Alle innlegg Sukkerforum

Overfladiske verdier

Vis siste innlegg
(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 12:00 Privat melding

Jeg kikker på profiler, det er veldig ulikt hva den enkelte skriver både om seg selv og den han eller hun søker.
Noen har en smørbrødliste på alt som må være der.

En profil jeg kikket på hadde et absolutt krav til BMI den måtte ikke være over 24, han kritiserte at mange av dem som beskrev seg som middels var overvektige.
I neste avsnitt ville han ikke ha noen som var overfladiske, dessuten skulle personen skrive en utfyllende mail til ham.
Hmm er det ikke overfladisk om en person med Bmi på 26 blir silt bort til tross for andre gode egenskaper?
Jeg ble litt tankefull, selv har jeg et klart ønske om en mann som er høyere enn meg, men jeg vil da ikke utelukke en som hadde alle gode kvaliteter bortsett i fra noen cm for lite.
Hva tenker dere om dette?

Skjult ID med pseudonym blond og.. sø. 10 juli 2016 12:08

Ha! Null selvinnsikt er verre en dårlige tenner! Men så finnes det sikkert mange kvinner som selv mangler det samme. Hvis de finner hverandre og trives sammen er det jo helt greit.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 12:12 Privat melding

Jeg tenker bare at folk har forskjellige definisjoner av hva overfladisk betyr.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 12:17 Privat melding

Eg har en smørbrødliste over det eg verdsetter ved en person. Det vil ikkke si at eg ser etter noen som tilfredsstiller alle punktene.
Overfladisk e det siste eg e! :-) Men kan godt tenke meg at man tenker i de baner ... greit å skremme vekk/utelukke noen og då, hvis man har gått på et par kjedelige smeller tidligere.

Skjult ID med pseudonym Fra nord sø. 10 juli 2016 12:23

Virker som om noen tror de kan levere inn en "bestilling på kjæresten" og vips så dukker det opp en person som er perfekt.(skreddersydd)

Og så stiller jeg spørsmålet; er det de ytre som er viktigst, eller er det sammenfallende interesser, kjemi, meninger og at personlighet som matcher viktigst?
Uansett så vil de vel med tiden slipes litt til, og kravene endres og tilpasses hva som er tilgjengelig på markedet.

(mann 52 år fra Hedmark) sø. 10 juli 2016 12:35 Privat melding

Endelig kommer detnoe fornuftig fra deg Hovis:-) Klart at alle "absolutte" krav og ønsker som kommer fremi profilen er en fin sil for alle andre utenfor målgruppen å sile vekk på. Forenkler da søkeprosessen veldig om alle som kan gjr seg selv uaktuelle. en kunne jo som mottiltak si at alle sm har visuelle eller vektmessige krav er uaktuelle p.g.a. dårlige holdninger. Og slike syn har vel folk på alt mulig, ikke bare utseende. Mange vil ikke treffe folk med spesifikke politiske syn, bedre da å skrive det i profilen, andre igjen har økonomiske krav, skriv det ned. Slik kan vi som er uaktuelle, eller somsynes personer med "feil" krav er uaktuelle bare blokkere så korter vi ned søkeområde drastisk og forenkler vår egen prosess. Ulempen er jo da at vi alle ender opp med at helt like barn leker best, og det er ikke riktig det heller. I lengden er littegranne forskjeller å bryne seg på en god ting, så lenge man ser det positive i forskjellen og ikke bare gnåler om og gnikker på dem...

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 12:42 Privat melding

HerrFekt, du er inne på noe der at definisjonen avhenger av den som definerer.
Personens bakgrunn, kunnskap etc.
Det skumle er når egen oppfatning er selve sannheten ikke bare for en selv men også tredd ned over ørene på alle andre.
Som en skrev lenger opp så avslører jo folk seg ganske kraftig med en slik selvmotsigende tekst slik jeg ser det, det er selvsagt den rette måten å se de på også.

Skjult ID med pseudonym excusemoi sø. 10 juli 2016 12:45

BMI 24 er innenfor det som defineres som normalvekt, så jeg ser ikke problemet?

(mann 45 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 12:46 Privat melding

Overfladisk eller ikke, det må da vel være kjempebra at man skriver det hvis man har et absolutt krav? Politisk korrekt og tåkeprat bare kaster bort tiden til folk!
Greia er at vi har forskjellige preferanser og hvis noe viktig ikke stemmer så hjelper det ikke med all verdens gode egenskaper, det vil ikke kompensere.
Jeg vil anbefale TS å blokkere vedkommende og bruke tiden på noen som passer bedre ;)

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 12:51 Privat melding

Jeg har ikke behov for å blokkere noen, mannen jeg omtalte hva krav gjaldt er totalt uten interesse for meg som en mulig partner av flere grunner.
Jeg bare undrer meg over så bastante krav til en annen men man kanskje ikke har samme briller på i betraktningen av seg selv.

Men hjemmeblind kan alle bli.

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 12:57 Privat melding

Jeg har også en liste over ting en mulig drømmepartner har

Du er en mann som vet hvem du er og hva du står for.
Du har humor og empati, respekterer andres meninger selv om de er ulike dine egne.
Du får de som er sammen med deg til å føle seg vel.
Du har dine interesser men er ikke redd for å forsøke nye ting.
Du har dybde og kunnskap men er slett ikke selvhøytidelig.

Du er like flink til å ta i et tak som å slappe av, du er ærlig, har mot nok til å også kunne vise svakhet.

Det betyr vel ikke at jeg forventer å finne alt, en fellesnevner er at dette er egenskaper, ikke fysiske ting som korte eller lange bein feks.
Selvsagt må jeg like det ytre, det handler vel som mye om utstråling som noe annet, derfor kan bilder lyve grovt.

Skjult ID med pseudonym excusemoi sø. 10 juli 2016 13:03

Jeg ser ikke det overfladiske i å ønske seg en slank (BMI24) og ikke overfladisk partner, vedk har bare satt et tall på det, slik JEG ser det:) Jeg er helt enig i at langt over 24 kan være fantastisk flott, hvis vedk bærer sin vekt med stolthet, og ikke kaller det for kvinnelige former, noe jeg fornemmer at mange gjør, når de er overvektige (ref BMI). Da har jo mange overvektige menn i så fall kvinnelige former også.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 13:11 Privat melding

Hvorfor må en mann vite kem han e og ka han står for?

..sikker/trygg på seg sjøl...

Korfor e kvinner så opptatt av dette, mens menn egentlig f.eks. e fornøyd med tilstedeværelse, empati og at man bare e den man e!?

Føler at kvinner som e utrygge/usikker på seg sjøl skyver ansvaret over på menn når det kommer til trygghet/selvsikker (uten at eg mener at TS gjør det). :-)

(mann 48 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 13:14 Privat melding

Men er det nødvendigvis mindre overfladisk å vektlegge personlige egenskaper som kunnskap og humor framfor fysiske?

Skjult ID med pseudonym excusemoi sø. 10 juli 2016 13:16

Jeg sjekket også, @Meadow: 24.0, normalt slank, og vet at jeg må ned mot 20 før jeg får kommentarer om at jeg er tynn.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 13:21 Privat melding

24,7 her... en lang tjukkis tydeligvis ;-)

(kvinne 62 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 13:22 Privat melding

Roken for meg handler det om modenhet og evne til å lære av de erfaringene livet har gitt.
Derfor er det vesentlig å vite hvem en selv er .

Ja, HerrFekt , i min verden er å ha et fokus mest mot det ytre mere overfladisk enn å se på holdninger og egenskaper.
Med det ytre tenker jeg personens utseende, lang kort, tykk tynn, hår og hudfarge etc.
Tenker nok også krav om spes materielle ting/status kommer litt i kategorien overfladisk.

(mann 52 år fra Hedmark) sø. 10 juli 2016 13:29 Privat melding

Uforbehold (TS): Denne tråden er bare en annen refleksjon rundt det samme so tråden om handyman somhar gått en stund. Man setter ønsker, og legger dem frem som mer eller mindre krav. disse ønsker og krav putter en selv rett i kjønnsrolle-bøtta uten at en forstår det selv. En kvinne som søker en handyman sier jo noe akkurat like latterlig som en mann som søker en kvinne som er normalt slank. Man ber om typiske kjønnsrolle-attributter, og bekrefter dermed kjønnsrollemønstre som en når en blir spurt rett er imot. egentlig litt selvmotsigende å være likestillingsorientert og gjøre den tabben...
HerFekt stiller det rette spørsmålet. For pardannelse dreier seg jo ikke bare om et praktisk bofelleskap der man må ha en god fordeling på evner til å gjøre oppgaver, men også om parringsakten, og da må jo dne fysiske attraksjonen være til stede. Om man ikke tenner på folkmed spesifikke utseender så må en jo ikke satse på slike.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 13:30 Privat melding

@uforbehold: Kanskje man har lært litt når man kommer oppi en viss alder, ja. Men livserfaring e jo ulik fra person til person. Eg tenker at de med barn har en annen livserfaring enn de som e single/barnløs. Og så har du eventyrerne som har en helt annen livserfaring. Modenhet kommer ved også med erfaringer, ja.

Men med ulike erfaringer så lærer man jo ulikt!?

Eg har blitt satt i en bås som umoden og med manglende evne til å se ulike perspektiver pga manglende livserfaring. Alltid gøyt å bli sett på så "uvitende" og "kynisk" bare fordi eg e singel og har vært skånet for de verste problemene opp gjennom årene. Synd at man ikkje alltid blir godkjent for å være snill, åpen, ærlig oppmerksom, oppegående m.m. pga at man fortsatt e i en "oppadgående" læringskurve og livssyklus. Mer opplevd som treig, feig, kjedelig og manglende ønske om å nyte livet og opplevelser. :-p

Men no "dro eg an vel litt langt", men basert på en del andre kvinners profiler her på Sukker...

(mann 51 år fra Østfold) sø. 10 juli 2016 13:34 Privat melding

Helt enig med Mundari. Vi ønsker så gjerne å fremstå som dype, tenkende individer og skjønner ikke at vi uansett er underlagt evolusjonsbiologiens rammer.

Skjult ID med pseudonym excusemoi sø. 10 juli 2016 13:42

Og så blir vel disse ønskene kanskje oppfattet som krav, av de som ser at se ikke har det som skal til for å oppfylle ønskene? Det går ikke an å snu seg etter en person av det andre kjønn fordi denne personen har noen verdier og holdninger vi liker, det vil ALLTID være noe der, ved utseendet, som pirrer nysgjerrigheten først. Så møtes to som liker hverandre, og man ser at forskjellene er for store, kanskje sier hun at hun tror hun ønsker seg barn om 4-5 år. Dersom dette er noe han vet at han ikke er klar for, uansett med hvem, så kan han oppfatte det som et krav, fordi det strider mot hans ønsker.

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 13:49

Det er vel på et sted som dette man har muligheter til å fremme "sine krav", overfladiske eller ikke.
Det er liksom ikke helt innafor å gå på byen, presentere seg for ei/en som er interessant og så legge til: du forresten, hva er din BMI??
BMI-tallet er noe konkret, men ikke alltid "riktig". Man kan være slank med mye muskelmasse som da gjør at BMI-tallet blir missvisende.
Har selv en for høy BMI, men har ikke noe mål om å få den ned på 24. Så lenge jeg trives med meg selv, har et forholdsvis sunt kosthold og holder meg I normal aktivitet er jeg storfornøyd.
Jeg er trygg på meg selv. Om det er vekten min som gjør at en evt. ny partner skygger banen, synd for han. Skal jeg endre på noe er det kun for min egen del, ikke for andre:-D

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 14:00

Skulle gjerne fått flyttet noe av vekten litt oppover for å kunne skryte på meg både hofte, rumpe og pupper @rosa.....hahaha

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 14:13

Det er helt riktig @rosa😊
Er nok ikke helt A4...mer som en godt moden pære, både i form og konsistens😂

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 14:27

Når korsetten faller må jeg konsentrere meg for å holde meg på beina ja @Hov😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 14:33

Å neida, den kommer seg ikke noen steder for overbalansen trer som regel inn(dårlig på å konsentrere meg😁) @Hov😱

Skjult ID med pseudonym Vimsa sø. 10 juli 2016 14:58

Ja lurte fælt på hvilke bilde som dukket opp i hodet ditt @Hov😂
Lyden som kommer snakker vi ikke om😂

(mann 48 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 15:22 Privat melding

Vel, jeg er ikke uforbeholdent enig, uforbehold. Hvis ei veldig veltrent dame dissa meg for at jeg har noen kilo for mye ville jeg ikke sett på henne som mer overfladisk enn om hun dissa meg pga mine manglende kunnskaper om Paradise Hotel-deltagere eller Barbara Cartland-romaner.
Tvert i mot.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 16:41

Finnes mange overfladiske. Kanskje jeg også. Jeg vil ikke date noen som f.eks.

- ikke passer helsen sin og spiser riktig og lever sunt.
- ikke kan diskutere sak uten å bli bedrevitende og komme med nedlatende bemerkninger til de dem er uenige med. 🚫 Tenk hvordan de er mot kjærester som tør å ha egne tanker og meninger. Har som prinsipp å kutte all diskusjon med dem etter å ha ... 😊
- ikke frottésokker i sandaler når de går med shorts. (Overfladisk)
- må være intellektuell, tenkende og åpen.
- ikke svart/hvitt tenking.
- lukte godt, men ikke overdrevent.

😄

(kvinne 40 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 17:08 Privat melding

Jeg tenker at dette ikke har noe med overfladiskhet å gjøre, men enkelt og greit en preferanse ut fra hva personen liker utseendemessig. Jeg tenker også at de som reagerer veldig på dette er de som ikke oppfyller "kravene" og trenger å peke ned på den andre personen som overfladisk for å føle seg selv bedre.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 17:59

De som ser på BMI lurer seg selv da personer med kraftig benbygning og kroppsbyggere kan ha BMI over 25. Det skiller heller ikke noe på fett og muskler.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 18:11 Privat melding

@kattepusen: la meg ramse opp krav (fordelt mellom flere kvinner)
- selvstendig
- selvsikker
- stabil økonomi/ordnede forhold
- tar initiativ
- "være mann"
- tydelig (ikkje gå rundt grøten)
- omsorgsfull
- snill
Etc

Neida... Kvinner stiller ingen krav!? :-p De mest kravstore menneskene på jord e faktisk hunnkjønn ;-)

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 18:13 Privat melding

@kattepusen: Dine tanke og verdier ligner mer på en manns sinn ;-) .. Noe vi menn faktisk setter pris på

(mann 39 år fra Rogaland) sø. 10 juli 2016 18:19 Privat melding

Kjipt for oss som er litt aktive og med "sprengt" BMI, blikke mye på oss da gett :)

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 10 juli 2016 18:22 Privat melding

Vi har vel alle noen ønsker - noen er ærligere enn andre på de ønskene. Og mange av ønskene modereres det når det kommer til stykke. Selv de som er opptatt av slanke jenter, flate mager og en bestemt BMI kan la seg sjarmere av de med mer frodige former.

Det plager meg ikke at andre har krav og ønsker bare jeg ikke blir disset for mine. :-)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 18:34

@roken: Menn jeg kjenner har ikke de tanker om kvinner som du har. Det har kommet fram i mange innlegg der du generaliserer.☺️ Det forteller nok om oppveksten din og miljøet du vanket i. Mye av verdiene får man i oppveksten. Og selvsagt hvilken type kvinner du har vært sammen med. 😃

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 18:38 Privat melding

@apache: ja, pga miljøet og oppveksten min så e eg psykiske ustabil .. Helt ute av mental balanse.. Du har så rett, så rett...

Generaliseringen e eg ikkje så nøye med akkurat her på Sukker. Hadde eg brydd meg om at folk følte seg tråkket på, så hadde eg ko selvfølgelig jattet med :-)

Men du har i det minste rett om hvilken type damer eg har styrt på med... Eg tenner tydeligvis på kvinner med problemer med ekser og andre familieforhold!

Men de eg kjenner.... De har erfart vanskelige/kravstore kvinner :-) vi vanker tydeligvis ikkje i samme miljø :-p

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 18:49

@roken: Hvordan du kobler. En porsjon mannssjåvinisme og psykisk ustabil har ikke noe med hverandre å gjøre, skal nok flere mekanismer på plass.☺️

Vi vanker nok ikke i samme miljø kan jeg trygt si.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 10 juli 2016 18:52

Apache: slik jeg har lest dine refleksjoner er du vel ute etter noen som tenker svart/hvitt i samme faser? Spørsmålet blir da - hvordan skal du få utløp når du sliter med å få han uenig? ;-)

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 18:56 Privat melding

Apache: eg e ikkje mannsjåvinsitisk :-) Heller mer midt imellom ... Men eg vet at det et skriver kan tolkes dithen... Så hvis eg ville hatt en date med noen som leste Forum så hadde eg selvfølgelig ytret mine virkelige meninger og ikkje generalisert. Men eg e nok her bare for å jabbe det eg føler for, ut fra humør og det eg kunne tenkt å trigge av meg sjøl og andre! Men eg e enig med verdier under oppveksten: snille og greie foreldre, seriøse og ærlige kamerater, en del fotballkamerater som ikkje heeelt var på det nivå eg var på,: så då kan jo det tenkes til kallas person eg e :-)

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 19:05

@roken: Ok, innleggene dine har vært ensidige. Og når du skriver med åpen profil så blir du hva du skriver. Det bør du tenke på. Utseendet ditt stråler av gode indre verdier.😊

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 19:07 Privat melding

Apache: eg vet, har også tenkt over det :-) Godt å se at du e bekymret for meg og mine muligheter ovenfor damene her inne! Takk!

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 10 juli 2016 19:21

@roken: Jeg er en engel (uten skit på vingene).☺️

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 10 juli 2016 19:25 Privat melding

Apacher e blodtørstige indianere, så der tror eg deg ikkje :-p

(mann 48 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 19:38 Privat melding

Du er grunn, Hovmester. GRUNN, hører du?

(mann 52 år fra Hedmark) sø. 10 juli 2016 19:47 Privat melding

Herr Fekt: Ikke for trollene, da bare vokser de...

(mann 48 år fra Oslo) sø. 10 juli 2016 19:55 Privat melding

Jeg VIL jo hjelpe andre å vokse, skjønner du vel, Mundari. Det er derfor alle som kjenner meg sier at jeg er så uendelig snill og god (pluss at jeg alltid er ærlig, pålitelig, empatisk og ser tjue år yngre ut enn jeg egentlig er).

(mann 52 år fra Hedmark) sø. 10 juli 2016 19:59 Privat melding

Hjelper da hverken deg eller andre at trollet blir stort. Troll er i veien for fornuftig fremdrift av folks liv og levned. Store troll er mer i veien:-)

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 17 juli 2016 09:46

Jeg ble forøvrig nylig kontaktet av den profilen @ts snakker om. Han sa at siden jeg faktisk var ærlig på at jeg hadde noen kilo ekstra, og han syntes jeg hadde et pent ansikt så skrev han til meg likevel.

Etter en uke med nesten ingen kommunikasjon ville han møtes i går, men av ymse årsaker og noe kommunikasjonssvikt ble det ikke noe, så da avsluttet han med å si at jeg neppe fikk en mann jeg ville ha når jeg la ut bilder hvor de fikk se 'mine kilo for mye'. Så det er galt hvis man har gamle bilder hvor man er for tynn, og det er galt hvis man legger ut bilder hvor man viser akkurat hvordan man ser ut... Det er ikke ofte jeg blokkerer noen, men da blokkerte jeg. Samtidig som jeg fikk melding fra tre andre som synes jeg var flott på bildene. Godt smaken er forskjellig. 😎

Skjult ID med pseudonym Lexi sø. 17 juli 2016 12:25

Det ironiske er jo at det later til at han tror at alle andre tenker som ham, og bare er ute etter supertrente menn med flate mager. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om høyde over havet og cm rundt livet.

Jeg kunne normalt ha blitt såret over en slik uttalelse, men det er faktisk en nedre grense for hvem jeg tillater å såre meg, og han er under den grensen. Jeg er bare takknemlig for at vi fant ut at vi ikke passet sammen før vi hadde brukt mer tid på hverandre.

Det eneste som egentlig ergrer meg er at fordi jeg fikk den meldingen sent på natten etter en hyggelig runde på byen, så tillot jeg meg å være litt syrlig tilbake. Akkurat det er jeg lei for, for jeg kan ikke kontrollere hva folk sier til meg, men jeg prøver alltid å være høflig og hyggelig tilbake.

Vel, vel. Jeg er ikke moder Teresa, og innimellom må vel jeg også tillate meg å være litt direkte.