Alle innlegg Sukkerforum

matprat...makrell??

Vis siste innlegg
(kvinne 31 år fra Rogaland) to. 7 juli 23:49 Privat melding

Helluen, need some advice...hva slags retter kan man lage av makrell?? Var på enestående og nydelig fisketur i går, endte opp med å få sykt mye makrell...men som østlending (kremt) så vet jeg ikke helt hva jeg kan lage av alt for å få variasjon. Noen glimrende kokker her inne som kan komme med råd?
btw. elska å fiske når man faktisk får fisk..så nå er det nytt kriterium på lista for drømmemannen ;)

(kvinne 51 år fra Østfold) to. 7 juli 23:55 Privat melding

Røkt makrell er digg, da! Og stekt m pottiter og agurk 😋

Skjult ID med pseudonym Hovmester to. 7 juli 23:56

I tomat.

(kvinne 31 år fra Rogaland) fr. 8 juli 00:00 Privat melding

@Gille: Har desverre ikke røykemaskin, men takk for rådet =)
@Hovmester: I know, har allerede laget en posjon med det =)

(kvinne 37 år fra Hordaland) fr. 8 juli 00:02 Privat melding

Jeg er nå svak for klassikeren, stekt makrell med nypoteter m/dill, agurksalat og en rømmeklatt.

Men vil tro makrellen egner seg godt i retter med tomatbaserte sauser? Prøv en pastarett med tomatsaus og makrell (aldri smakt selv, men det burde funke)

Sleng dem på grillen, ta litt pepper og sitron på, nyt med en frisk salat.

Fikk lyst på fisketur selv nå 😅

(kvinne 31 år fra Rogaland) fr. 8 juli 00:06 Privat melding

Det var helt nydelig i går..er noe med å sitte på en båt, dyssende vugging og sol...var jo spesielt gøy å få fisk så fort man fikk snøret uti vannet også da. Ble bitt litt av fiske-basillen i går ja, virkelig å anbefale!!

Takker, gla for alle innspill jeg kan få, for tror jeg har fisk til jul =P

Skjult ID med pseudonym Himyaknow fr. 8 juli 00:06

Flykrasj

Skjult ID med pseudonym rose fr. 8 juli 07:28

Makrellkaker

(mann 47 år fra Oslo) fr. 8 juli 07:42 Privat melding

Stekt makrell med rømmesaus
--------------------------------------- (Det er mauer som går på tur)
4 stk makrell
4 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper

Agurksalat:
1 stk agurk
2 ss vann
1 ss sukker
1 ss eddik, 7 %
1?2 ts salt
1?4 ts malt hvit pepper

Rømmesaus:
1 ss hvetemel
1 beger lettrømme
2 ss melk eller fløte

1. Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.

2. Skjær ut filetene på makrellen. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

3. Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg.

4. Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

(mann 44 år fra Oslo) fr. 8 juli 07:55 Privat melding

@Pepper
Hahaha skjønte poenget før jeg leste. Det var nok å se 'oppskrift-måten' å skrive på. Har du juksa litt? :D

(mann 47 år fra Oslo) fr. 8 juli 07:58 Privat melding

Æ har jukset litt ja.. er lov det Tresnitt!!

(kvinne 53 år fra Oslo) fr. 8 juli 10:35 Privat melding

Legg en hel sløyd makrell i aluminiumsfolie, krydre med salt og pepper, legg rikelig med rømme blandet med persille og/ eller gressløk inni og legg i ovn ca 200 gr eller på grill. Ca 30 min. Supergodt😋