Alle innlegg Sukkerforum

Hva er reglene igjen?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Memphis on. 17 des. 2008 02:54

Nettopp hjemme fra en artig kveld på Løkka.

På utestedet vi var, skjedde dette :

En jente kranglet med en gutt og slo han i fjeset med en slags krummet knytteneve slik at han tydelig fikk vondt, de fortsatte å krangle og hun slo etter han men bommet.
Så gikk hun imot han og slo mot skulderen og nakken hans mens de ropte til hverandre.
Etter litt flere "dytt/slag" fra hennes side så dyttet han henne kraftig tilbake.
Da grep jenta og gutten som var tilsynsvakter inn og la han i bakken, jenta han kranglet med fikk inn noen spark mens han lå nede og noen av gjestene sørget for å gi han noen solide spark i hodet.

Så tenker jeg...hva er reglene for slike situasjoner igjen? Kan en gutt forsvare seg mot en jente? Har alle lov til å gå løs på gutten om han velger å forsvare seg?Jeg har noen ganger sett gutter få deng av jenter enten det er kjærestepar som krangler eller krangler om køplass på utesteder for å så bli puttet på glattcelle, tenk at det er straffbart å få deng av jenter hehe.

Og det slår meg, mange jenter er større og tyngre enn mange gutter...

Burde det da ikke være en individuell sak..f.eks en stor kar som får deng av en liten jente tåler det vel..men hva med en pinglete gnom av en kar på 165cm og 60kg som får litt juling av et p-pille monster på 180cm og 90kg?

Er dette en norm som må oppdateres, det er rett og slett så mange pinglete gutter i samfunnet som ikke evner å være annet enn tøffler, burde det opprettes et krisesenter for dem når de for deng av jenta også tilskuerne etterpå?

Krisesenter for Tøffler trengs snarest på Løkka hehe.

Hun jeg var sammen med mente at det der ville aldri skjedd med gutt av utenlandsk opprinnelse, hva synes dere om det?

Skjult ID on. 17 des. 2008 08:01

Synes det er forferdelig å se slike episoder. Om det er jenta eller gutten som blir mishandlet burde ikke ha noe å si. Her er det selvsagt jenta som skulle hatt straffen, ikke gutten.

(mann 45 år fra Aust-Agder) on. 17 des. 2008 08:30 Privat melding

Hehe,

jeg er en pingle på rundt 1,80 og 60 kilo og holder meg følgelig til steder UTEN kø!!

Skjult ID med pseudonym oslomann on. 17 des. 2008 09:43

Kanskje du skulle sagt fra til dørvakten hvem det egentlig var som slo først, og flest ganger? Hadde jeg sett det du så hadde jeg tatt parti for han fyren og forsøkte å hjelpe han ut av situasjonen med dørvakten og de andre idiotene.

Jeg ser ingen grunn til at jenter skal kunne få lov til å oppføre seg slik. Jeg ville heller ikke ha funnet meg i det. Hadde ei jente gjentatte ganger slått meg - altså flere enn én gang og fortsatt selv om jeg ba henne stoppe - så hadde hun fått en kraftig flathånd tilbake. Det har jeg da også gitt én gang, til ei full jente tok feil av meg og ei punchingball selv om jeg ba henne slutte. Hun sluttet etter den ørefiken, med et svært sjokkert uttrykk i ansiktet og et spørsmål om hvordan jeg kunne finne på å slå jenter.

Når det er sagt så kan jeg ikke fordra menn som slår kvinner generelt, og har aldri gjort det selv - men unntak av den flathånda beskrevet over. Hadde jeg sett en mann true eller angripe en kvinne hadde jeg forsvart henne, noe jeg også har gjort før - og blitt banket opp og slått bevistløs for også en gang, da det viste seg at gjerningmannen hadde tre kompiser på andre siden av gata som bestemte seg for å hjelpe vennen sin da han sto . Men ville gjort det igjen likevel.

Skjult ID med pseudonym rambutan on. 17 des. 2008 09:48

Den korrekte måten å håndtere dette på er å sende en skriftlig redegjørelse for det inntrufne til innehaveren av etablissementet, med kopi til Oslo Politikammer (ordensavdelingen eller liknende). Da vil vaktene skjerpe seg.

Skjult ID on. 17 des. 2008 09:51

Hvorfor skal menn godta at en kvinne slår så mye som en gang? Hadde en mann slått meg en gang, hadde han aldri sett meg mer.

(mann 35 år fra Østfold) on. 17 des. 2008 10:38 Privat melding

Tragisk hvordan samfunnet har utviklet seg. Så en type krangle med dama si, hun klappet til han. Han ba henne dra til helvete og dyttet hun vekk fra seg- Han var på vei til å gå mens dama grina ,da jeg så 2 gutter kom småjoggende mot han.

Ene tok tak rundt hodet mens den andre sparket han i ryggen, ( folk er jo faen ikke kloke). Dama skrek at han hadde slått henne, og grina som fy. Jeg hadde ikke noe annet valg en å gå bort å ta kveletak på ene personen, deretter for å fortelle den andre til å slippe.

Tok meg 10 min å fortelle ( jeg var edru) de 2 fulle menneskene at han ikke hadde slått henne, og at vist de ikke gikk øyeblikkelig ble det bråk. Han andre var evig takknemlig seff, men sykeste er.

De 2 gikk hjem sammens, what ???

Jeg synes at man ikke kan slå dama, er ganske svær selv så de gangene jeg har møtt på syke kvinnemennesker har jeg bare holdt dem nede i bakken. Prob er at selv i slike situasjoner kan man få bråk, faen i dag holder det med å ikke ha cigg eller lighter så skal noen bråke.

Ps: Vakta burde fått bot, blitt anmeldt og mista jobben.

Anngående det med utlandsk opprinnelse. Det er ikke vanlig men den type likestilling og respekt for kvinner i mange andre land som i norden. Så sjangsen er kraftig for at hun hadde fått en midt på tryne tilbake øyeblikkelig. Dette veit de så de gjør derfor ikke det mot dem.

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 17 des. 2008 10:44

Vold er en uting, uansett hvem som slår! Sjangseløst av vakten å ikke blande seg inn før mannen slo!
Ingen har lov til å slå NOEN uansett str. eller kjønn. Det er nå min mening....

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 17 des. 2008 10:51

.......og HVIS jeg mot formodning skulle ha mistet fatningen fulllstendig å slått en mann (noe jeg ikke har gjort på 17 år uten at det har vært selvforsvar) - hadde jeg forventet å fått meg en rett tilbake....

Skjult ID med pseudonym mårt on. 17 des. 2008 10:53

Velkommen til likestillingsnorge anno 2008.

Skjult ID med pseudonym Clueless on. 17 des. 2008 10:56

@mårt:

Ironi? Synes du et kjønn har mer rett å slå enn et annet?

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym on. 17 des. 2008 11:43

Hvem gidder å henge på løkka uansett? er bare folk som er keene på bråk der... Nei du, holder meg på vestkanten når jeg først skal ut, da slipper jeg mange tannlegeregninger i ettertid...

Skjult ID med pseudonym væren on. 17 des. 2008 12:13

Du glemte å si at du er en soss mr. anonym.....

Skjult ID med pseudonym mårt on. 17 des. 2008 12:22

Selvfølgelig ikke. Kvinnen fortjente seg et dytt/slag. Men med den misforståtte likestillingen her i landet så var det ingen som reagerte før mannen svarte med samme mynt. Og kommentaren om dama som drev å slo på en kar hvorpå karen klapsa tilbake og får "slår du en dame"-kommentar tilbake fra dama. Da er likestillingen misforstått.

Og nei, jeg støtter ikke vold. Men når noen klapser til andre så er min mening at man bør forvente og akseptere å få en kilevink tilbake.

Skjult ID med pseudonym jezzy on. 17 des. 2008 12:26

Otroligt onödigt sagt væren.

Inte det att Jag tycker vestkanten är the "coolest place to hang", men det är sant som Mr. Anonym säger, en slipper se mycket av just det som diskuteras här.

Skjult ID med pseudonym Avslappa on. 17 des. 2008 14:38

Tja, har "hengt" på løkka i mange år jeg, aldri sett vold. I sentrum derimot..

Skjult ID med pseudonym Memphis on. 17 des. 2008 14:48

Han dyttet henne, ikke noen direkte slag...mer et dytt for å få henne unna.

Vaktene var en gutt og en jente i 20årene, begge norske og tilsynelatende hyggelige.

Det Mr.Anonym sier er faktisk sant og har et snev av ironi i seg. På Grunerløkka er det venstretilhengere som regjerer og der venstresiden er i flertall er det alltid mest vold.

Anyways back to the case.

Å blande seg inn i en sånn situasjon når du er mann er direkte livsfarlig, du har ingen "nytte" verdi for noen som ser på slik en jente har. Og om du skulle melde fra til Politiet så er det du som blir tatt inn og jenta blir vel kjørt hjem mens du får 16timer på en celle. Det har jeg selv sett etter at 3 jenter som går på Politihøyskolen deljet løs på noen gutter i kø til Bislett kebab, guttene fikk juling og fikk deretter gratisopphold på glattcelle når Politiet kom.

Jeg tror faktisk det er viktig for jenter å markere hva de mener i sånne saker så det går over styr. Jeg kjenner gutter som er så bittre etter slike episoder at de bare venter på en sjangs til å knuse tryne på neste jente som sniker forann dem i dokø eller dytter dem i utestedskø.Det finnes egne .no forumer i Norge der gutter diskuterer slike ting som dette, blinde av raseri og bitterhet.................................er det bare meg eller lukter det en "schoolshooting" fra en eller annen pinglenerd snart her i Norge.

Skjult ID med pseudonym HrMetikk on. 17 des. 2008 15:42

Opplevde det samme utenfor ett utested for noen år siden.

En kompis ble plutselig angrepet av en sinnsyk jente, og forsvarte seg til slutt etter gjentatte slag og spark.

Da grep plutselig noen tøffelmenn inn og skulle ta kompisen min.

Det skulle de nok ikke gjort, vi var ganske mange. Så det er nok en avgjørelse de angrer på i ettertid.

Men det utrolige her er at de så hva som skjedde, og allikevel skulle tre støttende til for å tøffe seg for damene sine (som kjente psykokjerringa).
Nei, er kvinner voldelige må de regne med at vi tar igjen.

Skjult ID med pseudonym HrMetikk on. 17 des. 2008 15:44

@mrAnonym

Du kan umulig ha vært noe særlig på Løkka.

Skjult ID med pseudonym Stig on. 17 des. 2008 16:09

HrMetikk etter å ha jobbet endel i utelivet så kan jeg si at det skal langt mindre til før jenter bruker vold og tenner til enn menn, ofte går jenter løs på andre jenter over absolutt ingenting mens gutter drikker seg til mot først. Aner ikke hvor mange ganger jeg har sett jenter virkelig grisebanke andre jenter over ingenting.

(kvinne 56 år fra Østfold) on. 17 des. 2008 16:21 Privat melding

Det finnes allerede et krisesenter for mishandlede og voldtatte menn.

Det er mange tabu rundt det å bli slått av en kvinne. Eksempelvis, er han en "pingle" som ikke tar igjen? Og det å være mann og bli voldtatt, som regel av enn annen mann, (selv om det finnes en finsk dom der en kvinne er blitt dømt for voldtekt på en mann), er spesiellt tabu belagt, og knyttet opp mot skam.
For seksuelt misbruk kan overgriper være enten mann eller kvinne, men den steriotype oppfattningen er en mann som misbruker en yngre mann. Men også eldre kvinner, her i betydningen voksne, kan forføre gutter under seksuell lavaldre.
I denne situasjonen oppfattes det ofte at gutten er "heldig" som får ha sex med en voksen kvinne, og det finnes nok mange "våte" guttedrømmer om dette. Realiteten er ikke alltid like hyggelig, for eksempel mors alkoholiserte venninne som kommer med uønskede tilnærmelser i fylla.

Kvinner som slår menn skader ofte mannen i langt større grad, og dødligheten er større, enn når menn slår kvinner. Dette fordi kvinner i større grad bruker slag redskaper som for eksempel stekepanner og kjevler.

Menn ønsker ofte ikke å ta igjen med en kvinne som slår, og kan derfor oppfattes av andre som pingler. Det er interessant at det er en mann i denne tråden som kaller menn som ikke slår tilbake "pingler". Frykten for dette stemplet er det som oftest hindrer menn å søke hjelp for denne typen problematik. Så du som skrev dette har nettopp vært med på å bygge opp under andres frykt.

Det viktigste er ikke å ta igjen, fordi vold avler vold. Det som er viktig er å kunne forsvare seg ved å kunne parere slag, når dette er nødvendig, men fremfor alt å kjenne kunsten å via ord kunne løse den vanskelige situasjonen som har oppstått. Det lar seg gjøre i de fleste situasjoner.

Skjult ID med pseudonym trueman on. 17 des. 2008 16:32

Kjære Perle62
Endelig kommer noen kloke ord i denne debatten. På slutten tar du frem det som er hele cluet her.
Unngå bråk, trekk dere unna, skygg banen, get lost !
Jeg har ferdes i alle deler av Oslo hele mitt liv. Hverdager, helger, sent, tidlig på morgenen. Jeg har vært i storbyer verden rundt, mange av de regnet som ganske farlige.
Jeg har ALDRI havnet i bråk, først og fremst fordi jeg bruker hodet. Vi vet alle hvilke situasjoner som trigger bråk, og vi kan lukte det når det nærmer seg. Noen catcher det ikke, og havner alltid i trøbbel. Noen er litt for drita av og til, og dumper oppi det. Men de fleste av oss trekker oss vekk, og det er ikke vanskelig engang.
For enkelte menn, er du ikke tøff hvis du ikke "står opp" og forsvarer deg. Hva som er så tøft med det, har jeg visst aldri helt fått med meg...
Ber du om bråk, får du det.
Vel bekomme !

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym on. 17 des. 2008 17:44

@væren og hrmetikk

Jeg bor på vestkanten nå, men har bodd mange år i grorud. Så soss er jeg ikke. Når det er sagt, har jeg vært en del ute på grunerløkka og rosenkrans og jeg må si at hver eneste gang er det politibiler som står utenfor utestedene, fordi de forberedt på slåsskamp, for å ikke nevne de tilfeldige voldtektene rundt akerselva. Nå har jeg vært ute en del rundt hegdehaugsvn og solli og jeg må si det er som regel ganske god stemning. Jo, mange bærumskakser som er opptatt av å kjøpe sjampis med "pæppæs" penger, men til gjengjeld har ingen av dem lyst til å sloss med noen...

Skjult ID med pseudonym retur on. 17 des. 2008 17:46

For å si det, er mange jenter som er sterke, fler og fler trener. Og kan kan sammenligne seg med gutters kg på vektstengene. Mange har fysisk arbeid som fører til mer muskelmasse. Noen ekstra kg fører også med ekstra kraft. Og nei det er ikke greit at ei jente skal få gjøre det hun vil for hun er jente. Som gjør at det er lov over for en mann for han har ikke lov å forsvare seg.

For det første det er tåpelig med fysisk makt.
Den som gjør noe først er feigest.
Da har en rett til å forsvare seg.
En kan være "hyggelig" å holde tilbake, gjentar det seg, kan en gi tilbake.

Ingen andre har med i å blande seg inn, med hensikt om å bli med. Dem skal i stede avverge.

Det samme gjelder annen form for "bråk" som verbalt.
Taper aktiv av den som starter.

Det er best å unngå, uansett hvor uenig en er. Og heller overse mye. Kommer somregel mye bra utav slike holdninger.

Flere liker å sloss og ser etter første hint til å "få lov". Mange vil også oppfordre til det og i tillegg at den andre starter.

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym on. 17 des. 2008 17:50

ikke noe vold på løkka? Please, give me a fucking break:

http://www.dagbladet.no/2008/12/15/nyheter/voldsepisoder/innenriks/tv2/4044004/

Skjult ID med pseudonym undrende on. 17 des. 2008 17:56

Clueless: man har vel lov til å slå dersom maten ikke står klar på bordet når en kommer hjem fra jobben vel??

Skjult ID med pseudonym Smily:o) on. 17 des. 2008 17:57

Jeg lurer på hvordan steder du går ut på , TS?
Har sett mange krangler men aldri sett at andre (untatt vakter /politi) har fysisk blandet seg . Ikke ved å slå eller sparke .
Det er ikke tillat i min bok, de som kragler for ordne opp selv så lenge det ikke går på helsa løs.
Jeg har selv slått til menn i sinne ,men det ska mye til for å få ut den siden av meg ....
Har fått tilbake også... :o)

Det er ikke lov å slå/sparke i de edle delene (hvis det ikke skulle stå om livet )... da fortjener hun det som kommer ... hehehe

(mann 33 år fra Oslo) to. 18 des. 2008 11:46 Privat melding

Om jenter blir kranglete så ikke gi henne oppmerksomhet, bare gå en annen vei...uansett så er det håpløst å krangle med jenter siden vi gutter må ha en eller annen form for logikk i argumentasjonen vår og det må ikke jenter hehe.

Skjult ID med pseudonym Clueless to. 18 des. 2008 13:09

@undrende:
Selvfølgelig! Det samme gjelder hvis din kvinne ikke ligger klar i sengen/sofaen/spisebordet med sitt mest forførende smil klar til å "ta imot deg". Knock the living daylight out of her!
This goes without saying, men my bad for å ikke spesifisere!

Skjult ID med pseudonym Frk.Fryd fr. 19 des. 2008 00:00

Synes jenter som slår bør forvente et slag i retur, aldri skjønt den greia med at menn ikke skal slå damer. Samme hvilket kjønn som er utøveren, så har den ene ikke mer eller mindre "lov" enn den andre. Er vel kanskje "sånn" siden jenter er det "svake kjønn"...angivelig... Det er klart at det er mange ufyselige jenter også, og de har ikke mer rett til å banke noen enn menn. Har hørt om en del psyko tilfeller, men det har vært jenter som slår ned andre jenter.
Uansett, voldsbruk er grusomt og ikke minst unødvendig, med mindre det er i selvforsvar!
Men, SteinR, - det er vitterlig ikke så enkelt å krangle (eller rettere sagt diskutere) med menn heller, har opplevd min del av konfliktskye og feige menn som bare stryker på dør så fort temperaturen stiger litt.... Så det der, det går begge veier... Konfrontasjonsangst?

Skjult ID med pseudonym Organ fr. 19 des. 2008 00:34

Jeg er ikke tilhenger av voldsbruk, for å si det forsiktig. Generelt er en GOD tid på hundremetren det beste selvforsvar.

Her syns jeg mannen burde tenkt på mafiaens mantra : "Revenge is a dish best served cold", så om det var dama si han var i klammeri med syns jeg han burde forlatt åstedet straks og satt seg ned og funnet på noe overraskende til henne til senere. Liker selv å ordne opp i ting straks, men voldsbruk er så primitivt og uakseptabelt at da ville hanskene mine vært av, helt av. Og i akkurat denne situasjonen var det tap-tap for han uansett hva han hadde funnet på.

Hadde et forhold til en veldig "fyrrig" jente engang, ved første krangel viste det seg at hun var svært lidenskaplig også når hun var sint... Hun fiket hardt til meg, og jeg kontret med å slå like hardt, ( Ikke hardere og ikke mot et sårbart området. ), tilbake. Det førte til en produktiv samtale rundt måter å håndtere konflikter oss i mellom på. Det skal sies at hun ble svært overrasket over at jeg faktisk var/er tilhenger av likestilling på orntli ;-)

Skjult ID med pseudonym takamin fr. 19 des. 2008 02:12

God kveld. Klart man skal ta igjen, når ei dundre som også er ravende gal flyr på deg?! Det er skapning mot skapning, menneske mot menneske. Her er det full likestilling,så lenge veektklassen er sånn passe lik. Galskapen og slåssteknisk feighet er et typisk jent opplegg. husker ei jente som hang i håret mitt bakfra og ropte på sin feige venn. Jeg hadde veldig langt hår da. Dette er en typisk jente greie,lugge,klore,slå med sko o.s.v.Og da skal man ikke ta igjen? Det er ikke snakk om damer,men furier. Fra gammelt av har kvinnfolk vært med krigere ut i kamp. MANGE jenter i Irak og i Afganistan i dag.Da skal man ikke skyte da ,hvis ei jente står på andre siden av siktet? Nei,mannfolk,ikke gå i fella gang på gang.Misfirstått snillisme dreper deg. Greit at det er flere krise sentre for kvinner,og at de fleste som er utsatt for mishandling er barn og kvinner,begått av sjuke mannslinger,npoen er vel gjemt rundt bak div,pseudonymer her inne nå!! Luk dem ut. Men her er det snakk om furier som i vekt og slagkraft og med disty trikks denger på.begynner bakfra eller totalt overaskende med en høyhelt sko i hånda. Kan da ikke ta imot det så lenge man står på bena, helt til en idiot skal leke ridder, banker løs på et liggende offer, for så og kreve sin belønning mens fyllesvetten renner. Joda, ikke rart man er forsiktig både her og der.Men å betale en 3-400kr, legge inn en profil og et bilde som kan bety hva som helst,være passiv og regne med en strøm av svar hun kan velge og vrake i,uten egen innsatsværsågod,keg tar ikke sjansen.KAN være ei furie gjemt bak en halvsann profil.Ikke la dere lure guter. La de jobbe lit,søke,skrive,sende inn først, og vente på svar sjøl. Likestillinga er vel rådende her også? eg meldte meg på for å få noen bekreftelser,på at man liker å være kostbar,halvsann,skog og mark og dyr.IKKE sjalum.m.m. VÆR FORSIKTIG KAMERATER.

Skjult ID med pseudonym Sure shot lø. 20 des. 2008 10:49

Det er likestiling i Norge, så om ei jente "denger" løs på en, så kan hun ikke forvente noe annet en et tilsvar likt det hun selv gir. Man kan forsvare seg med de rådende midler man disponerer, ellers er det proposjonalitets prinsippet som gjelder....

De fleste gutter har vel en formening om at en ikke slår jenter, det vil jo være lite galant. I prinsippet enig i det, men når jenta slår og slår først, da mister hun "retten" til å påberope seg "stakkars meg, lille pike som blir slått av slemme gutten"!

Skjult ID med pseudonym AmadeusM lø. 20 des. 2008 14:05

Høres ut som de har vært på en svært mislykket "Sukkerdate"..

trenger en å slå noen for å få sine argumenter gjennom eller lå sin frustrasjon ut på den måten har man det ikke særlig bra med seg selv og trenger kanskje litt mer proffesionell hjelp ..

Håper vel for hans del at han ikke er sammen med den "bitch"

(mann 42 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 16:55 Privat melding

Jeg er veldig enig med det som SteinR sier. Gå en annen vei! Om hun ikke gir seg og følger etter deg, så gå inn på et utested. Følger hun fortsatt etter deg og fortsetter, så er det bare å be ordensvaktene fjerne henne.

Vold avler vold, og i mine yngre dager, (herregud nå følte jeg meg gammel...) så har jeg vel slåss mer en de fleste. Forskjellen på da og nå er at det er mye mer feighet og gjengmentalitet nå til dags. I min tid(sukk...) så var vi en mot en. hvis en av hans kamerater blandet seg inn, så blandet en av mine kamerater seg inn, men ikke flere.
Nå ser man gjerne at en begynner å lage bråk, og hvis det utvikler seg til slåsskamp, så kommer alle kameratene hans stormende, og så har man plutselig fem mot en.

Hvis man ikke klarer å komme seg bort fra den som vil slåss, så er det jo heller ikke alltid nødvendig å bli unødvendig brutal. De gangene jeg ikke har kunne gå bort fra en slåsskamp de siste årene så kan man komme langt med å klare å behrske seg, la være å slå tilbake og heller legge fyren i bakken. Enten holde han til politiet kommer, eller hvis de ikke er i nærheten så kan man holde han på en sånn måte at han heller tar seg en tur når man slipper han:-)
Så lenge man holder seg rolig og kan redegjøre for situasjonen når politiet kommer så slipper man unna glattcella. Det er helt opp til en selv om man skal få mer bråk ut av det eller ikke.

Skjult ID med pseudonym Clueless lø. 20 des. 2008 17:45

Det virker som om alle her er mer eller mindre enige. Vold er feil, uansett kjønn. Skjønt det er noen ganger vanskelig å "vende det andre kinn til". Er enig med Timeline, hvis noen ikke vil gi seg, sett deg på han/hun til politiet eller noe annet kommer å kan overta. Vet hvor fristende det er å svare med samme mynt, og gudene skal vite jeg også har vært i min andel bråk *fysj*- men tror det er noe som kommer med alderen å heller ville unngå/dempe bråket enn å la seg rive med det.

De eneste gangene vold kan forsvares må være nettop for å forsvare seg..

(mann 42 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 18:13 Privat melding

Selvfølgelig så tar man av "silkehanskene" hvis man ikke har noen annen sjanse, men i de fleste tilfeller så er folk som absolutt skal slåss så fulle at de har ikke den største koordinasjonsevnen, så bare man lar vær å gi etter for sinnet så er det utrolig hva man kan få til!:-)
Tillater man derimot seg selv å bli forbannet, så må man regne med å havne en tur på glattcella.
Usj.. Husker de morgenene jeg våknet opp der på et alt for varmt gulv med en hals som var så tør at jeg ikke engang klarte å snakke! Og en hodepine som gjør at man bare krøller seg sammen i fosterstilling!:-o) Gidder ikke det noe mer!:-o)

(mann 44 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 18:50 Privat melding

Helt enig i at man skal unngå vold, og har vært borti situasjoner som kunne blitt stygge hadde det ikke vært for rolige personer på begge sider av konflikten. Det betyr ikke at man ikke skal trå til hvis det er siste utvei. Når det gjelder den såkalte likestillingen her i Norge så tror jeg nok at vi har en lang vei å gå når det kommer til situasjonen Memphis beskriver. For min del så vil jeg dra til ei dame hvis hun uten provosjon har slått meg og ikke vil gi seg.

(mann 42 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 18:54 Privat melding

@Robby
Ville du ha slått henne selv om du kunne klart å bare holde henne også?

(mann 44 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 18:56 Privat melding

Tja, jeg må nok innrømme at jeg har blitt litt lei holdninger til det motsatte kjønn der de tydeligvis spekulerer i at mannen ikke vil gi igjen. Men tror nok jeg hadde prøvd å unngå fysisk konfrontasjon først.

(mann 42 år fra Oslo) lø. 20 des. 2008 19:09 Privat melding

Jeg er helt enig med deg i at det tydelig er en del jenter som forventer at de skal kunne oppføre seg som de vil mot en mann både med fysisk og verbal vold uten at de skal få noe tilbake. Og det synes jeg ærlig talt sier ganske mye om personligheten til disse jentene, om de er fulle eller edru. Så absolutt ikke noe kjæreste emne for meg hvertfall. Og hadde jeg allerede vært sammen med ei som som hadde oppført seg på det viset en gang vi var på byen, så hadde hun våknet opp både fyllesjuk og singel dagen etter. Men slår man igjen på en person, uavhengig av om det er mann eller kvinne, som man vet at man uten problemer kunne ha klart å holde fast til noen andre overtok problemet, da synes jeg at man har gått for langt.

En ting som jeg er litt overrasket over at så få tenker på, er hvilke konsekvenser et slag kan få. En fjern bekjent av meg endte opp med å ta livet av en fyr etter en tur på byen. Min bekjente snudde seg og gikk fra en kar som absolutt skulle slåss. Denne fyren fulgte etter han, og etter at han gjentatte ganger hadde blitt ignorert så slo han til min bekjente i bakhodet med knytteneven. Da var grensen nådd, og i ren refleks så snudde han seg rundt og slo en gang. Bråkmakeren datt i bakken og slo hodet i en fortauskant. han døde senere på sykehuset.
Min bekjente ble selvfølgelig frikjent etter nødverge paragrafen, det var jo flere vitner som hadde sett episoden. Men han skal alikevell leve resten av livet med visheten om at han har tatt livet av en annen mann.
Det kan virke så lite og ubetydelig å slå til noen, men konsekvensene kan bli enorme, både for enn selv og for andre.

Skjult ID med pseudonym Perle62 lø. 20 des. 2008 19:11

Så en svært tankevekkende dokumentar om vold og stress på Schrødingers katt 18. desember. Hadde bare slengt meg ned i sofaen midlertidig mellom diverse jule oppgaver, men ble sitende å se en hel time. Og det jeg hang meg opp i har kommet tilbake flere ganger. Tenkte jeg skulle henvise til linken, men den har ikke kommet enda. Skal følge med og legge den ut når den blir lagt ut på NRK. Det er en meget godt anvendt time. Som gir rom for refleksjon og ettertanke.

Ellers ser jeg at debatten har gått tilbake til at ja klart det er lov å slå dersom forholdene er riktige. Jeg vil nok aldri vende det annet kinn til, men slå vil være den siste løsningen. Det er som regel mange andre og gode alternativer for hvordan løse en konflikt. Men, om jeg hadde forsøkt dette og ikke nådd ,ville jeg forsvart meg med motangrep dersom jeg oppfattet at jeg ville bli skadet. Som utøver av Krav Maga vet jeg hvordan jeg kan parere slag passivt, og hvordan jeg kan angripe for å sette en person ut av spill. Tror dette er hovedårsaken til at jeg velger andre løsninger først. Jeg liker ikke å skade andre.

Skjult ID med pseudonym pus lø. 20 des. 2008 19:26

Er veldig enig i det timeline skriver.

Skjult ID med pseudonym yeah lø. 20 des. 2008 19:45

Jeg har aldri slått noen og jeg har aldri blitt slått. Så dette blir hypotetisk tenkning. Jeg tror nemlig jeg aldri kommer opp i en slik situasjon. Men........jeg hadde nok aldri godtatt å bli slått, selv med flat hånd. Jeg hadde sannsynligvis blitt temmelig forbanna og spurt hvorfor hun gjorde det og om hun gjorde det igjen, så hadde jeg nok foretatt meg noe.

Jeg drikker meg aldri så drita at jeg ikke vet hva jeg gjør når jeg er ute på byen og er dermed ganske så fornuftig, så jeg hadde nok aldri tatt igjen med folk i nærheten. Alle er jo fullt klar over alle disse gærne testerongutta som bare klør etter at det er noen som "driter" seg ut og at de dermed kan få banka noen.

Hadde jeg vært sammen med henne som slo, så hadde jeg sagt klart i fra at om dette skjedde igjen, så kunne hun bare dra til h.......!
Å slå noen er bare utrolig feigt i utgangspunktet og for ikke å snakke om livsfarlig. Jeg hadde nok heller lagt henne i bakken og avvæpna henne.....om det da ikke var ei som tar 120 kg i benkpress! :D

Skjult ID med pseudonym tles lø. 20 des. 2008 20:29

Memphis: Kan du definere hva du mener med en pingelnerd?

Det stikk motsatte av en mindre intelligent bolenisse?

Skjult ID med pseudonym tekopp sø. 21 des. 2008 00:48

Gjeld jenta og gutta; ikkje ta igjen, stekk av, trekk dokk ut. Vekt på IKKJE TA IGJEN.
Syns at mannen her bære sku ha gådd sin vei, sjøl om han blei aldri så provosert, og IKKJE dytta jenta. Ikkje førdi ho ikkje fortjente det, men førdi det hadde vor det klokaste.

Æ må innrøm at æ ikkje reager likeens når jenta slår gutta, som æ gjør når gutta slår jenta. Har reflektert litt over det, og kommet fram tel at æ tenk følganes:
-æ innbill mæ at når en gutt eller mann slår, så e det førdi han har slått før (ikkje nødvendigvis jente), og har lavar terskel førr å ty tel knyttneven. Og da tenk æ "jævla tykjepelk!!" og møsta all sympati.
-æ innbill mæ også at jente ikkje slår førr å skade, men førr å markér sæ, førdi de tydeligvis ikkje grei å markér sæ me verbal kommunikasjon. Når gutta slår tenk æ mer i retning maktmisbruk og maktdemonstrasjon.

Æ prøva ikkje å sei at det her e en fasit, på ingen måte. Det va bare en analyse av koffor æ ikkje reager like sterkt på at jente slår gutta, som motsatt. Koffor æ tenk sånn veit æ ikkje heilt- kanskje førdi æ ikkje har hørt så mange førklaringe verken fra jente eller gutta om koffor de slår?

Og tel Memphis: jente/kvinne blir ikkje vekstpåvirka av p-pille vess det va det du prøvde å sei i første innlegget dett?

Skjult ID med pseudonym "Mistery" sø. 21 des. 2008 05:03

Lurer på hvor du har lest dette her henne!! ;)
Bare ei historie som er pyntet på pga 1 ting ;)
All respekt fordi om ;)

(mann 42 år fra Oslo) sø. 21 des. 2008 11:11 Privat melding

@tekopp
Det er litt interesant det som du toucher innpå her.
Jeg er enig med deg i forskjellen på reaksjon når jenter slår gutter og motsatt. Jeg tror det bunner litt ut i hvordan man har vokst opp. Gutter har "alltid" slåss helt fra de var små, jenter (de fleste hvertfall, det finnes unntak...) har aldri slåss i det hele tatt.
Legg til at de fleste gutter er sterkere og tyngre en de fleste jenter, så har gutten alle fordeler på sin side.
For meg så blir det å slå ei jente nesten sidestilt med å slå et barn. Forskjellene er veldig små. Jeg ville aldri ha slått et barn som jeg er fysisk overlegen, og som i tillegg bør ha grunn til å kunne stole på at jeg ikke slår. Det samme gjelder for jenter. Hun bør kunne stole på at jeg ikke slår henne. Men samtidig så må hun også vite at det er ikke all oppførsel hun slipper unna med bare fordi hun er jente.
Som sagt tidligere så hadde jeg aldri blitt værende i et forhold med ei jente som begynte å slå og krangle på fylla.

Skjult ID med pseudonym væren sø. 21 des. 2008 15:36

Hei anonym:

Hva sier du til dette???????

http://www.dagbladet.no/2008/12/19/nyheter/knivdrap/drap/innenriks/psykiatri/4092342/

Skjult ID med pseudonym væren sø. 21 des. 2008 15:40

Mr Anonym;

http://www.dagbladet.no/nyheter/2004/02/08/390343.html

http://www.nettavisen.no/innenriks/ioslo/article1407833.ece

Skjult ID med pseudonym Sure shot sø. 21 des. 2008 15:53

I mine år som dørvakt, eller ordensvakt som det heter i dag har jeg sett et gradevis skifte i hvordan man reagerer ovenfor kvinner/jenter som slår gutter, eller slår generelt.
Nå er det forskjell på å få fik og å bli slått/ runjult. I det første eksempelet hadde jeg personlig nøyd meg med verbal tilbake sleng evntuelt restrain teknikk i håp at hun roet seg. hvis hun der i mot uprovossert, hadde jeg forsvart meg på lik linje som om det var en gutt som angrep meg. Likestilling! Og proposjonalitets prinsippet.

Optimalt ungår man vold, men dessverre er det en opsjon som ikke er til å ungå.
Men som alltid så er det de som kun får med seg de siste spennende sekundene som hyler høyest om urettferdigheten.

Og misforstå meg rett i teorien er jeg helt enig i at det er ufint å slå kvinner!

Skjult ID med pseudonym Mr. Anonym sø. 21 des. 2008 16:44

Hei væren,

Så du har googlet saker hvor folk har blitt drept på vestkanten ja? Hva har de med oslos uteliv å gjøre? Tråden handler om vold på fylla på utesteder og slikt, ikke rent tilfeldige drap. Selvfølgelig blir folk drept i vestkanten og, har aldri påstått noe annet, har heller ikke påstått at det er fullstendig fritt for vold der... Men min mening er at det er litt tryggere å gå ut på vestkanten enn midt i sentrum...

Skjult ID med pseudonym væren sø. 21 des. 2008 17:15

Men hvor hører egentlig oslo sentrum til? øst eller vestkant? Trodde det var alle slags folk midt i sentrum på en lørdags kveld, selv folk utafor Oslo.....
Har du hatt dårlige erfaringer selv når du har gått ut i sentrum? Jeg har vanket i Olso sentrum i hvert fall 15 år og min mening er at det finnes steder og steder overalt......
Ikke alle som slåss i byen er fra østkanten vet du........

Skjult ID med pseudonym liten sø. 21 des. 2008 17:37

Slenger inn en liten observasjon: Jeg(kvinne på 1.60 og rundt 60 kg) har vært bartender/vakt/dørvakt i fire-fem år. I løpet av de årene har jeg ALDRI blitt slått av mannlige gjester. Derimot har jeg ved minst 9 anledninger blitt slått av fulle kvinnelige gjester. De samme kvinnene har også slått til flere av mine mannlige kolleger. Og hver eneste en har blitt like overrasket når de blir forklart at de dermed er utestengt i en viss periode. De av våre mannlige gjester vi har måttet utestenge pga vold, har vist forståelse for vår avgjørelse i etterkant.
Nå må jeg presisere at de kvinnene det gjelder hadde svært forskjellige tanker rundt egen voldsbruk, noen anså det som selvforsvar og noen tydde til vold da de opplevde at muntlig kommunikasjon ikke ga ønskede resultater.

Min hovedregel i denne sammenheng er: Om ikke situasjonen kan løses med rolig og behersket muntlig kommunikasjon, så trekk deg unna. Ikke gå inn i situasjoner om du ikke må, og gå aldri inn i en situasjon alene!

Skjult ID med pseudonym Sure shot sø. 21 des. 2008 17:39

Enig med siste taler. :)