Alle innlegg Sukkerforum

Hvor ferdig må man være med tidligere forhold?

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 12:01 Privat melding

Jeg ser at mange jenter her inne skriver at "drømmemannen" må være helt ferdig med tidligere forhold. Men hva legger dere egentlig i det?

Betyr det at man ikke skal ha noen kontakt med x-en i det hele tatt? Må man være uvenner med x-en?
Hva med oss som har kommet ut av et brudd med et sterkt vennskap? nå snakker jeg ikke om å omgåes med x-en til daglig fordi vi er så gode venner, men rett og slett at kjæreste tingen ikke fungerte lengre, men vi er gode venner som kan prate sammen om alt, og glede oss over den fantastiske nye kjæresten som x-en har fått. Er vi ferdige med forholdet i deres øyne?

Jeg lurer litt på dette her, for jeg har fått mange delte reaksjoner her inne.

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 des. 2008 12:23

Tror du ikke de mener ferdig følelsemessig? Jeg mener, det er vel kanskje litt i drøyeste laget å diktere hvem ens fremtidige kjæreste skal ha kontakt med?? Jeg er ihvertfall venn med minst èn av x-ene mine og vi har jevnlig kontakt, faktisk har jeg ikke noe usnakket med noen av de. Hvis en fyr jeg datet hadde prøvd å fortelle meg hvem jeg ikke fikk ha kontakt, tror jeg at jeg hadde ledd hele veien ut av døren!

Det blir selvølgelig en helt annen historie hvis du mistenker din nye kjæreste å ha litt for varme følelser for x-en sin... ;-)

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 des. 2008 12:25

PS! Faktisk er jeg litt skeptisk til alle som er "uvenner" med X-en..... It takes two to tango....

Skjult ID med pseudonym rapidsalat ti. 16 des. 2008 12:29

Kjedelig hvis dama sms-er med eksen, treffer ham osv.. Du lurer jo på hvordan det står til med prioriteringene.

Synes kravet er helt greit, jeg, men det går begge veier.

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 12:31 Privat melding

Det er det jeg også mener.
Følelsesmessig som kjærester så er jeg og x-en min ferdige med hverandre, men vi er fortsatt glad i hverandre som venner.
Noen jeg har pratet med her inne(og i real life) synes det er kjempefint. men så har du andre igjen som ikke kan skjønne hvorfor jeg i det hele tatt kan ønske å være venner med henne.
Har jo ikke noe valg jo! Vi har jo delt foreldrerett for den lille lurva på bildet!:-o)

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 des. 2008 12:40

@timeline.

Jeg synes som sagt ingen har noe med å fortelle noen hvem de skal ha kontakt med. Selvfølgelig under forutsettning at den personen du er sammen med i P.t ikke har et prioriteringsproblem, hverken følelsemessig eller tidsmessig.

Folk som sliter med at man sender en sms til x-en har nok et pittelite problem med usikkerhet! Og en så usikker person hadde ihvertfall ikke JEG kastet bort tid på!

Jeg husker x-en min dro på middager til X-en SIN mens vi var sammen, plaget meg ikke det spøtt sålenge han fortalte meg hva han skulle. Hadde han derimot LØYET om det, hadde jeg nok ikke vært like tolerant.... Man må nesten velge å stole på kjæresten sin, ellers er det fullstendig poengløst!

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 12:42

Jeg skjønte egentlig ikke tidligere hva denne frasen betydde: må være ferdig med tidligere forhold... og jeg trodde det var en generell frase alle slengte inn i en kontaktannonse i likhet med "liker turer i skog og mark".
Men det virker som om ganske mange har brent seg på å innlede et forhold med en som bare venter på at eksen skal ta henne/han tilbake igjen, og det er sikkert ikke en morsom opplevelse.

Ellers, det virker som om en del av oss kan være litt småsjalu i starten av et forhold, så det er sikkert smart å ikke fremheve så mye det gode vennskapet med eksen sånn i starten (noe annet er det om man deler på felles barn, selvsagt).

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 16 des. 2008 12:48

Juni - du treffer nok noe spiker der ja.
I tillegg er det nok også andre som "går andre veien" for å si det slik: de er fredmdeles sinte /bitre på x-en og vil gjerne snakke mye om dette. Helt greit hvis du gjør det med dine venner, mindre bra på date...

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 12:52

Avslappa:

hehe... å snakke bittert om eksen sin på en date er neppe et flørtetips, nei :-D

Skjult ID med pseudonym Avslappa ti. 16 des. 2008 12:53

Nei det er rart det der...

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 16:18 Privat melding

@Juni
Selvfølgelig så skal man ikke prate om x-en i tide og utide, det sier seg selv for normalt oppegående mennesker hvertfall:-)
Men jeg synes det er greit at slike ting blir fortalt til å begynne med så ikke det plutselig kommer som en overraskelse. For meg så er det snakk om å være ærlig. Tross alt så har vi delt syv år sammen, og jeg synes ikke at man bare skal kaste noe sånt over bord fordi man ikke lengre er kjærester.

@Avslappa
Det blir selvfølgelig noe annet hvis man er sint og bitter på x-en. Men da er man jo heller ikke ferdig med det tidligere forholdet, og hvertfall ikke klar til å gå inn i et nytt et i min mening.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 16:37

timeline:
Hva du selv synes er greit å avklare og fortelle trenger ikke alltid å være det din håpefulle og nyforelskede kjæreste ønsker å høre fra deg akkurat der og da. Jeg er i meg selv en såpass usikker sjel at jeg godt kunne føle at om en mulig ny kjæreste standhaftig forteller meg at vennskapet til sin eks er viktig, så ville det kunne demotivere meg og gjøre meg usikker på hvor viktig jeg egentlig er for denne mannen.
Om du ønsker å fortelle at din eks fortsatt er en viktig del av ditt liv, så må du vel også jobbe litt ekstra for å fortelle din mulige nye kjæreste at hun vil komme til å bli en _større_ del av ditt liv enn det eksen din er...
Det er vel ingen kjæreste som ønsker å måtte lure på om de klarer å bli viktigere for deg enn det vennskapet du har med din eks?

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 16:43 Privat melding

Veldig enig med deg Juni. En ny kjæreste skal aldri være i tvil om at det er hun som er viktigst for meg! Føler jeg ikke at hun kan bli den viktigste personen i livet mitt, så vil jeg heller innlede et forhold til henne.
Men samtidig så kunne jeg heller aldri hatt et forhold til ei som hadde krevd at jeg skulle aldri mer skulle ha noe kontakt med henne. For meg så blir det som at hun hadde sagt til meg at; Vi kan gjerne være sammen, men da må du bryte kontakten med vennene dine.
Men ikke misforstå, jeg snakker ikke om å stadig vekk poengtere at jeg er gode venner med x-en min (selv om det sikkert begynner å virke slik her!;-o) Jeg sankker bare om å være ærlig og fortelle det.

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:05

timeline:

Så er vi enige :-)
Men om du ønsker å tidlig fortelle at du har et godt forhold til din eks... så tenker jeg at du samtidig får en,eksta utfordring i å gi din nye kjæreste en opplevelse av at nå er det hun som er viktig.
Sånn sett har du kanskje en litt større utfordring du må forholde deg til, enn de som sier at ekskjæresten er ute av bildet og ute av livet hans og har ingenting å bety lenger.

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:07 Privat melding

Det gjør ikke noe! hvis ikke det er verdt å jobbe litt ekstra for, så er det ikke verdt noe i det helle tatt! Så den utfordringen tar jeg gjerne!:-)

Skjult ID med pseudonym trueman ti. 16 des. 2008 17:08

Godt poeng !!

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:10

timeline:

dæven så fin du er ;-)

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:12 Privat melding

*rødmer*
Tusen takk! :-)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:17

timeline:

hehe :-D

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:18 Privat melding

spennende... Har aldri hatt en hemmelig beundrerinne før.. Ikke som jeg vet om hvertfall!:-o)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:23

timeline:

øøøhh... er det jeg som er den hemmelige beundrerinnen?
Snøft... går det så fort til hodet ditt å få en god kommentar altså?

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:27 Privat melding

Mannfolk er enkle vet du!:-o)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:34

timeline:

vel... ok... om du ønsker det veldig så kan jeg godt leke hemmelig beundrer for deg... men ikke regn meg for å være en sånn årntli trofast en, da...

:p

(mann 45 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:34 Privat melding

Det blir litt andeledes når man har barn sammen.

Jeg må av og til le av de som sier de har et SÅ godt forhold til eksen sin:) Jeg mener, om man har et SÅ godt forhold, hvorfor er man da ikke fortsatt sammen? Det blir nesten status å ha et godt forhold til eksen.

Jeg har et ok forhold til min eks som jeg har barn sammen med. Vi gir hverandre en klem når vi møtes og snakker greit sammen, men vi har da også våre krangler. Det er selvfølgelig mye bedre enn de som kommuniserer til hverandre gjennom lapper i overnattingsbaggene.

Bottomline: Alt går på tillit

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:35 Privat melding

Ingen fare! Jeg vet jo ikke hvem du er engang!:-o)

Skjult ID med pseudonym juni ti. 16 des. 2008 17:40

timeline:
er bare ei på 43 år som stort sett synes du skriver veldig mye bra her inne :-)

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 17:57 Privat melding

@Juni
Det var hyggelig å høre!:-) Tusen takk:-)

@Beumont
Nå er du på veldig tynn is her! Husk på at du ikke har noen som helst forutsettning for å uttale deg om hva som er grunnen til at andre har gått fra hverandre. Du må huske på at folk forandrer seg, og kan vokse fra hverandre. Hvis man da ikke er veldig bevist på hva som skjer så kan det komme til et punkt der "kjæreste-følelsene" tar slutt. Og når det punktet er nådd, så kan det være for sent å snu det. Ikke i alle forhold, men i noen.
For oss så var det da riktig å gå fra hverandre. Men siden vi ikke helt viste hva som hadde skjedd så brukte vi mye tid på å prate oss ut av forholdet, istedenfor å krangle oss ut av det. For oss så gjorde det at vi begge to lærte mye om oss selv, og om hva som gikk galt. Og vi kom ut av det med to ting. Den ene tingen var et sterkt vennskap, og den andre tingen var en solid sikkerhet om at det var riktig av oss å gå fra hverandre.
Vi var ilag i syv år, og jeg ser ikke noen grunn til å "kaste bort" de årene. Hun har også en familie som jeg har blitt veldig glad i, og jeg ser heller ikke noen grunn til at de bare skal forsvinne ut av livet mitt. Jeg blir kjempeglad når jeg får melding av lillesøsteren hennes på Facebook, som forteller meg om hvordan det går på skolen, og hva hun har gjort i det siste.
Slike ting er verdifulle for meg, så derfor tar jeg vare på de.

Jeg respekterer selvfølgelig at du ikke klarer å skjønne det. Men jeg synes du tar det litt langt når du sier at du av og til må le av de som har et så godt forhold til x-en sin.
Vennskap er ikke noe å le av! det er noe man bør ta vare på!

(mann 45 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 18:04 Privat melding

Du verden Timeline, du er virkelig på høggern her.

Les hva jeg skriver. Jeg ler av de som har et overdrevent godt forhold til sin eks. De som føler de må overbevise andre om at de har dette.

Du trenger ikke å være ut med alle piggene med engang.

Skjult ID med pseudonym Smily:o) ti. 16 des. 2008 18:07

Er litt i tvil her , for å si det helt erlig .... helt greit å slå av en prat med eksen når en treffes , men daglig kontakt .... njeeeeee
Tenk om man sitter i en romantisk middag og så ringer eksen og bare m å prate .... hmmmmm ..... da kommer det fort frem hvor i rekken av prioriteringer man står .

Men jeg tror dette har med tillit å gjøre og vil nok lære å stole på kjærsten min , Men gjør det ikke fra første stund ...
Tillit er noe man bygger opp , og ikke kan kreve .

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 18:13 Privat melding

@Beumont
Ingen pigger ute her, men jeg leste det du skrev, og du skrev ingenting om å ha et overdrevent godt forhold til x-en sin. Kanskje du skulle lese det en gang til selv!:-)

@Smiley
Det er jo ikke snakk om daglig kontakt her. det hadde blitt noe helt annet!:-) Og er man på romantisk middag, så har man forhåpentlighvis slått av telefonen:-) Og har man det ikke, så lar man bare være å svare:-)

Tillit er alfa og omega uansett. Klarer man ikke å få tillit til hverandre, så har man jo ikke noe å bygge et forhold på.

(mann 47 år fra Vestfold) ti. 16 des. 2008 18:30 Privat melding

Nå har ikke jeg lest hele tråden her, men har noen meninger om emnet.

Alle må jo være venner med hvem de vil. Men skal man komme videre her i livet er det viktig å ikke henge rundt eventuelle ekser. Greit at man er gode venner, men man kan ikke få både pose og sekk.

Husk på at dette er en partner du har delt intimitet med... Derfor kan ikke et slikt vennskap sammenlignes med en vanlig venn.

Det å gå i et forhold må jo innebære trygghet. Dette med å henge rundt ekser vil jo kunne være et moment som fører til utrygghet. Hvorfor da gjøre det? Noen ganger må man bare bite i det sure eplet og ta et valg.

Det er også viktig å huske på at alt som binder deg til fortiden hindrer deg i å nå fremtiden.

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 18:39 Privat melding

Hel enig med deg hvis det var snakk om å henge sammen med x-en i tide og utide, og prate sammen på telefonen hver dag. Men det er jo ikke det det er snakk om.
Det er (i mitt tilfelle) snakk om et godt trygt vennskap mellom to som riktignok har delt intimitet sammen, men som ikke har noe ønske om å gjøre det igjen. Så for meg så er hun en helt vanlig venn.

Nå ble jo dette mye om meg og mitt forhold til x-en min, og det var jo ikke det som var intensjonen med denne tråden, men jeg er jo vant til at trådene her inne sporer av, så det får gå!:-o)

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 des. 2008 19:54

@timeline.

Synes ikke du sporer av jeg! Man kan vanskelig nok diskutere noe saklig uten å bruke egne erfaringer, kan man vel?

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 20:14 Privat melding

Det er sant det!
Jeg synes det virker som om du gjør skam på nick'et ditt når jeg leser innleggene dine på forumet!:-)

Skjult ID med pseudonym Clueless ti. 16 des. 2008 20:31

Takk, men jeg liker å legge lista lavt! ;-) Med et nick som "clueless" kan jeg tillate meg usakligheter også! ;-))
Dessuten legger jeg meg hver kveld å tror jeg har funnet svaret på det meste, bare for å våkne dagen etterpå for å skjønne at jeg ikke vet sh..! ;-) Ergo......

(mann 42 år fra Oslo) ti. 16 des. 2008 20:33 Privat melding

haha!:-o) selvinnsikt og humor har du hvertfall!:-)

Fantastisk:-)