Alle innlegg Sukkerforum

Hva legger derei begrepet romantisk?

Vis siste innlegg
(kvinne 57 år fra Akershus) on. 13 juli 2016 11:39 Privat melding

Utrykket 'romantisk' brukes av kvinner som etterlyser det og menn som sier de er det. Jeg ser pussig nok sjelden menn som søker etter en romantisk kvinne, om det er fordi kvinner per definisjon er forventet å være romantiske, eller om det er fordi det er menn som er forventet å utvise romantisk adferd vet jeg ikke.

Men det er jo ikke akkurat noe entydig begrep. Det kan innebære en eske konfekt på St. Valentins dag - eller kanskje enda bedre på en helt annen dag - eller middag med levende lys, eller mye annet. For meg innebærer det vel først og fremst å vise litt ekstra omtanke for den andre part, noe som i prinsippet burde være kjønnsuavhengig.

Noe av det mest romantiske jeg har sett, er min datters kjæreste da hun var forkjølet. Hun ville ikke ha besøk, for hun følte seg som noe katta hadde dratt hjem, så han kjørte 45 min hver vei for å henge en liten pose på døren hennes med halstabletter, love hearts, 'get well card' og sjokolade. Og ringte ikke engang på døren, for han respekterte hennes ønske om ikke å bli sett. Han ga beskjed først da han kom hjem.

Så jenter: Hvis dere ønsker en mann som er romantisk, hva legger dere i det? Og til dere gutta: Hva legger dere i begrepet hvis dere selv definerer dere som romantiske? Og til alle: Hvorfor virker det som om dette er en egenskap som kun menn forventes å ha?

(mann 38 år fra Rogaland) on. 13 juli 2016 11:46 Privat melding

For meg er det å være romantisk å overraske litt i hverdagen når man som minst venter det. Jeg synes sånt er kjekt. Det bør gå begge veier :)

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 11:57 Privat melding

@sol: Slik JEG ser det, så e det mye som e selvfølge for menn, eller søkekriteriene hos menn e annerledes hos kvinner.

Det e ikkje alt man trenger å ha med i profilen. De egenskapene en kvinne ikkje innehar kan kompenseres av andre egenskaper. Hvis hon f.eks. ikkje e romantisk, så kan hon være omsorgsfull/god lytter. Hvis hon ikkje e flink å lage mat, så kan hon være flink til å rydde huset. Hvis hon ikkje e aktiv, så kan hon kanskje dras med på turer fordet.

Man får ofte drahjelp/"gnist" når man e to, fremfor bare en. Så det man ikkje innehar her og no, e noe som kan skapes/"hentes frem" ved dating/forhold :-)

Romantisk? Når man gjør noe uventet/utenom det vanlige/dagligdagse for å sette (positiv) fokus på den man e glad i/liker.

Var f.eks. en tur på fjellet en gang. Plukket forskjellige blomstre til en bukett, ringte på døren til damen, ga blomstene og et lite nuss og gikk igjen :-)

Eller bare det å leie hender når man går tur i fjellveien ned fra Fløyen..

Trenger ikkje være store greier. E vel det å vise/sette pris på den man vil ha/e sammen med. :-)

Det som e synd, e heller det at menn/kvinner tar hverandre for gitt etter langvarig forhold. Skylder på overtid, barn, etc. Viktig å sette av tid/sette fokus på hverandre en gang i blant...kanskje det då ikkje hadde vært så mange skilsmisser/utroskap/brudd.

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) on. 13 juli 2016 12:23 Privat melding

Romantisk er det uventede uselviske positive som viser at jeg betyr noe for ham. Ikke de "påtvungne" blomstene på merkedagene. Og ja, må absolutt gå begge veier.
Sol - den historien om din datters kjæreste brakte nesten tårer i øynene her:) Men det er vel allergien...

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 12:54 Privat melding

FrkSøss: hmm..har no blitt disket opp med middag og frokost (omelett) på sengen av en som var flink til å lage mat. Det var jo fint gjort :-) Fått servert øl når boksen var tom..hehe.. kjekt å få litt når man ofte gir... ellers så har eg jo gått turer om natten og sånt...fint det og då..

Det skal så lite til for å gjøre hverdagen så mye bedre, samme om det e fra en dame, venner, familie eller kollegaer :-)

Synd folk e mer og mer opptatt av seg sjøl og sine nærmeste, fremfor kollegaer og andre rundt seg i det miljøet de e i..

Syns det e kjekt når damen tar initiativ eg, så det der må du ikkje slutte med Søss :-)

(mann 60 år fra Oslo) on. 13 juli 2016 13:15 Privat melding

Jeg tror ikke menn søker etter en romantisk kvinne fordi de i utgangspunktet tror det er noe kvinner er av natur. Som du sier er det heller ikke noe entydig begrep, og jeg lurer på om det kvinner tror menn opplever som romantisk er annerledes enn det de selv opplever romantisk. Er feks de små daglige omtankene viktigere for en kvinne enn for en mann i utgangspunktet? Hva tror egentlig kvinner menn vill oppleve som romantisk?

(mann 60 år fra Oslo) on. 13 juli 2016 15:31 Privat melding

@FrkSøss - matpakken er helt innenfor. Jeg holdt på med det samme den gang jeg var gift, med små dikt, et rim eller noe annet som utfordret hjernen min litt på morgenen. Det gledet meg like mye som det muligens gledet henne (sier muligens siden vi ikke er gift lenger..., hehe).

Jeg tror menn også ville sette pris på småtingene, og konsekvensene av dem, men muligens ikke skjønne det helt med en gang. Det andre forslaget kan definitivt oppleves romantisk for noen siden det viser omtanke og ønske om en lykkelig partner.

@Mjoll - helt enig med deg om de påtvungne dagene. Det funker vel bare dersom det skjer resten av tiden også.

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 15:57 Privat melding

Leste akkurat et dikt av Marta Tikkanen går:

Behold dine roser
dekk av bordet
i stedet

behold dine roser
lyv litt mindre
i stedet

behold dine roser
hør hva jeg sier
i stedet

elsk meg mindre
tro på meg mer
Behold dine roser!

Essensen for meg er at daglig omtanke, nærhet og fortrolighet er mye viktigere enn roseblader på sengen, stearinlys o.l. Men hvis det grunnlaget er der, sier jeg heller ikke nei takk til litt sånn "ytre staffasje" som vi gjerne anser som romantisk. Ja takk, begge deler 😊

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 16:12 Privat melding

@isabel: Det burde jo egentlig vært et selvfølge, tenker eg (forvirret, evig ungkar). Men sånn e det visst ikkje har eg skjønt..e jo egentlig ganske "enkle" leveregler

(mann 48 år fra Akershus) on. 13 juli 2016 16:24 Privat melding

Romantikk er når man overrasker hverandre med små ting i en stresset hverdag og når man minst forventer det.

(kvinne 53 år fra Vest-Agder) on. 13 juli 2016 16:53 Privat melding

Akkurat nå ville det vært romantisk at en mann dro ned på apoteket og hentet medisiner til meg så jeg slapp å komme meg ut av senga og i klæne for å gjøre det selv:) Omtanke i hverdagen. Må jo bli frisk til fredag, da tar jeg sjansen på en helukesdate på biltur i Europa med en hyggelig mann herfra - potensiale for masse romantikk da ;) Men først medisin!
Var på samlivskurs en gang, alene (sier litt om samlivet...), og der lærte vi om de fem kjærlighetsspråkene - det tok jeg med meg. Hvis to i et forhold "snakker" ulike språk når ikke beskjeden fram. Det er ikke tente stearinlys som funker for alle, noen trenger fysisk kontakt, noen trenger hjelp i hverdagen, noen trenger fine ord - vi må tolke den andres handlinger rett (noe jeg ikke klarte selv da jeg sto i det...)
Ha en romantisk sommer - slik DU har lyst den skal være:)

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 13 juli 2016 17:05 Privat melding

@Isabel: Så vidt jeg kan erindre hadde Marta Tikkanen et ikke spesielt tiltalende eksemplar av arten mann. For meg ville det nok ikke vært nok at han dekket av bordet og lot være å lyve. Det ville jeg ta som en selvfølge i et forhold og jeg ville ikke betraktet det som noen romantisk handling. Og jeg vet ikke om det å la ham være sammen med gutta en kveld heller helt ville falle innenfor min definisjon. Det å ha frihet til å gjøre det synes jeg også er selvsagt. Når man har små barn må man dra lasset sammen, men som voksen ville jeg tenke at en mann bør kunne ta den friheten som en selvfølge. Men definisjonen 'små uventede ting i hverdagen' ville jeg vært med på. Små meldinger under hodeputen, en bok jeg vet han ønsket seg, tøfler og iPad og en ekstra god klem hvis han kom sliten hjem, romantisk middag med levende lys og yndlingsretten, en ekstra god massasje, yndlingssjokoladen hans i hjerteformet boks i ryggsekken hans på St. Valentinsdag - slike ting ville jeg funnet på. Og ville satt pris på små meldinger, bli hentet på flyplassen, og jeg ville nok definitivt satt pris på et romantisk måltid eller roseblader og levende lys. Jeg kunne til og med tatt med meg de duftende rosebladene. 😎 Hyggelige ting man ikke uten videre ville ta som en selvfølge er romantisk for meg, enten det er en rose, en massasje eller å ha hengt opp rullegardinen som jeg ikke klarer å få opp 😊

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 17:18 Privat melding

Når eg tenker meg om... Bare det å si at de e glad i/bryr seg og ka de liker med en, hadde også vært romantisk.... Det har eg vel opplevd veldig sjelden... En jente sa til meg en gang: " eg satt her og tenkte i sted før du kom, noe eg ikkje helt har tenkt over, men du e faktisk veldig pen å se på, veldig kjekk og har fine konturer i ansiktet ditt..."
Då ble eg jaggu meg forfjamset :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 18:27 Privat melding

@Solecita, nei det hadde ikke vært tilstrekkelig for meg heller med en som ryddet av bordet og lot være å lyge, da kunne man jo like gjerne ansatt en ærlig hushjelp 😁 Så det diktet setter jo dette veldig på spissen.

Jeg skrev at det er viktigere med et godt grunnlag av omtanke (her kan jeg presisere at jeg mener slike små gester i hverdagen), fortrolighet og nærhet (fysisk og psykisk) enn roser og stearinlys. Hvis det første mangler, blir det andre meningsløst. Men for all del, jeg lar meg absolutt glede av et godt måltid med vin i glasset og stearinlys på bordet. Men om man ikke treffer hverandre på det mentale, hjelper ikke allverdens roseblader og sjokoladesaus 😅
Og ja, enig i at frihet til å treffe venner o.l. bør være en selvfølge.

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 18:33 Privat melding

@Roken, ja det å få og gi komplimenter er jo noe som varmer og sprer glede - hvis det er ærlig og oppriktig. Jeg skyr "falske komplimenter". Men de gangene jeg får et kompliment og kjenner at det kommer rett fra hjertet, da tar jeg det til meg og varmer meg på det. Fikk et veldig fint og ektefølt kompliment fra en assistent på jobben forrige uke. Ikke av romantisk art, men jeg satte stor pris på det.

(mann 41 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 18:37 Privat melding

@Isabel: Ja, då e det faktisk gøyt å gå å jobb. Du får prøve å gi litt tilbake då, så kanskje stemningen blir toppers ...enig med falske komplimenter.... akkurat der sliter eg med å svare ja, hvis f.eks. en dame hadde spurt meg om hon så fin ut i en kjole (men i virkeligheten så ut som en hval)... ærlighet varer lengst..sjøl om det e piss..men greit å prøve å følge slike prinsipper sjøl i det minste :-)

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 18:46 Privat melding

Haha, jeg spør aldri en mann om jeg ser fin ut i kjole. Fordi jeg ikke orker å høre "eehhh.. altså... eh joda, ikke så verst *host *hark" 😂

Jeg er ikke god på å lyge selv heller, så kan ikke hoste opp komplimenter på kommando. De kommer når de føles riktige.

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 18:50 Privat melding

Og så merker jeg at jeg setter mer pris på komplimenter for det jeg gjør, enn hvordan jeg ser ut. Ros for å gjøre en god jobb, makes my day.

(kvinne 57 år fra Akershus) on. 13 juli 2016 19:32 Privat melding

@Hovmestet: Det er riktig. Det formidler at hverdagen og det selvsagte er mye viktigere enn en enkel gest i ny og ne. Det hjelper ikke med glasur hvis det ikke er noen kake under.

Og det er helt riktig. Men det kvalifiserer ikke som romantisk. Det kvalifiserer bare som hederlig.

(kvinne 40 år fra Hordaland) on. 13 juli 2016 22:20 Privat melding

@hov og solecita: Det er kanskje ikke romantisk. Men det er i hvert fall veldig uromantisk å _ikke_ gjøre det.

(mann 51 år fra Østfold) to. 14 juli 2016 00:44 Privat melding

Nå er det så mye kliss på dette forumet at jeg føler jeg får is i rubben.

(kvinne 40 år fra Hordaland) to. 14 juli 2016 00:47 Privat melding

Hvis noen gang ditt hjerte brister -
Lim det sammen med Karlsons klister 💔

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 14 juli 2016 01:04 Privat melding

@Hovmester: Nei.
@Bruce W: Det er et hardt liv 😜

Skjult ID med pseudonym Humbug to. 14 juli 2016 02:02

Si ifra når typen til datteren din blir singel, hilsen mann 25.

Skjult ID med pseudonym Fra nord to. 14 juli 2016 06:40

Mange gode eksempler på romantisk væremåte/handlinger over her.

Når jeg ser aldrende par som går hånd i hånd, menn (og kvinner) som fremdeles klarer å se sin partner og gir dem oppmerksomhet og små hengivne tegn i hverdagen, Ja da tenker jeg at de har klart å holde romantikken levende og at de små hverdagstingene er viktigere en de store gestene. Heller en god hånd å holde i, enn dyr presanger fra en mann jeg sjelden ser fordi han er travelt opptatt.

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 14 juli 2016 07:47

Med min kjæreste for mange år siden da vi sov i sammen og det var heeelt stille. Jeg hadde på følelsen at hun hadde nesssten våknet... Det ble som et slags rituale:

Ingenting var sagt ennå. Den ene av oss holdt rundt eller lå lent mot den andre. Så ga jeg i et tiendedels sekund (med lukket munn) en knapt hørbar lyd; et lite 'm'. Dette ble gjort i de stilleste og mest intime stunder og aldri flere dager etter hverandre men en sjelden gang iblant.

Lyden ble aldri snakket om - men senere hører jeg at hun også gir en slik lyd til rette tidspunkt ;-) Hun har hørt og fanget signalet, og det mest opplagte av alt er at ingen noen gang sier til hverandre at vi gir disse lydene. De må bare skje på rett tidspunkt og ikke for ofte.

Veldig romantisk ;-)

Skjult ID med pseudonym Cllou to. 14 juli 2016 09:05

@FrkSøss

Skjult ID med pseudonym Synne to. 14 juli 2016 09:47

Jeg er alt for lite romantisk selv, og har vel ikke hatt forhold som har vært superromantiske, heller. Men, det må vel være de små tingene i hverdagen da, som viser man setter pris på hverandre. Der er jeg god, men om jeg tenker ikke "oj, nå er det romantisk". Påtatt romantikk blir kleint, særlig i starten. Det må komme naturlig :-)

(mann 48 år fra Oslo) to. 14 juli 2016 10:50 Privat melding

Jeg er nok bortimot det uromantiskeste som finnes, men å i det hele tatt gå med på å se "Sex & The City" med henne må jo være et bevis på VIRKELIG ekte kjærlighet. Problemet er at mange damer tar en sådan oppofrelse som en selvfølge.

(kvinne 48 år fra Akershus) to. 14 juli 2016 11:10 Privat melding

Små gester, som viser at man har lyttet til hverandre i hverdagen.... Det enkle og naturlige er ofte det beste, sjokoladehjerter med tekst og roseblader blir for kleint for meg.

(mann 41 år fra Hordaland) to. 14 juli 2016 11:37 Privat melding

Eg tok en dame med på kinodate og så Holiday for en god del år siden. Angrer fortsatt. For en drittfilm....

Ellers så kan jo det å invite dame med på pepperkakehus-laging eller en tur på Puttiplot anbefales :-)...når den tid kommer..

(mann 46 år fra Oslo) to. 14 juli 2016 12:03 Privat melding

Gave som kan fixes på romantisk vis: En konfekt som man tar ut sjokoladene i, skjærer hull i esken under hver enkelt sjokolade, limer fra undersiden private vakre bilder som (som overraskelse) dukker opp når hun forsyner seg :)

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 14 juli 2016 12:11

Får klisse litt jeg også..

En kjæreste jeg hadde fortalte hun hadde drømt at hun savnet meg, så hun våknet og lå og så på meg halvtime mens jeg sov. Bare fordi hun likte det. Og det rareste var at jeg hadde gjort akkurat det samme ikke lenge før, uten å fortelle henne det.