man behøver ikke reise på første klasse og det behøver ikke koste skjorta. Det å være underveis er en opplevelse det også.
Moxie ,,Jeg har vært i Lofoten flere ganger, og de øyene er verd mange flere turer. Ta turen og la ungene dine få se og oppleve det vakre landet vårt. Jeg har veldig lyst til å se vestlandet og Finnmark.. OG dit skal jeg når det passer sånn.
Og til deg som anbefalte solstudio, det blir ikke det samme, sol fra blå himmel er mye bedre.
Jeg lurer nu på hva dere bruker feriene til når dere ikke liker å reise?
I år har jeg masse forfallende arbeid rundt huset og opprydding i hjemmet, det kan faktisk være greit å gjøre slikt også ,

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 1 juli 2016 12:43

Er reisefeber vanlig i mannlige profiler her, eller er det en kvinnegreie?

Skjult ID med pseudonym Vårsol fr. 1 juli 2016 12:51

@BruceW:
Reiselyst forekommer hos menn også, men jeg blir mer skeptisk når det virker som om en gjennomsnittelig uke MÅ inneholde både sykkelritt, fjellklatring, motorsykkeltur, maraton, seiltur og fallskjermhopping.

(mann 50 år fra Vestfold) fr. 1 juli 2016 13:01 Privat melding

Jeg har akkurat reist fra stortinget til den nye t-banestasjonen på Ensjø. Det var litt gøy. Herregud så mye fine damer det er rundt omkring! Jeg satt rett overfor en mørk skjønnhet fra et eller annet arabisktalende land. Beklageligvis hadde hun en type med seg som drev og la handa på kneet hennes hele tida. Utrolig irriterende fyr. Men spennende med slike kulturmøter ja.

Skjult ID med pseudonym Humbug fr. 1 juli 2016 13:06

@FraNord

Har som sagt vært i en del uvanlig land og har en turnus som gjør det lett for meg å ta en tur til utlandet sånn på sparket. Jeg tror ikke menn som er smått oppgitt av reiseglade kvinner ikke liker å reise, vi skjønner bare ikke hvorfor mange kvinner gjør en så stor greie ut av det.
Kjenner meg litt igjen i det @Bjørn89 sier, jeg har vært i enormt fattige land, områder, flyktningsleire, og hadde hørt fra andre som har vært gjennom de samme stedene at det var helt utrolig å bli kjent med kulturen og menneskene. Mens jeg bare sitter der og tenker, "javel, ble du overrasket?". Unntaket er vel når jeg reising fører til at jeg lærer noe jeg ikke hadde peiling på, som for eksempel at samaritanere ikke bare er noe som eksisterer i bibelen og at det kun er ca 1000 igjen i hele verden. I tillegg så de ganske rare ut fordi de bare kunne gifte seg med hverandre i flere hundre år.

Kort oppsummert, vi menn som kommenterer her liker da å reise, vi får bare litt bakoversveis av alle kvinnene som skriver at de nærmest ånder og lever for det i profilen. Hvis jeg forsnakket meg på vegne av andre menn får dere bare rette på meg.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 13:59 Privat melding

Jeg reiser på alle typer reiser og ser ingen grunn til å rakke ned på de som bare vil ligge på en solseng på Gran Canaria. Jeg kan medgi at det ikke gir den store kulturelle opplevelsen, men folk reiser av mange ulike grunner og jeg bryr meg ikke om hva eller hvorfor de reiser. Det kan være mye god rekreasjon i å ligge å bake seg i solen etter en lang, kald vinter. Det er imidlertid ikke den typen reiser jeg har mest av, selv om jeg har en del av dem også. Om jeg synes det er kult å reise til Mongolia og ligge i yurt er det ikke dermed sagt at ungene mine gjør det, og da er Gran Canaria, bamseklubb
og svømmebasseng helt fint.

Men mine reiser når jeg drar alene preges mest av at jeg er der ganske lenge, (språkstudier) og at jeg ikke reiser til typiske turiststeder. Og man kan gjerne fnyse av det å bo hos lokale familier, men man får et helt annet innblikk enn hvis man bor på et fancy hotel. Jeg har ribbet høner i Spania, vært i en privat sauna med pisking med bjørkekvister i Russland, sittet og hørt livshistorien til en enslig mor og forretningskvinne fra Tatarstan og en bondekone fra Catalonia, bannet over strenge lærere i Frankrike og dusjer hvor vannet er enten skåldhett eller iskaldt i Ukraina. Og når man bor hjemme hos folk, særlig over noe tid, så lærer man at ting ser annerledes ut fra en annen synsvinkel, og at det finnes flere sannheter. Noen foretrekker å se på fotball eller gå i fjellet. Fint for dem. Jeg foretrekker å reise. Vet ikke helt hvorfor det ene skulle være mer kravstort eller mindre lærerikt enn noe annet.

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 14:03 Privat melding

@nord
"Jeg lurer nu på hva dere bruker feriene på når dere ikke liker å reise?"

Alle de tingene man har dårlig tid til i hverdagene. Og bare å slappe av uten å ha tidspress. Synes faktisk det er en av tingene som er negativt med reising - det sluker hele ferien, og så har du ikke tid til å gjøre de tingene du liker å gjøre til vanlig. Tids og pengeinvisteringen reising tar gir ikke helt nok retur synes jeg.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 1 juli 2016 14:08 Privat melding

For meg er ferie å ikke måtte gjøre noe som helst, ligge å dra meg på morran, sein frokost , tur til byen eller noe annet jeg ikke har hatt tid til på lenge .. Det er luksus det 😊

(mann 50 år fra Vestfold) fr. 1 juli 2016 14:15 Privat melding

Det jeg lurer på er hvilken t-bane stasjon som i snitt har de fineste damene. Jeg holder en knapp på østkantmetroen selv om det er mye fint på Majorstua også. Men alle de vakre innvandrerdamene løfter østkantatasjonene synes jeg.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 14:17 Privat melding

Som en som har bodd 15 år i Groruddalen vil jeg være tilbøyelig til å være enig i at det er flest vakre kvinner - og menn - på østkanten :-)

(mann 30 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 14:20 Privat melding

Og når det gjelder de "eksotiske" reisene til fattige land som har blitt så populære - er det verdt risikoen? Det er faktisk ikke særlig trygt for folk fra rike land som Norge å reise ned til fattige u-land der man har en fet blink i pannen for alle ranere og kidnappere. Hver gang en eller annen hvit jente drar til Kongo og aldri blir hørt fra igjen kan jeg ikke tenke annet enn "fryktelig trist, men ærlig talt, hva forventet hun?". Er det virkelig verdt å legge livet på linjen for å se på folk leve i fattigdom?

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 14:24 Privat melding

Når det gjelder fine damer, så var det flust av de i Bratislava :-) Har hørt at damene i Bosnia e smellvakre og.

Når det gjelder ikke lys til å reise, så går det vel ikke på lyst. Er vel mer det at man ikkje hauger feriene så enormt opp i skyene. Dessuten e jo 1-2 reiser i året mer enn nok for noen, mens for andre så må man minst oppi 5-10 reiser i året . BLIR nesten mani. E all rensingen erstatning for noe, e det bare en stooor interesse eller e det avbrekk fra en hektisk/tøff hverdag?

(mann 49 år fra Oslo) fr. 1 juli 2016 14:30 Privat melding

@bjørn89 å reise ut for å oppleve og oppdage, er noe som ligger sterkt i sjela på mange, også menn. Vi er kanskje ikke så verbale på det.

På den andre siden, norske bygder tømmes for kvinner, mens mennene har en tendens til å sitte igjen på småsteder som forgubbes og foreldes.

Hvor mange hadde visst om fattigdommen i Pakistan, om tørken i Afrika, eller det storslåtte Grand Canyon om ingen hadde følt behovet for å reise ut? Hadde vi da hatt interessen av å lese om disse områdene og hendelsene da?

Å oppleve mer av fedrelandet enn bare den bygda man selv kommer fra, det er også et must for meg. Å leve et liv der man skal subbe rundt i de samme traktene hele tiden, det hadde ikke jeg klart. Jeg må ut å reise og oppleve for meg selv. Det er langt mer berikende og lærerikt enn å lese andres opplevelser.

La meg og få understreke at charterreiser er for meg den dårligste form for ferie. Jeg reiser ikke bort før å komme i kontakt med andre nordmenn, men for å komme i kontakt med lokale og kanskje folk fra helt andre land og kulturer.

Kan lære mye av å høre hvordan en kanadier, chilener eller en italiener opplever stedet man reiser til, enn å få svar fra en trønder, bergenser eller Kristiansander.

Det er dessuten sunt for den generelle folkehelsa. Folk møter kanskje en sjelevenn og partner når man reiser ut som singel (ikke nødvendigvis reiser alene), og det er med på å blande genene. Vi er alle klar over problemene med innavl, og det virker som vi har enda større behov for å blande de nordiske genene med noe mer eksotisk. Et bedre bidrag enn å blande våre gener med noe som ligger lengre vekk enn f.eks med tyskere, nederlendere etc kan vel neppe tenkes. 😉😄

PS! Orker ikke lete etter linker nå, men så et program som tok for seg helse på mer internasjonal målestokk, og der ble det påstått fra genforskere at vi har behov for en større mix, på tvers av landegrenser og raser.

Skjult ID med pseudonym Humbug fr. 1 juli 2016 14:39

@Bjørn

Så lenge man ikke drar til land med borgkrig,i krig med ISIS eller Taliban så tror jeg det meste går greit. Så er ikke du kvinne heller da så du slipper den risikoen.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 juli 2016 14:45

Har selv hørt fra drosjesjåfører som var rekvirert av lokal turistindustri at hvite kommer til et afrikansk land og skal oppleve fattigdommen. De kommer, ser og har tydelig medlidehet i ansiktene sine. De er der en liten stund og så fulle av inntrykk reiser videre. De opplever kulturer som det heter.

Hjemme igjen forteller de om alt de har sett og noen bruker seg selv som sannhetsvitner (overfladisk selvsagt da de ikke vet hele bildet), og som status ovenfor venner og kolleger. Noe de kan skryte av å ha opplevd. De tenker ikke på hvordan de fattige selv føler å bli beglodd på av ansikter fulle av medlidenhet som behandler de fattige som ofrer. Hva med å stanse opp, bli værende og jobbe der. Bli en av dem for en lengre periode undres det. Nei det er dem ikke interessert i da de ikke kan legge rikdommen i fra seg og vil savne det. Lokalt mange steder kalles sånne turister for "turister som mesker seg i andres fattigdom og lidelse" oversatt til norsk.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 14:49 Privat melding

Dessuten har ting en tendens til å se mye farligere ut sett fra utsiden. Jeg dro til Israel to uker etter Gulf-krigen og har vært i Ukraina mens det var krigshandlinger, på den siste turen til og med med min datter. På TV viste de bilder hvor det så ut som om det var full krig 100 meter fra det vi bodde, men vi merket ingenting og følte oss fullstendig trygge. Selv som kvinne går det meste greit bare du unngår de verste landene, er forsiktig og viser respekt overfor lokale skikker.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 14:54 Privat melding

Selv om man føler seg trygge, så e man ikkje nødvendigvis trygg!? Se bare ka som skjer i Mexico.. over 50 personer blir likvidert hver dag av narkotikakartell . Greit man ikkje besøker de.. men man vet jo aldri kor de befinner seg!? For ikkje å snakke om India og all voldtekten der... allikevel skal noen på død og liv reise over alt!

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 15:12 Privat melding

Det er en bråte land jeg ikke ville reist til som enslig blond kvinne også, men er man litt forsiktig så går det som regel bra. I sommer dro jeg til Tatarstan, og var litt smånervøs på om jeg kom til å få problemer med å reise alene blond kvinne i et overveiende muslimsk område. Følte meg lett fårete da det gikk opp for meg at det var tryggere der enn på Karl Johan. Lange skjørt, og tildekket hår de uhyre få stedene det var nødvendig gikk silkefint.

Min datter er forøvrig i Mexico akkurat nå og føler seg mye tryggere der enn her av ymse årsaker.

(mann 51 år fra Oslo) fr. 1 juli 2016 15:37 Privat melding

Bare droppet tilfeldig innom (viste ikke at det var forum her 👀). Men lytt til @solecita dere som er skeptiske til reiseglade folk - i den grad det faktisk er mulig 🙄.

Skjult ID med pseudonym Fra nord fr. 1 juli 2016 15:43

Det er i grunn farlig å leve, for vi kommer jo til å dø.
Fra fleip til fakta, det er mye som er farlig her i verden, og vi kan aldri forutsi hvor neste bombe smeller eller fly detter ned. Statistisk er det farligere å kjøre biler enn å fly.
Hvis man er litt forsiktig og har respekt for kulturen og det folket som bor i det landet man besøker så går det som regel bra.
Og som enslig dame på tur, så oppsøker jeg ikke de mest lugubre områdene eller vaser ute nattestid i skumle strøk av byen.
Litt vett og respekt for annerledeshet så går det bra.
Og hvis man er redd eller engstelig for alt, tja da holder man seg hjemme. Det finnes mange flotte steder i Norge også :)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 juli 2016 15:57

Folk er ikke i mot reising, men overdreven reising som enkelte profiler markedsfører seg med. Unntaket er de som har det som jobb. Det er ikke enten elsker folk reising, eller så misliker det det. Det er balanse i alt, og slik jeg forstod ts så var det overdreven reising han satte spørsmålstegn ved. Og det er på sin plass. Er man to el. flere så handler det om kompromisser, økonomi, ta til takke med noe nærmere og heller reise langt en og annen gang. Stabiliteten og de nære ting.:-)

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 1 juli 2016 16:51

Hvorfor bruker kvinner, eller menn for den saks skyld penger i land som på det mest hårreisende diskriminerer kvinner? Det er jo de stinkende regimene som sitter tilbake med skatter og avgifter du indirekte betaler der. Blir du voldtatt i f.eks Dubai blir du straffet for å ha sex utenfor ekteskap. Jeg skal ikke bruke et sekund eller en krone på Fotball-VM i Qatar hvor kjønnskulturen er akkurat like jævlig. Når dette korrupte diktaturet i tillegg kjøpte arrangementet ved å bestikke likesinnede i FIFA og i praksis behandler anleggsarbeiderne som slaver holder jeg meg unna alt de kan få inntekter på. Jeg støtter med andre ord ikke regimer vi ikke burde ha lyst å sammenligne oss med. Så da begrenser det seg hvor jeg reiser.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 16:54 Privat melding

Skjedde ikkje det samme under lekene i London?

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 1 juli 2016 16:57

Forskjell på å barbere seg og skjære av seg hodet, Roken.

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 17:20 Privat melding

Ja, då e ikkje barberkniven så sløv akkurat

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 19:33 Privat melding

@Apache: Hva er overdreven reising, og hvem definerer hva som er overdreven reising for et annet menneske? Er det antall reiser per år eller reisemål som bestemmer om det er overdreven reising? Og hva er overdreven skigåing, fjellklatring eller sykling?

Hvis jeg er sammen med en mann som har tenkt til å spandere alle mine reiser på meg, er han selvsagt velkommen til å definere hva som er overdreven reising. Tatt i betraktning at jeg regner det som null prosents sannsynlighet for at det noensinne kommer til å skje, anser jeg at det er ham uvedkommende. Jeg legger meg ikke opp i om han kjøper seg ny sykkel for sine penger, han legger seg ikke opp i om jeg reiser til Slovakia for mine penger. Hvis vi har felles økonomi vil selvsagt avgjørelser om budsjett tas i fellesskap, men selv der ville jeg jo regne med å disponere noe penger etter eget ønske.

@BruceW: Jeg synes i utgangspunktet at det er et glitrende standpunkt å ikke ville støtte korrupte regimer, men det ville utelukke så store deler av verden at det blir nesten bare Vest-Europa og endel engelsktalende områder igjen. Jeg har den dypeste respekt for de som tar det valget, men det er ikke noe alternativ for meg. Jeg ønsker å lære om verden, og du kan ikke lære om hvorfor folk tenker annerledes ved å sitte ved et skrivebord hjemme. Andre kulturer må for meg leves og oppleves.

(mann 50 år fra Vestfold) fr. 1 juli 2016 19:57 Privat melding

Jeg holder meg i Norge. På Sagene har de for eksempel eget øl!

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 1 juli 2016 22:16

Solesita. Mennesker med nevnte kultur har jeg hatt æren av å studere på nært hold i mange år her i Norge, så jeg har ikke store behovet for å reise til de stedene de kommer fra. Ellers er hele Amerika og Oseania og store deler av Asia på ønskelista.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 juli 2016 22:30

@Solecita: Overdrevet reising sees selvsagt forskjellig fra person til person. Når man har funnet seg en kjæreste så er man to like partnere med hver sine ønsker. Folk jobber, kommer seg hjem fra jobb. Helgen kommer og noen drar på tur. Så kommer juleferien og den reisende med sine egne ønsker og krav skal til Kina. Partneren blir med. Vinterferien kommer og en vil ha norsk påske, men vedkommende som var i Kina skal til Algerie. Påskeferien kommer og partneren vil roe ned før sommerferien, men den reisegale skal uansett til Chile for å gå der. Sommerferien kommer og en vil Scotland, men for den reisegale er det ikke godt nok. Vedkommende skal Pakistan, India og tar Bangla Desh i løpet av ferien. Kjæresten er med for å få tid sammen med den reisegale som følger sine drømmer. Partneren har kanskje dårlig mage pga fremmed matbakterie, fremmede bakterier generelt og intoleranse mot enkelte fremmede matretter.

Hva gjør du? Er du glad nok i han til å kompromisse og slappe av litt mer og nøye deg med Europa el. gjør du det slutt fordi han ikke passer inn i din reisevirksomhet?

Dette er spørsmål og ingen konstantering el. anklagelse. Kun nyskjerrig på hva som betyr mest i situasjonen som skrevet ovenfor.

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 22:31 Privat melding

BruceW: Flertallet av styrene i Asia er jo heller ikke helt gode, da :-)

(kvinne 57 år fra Akershus) fr. 1 juli 2016 22:48 Privat melding

😂😂😂 @Apache: Jeg er glad i å reise, men her hadde nok selv jeg fallt av lasset og forlangt biltur til Hønefoss i stedet. Jeg ble svett bare av å lese det. 😱

For mitt vedkommende hadde det her begrenset seg på grunn av både økonomi og kapasitet, jeg hadde ikke hatt råd til å reise til så mange eksotiske steder, og ikke ønsket det heller.

Hvis jeg hadde fått kjæreste så ville vi jo i begynnelsen vært særboere med separat økonomi. Det betyr at det vi rent praktisk ville fått sammen ville vært de delene av ferien jeg ikke har barna, dvs. i aller beste fall høstferien, vinterferien og to uker i sommerferien. Og da ville vi jo måttet bli enige om hvor vi dro. Jeg ville nok prøvd å lokke ham med til et spennende sted til i hvert fall en av de feriene, men særlig i begynnelsen, hvor man i grunnen er mest opptatt av hverandre, og gir beng i omgivelsene, kunne det vært helt fint bare å være hjemme. Økonomi setter uansett sine effektive begrensninger på hvor vi drar. Jeg har også så mye igjen å oppdage i Norge, at hvis det var noen fine steder i Nord-Norge han ville vise meg, eller han hadde familie på Vestlandet som han ville presentere meg for, så hadde jeg vært helt med på det.

Skipåske på hytte med utedo og hele svigerfamilien eller tre ukers opphold i telt på campingplass i regnvær derimot ville jeg nok vært nølende til. Da skulle jeg hatt med mye bøker og sjokolade og han måtte vært en usedvanlig god - eh - kjæreste :-)

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 1 juli 2016 22:58

:-)

Kjenner noen som har det på den måten. Egoistisk har jeg sagt at vedkommende er.:-))

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 23:03 Privat melding

Apache:

Slike mennesker kan forbli singel. Men det e viktig å kunne gjøre noe med kjæresten og annet med venner. Hvis man ikkje vil være med over alt, så bør man akseptere det. Då finner man en god løsning for begge parter. Reising skal ikkje styre et forhold. Men hvis ønskene alltid har væt å reise til eksotiske/farlige steder med en kjæreste, så får de finne seg en likesinnet. Må uansett påpeke at sjøl om man har kriterier/har i utgangspunktet meninger, så kan man la seg overtale/motivere til å være med herfra til himmelen. Gi den andre en sjanse, og prioriter at man skal leve sammen i hverdagen og :-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 1 juli 2016 23:24

TS??? Du fremstiller det som om det er kjerringa som har problemer - jdu eier dette problemet! Jo mer du forsøker diskutere, jo større blir problemet ditt! Du problimatiserer et "smak og behag" issue som om det gjør noe? Jeg sliter med å finne beskrivende ord på hvor dum du fremstår!! Man kan snu alle spm'ene dine uten problem! Og du blir den største LØKEN som noensinne har blitt plukket! Makan til unødvendig problematisering! Likesinnet, er nok stikkordet:) ...mer tåpelige premisser for en diskusjon har jeg sjeldent lest...litt som, hvorfor foretrekker du blå fremfor gul!

(mann 42 år fra Hordaland) fr. 1 juli 2016 23:28 Privat melding

-fr: Du kan jo mene akkurat ka du vil. Det e jo derfor et forum skal brukes. Trøst deg med at ingen har lyst på denne løken. :-)
Men det e vel mange diskusjoner her på Sukker og i RL som kan virke idiotisk for noen, og kanskje noe som man sjøl har tenkt på?

Fint at du klarer å sette ord på dine tanker!

Skjult ID med pseudonym - fr. 1 juli 2016 23:31

Jo da, at noen liker å reise ser jeg kan være problematisk ift et langvarig forhold...de vil jo være borte store deler av tiden...

(kvinne 43 år fra Oslo) fr. 1 juli 2016 23:31 Privat melding

@ -fr

äntligen en som sätter hammaren på spiken i denna tråd

Skjult ID med pseudonym toretang lø. 2 juli 2016 00:28

"Alle" skriver at de liker å reise. Big deal. Jo d er fint å reise, d gjør de fleste nå og da, d er vanlig, men hvorfor gjøre så stort nummer av det. Imponerer ikke meg med med masse pins i verdenskartet, og jeg har faktisk vært mange steder :)

Skjult ID med pseudonym Fra nord lø. 2 juli 2016 00:43

Jeg forstår ikke problemet, når du møter en person så er kjemi og interesser noe som er veldig viktig (i mine øyne). Og hvis reising er svært viktig for den ene parten og ikke den andre. Tja da er det muligens ikke rette personen som sitter foran deg.
Det handler om å være ærlig og tone flagg.

Tenker denne tråden kunne like godt handlet om trening og de mannfolkene (og kvinnene) som må på toppturer eller bruke noe vanvittig tid på trening og "gutteturer" flere ganger i året.

Skal man etablere et forhold, så er det ei forutsetning at man har noe felles og ikke minst at man ønsker å sette av tid sammen. Det er ikke dermed sagt at man skal utslette seg selv og kutte ut alt som ikke kjæresten liker eller kan delta på.

(kvinne 48 år fra Oslo) lø. 2 juli 2016 00:58 Privat melding

@Toretang: Dette er jo ikke en tråd som er startet for å skryte av reising. Dette er en tråd om hvor teit det er å være så glad i å reise, og de reiseglade forteller hvorfor det er viktig for dem.

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:02

Hvordan får du det til å bli det pusungen? Jeg får det bare til å bli teit!?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:09 Privat melding

@pusungen: Eg får ikkje håpe det eg skrev fremsto som at de som elsker å reise var teite!? Det var ikkje meningen. De e ikkje teite som har drømmer og mål i livet. Det e ikkje galt i å elske å reise.

Men fra tidligere erfaring for mange år siden, og fra kjente/bekjentes erfaringer, så var det vanskelig å etablere et forhold/ kjærligheten og datingen ved like når en av dem "elsket å reise". Det vil ikkje si at de som reiser en del faller inn under denne kategorien, men heller de som prioriterer reising fremfor masse annet, der i blant kjæreste/dating,

La oss se vekk i fra at like mennesker leker best (dvs at begge parter elsker å reise), og då tenker eg mer "ekstrem ønske om å reise", hvordan skal man få det til å fungere hvis man e forskjellig på et viktig område for den ene? Kan man bli enige halvveis, kan man prioritere annerledes, eller vil dette jaget fra den ene bli en for stor belastning fr den andre? Hvordan får man det til å funke?

Sier ikkje at det generelt sett e galt å reise, men eg e jo flink å "dra alle over en kam" på papiret, sjøl om eg forhåpentligvis e mer oppegående i en gitt situasjon.

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:11

Nei, en teit tråd! For å poengtere hvor teit det faktisk er mulig å bli!

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:13 Privat melding

@Hovmester. Tråden e startet blant annet pga tidligere erfaring; et ønske om å vite ka ande syns, bare det å få en diskusjon av det, og kanskje ta til meg/lære av min inngrodde tankegang. Dessuten så e eg nysgjerrig på mye rart, så korfor ikkje stille spm i et forum!?

Syns noen det e teit tråd, så vær så god å synes det de som vil. :-)

Eg syns uansett at mennesker og dets tanker, væremåter, verdier/moral, osv innenfor de fleste tema/problemstillinger/utfordringer/motivasjon/lykke etc e interessant. :-)

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:15 Privat melding

Teite utsagn og uttalelser fortjener teite svar. Skulle gjerne respondert på samme måte, men føler meg ikkje såå kverulerende i natt. Kanskje en annen gang. Men at eg fortjener teite tilbakemeldinger, e helt sikkert fortjent :-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:22

Nei altså, alle spm er gode spm, men det er noe med dette å forklare egen "uduglighet" med å skylde på andre! Jeg sier ikke det er hva du gjør, TS, men problemformuleringen din havner fort i en slik kategori! Det verste jeg vet er mennesker som unnskylder sin egen udugelighet med å legge skylden på alle andre enn seg selv! Jeg er temmelig sikker på at du ikke gjør det:) ...men denne tråden kan leses slik...

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:26

*jeg er halvveis sikker på at du ikke MENER å gjøre det"...?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:27 Privat melding

@-lø: Hmm...det e vel ikkje alltid eg sjøl vet om det e min udugelighet som gjør at ting ikkje funker. Men det e vel mange her på Sukker som har tenkt den tanken :-)
Som oftest så e man jo 2 om det, om det går bra eller ikkje, både ved dating, forhold og ekteskap.

Når det kommer til å skylde på andre, så prøver eg etter beste evne å unngå det. Men når det kommer til interaksjon med mennesker, så e det så utrolig mange faktorer som spiller inn. Det kan fort være min egen feil som andres. Det e ikkje alltid like lett å være objektiv når man står midt inni "selve handlingen".

Uansett, så kan tråden leses som den vil. Greit å få flere synspunkter om temaet, om det så e basert på et annet resonnement/utgangspunkt enn meg :-)

Skjult ID med pseudonym Vårsol lø. 2 juli 2016 01:27

Jeg synes det er teit å kommentere på en tråd man finner teit, og bare si at tråden er teit. -Det blir i grunnen bare en veldig teit kommentar. ;-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:40

Vårsol, bla oppover! ...om du ikke er for teit!?
Roken, du svarer forferdelig! Dine subjektive tanker rundt hva "mange" på sukker måtte mene er uinteressant! Subjektivitet i et datingforum tar deg like langt som vårsol...man får et inntrykk av at det eksisterer en eller annen bitterhet? Har du blitt dumpa fordi du ikke ville være med på tur?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:43 Privat melding

@-lø: Nei, eg har ikkje blitt dumpet. Har heller ikke blitt spurt om å være med på tur.

Kanskje bitterhet mot at ingenting har et fasitsvar? At alt e ulik fra individ til individ?

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:48

Ja, det eller at du er bitter for at ingen har spurt om du vil være med...? Filosofiske tanker rundt ens egene "greier"(jeg prøver være snill), vil neppe virke positivt på reisevirksomheten. Med mindre vårsol har noen perspektiver?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:51 Privat melding

-lø: hehe...var det eg hadde tenkt å si i etterkant...heller bitter for det, ja :-)

Men det var nok ikkje tilfelle det heller.

Skjult ID med pseudonym Vårsol lø. 2 juli 2016 01:53

@-
Åh, heisann for en reaksjon! Hvis du finner tråden uinteressant og oss som diskuterer ting her, selvfølgelig subjektivt, som teite er det jo bare å finne på noe annet. -Dra på en tur, f.eks! ;-)

God natt!

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:53

Roken: vi har oppklart "greiene", du er en fin fyr som ikke forsøker unnskylde egen udugelighet, og jeg tror deg på det! (Ref. Tidligere)...de er noen svin disse reiseglade fittene!;) mua vårsol?

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 01:55

Prater du til meg sola?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:55 Privat melding

@lø: Ja, du har fullstendig rett! Bra resonnert. Kunne vært psykologen min,...men då hadde du ikkje tjent så mye når du kommer frem til riktig konklusjon på så kort tid. Men takk for konklusjonen. Du skrev nok sikkert bare det eg mente. Takk!

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 01:56 Privat melding

God natt, vårsol.

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 02:01

Om du har behov for psykolog er det javnt over et dårlig (noen vil si teit) utgangspunkt for å henge rundt på Sukker...men hva vet jeg:) vårsol er med på alt, så lenge det er subjektivt:) god natt!

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 02:02 Privat melding

Trodde de fleste på Sukker trengte en form for terapi. Skulle ikkje tro verre etter å ha fått noen teite kommentarer i fleisen :-)

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 02:03

Jeg tror ikke det er slik, men det er meget mulig sukkerforum er i en egen kategori!?

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 02:06 Privat melding

Godt mulig

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 02:23

Ikke bare er det godt mulig, det er overhengende sannsynlig! Hver gang jeg er her, "prater" jeg med mennesker, eller leser innlegg, hvor alt tyder på at vedkommende burde vært lagt i remmer på isolat!

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 02:31 Privat melding

Kanskje du skal bare lukke øynene igjen så du slipper å bli påvirket av alle galningene her inne?

Trenger ikkje å legge oss i remmer når vi sitter foran hver vår PC og beklager oss på Sukker (e vel allerede godt isolert!?). De vet akkurat kor de har oss. Dessuten e det vel lkkje lov å legge oss i remmer.

Men tvangstrøye hadde jo kanskje vært det beste, då kunne du jo hatt Forumet for deg sjøl. Eller, ka faen skal de egentlig med Forum når alle sosiopatene e uskadeliggjort!?

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 02:49

Tja, jeg er ikke veldig lett påvirkelig, så med meg går det nok bra!
Velger man beklage seg foran en PC, må man vel også tåle å få svar? Eller er det gjengs oppfatning at her skal man være enig som i en koselig sy-tråd?

Jeg vil aldri synes synd på idioter, uansett hvor jeg måtte møte på disse! Jeg har sjeldent hatt problemer med å si hva jeg mener, og skulle jeg møte på idioti har jeg ikke problemer med å kalle en spade for en spade! som i å påpeke at menneskehanner (det er som regel disse) må finne unnskyldninger for at de ikke får seg fitte! Om dette handler om vilje/evne til å reise driter jeg i! Til syvende og sist handler det om noen stakkarer som må legge skylden for egen udugelighet over på andre - det verste jeg vet! Trump-syndromet!

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 03:13 Privat melding

@ lø: Eg får no håpe eg tåler svar fra Gud og enhver. Hvis men først skriver noe på forumet så får man ta det som det kommer..

Hmm... Greit eg ikkje får meg fit@&, men eg trenger ikkje finne unnskyldninger for det. Livet e viktigere enn å bare jakte mus. Du vet; kvinner har merkelig nok mye mer å by på! :-)

Tror det e flere enn bare noen stakkarer i denne verden. Virker som du sliter litt med å akseptere at vi idioter gjør så mye idiotisk!

Men eg kan jo heller snu meg mot veggen og slenge frem mine dumme spm, eller kanskje be til Gud og se om det hjelper! Skjønner egentlig ikkje kem som kom opp med ordtaket "det fins ingen dumme spørsmål, bare dumme svar"! Men den e vel ikkje du noe tilhenger av?

Skjult ID med pseudonym - lø. 2 juli 2016 03:41

Nei - tro du meg, den er jeg ingen tilhenger av!! Det finnes nok av dumme spm!!!

Gud holder jeg på mer enn en god armlengdes avstand! Og ja, at idioter gjør mye idiotisk irriterer meg! Altså, en verden uten tankeløse idioter hadde vært en betydelig bedre verden enn hva verden er i dag! og ja, selv om du ikke spurte om det, alle bør ansvarliggjøres både sine handlinger og meninger. Sukkerforum derimot, med alle sine idioter (det kan umulig være noen hemmelighet at her er det mye rart) er ikke noe som opptar mye av min tid eller bekymring! Men, idioter er nok overrepresentert her inne, det er ihvertfall min erfaring!

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 2 juli 2016 04:35

Om reiser til tvilsomme land…og min mening om noe så dustete som å mislike folk som elsker å reise...

Anbefaler en finfin bok om dette temaet heter ”Hvor skal vi reise før det er for sent?”. Forfatteren Arild Molstad problematiserer reising, som tilfellet Dubai/regimer og land vi ikke anerkjenner vs bl.a. menneskerettighetsperspektivet. Han jobber til daglig med bærekraftig turisme og jeg kom bort i problemstillingen da jeg skulle til Burma for en del år siden. Arild Molstads oppfatning var at Burma ville knekke nakken dersom ikke turistøkonomien bidro til å reise landet etter utallige borgerkriger. Men, det er selvsagt pros og cons, som med alt mulig annet. Klart vi forurenser med våre flyreiser. Flyreiser er altfor billig, etter min mening. Jeg har for øvrig dessverre vært i Dubai, og skulle gjerne vært opplevelsen foruten (verste fuckings reisemål/opplevelse noensinne) men var invitert dit i en bursdag og klarte ikke si nei.

Jeg mener reiser er veldig viktig fredsbyggende aktivitet for alle. Veldig!!! Å reise er dannelse! Utveksling av kunnskap og møter med andre kulturer skaper forståelse og bygger broer, det har jeg sett og opplevd, og det er jeg helt helt sikker på. Selv har jeg aldri i mitt liv vært på en charterreise, så jeg snakker ikke om syden- og thai-reiser med Startour. Men jeg kjenner faktisk skremmende mange som kunne trenge en tupp i ræva, komme seg ut og møte andre enn sine egne hjemme på trange bjerget. Jeg blir helt dårlig av norsk navletitting, og opplever ofte ulike utslag av fremmedfrykt som et resultat av VEL mye hjemmeliv og lite…eh…reising.

Reiseskryting er jo bare stakkarslig, men verken verre eller bedre å skryte av å være bereist – enn å skryte av hva som helst annet. Skryt og behov for å fortelle hvor bereist du er (eller rik eller smart eller kunnskapsrik osv.) avslører bare fundamental usikkerhet og et ofte selvhevdende og usjarmerende behov for å bli oppfattet sånn og slik. Men jeg skjønner ikke hva det har med saken (reiselyst) å gjøre? Jeg synes jo bare litt synd på de som har behov for å virke bedre, mer opplyst, interessante, verdensvante osv, på bakgrunn av sine reiser, og som fyrer løs på Facebook med reisebrev og happybilder. Blir like teit som å bruse med fjæra fordi du har kjøpt en eller annen dyr dings/bil/merkevare o.l. Lav selvfølelse, er min eneste assosiasjon til den form for selvhevding.

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 2 juli 2016 04:35

Jeg skjønner uansett ikke behovet for å mene noe som helst negativt om folk som elsker å reise. Det er faktisk mulig å elske å reise, akkurat som det er mulig å like for eksempel…FOTBALL. Min kjæreste kan gjerne like begge deler, men ikke bare fotball 😁

Nei pokker, dette ble da veldig seriøst. Og jeg som har vært på byen og tømt vinflasker og ølkagger og løst verdensproblemer og svinset med svansen sammen med fantastiske forumvenninne Patsy, ha ha. Best å hoppe i loppekassa før det blir helt lyst 💤

(kvinne 43 år fra Oslo) lø. 2 juli 2016 06:34 Privat melding

Väldigt bra sagt Tinka ! Särkilt det med fremmedfrykt, navletitting, tupp i räva och framförallt ett gott boktips - 👏🏻👌

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 2 juli 2016 09:43 Privat melding

Ja her ble det livlig i løpet av natten 😜.

Apaches lille eksempel gjorde at det slo meg at vi antagelig har ekstremt ulike definisjoner på hva å være glad i reising er. Hvis enkelte har det eksempelet som definisjon så forstår jeg bedre hvorfor dere reagerer. Så la meg stille spørsmålet: Hvordan ville et 'normalt og ønskelig' reisemønster sett ut for dere, gitt at dere hadde en vinterferie, en helg i mai, to uker i sommerferien og en høstferie til disposisjon?

Og det sier seg egentlig selv at er man to, så er det to stykker som må komme med ønsker og så må man finne noe begge har lyst på. Siden jeg ikke vet noe om en eventuell kjærestes ønsker får jeg beskrive mine, men alt lar seg justere.

Og denne planen krever et års sparing, så legg inn som premiss at dette kommer etter et år med hjemmeferier, kun avbrutt av jobbreiser.

Jeg kunne tenkt meg en uke i Thailand i vinterferien. Jeg snakket med en polsk jente som sa at det var det flotteste stedet hun noengang hadde dratt til. Roma eller Athen hadde også vært flott.

Helgen i mai ville jeg gjerne reist til Slovakia - jeg har drømt om å komme til Bratislava lenge.

Sommeren ville jeg ønsket bilferie til Lofoten. Dit har jeg alltid drømt om å reise, men det har aldri passet sånn.

Høstferien ville jeg tatt til Uzbekistan. Jeg vet det høres eksotisk ut, men enten man tar en uke på hotel der eller i London blir ett fett. Og jeg har alltid drømt om å komme til Samarkand :-)

Så i stedet for å krangle, kanskje vi kunne prøve å få en forståelse av hva som føles 'normalt' for de fleste? Det er jo ikke sikkert det er så helt ulikt når det kommer til stykke? :-)

Skjult ID med pseudonym Fra nord lø. 2 juli 2016 10:12

@ soleceita

Mange gode innspill fra deg, det handler om å planlegge og bli enige om prioritering av turer/ferier.

En mann med bilder av toppturer og en tekst som forteller om hytteturer (eller campingturer for den del) hver helg, er like uaktuell (for meg) som en mann som ønsker å dra på MC treff hver helg gjennom sommermånedene. En gang i blant OK, men hver helg, Nei takk.

Jeg tror at noen overdriver når de beskriver sine interesser slik at de skal vurderes mer attraktive som partner. Som singel så har man lett for å prioritere det som er den viktigste interessen og som gir mest tilbake i form av energier og hvile/lading til hverdagene. Det er lovt å være egoistisk som singel, men ikke sikkert at det er så lurt når man skal innlede et langvarig forhold.

I min verden så er det naturlig å tilpasse seg og prøve å få til flest mulige treffpunkt sammen, hvis hensikten er å bli kjent og etablere ett fellesskap som skal vare.

God helg, her skal soltimene utnyttes maksimalt

(mann 42 år fra Hordaland) lø. 2 juli 2016 12:52 Privat melding

Fine kommentarer og argumenter, alle sammen! For ikkje å snakke om egne reiseerfaringer og feriemål! Det e ingenting galt i å ha drømmer, og ingenting e bedre enn å oppfylle disse! :-)

Interessant lesing! :-)

Skjult ID med pseudonym Sunny lø. 2 juli 2016 13:34

For meg er det viktig å møte en som gjerne reiser en tur sammen med meg noen ganger i året - liker godt det Solecita nevnte. Jeg reiser som regel ut av landet noen ganger i året, ellers er jeg på tur i eget land flere ganger i året. Jeg har alltid reist mye med familien min i barn og ungdom, bodd flere lengre perioder i utlandet, jobbet i reiselivsbransjen osv - for meg er det å oppleve nye kulturer enn del av den jeg er. Jeg har prøvd å være på en uke på hytten ved sjøen om sommeren, men det er nok ikke min ting. Blir heller med på en ukes hytte til hytte tur i fjellet.

Kjæresten som syns det var aller best å feriere på hytten ved sjøen - der det var forventet at jeg skulle fungere som kokk/hovmester syns det var utfordrende at jeg alltid var reiseklar når det nærmet seg en ferie. Det ble til at jeg spurte om han ville bli med, noe han ofte ikke ville - jeg reiste da med venninner som førte til at han ble sur. Underlig mann ellers også - mente at jeg burde være alene på hytten mens han var på padletur i 2 dager - helt uaktuelt for meg, som selfølgelig heller tok meg en tir hjem hvor jeg kunne kose meg med bobler sammen med venninner.

Gi meg en mann som er med på litt forskjellig - ellers er det like greit å være singel.

Er selfølgelig ute av Norge for å slikke sol noen dager i sommer. Tid til langtur på fjellet blir det også. Feel lucky!

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 2 juli 2016 15:28

Det å sette merkelapp som fremmedfrykt på folk som reiser i feriene, men ikke ekstremt mye er typisk. Bush sine ord enten er du med oss el. mot oss lever videre...:-)

@Solecita: Mitt eksempel var satt litt på spissen.

Min definisjon på reise normalt er flere uker i forbindelse med sommerferien og en kortere i forbindelse med jule- el. vinterferien. Jeg er alltid hjemme i julen, men vet at mange tar ferie og reiser til varmere strøk. Sommerferie kan selvsagt deles opp. Og så årlig noen få helgeturer til London el. andre byer i Europa.
Tar ikke med innenlands da vi er et aktivt folk med hytteturer, fjellturer, helgeturer, storfamilietreff og annet familiebesøk ofte til hjemstedet. Det var fra mitt ståsted.

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 2 juli 2016 15:31

Og taes feriene i Norge så er det reising, men innen rekkevidde på en måte.:-)

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 2 juli 2016 15:43 Privat melding

@Apache: Da høres det egentlig ut som om du reiser mer enn meg :-)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 2 juli 2016 15:50

@Solecita: Personlig reiser jeg mindre, men har satt opp min definisjon som er romslig.

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 3 juli 2016 04:47

Hovmester
Har ikke annet å by på av dokumentasjon enn "superenkel forskning" dessverre. Tenker vel mest på et par tiårs engasjement i asylmottak og flere asylsøkeres konkrete saker jeg har vært tett på. Så det er nok i den forbindelse jeg har tenkt et og annet om kulturell åpenhet og "typisk norsk å være god", og en innforjævlig selvfornøyd holdning med klar avstand til andres herkomst.. Eller kanskje det handler om sosial intelligens. Jeg vet da søren, og jeg er slett ikke sikker. Men jeg har helt klart sett at de som har vandret en del utenfor allfarvei i verden (les: off Norge og syden), har en helt annen interesse, åpenhet og mottakelighet for å imøtekomme f.eks afrikanere, syrere, afganere osv. Stor forskjell faktisk, i hvert fall som jeg har sett det. Også mht. hvem av mine venner som har venner fra andre kontinenter. Ser så klart at det KAN være tilfeldig, selv for hundreognittiende gang. Påstår ingenting, men bygger en og annen fordom jeg har på ganske mange erfaringer.

Jeg opplever jo stadig at "en del" som ikke reiser særlig ofte/mye, provoseres (som her i tråden), av at andre faktisk reiser en del, og liker det. Merkelig greie, men men. Jeg klarer ikke å la meg provosere av venner/mennesker som IKKE reiser, eller som reiser lite, og som ofte har typiske argumenter for hvorfor de ikkereiser. Fint dét sikkert, Norge er bra. Forstår bare ikke poenget med å "disse" andres valg. Det er mye å gå glipp av i verden.

Selv provoseres jeg aldri av alle de jeg kjenner som reiser lite. Mange har ikke økonomi til det, dvs. de prioriterer annerledes. Min økonomi tillater slett ikke reising utover sånn cirka en gjennomsnittlig norsk lønnsinntekt. Jeg gjør bare en omfordeling - og jeg velger å bruke så mye som mulig på å reise, der andre kanskje handler ting, sofaer, biler og dingser, som jeg aldri har brukt penger på. Hver sine lyster.

Ja ja, i dette sekund hopper jeg av forumtoget for en lang stund uansett. Jeg skal nemlig ut å ....eh....reise 😂 God sommer, I'm off...