Alle innlegg Sukkerforum

Hva skjer med verden vi lever i?:(

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 01:06

Terrorangrep etter terrorangrep,politidrap,hevndreping av politi osv osv,73 drept i Nice i dag. Skal det INGEN ende ta?!?!? Det begynner å bli liiiitt for mye for tiden..Skremmende og bekymringsfullt!!

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 15 juli 2016 01:34 Privat melding

Trist meningsløst.. Har ikke ord💕

Skjult ID med pseudonym use fr. 15 juli 2016 01:34

Er dessverre ute av kontroll da, skremmende helt klart

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 01:38

Kan man ikke være trygg noen plass? Noe drastisk må gjøres men hva?

Skjult ID med pseudonym use fr. 15 juli 2016 01:41

Er alt for mye folk, så man vet aldri lengre, Menneskeliv betyr nada
Så man leve dag for dag nå

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 01:44

De vinner om vi slutter å reise. Men skummelt er det. You never know...😱

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 15 juli 2016 08:59 Privat melding

Har flere jeg kjenner på ferie i Nice .. Alle er trygge, gudskjelov, og jeg minnes stadig på at jeg fremdeles bor i et relativt rolig hjørne av verden.

(mann 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 09:21 Privat melding

Selv om Norge er ett trygt land så er vel 22 juli ett bevis på at ting kan skje her også dessverre. Tragisk at man ikke kan føle seg trygg noen steder om dagen.

(kvinne 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 10:58 Privat melding

Skal ut og reise idag, kan ikke la galskapen seire!:)

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 15 juli 2016 11:02 Privat melding

Relgion skulle vært forbudt. Jeg tror verden hadde vært mer harmonisk uten.

(kvinne 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 11:15 Privat melding

Tusen takk, @Chillrosa :)

Skjult ID med pseudonym Bro fr. 15 juli 2016 12:50

Religion har vel ingenting med angrepet i Nice å gjøre. Fanatisme og ekstremisme kalles det.

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 15 juli 2016 13:12 Privat melding

Så vidt jeg vet "preker" alle religioner fred og kjærlighet, ekstremister og gærninger finns over alt uansett. 22.juli er et utslag av galskap . Anser fremdeles Norge for trygt. Og er glad jeg bor her, så ungen min slipper å gå rundt m frykt.

(mann 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 14:12 Privat melding

Kos deg masse Myrah70 ;)

(mann 38 år fra Rogaland) fr. 15 juli 2016 14:13 Privat melding

Og det kommer fra...?

(kvinne 54 år fra Østfold) fr. 15 juli 2016 15:35 Privat melding

Jeg vet at mye bunner i religion, men det er likevel individenes faktiske og ekstreme tolkninger som ligger til grunn for handlingene. . Det blir som med våpen,- det er ikke våpen i seg selv som dreper folk, men de som bruker dem. Selvfølgelig enn viss selvmotsigelse i det ettersom våpen er laget for ødeleggelser.. Uansett er det tragisk.

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 15:45

Frankrike har opplevd mer enn nok nå. Hvorfor er de mer rammet enn andre? Ikke at man vil at noen andre skal bli rammet av disse grufulle handlingene.

(kvinne 56 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 15:51 Privat melding

Fordi Frankrike med sin sekulære grunnholdning og filosofi om at alle borgere må tilpasse seg landets lover - inkludert troen på det sekulære - tirrer ekstremistene mer enn noen. Og fordi de har svært store minoritetsgrupper.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 16:42 Privat melding

Dette kommer til å koke ned til to kjerne-elementer. Påvirkning fra en forrykt organisasjon, liten eller stor, og "suicide by jihad".
Først og fremst må man forstå at ingen religioner prater fred og fordraglighet av de tre store fra Midtøsten. Beinhardt slit og sekularisering har tatt brodden av kristendommen, og de aller fleste jøder gir blaffen i de sterkere uttrykk for sin religion, mens muslimene ikke har latt en sekularisering slippe ordentlig til (enda?). Ørkenreligionene prater hat mot de andre, og er dogmatiske i sin form. En kan rent teoretisk diskutere om Matteus 5.17 og 5.18 fratar kristendommen dens voldsilje eller ikke, men all historie tyder på at kristendommen også har kapasitet i seg til voldsargumentasjon og handling.Tross Jesu "vend det andre kinn til". Gammeltestamentet, og dermed også jødedommen er fyllt med drap for de minste problemer folk skaper i flokken. Ved trusler om å brenne i helvet, eller steining utenfor byporten skal folk holdes innenfor folden. Islam går et steg lenger ved at selv konverteringen skal medføre drapsordre fra gud.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 16:43 Privat melding

Når man slipper frem slike organisasjoner som ISIS og Al Nushra, som tar koranen bokstavelig så oppstår maktmisbruket som et for oss nesten uforståelig problem, men det nærmeste vi kommer i å kjenne det igjen hos "oss selv" er deprimerte unge gutter som begår skoleskytinger. Før de begår sitt suicide by cop, får de tatt hevn på den landsbyen eller byen som de mener ikke har sett dem og gitt dem det de fortjente ved å ta livet av landsbyens andre ungdommer. Gjern de de som mobbet, eller de som ikke sto opp mot mobbingen. En frustrert suicidal troende muslim vil ikke kunne begå selvmord uten selv å møte den indoktrinerte trussel om helvete (helvetesreferansene i besmykningen av vestprotalen på vestens katedraler forsvant langsomt fra 1200 tallet og fremover, og selvmord er ikke direkte forbudt, bare uønsket i kristendommen). De færreste religiøse ønsker å komme til helvete, så en frustrert ung muslim må gjøre det på en måte som "lurer" allah. Når fascistoide muslimske ledere ser sine medmuslimer sliter ser de lette ofre for påvirkning til selvmordsangrep. For ved selvmordsangrep "lurer" man allah ved å gjøre suicide by jihad. Jihad gir den garanterte beste ledige plass i himmelen. Man dreper en haug med vantro, for så enten overleve og bli helt i eget miljø til man blir tatt levende, få sine "femten minutter", eller man bølir drept i aksjonen og har fått sitt selvmord by jihad og er rett til de 72 hvite rosiner hver morgen i himmelen (en feiltolkning i det første århundret etter muhammed [landevisrøveren, morderen jødehateren og barnevoldtekstforbryteren mange religiøse regner som det perfekte menneske. de tar feil, det er jeg som er det perfekte] fikk dem til å tro at det var 72 evig unge kvinner som var jomfruer igjen hver morgen). I Hinduenes domene på den andre siden av muslimenes domene så har de siden 900-1000-tallet hatt ultravold fra muslimenes side. Bare i okkupasjonen av india klarte muslimene å ta livet av det som kanskje kan ha tilsvart ti prosent av jordens befolkning ved oppstartstidspunktet. Vi må desverre belage oss på en evig slik vold til det i perioder er ro i midtøsten og dermed mindre resurser som omfordeles derfra til jihad her, eller muslimene her sekulariseres. For så lenge de ikke er sekularisert nok (eller har fått makten), og rabiate grupper der har resurser til det, vil noen fascistoide religiøse galninger klare å overtale frustrerte unge menn (og noen yderst få kvinner) til suicide by jihad.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 16:44 Privat melding

At dette for oss bare blir mekanisk snakk om teoretiske tankebaner vi selv ikke skjønner kan være vettug måte å se verden på er en selvfølge. Men når man følger aktivt en monoteistisk tro uten å la den virkelige verden (Einstein, Newton og Darwins verdensanskuelser kan man forenkle det til) dominere fullstendig over sin gudstro så er man villig til å dø for sin tro slik andre er villig til å dø for sitt land. Vi i vesten har kriget på bakgrunn av etnisitet. Muslimene har aldri trengt det, de har hatt kampen mellom shia og sunni internt, og kampen mot de vantro i yttergrensen av sine territorier. I tillegg har de selvfølgelig hat de etniske nasjonalistiske kriger på samme måte som vesten, for de klarer jo ikke å legge de vekk heller.

Og jordbæret: Frankrike er mer rammet av andre for akkurat de grunner jeg nevner over, og av en drivende eksta faktor. Franskrike har den største muslimske befokningen i vesten, og de har p.g.a. beliggenhet og kolonishstorien den muslimske befolkningen som har mest direkte kontakt med sine fjerne slektninger i midtøsten. Store grupper av invandrere til frankrike har fallt igjennom i samfunnet og mislykkes. De kom ikke til "amrican dream of sucess", men til fattigdom og opplevelse av mislykkethet. Ikke rart da at mange beveger seg på grensen til det suicidale. Og når eneste aksepterte løsning i troen er suicide by jihad kommer slike aksjoner. Først nr vi får stoppet bakmennene, de fascistoide religiøse fanatikerne med sterk økonomisk støtte fra fascistoide grupper i Midtøsten vil vi kunne begrense dette til et minimum. (litt som å stoppe narkotika, enten så må vi ta allebakemnne og brenne alleåkrene, eller så må vi selge det fullt lovlig, enten må vi bli muslimske eller vi må ta alle bakmenn som driver folk ut i suicide by jihad) For å bli kvitt dette må vi enten gjøre det unevnelige (noe som vil være ufattelig blodig og sterkt uønsket), eller muslimene som gruppe, ikke bare noen få kjente enkeltrepresentanter (som jo teknisk sett er frafalne, vantro), bli veeeldig sekularisert og deres mer sterkt troende representanter satt sossialt fullstendig på sidelinjen.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 16:45 Privat melding

Jeg ser personlig på medlemskap i en religion so sidestilt med medlems\skap i en supporterklubb: Om en av formålsparagrafene i Klanens liste over slik innebar at man hadde plikt til å drepe kanarifugler, så ville vi fordømt Klanen på det sterkeste, ja endog forbudt dem å eksistere om de ikke endret paragrafen. Og Kanarifuglene ville med rette hatete Klanen. Som overbevist ateist er jeg et legitimt drapsoffer for en overbevist muslim eller like fascistoid jøde. Jeg forbeholder meg retten til å hate enhver som er med en organisasjon som har i sine formålsparagrafer at jeg er et legitimt drapsoffer. det betyr ikke at jeg aktivt hater noen enkeltpersoner, men at de får vise meg at de er tillit verdig, ikke at jeg skal la dem ha tillit på forhånd slik jeg normalt gjør med nordmenn.

Det tristeste av alt er at det nå sikkert kommer massevis av kronikker i avisene om at "dette er ikke islam". Så feil man kan ta, og så ufattelig dumt dette er. Dette er ikke på noe vis islams eneste ansikt, men dette er helt etter boka, på linje med pilgrimsreisen og almisser. Det som skjer når disse apologetiske omtaler velter ut i media er nemlig at man gir argumenter til den fascistoide etnosentriske del av vår egen befolkning, og det har en ubehagelig tendens til å gå fryktelig galt, rent ut ut i det unevnelige. Jeg vil ikke dit, så jeg håper inderlig den muslimske del av vestens befolkning våkner opp og sekulariserer seg ganske så raskt, og apologetene innser hvor farlig det er å gi argumenter til de fascistoide etnosentrikerne.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 16:53

Ja, hva skal man si... Jeg mener å huske "100-årsfreden" som et begrep fra gamle skolebøker! Nasjonalstater fungerer enten hensiktsmessig eller ikke innenfor sine grenser, men de fungerer. Problemet er at verden er et anarkistisk diktatur, hvor den sterkestes rett er gjeldende! Og dette er ikke noe annet enn en videreutvikling av geriljakrigføring. Det blir nok verre før det blir bedre! Vive la France!

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 17:03 Privat melding

Du bommer i din argumentasjon her også la linea. Den sterkestes rett er ikke gjeldende, det er den med mest voldsvilje og minst hemninger som her hevder og tar sin rett. Ikke den sterkeste. Hadde Frankrike bestemt seg for å slippe sin styrke løs ville du sett et veeeldig mye større blodbad med motsatt fortegn. Og dit vil ingen fornuftige mennesker.
Darwin snakket aldri om den sterkeste, men om den mest tilpasningsdyktige...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 17:10

...det er litt det jeg legger i den sterkestes rett, da blir de svake forbannet, og dette er måten de kan hevde seg på...hvor mye t-skje må du ha? Konvensjonell krig er utmanøvrert!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 17:11

...på samme måte som geriljataktikk kastet ut kinesere, franskmenn og amerikanere fra Vietnam!....altså, mandarin...?

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 17:36 Privat melding

Teskje? La Linea, du bommer på ordvalget. Du kan mene så mye du vil at dette er det DU mener med den sterketes rett, men det er altså ikke den sterkeste, men den med mest voldsvilje. To ord med forskjellig betydning. USA, Frankrike og Kina hadde ikke nok voldsvilje til å stå imot vietnamesernes voldsvilje. De hadde da mer enn nok styrke, de kunne jo bare nket dem, fuelbombet alle landsbyer og brent ned jungelen. men så langt var de ikke villig til å strekke sin voldsvilje. at det var geriljataktikk er gammelt nytt, noe jeg anser som så selvfølgelig at det overhodet ikkebehøves nevnt. At du gjør det viser bare at du undervurderer dine med-debattanter så grunnlegggende at du snubler i egne argumentasjon. Det hadde med andre ord ikke med styrke å gjøre. Du misslykkes fulstendig med forsøket på latterliggjøring ene og alene fordi du ikke ser ditt eget semantiske problem og er villig til å innse feilen din.

Islamofascistene vi her snakker om bruker et knep som vår manglende voldsvilje vanskelig kan kjempe mot. Suicide by jihad gjøres ved at ikke selv voldelige islamofasgister dyrker frem voldsviljen til psykisk syke og lar dem begå volden i sitt sted. vi må altså enten leve med slike tilfeller i lang tid, eller vise den voldsvilje som skal til for å stoppe det. Den voldsviljen vil komme slik voldsviljen til nazistene fikk vokse seg stor nok til ragnarokket de laget om ikke muslimene som kollektiv tar seg selv i strupen og innser at gud er en eventyrfigur som ikke finnes, og at muhammed langt fra var et perfekt menneske, snarere en landeveisrøvende massemorder og barnevoldteksforbryter.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 17:46

Det er tydelig at du er fornærmet - ditt avsnitt 1(så skal jeg avstå fra å kommentere utover det)!

Det er også tydelig at du har fått tenkt deg om, ditt avsnitt 2 er jeg, selvfølgelig, helt enig i!

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 18:02 Privat melding

Jeg er ikke fornærmet, bare dypt skuffet over at du ikke ser ditt egeet semantiske problem, når du i denandre debatten gjør et poeng av at jeg er så fullstendig uvitende burde du selv være langt mer vitende.

Og om du er enig i poeng to så er du implisitt enig i poeng en da poeng to er en utdyping av poeng to. Du viser med andre ord ikke bare semantiske svakheter i din argumentasjon, du viser også siktende evne til å se logiske implikasjoner av teksten.

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 18:09

Må dere ikke krangle sånn. Det var ikke poenget med tråden.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 18:13

....jeeeesp...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 18:15

Det er forskjell på "poeng"(hadde du noen?), og avsnitt!

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 18:22 Privat melding

Kall det hva du vil. Du så ikke den logiske implikasjonen, og du feilet dermed:-)
Om jeg ikke hadde noen poeng, hvis hvorfor, ikke bare sleng det ut, det blir for dumt.
Jordbæret: En drink hos meg så vi kan slippe krangle og kan begynne flørte.-) Jeg tror jeg vet hvem du er nå, har jeg rett?

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 18:30

@mundari Tror ikke du veit det nei

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 18:31

Hvordan kan jeg vise du ikke hadde noe poeng, om du ikke hadde det?
Så, la oss nøste litt i disse poengene dine...
Hva er poenget ditt i avsnitt 1, og hvordan henger dette sammen med "poenget" ditt i avsnitt 2? Du har nok rett, jeg er for dum!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 18:33

...."ikke bli for selektiv"...

Skjult ID med pseudonym Balder fr. 15 juli 2016 18:56

Interessant lesning @Mundari

(mann 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 19:02 Privat melding

Dette er vel dagen hvor vi ikke skal krangle eller diskutere om hvem som er dum eller ikke. Dette er vel dagen for ettertanke og trøste og ta vare på hverandre.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 19:04

Les dere opp på Benjamin Fulford og jakten på Khazaria mafiaen, terroristene. Der ligger forklaringen på terroren vi ser i bl.a. Frankrike. De er nå trengt opp i et hjørne og er desperate. Vi vil nok se mer før de er endelig arresterte og fratatt makten de har over oss andre her på jorden.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 19:09 Privat melding

Blingbling: Poenget i AVSNITT (rett nå?) en er at det ikke er styrke, men voldsvilje, to helt grunnleggende forskjellig begreper.
Poenget i AVSNITT (fortsatt rett?) er at denne voldsviljen kan drives frem med et spesifikt "knep", som vår manglende voldsvilje vanskelig kan bekjempe. Avsnitt to peker med andre ord tilbake på avsnitt en. Må det skrives i full tekst, eller ser du det selv er spørsmålet du burde stille deg. For om du ikke ser det som en implikasjon er det svak leseevne i relasjon til min tekst, teksten inneholder nemlig det jeg påpeker "med teskje":-)
Din andre kommentar må jeg ærlig innrømme at jeg ikke skjønner bæret av.
Jordbæret: Og jeg som trodde jeg visste. Søren også.
Balder: takker for vennlig kommentar. Husk at det bare er mine ord, andre kan komme opp med langt dypere og bedre forklaringer. Så langt har andre bare forsøkt latterliggjøre min forklaring, ikke kommet med et eneste eget argument eller forklaring på hvor min forklaring svikter:-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:11

Jeg vet ikke hva du mener med "oss andre her på jorden", men jeg er ihvertfall overbevist om at dette er et jordisk problem! De er nok dog desperate i disse dager...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:18

Det er jo dette jeg sier meg enig i! Jeg sier jeg er ENIG i voldsvilje vs styrke! Hvor drita er du? Du viser nok en gang, som igjennom det hele, at du ikke oppfattet poenget!

Det du unnlater svare på er hvorvidt jeg bør følge anvisningene til Roma fra en som ikke vet hvor Roma er!?

Men, mandarin, ha en trivelig kveld!:)

Skjult ID med pseudonym Synne fr. 15 juli 2016 19:22

Det som igjen har skjedd i Frankrike er bare trist. Jeg tenker på de etterlatte, og på de som var vitne til denne grusomme handlingen. Spekulasjoner, grunner, skyld osv er jeg sikker på de franske myndighetene finner ut av.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 19:25 Privat melding

Alle veier fører til Rom, så du trenger ikke spørre om veine, bare begynne å gå. Drita, nei ikke drita, bare lei av troll som ikke kan nok om hva en saklig debatt er:-)

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 19:34

Oss andre her på jorden, da mener jeg 99% av befolkningen som ikke er medlem av de 1% rikeste, maktelite, aristokratiet, de kongelige, Anunnakiene, Illuminati, Kabal, eller Khazaria mafiaen om du vil. De som har kontroll over jorden (film og media, politikk, bankvesenet, medisiner, matproduksjon, olje, kriger, falske epidemier, vaksine program, teknologi, religioner, forskning, utdanning, osv. osv.) Vi andre blir bare sett på som en ressurs for at de skal bli rikere og mektigere.....på tide med en endring. Enig?

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:35

OK! Du må gjerne stille meg oppklarende spm! Jeg svarer mer enn gjerne gang nr. 3 og 4... Men, jeg har bedre ting å bruke tiden på enn nr. 5, og du er nærme...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:36

Ja, på date, jeg er enig!

Skjult ID med pseudonym Synne fr. 15 juli 2016 19:39

Av og til er det greit og være enige om å være uenige. Det er klokt og bare gi seg og ikke på død og liv skulle ha rett :-) Blir bare å kverulere, og det er dårlig bruk av tid :-)

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 19:41

Godt å høre, skulle ønske det var mange som var enige :-)

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 19:42 Privat melding

OK, det er på det nivået dere vil diskutere. Extra terrestrial domination og jødisk verdensherredømme. da skjånner jeg jo hvorofr vi snakker så ufattelig forbi hverandre. Den diskusjonen gidder jeg ikke. Den er rett og slett for lite verd å ta. Om ikke dere to, i motsetning til alle før dere kan komme opp med noe skalig verdifull informasjon som gjør at dere har hold i de tomme påstandene. Men i så fall, send meg den personlig. dere kommer inn på profilen min:-)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:48

Generelt...,det er fullstendig mulig å være enig i en påstand, men være uenig i premisset, gitt påstanden! Det er som regel forskjellen på en prinsipiell diskusjon, og "bare" en diskusjon...men man MÅ ikke blande disse!

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 19:53

De som lurer på hva som skjer i verden vi lever i, og virkelig lurer så mye at de er villige til å søke litt utenom den elite-eide "main-stream media", kan jo først lytte til Benjamin Fulford. Han dokumenterer alt han uttaler seg om.
Det er hva jeg kaller saklig verdifull informasjon.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 19:53 Privat melding

Du har enda ikke gjort et forsøk på å vise det du sier. det forblir med andre ord en tom påstand. Hvis det du er så opptatt av så er detnoe å diskutere.
Forøvrig ansees en som tror på ET og Kazharenes verdensherredømme som verdiløse å diskutere med om de ikke dokumenterer påstandene sine. Slik argumentasjon kan nemlig ikke ansees som allmennkunnskap. Jeg antar at 90% av den norske befolkningen overhodet ikke vet hvem Kazharene er og hvilken debatt som da bringes på bane. ET er fri fantasi.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 19:58

Hahaha, jeg blir så fitte-lei deg! Har du VIRKELIG ikke skjønt hva du diskuterer?

Du diskuterer gyldigheten av vestlig forståelse omkring demokrati! Og, som jeg nå mer enn en gang har bedt deg svare på i denne konteksten: om jeg skal til Roma, bør jeg da (1) spørre en som ikke vet veien om veien, og (2) bør jeg ta hensyn til svaret h*n gir? Et veldig enkelt, prinsipielt spm i kontekst, som bør tydeliggjøre videre "diskusjon"....er det mulig;)

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 20:00

....sorry...var feil tråd...;) går litt i surr en gang i blant..

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 20:03 Privat melding

Og jeg sier alle veier fører til Rom. Jeg har skjønt analogien din hele veien, men den er ikke holdbar, for det kan da hende bare du skal til rom, mens vi andre ikke vil dit. Og i en demokratidebatt er en slik problemstilling grunnleggende antidemokratisk for man drar alle andre med til rom enda de vil til Kautokeino. Du bekrefter med andre ord din antidemokratiske holdnig med analogien.
Og du bekrefter med andre ord at du har undervurdert din debattmotstander på helt grunnleggende nivå. Du burde ha fulgt oppfordringen til å sende meg en personlig melding.
Så får du spørre hvem du vil om veien, gjerne en som kan veien, men da er det altså bare du som reiser.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 20:08

Du feiler på alle nivå! Jeg vurderer ingen, på hvilke grunnlag sier du det?
(Nå tar vi ett steg av gangen) om bare jeg vil til rom, drar ikke kollektivet til rom, du har ÅPENBART ikke skjønt noe som helst!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 20:12

Du er farlig nær å få en skyllebøtte hinsides enhver hersketeknikk du noensinne kunne forestilt deg! Jeg forventer at en 49-åring skjønner kjernen i problemformuleringen...gjør du!

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 20:18 Privat melding

Hva du vil er irrelevant for en prinsipiell debatt om demkrati. Kjøp et kart.
Og legg bort (kokain)linjene dine.
Opplagt spør du ikke noen som ikke kan veien, men nå snakket vi om demokrati, og da snakker vi om kollektivets (sum)ønske, ikke ditt ønske. Om kollektivets (sum)ønske er fullstendig feil vei i forhold til noe noen med en lang forskerkompetanse på feltet skullemen, så hva så. Folket vil tydeligvis ikek dit spesialistene vil i så fall. Og det er faktisk kollektivets midler som betaler spesialistens arbeid. Han kan brått bli arbeidsledig. Dete rforøvrig allment kjent at folk som kaller seg spesialister (eller sier de vet veien) har tatt grundig feil. andre spesialister som har hatt uforbeholdent rett er blitt fullstendig tilsidesatt fordi deres kunnskap ikke passer inn i den politiske agenda.
Du snakker med andre ord forbi deg selv ved å snakke om at du skal noe spesifikt når vi diskuterer kollektivets vilje.
Og ja, jeg spør spesialister når det gjelder det som kan kalle syrkesutdannelser, f.eks kiruger og elektroingeniører, men når det gjelder kollektivets vilje så finnes bare en løsning, spørre kollektivet.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 20:20

På tide at allmennkunnskapen bringes opp på et høyere nivå. Nok er nok. Det som står i Main-stream media er propaganda og viss-vass for at vi skal forbli uvitende. Vi blir dummere og dummere hvis vi ikke passer oss. Om du mener at ET er fri fantasi må du gjerne gjøre det. Diskusjonen blir ikke mindre verdifull av det etter min mening. Det er lov å mene forskjellig.

(mann 41 år fra Møre og Romsdal) fr. 15 juli 2016 20:21 Privat melding

det er klart at han som stod bak terroren i Nice og alle andre som driv terror veit dei får god media dekning for sine handlinger.
Hadde ikkje media slått det slik opp så ville det kanskje ikkje blitt noke stor sak utav d. Men det kjem nok ikkje til å skje, Media er dei som bestemmer og legger føringer her i verden, føringer om ka som skal komme på trykk eller tv.
Hadde Olav Trygvasson hatt like stor media dekning når han suste rundt med øks å drap for fote når han skulle kristne Norge så hadde sansynligvis andre gjort det same. Eg er egentlig glad eg bur på den plassen eg bur på, her er det stille og fredelig og ekstremt lite relgion som plager meg

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 20:34

Ja, nå nærmer du deg - min personlige mening har ingenting å si alene! Enig! Jeg, og min mening er mer eller mindre irrelevant i det store bilde! Det eneste jeg hevder, i lys av at vi har valgt å organisere oss , i samfunn innenfor "nasjonalgrenser", er at beslutninger skal fattes med bakgrunn i et kvalifisert flertall! Kan du nå slutte gjøre dette til en "ta livet av streken" greie? Og la argumentene tale!?

Et kvalifisert flertall inkluderer ALLE som er kvalifisert! Du henger deg opp i meg, som om jeg skulle vært rompisen din! Jeg har ikke problemer med å underkjenne min egen innflytelse på hva det måtte være! Noe mener jeg mye om, annet mener jeg mindre om!

Du er fullstendig på kjøret, og du evner ikke diskutere dette nøytralt! Alt jeg hører fra deg er fastlåst-barneskole-samfunnsfag-teori, som sikkert er fornuftig for den gemene hop! Men mitt argument er fortsatt gyldig, du har ikke vist noe evne til å forklare meg hvorfor jeg skal følge veianvisningene til Roma fra en som ikke kan veien!?

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 20:43

Litt lesestoff til dem som aldri har hørt om Khazaria mafiaen, og at det er håp om bedre tider...i alle fall velger jeg å tro det.

http://sitsshow.blogspot.no/2016/07/Abundance-is-Coming-Russian-Scientists-Announce-Historic-Discovery-Rendering-the-Entire-System-Obsolete.html

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 21:00 Privat melding

I en demokratidebatt må de somkan veine tåle å bli overkjørt av de som ikke kan veien fordi demokrati handler om den kollektive vilje, ikke om den rene fornuft. Ene og alene derfor linja. Og om du ikke ser det så er det faktisk et alvorlig problem ved din forståelse av hva demokrati er for noe. Enting er sikkert, og det er at ekspertvelder sjelden eller aldri har ført noe godt med seg for kollektivet.
Du snakker med andre ord om antidemokratiske styreformer. Du kan jo bare like godt innrømme det, slik en del politikere har gjort før deg. demokrati er en fin ting det, hadde man bare sluppet unna velgerne.

På date: Et eller annet sted gikk det galt. Sannsynligvis den dagen du glemte at det er 4,3 milliarder lysår til nærmeste solsystem. ET finnes sikkert der ute, men han kommer ikke hit og vi kommer ikke til ham.
Og 3D teknologi vil ikke endre det faktum at det går med materialer til å lage ting. Overforbruk vil fortsatt prege jordens resurstilganger, og makten vil langsomt flytes videre fra industrikapitalismen til IT- kapitalismen. Noenskal lage 3d printerne, noe vil ha råd til større printere enn andre osv osv. Artikkelen du referer til er irrelevant.
Rent jødehat er det når man refererer til Khazar-mafiaen. Du plasserer deg selv rett i Goodwins lov ved selv å argumentere som en nazist.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 21:03

Lurer litt på om det er et nett-troll her????

(kvinne 56 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 21:14 Privat melding

Jeg har ikke tenkt til å delta i denne diskusjonen, annet enn for å påpeke at da jeg googlet 'Kazahrenes verdensherredømme kom jeg rett til Vigrids side, som forutsigbart nok var fylt til randen av antisemittiske og rasistiske utsagn og tekster. Hvor enn dere ønsker å ta denne diskusjonen ville det være lurt å holde det utenfor, for det er ikke noe det lar seg gjøre å diskutere på en rasjonell måte.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 21:18 Privat melding

Helt rett Solecita. Takk for bekreftelsen.

(mann 48 år fra Akershus) fr. 15 juli 2016 21:21 Privat melding

Nå er det helg og det er meldt fint vær så la oss kose ;)

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 21:21

Det var snevert. Jeg har aldri vært innom Vigrids side, heller ikke antisemittistiske og rasistiske sider, Så dette kan jeg ikke stå inne for. Kanskje cabal og Illuminati er et bedre søk??? Det går ut på det samme. Men de som ikke vil lete, finner heller ikke. Og forblir ignorant for hva som egentlig skjer i denne verden. Som jo var temaet for denne tråden.

Har du søkt opp Benjamin Fulford?

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 21:22

OK, jeg skal forsøke forstå hva du skriver!

Demokrati handler om kollektiv vilje, ikke fornuft!?
skjønner du, eller skjønner du ikke, at du argumenterer Hitlers sak? Han sa mer eller mindre det samme, etter å ha "overtalt" den gemene hop, i Tyskland!

Skjønner du at du nå representerer enhver is-idiot, og rettferdiggjør hans tankegods? Du er en ekstremist! Du representerer ALT jeg mener er galt med denne verdenen!

Kanskje vi nå er ved kjernen? Er dette svaret ditt på et kunnskapsbasert samfunn? Drit i fakta - la uvitenhet og ignorans herske? Da kan vi endelig være enige om å være uenige - vi er ved kjernen!?

Og det er jeg som er på kant med vår forståelse av generelle menneskerettigheter! Men jeg tror det finnes noe bedre - kunnskap og opplysthet!

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 21:28

Khazaria mafiaen er ikke det samme som Jødedom og jøder, bare for å ha bragt det på det rene.

Skjult ID med pseudonym Jordbæret fr. 15 juli 2016 21:36

For noen lange avhandlinger😳
Kan dere la det være fred no? 🙏

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 21:42

Altså, jeg er bare undrende til hvor lite mennesket evner tenke selv!

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 21:44

@Jordbæret. Flere diskusjoner på gang her nå. Kanskje det er uklart hvem som er hvem i samtalen? Kanskje best å bruke @ tegnet for å viste hvem man svarer til. Jeg tar selvkritikk der.

(mann 52 år fra Oslo) fr. 15 juli 2016 22:23 Privat melding

Du snakker som du har vett til Linja. Det er ingen som sier demokratiet ikke er fullt av feil, og somje gpåpekte var demokratiets største feil at det kunne misbrukes til å lede antidemokratiske krefter til makten. Jeg har altså sett det du tror jeg ikke har sett, og skrevet det for mange timer siden. Og du har ikke lest det jeg har skrevet eller ikke forstått det.
Du ville ha en prinsippdebatt, jeg prøvde og du overså det fullstendig. Du gjør deg selv helt latterlig med ditt sinne og din manglende evne til å lese andres argumenter og selv å argumentere.
Og på date: Khazarene er en gruppe som genetisk er "iranere", men som idag utgjør nesten 90% av den delen av jordens befolkning som kaller seg jøder. det finnes ingen Khazarer som ikke er jødeer, så det du bedriver er rett ut fra hitlers lærebøker av 1934. Vær glad du ikke har rotet deg opp i 40-årene. Og Linja fortjener et spark siden han sa seg helt enig med På date, og nå sier at det er mine argumenter som leder den veien. Etter å ha hyllet en helt klar jødehatende kommentar av reneste sort...
Nå er det på tide Linja å sende de neste innleggende som privat post. trykk på bildet mitt ved siden av kommentaren så kommer profilen min opp.Slik kan du sende en privat melding, og kanskje se hvem du diskuterer med. Du har reist for langt på bortebane.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 juli 2016 22:28

Stalin, Røde khmer og andre kommunistiske regimer var anti-religiøse og drev terror, så religiøse er ikke de eneste. Kommunistregimer er anti-religiøse og de har gjort mye galt før og nå. Vikinger som scandinaver er så stolte av var bestialske drapsmenn før de ble kristne. Hitler var ikke kristen i følge en dokumentar. Breivik skrev at han trodde ikke på noen Gud som han så på som overtro (selv om det er populært å knytte han mot kristendommen for å vise at islamister ikke er verre), men greit som tradisjon.
Narkobander, menneskemuglere og kriminelle rundt omkring er ikke religiøse. Så religioner er ikke roten til alt ondt alene.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 22:29

Khazaria mafiane dekker seg bak jødedommen, men de er ikke ekte jøder. De ekte jødene er faktisk en stamme i Afrika som lever helt i fred og fordragelighet. Husker ikke helt, men tror de holder til i Etiopia.

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 juli 2016 22:35

Hvis det er militærkupp i Tyrkia så har det sammenheng med lovløse muslimske tilstander der turistindustrien har blitt skadet og mange religiøse regler har blitt innført med islamske presidenten. Har skjedd før der miltæret har gripet inn for å stabilisere landet og holde det sekulært. To onder mellom en islamsk president og militærdiktatur.

Skjult ID med pseudonym på date fr. 15 juli 2016 22:38

@mundari

Her fant jeg det:

https://no.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 22:39

Vil du utdype hva du mener, jeg er litt treig...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 22:41

...apache...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 22:51

Dette er EKSTREMT spennende!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:06

Om dette er ataturks arv, og de væpnede styrker har tatt kontroll med bakgrunn i dette! Skal jeg bestille meg ferietur til Tyrkia i kveld! Dette er tipp-topp-tommel-opp! Fock ditt tåpelige julenisse demokrati mandarin! Dette er hvordan et kunnskapsbasert demokrati fungerer! Focking greate!

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:12

Ganske stødig nedslag (ikke helt Telemark) i kveld @Apache. Du kan ta i mer på Hitler - han foraktet korset. Kriminelle må vel antas å være både ureligiøse og religiøse som et hvilket som helst tverrsnitt av befolkningen (inntil en del seriøs forskning som bekrefter hverandre ev. viser annet). Bra Tyrkia-kommentar.

Det tyrkiske 'demokrati' (Erdogan) har vel bedt om et kupp en stund. Han ødelegger Atatûrks sekulære stat. Noe både Tyrkerne og verden trenger i det nabolaget.

@på date - der har Mundari poeng: Kahzharer: https://no.m.wikipedia.org/wiki/Khazarer

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:14

dette er, etter en sorgens dag, en gledens dag!

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:16

Ser av Kerrys kommentar ut som at kuppet kan være klarert med USA på forhånd...

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:22

Kan tenkes....jeg så Kerry i Russland, alt tyder på at generalene har full kontroll! La oss håpe USA er orientert, og med på laget!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:23

Ankara og Istanbull er under fullstendig militær kontroll!

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:27

Er han i Russland nå - når jeg nyss så han kommenterte? Da er det trolig klarert i både vest og øst da.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:28

Dette er så jævla supert! La oss håpe det er Ataturks arv som er i sving!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:29

Ja, han er i Russland nå!

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:30

Frank Aarebrot på Nyhetskanalen 2 nå om Atatûrks konstitusjon (eminent - Atatûrk er 'Tyrkias Eidsvollsforsamling')

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:34

Hæren har 'konstitusjonell plikt' til å beskytte konstitusjonen mot religiøs endring. Og - hva har Erdogan prøvd på? Jo endre konstitusjonen (grunnloven).

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:38

Dette er helt fantastisk! Jeg har vært hos SAS og bestilt meg tur allerede, drar neste helg! Dette må vi støtte!

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:42

Denne gærne erdogan vil at hans eget folk skal starte en borgerkrig! Hva synes du mandarin?

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 15 juli 2016 23:47

Det som i hvert fall er fantastisk er kurset i Tyrkisk statsskikk og konstitusjon i regi av Aarebroten. Du får ha god tur og hilse :)

Erdogan gjør motstand - planen hans om å gjøre Tyrkia til en religiøs familiebedrift 'kverver burt'. Han oppfordrer til motdemonstrasjoner. Ukurant. Har du kansellerbar billett? Erdogan søker asyl i Tyskland - om hans billett er refunderbar er ikke kjent.😂

Skjult ID med pseudonym Apache fr. 15 juli 2016 23:50

Det blir slutt på menneskesmugling fra Midt-Østen til Europa. Asylsøkere og vestlige støttespillere må finne nye veier.

Dette er meget bra for Europa som trenger en sekulær Tyrkia.

Skjult ID med pseudonym - fr. 15 juli 2016 23:58

Altså, nå må vi forstå Tyrkias posisjon i verdenssamfunnet! Den er lik ingen-verdens-ting! Tyrkia havnet, tilfeldig, i en + situasjon, som antakelig var en pådriver til hva som skjedde i kveld! Om man ser på fordelingen er det ingen tvil om at dette vil bli trøblete! Innenlands er dette, fra vår side, og beregne som et "akseptert" kupp! Slik er det ikke! Øst i Tyrkia! Men, i sum, mandarin, er dette en demokratisk seier! Kunnskap har tatt makten! Utgangen på dette kan bl trøblete...men neppe...

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:01

Svinet erdogan er ikke innenlands engang!

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:09

Tv2 - det er fyrverkeri!

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:19

Dette går bra Tyrkia! Jeg heier på dere! Hæren har min fulle støtte!

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:31

Omg, disse tv2 reporterne skulle smakt på en eller annen strid! Tullete reportasjer - paxen er overlykkelige! Jeg stod i striden med Hans Willhelm Steinfeld i sin tid på Balkan! Dette må Tyrkia bare håndtere, og det vil de gjøre! Dette er en feiring tv2!

Dette går bra Tyrkia!

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:36

At Tyskland har nektet Erdogan innreise er antakelig det tydeligste tegnet på at "noen" visste dette ville skje! Flott!!

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 00:36 Privat melding

Et fasvistregime tar over for etannet, og folk tre tusen kilometer borte jubler. Troen på millitæet som et opplyst system er bekreftelsen på manglende dømmekraft.
At tyrkias ggrunnlob inneholder en paragraf om statskupp-plikt er gammelt nytt, helt fra 1925 har da alle opplyste visst det.
Og Apapche: Da flytter bare flyktningestrømmen til Libya og Algerie der drukningsfaren er ti ganger høyere..

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:46

Ja, få din analyse da mandarin? Er det greit med erdogans styre og stell? Nå har jeg foreldre, som mange andre, i Tyrkia i disse sommermånedene! I sine ferieleiligheter! Det er full jubel!

Nå er det på tide du mener noe! Du er en feig liten envnukk! Om det er gammelt nytt, hva betyr det? Du er gammelt nytt!

Du er neppe forferdelig opplyst, da erdogan veldig tydelig har stoppet ataturks sekulære militære inngripen!

Hva tenker du om et militærkupp i et NATO land

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 00:48

Har du noe fornuftig å bringe til torgs? Noen tanker?

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 00:51 Privat melding

Hvorfor skal jeg gidde mene noe for en som bare driver med billig hets. Er du høy på deg selv nå, eller kan du senke bruken av drittslenging og øke saklighetsnivået.
For ja jeg har meninger om dette, og jeg kan begrunne dem, men de er ikke så svart hvite som dine. Folk som har kjøpt ferieleiligheter i Tyrkia har jo støttet Erdogan økonomisk og er dermed indirekte medskyldige i hans rabiate styre. Er du stolt av at dine foreldre har støtte ham øokonomisk?

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 00:54 Privat melding

Militærkupp i NATO-land er også gammelt nytt, bl.a. flere tilfelle i Tyrkia. NATO gir da blaffen i indre anliggende så lenge de sammarbeider om forsvaret av alliansen. Slike organisasjoner har alle en regel om ikke å blande seg i indre anliggende.

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 01:02

Ja, få en sakelig kommentar fra deg!? Skjønner du hvilke sammensatt bilde som eksisterer i Tyrkia? Øst i Tyrkia er det daglige krigshandlinger, og det har vært det, i mange måneder! hva du mener om dette er egentlig lite interessant. Jeg regner deg som en religiøs forstå-seg-på'er, uten innsikt i problemkomplekset i det hele tatt!
Kun nok en forstå seg "ihjeler"! Hadde du bodd i Tyrkia, hadde du vært en trofast erdogan tilhenger! Litt som Hitler evnet fange massene!

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 01:07 Privat melding

På tide å ta meldingene til meg privat. Du kan holde meg utenfor din drittslenging i forumet, og heller si det til meg direkte. Om du ikke takler å sende meg meldingene direkte kan du holde meg utenfor rusen din?

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 01:08

Jo da, men jeg forsøker egentlig ikke noe annet enn å svare på "greier". Nå har jeg en tydelig mening om demokrati! Ingen har evnet utfordre denne meningen! Men...historie utspiller seg foran våre øyne i kveld....og dette er særdeles spennende...

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 01:17

Jeg har ingen interesse av å sende deg noen som helst melding, mandarin! Du er åpenbart ikke ett menneske jeg deler verdigrunnlag med! Jeg har ennå ikke forstått dine tanker omkring demokrati! Det har muligens vært komfortabelt for deg å ikke vise noe mening? Feig!

men, historie utfoller seg for våre øyne i kveld! ...så, knølete idioter får klare seg selv enn så lenge...

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 16 juli 2016 01:29

Hvis noen kommer til makten ved å bruke demokrati og før valget argumenter for mer demokrati, og så etter en tid går mot diktatur og tar i fra folk deres rettigheter og fra kvinner deres frihet... kan de påberope seg demokratisk valgt regjering ved et kupp?

Skjult ID med pseudonym Jordbæret lø. 16 juli 2016 01:30

@- nettroll!!

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 16 juli 2016 01:31

Jeg har mine meninger, men interessert i å høre hva andre på Sukker mener om det.

Skjult ID med pseudonym - lø. 16 juli 2016 01:43

Aaaa shit! Dette er krise!

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 07:40

@bling bling

Ref din link: "På et gitt tidspunkt på 700-tallet, eller tidlig på 800-tallet, konverterte khazarenes kongefamilie og adel til jødedommen."

Khazarene var ikke de opprinnelige Jødene. Det er det jeg ville frem til. De regnes ikke som Guds utvalgte folk.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 07:51

Skal ikke se bort i fra at Tyrkias president/regjering selv står bak kuppet for å skape enda strengere restriksjoner på befolkningen sin. Bare en tanke.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 07:52 Privat melding

På date: Det er ingen her som har sagt noe annet enn at Khazarene er konvertertinn i jødedommen. Det endrer ikke det faktum at å referere til Khazarmafiane som du gjør lengre opp er det man på godt norsk kaller renheklet antisemittisme. Jødehat. Slik bør man holde seg for god til. Og i alle fall er dette ikke rette forum for et slikt tema.

La linea: Du sitter vel ikke fullt så høyt i stolen nå. Som jeg regnet med, det var ikke nok dekning i folket til å gjennomføre et kupp. Folkeviljen slo til, og vi fikk bevist det jeg sier, demokratiet kan spise seg selv innenfra slik også Apache nevner, ved at folket på demokratisk vis velger representanter som fjerner demokratiet ved flertallsmakt.
På tide å dempe trollingen og begynne diskutere skikkelig.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 08:09

@Tror vi har skjønt hvem det største trollet er......

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 08:26

Nettroll :
Opptre provoserende, med personangrep, skremme vedkommende ut av samtalen med nedlatenhet, vise til sin egen profil for å ta det videre der slik at vedkommende ikke lenger kan spre sine argumenter som er imot "regimet", eller verdensbildet som skal hevdes for enhver pris. Unders hvem oppdragsgiver er???

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 16 juli 2016 08:51 Privat melding

Nå har jeg aldri hørt om et nettroll som prøver å ta diskusjonen vekk fra et offentlig forum og inn i det private. Men det høres ut som en klok handling å ta denne diskusjonen privat, og initiativet til det må nødvendigvis komme fra de som skriver under pseudonym.

En god dag ønskes alle debattanter, og så håper jeg de finner ut av det i Tyrkia uten at krig blir nødvendig.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 09:02

Nettroll har som oppgave å provosere frem holdninger, deretter luke unna med å psyke ut de som kommer med holdninger som ikke er i tråd med oppdragsgiver. Går ikke det, kommer det forslag om å ta det utenfor forumet.

Skjult ID med pseudonym på date lø. 16 juli 2016 09:53

Blir man utsatt for nettrollets iherdige forsøk på psyke deg ut, kan man konkludere med at man er inne på noe som oppfattes som en ubehagelig sannhet som ikke bør spres i befolkningen .....eller? Bare en tanke.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 16 juli 2016 10:10

Jeg visste ikke om det med statskupp-plikt bestemmelsen i den Tyrkiske konstitusjon helt fra 1925. Ganske enkelt fordi i 1925 var det fremdeles ganske lenge igjen før jeg og mine foreldre ble født..

Ellers er det på en dag som denne grunn til å lyse fred over minnet til både de som ofret i kampen for det tyrkiske demokrati - uavhengig av side. De gjorde for det trodde på - opplyste eller ei. Og over de helt vilkårlige utsatt for handlingen i Nice.

Leve både den tyrkiske og den franske sekulære nasjon - og måtte internasjonalt samkvem i både uføderativ, konføderativ og føderativ organisering forene deres folk og nasjoner.

(mann 52 år fra Oslo) lø. 16 juli 2016 11:02 Privat melding

Man lyser ikke fred over de som ofret livet for det tyrkiske demokrati. I prosessen var de delaktige i folkmordet på armenerne, og folkmord-medskyldige fortjer ikke fred hverken i sin "himmel" eller for sitt minne. Ungtyrkerne klarte ikke holde seg unda delaktighet i De siste krampetrekninger fra det ottomanske kalifatet. og deltok i massedrapene på en million mennesker. En del av historien dagens tyrkiske "demokrati" forbyr omtale av. Det er verd å huske at Attatürk faktisk ønsket en lov som ga militæret den reelle kontrollen, med andre ord et fascistoid regime.

De andre derimot fortjener vårt ønske om fred.

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 16 juli 2016 12:00

@ Søss : Hvor på Vestlandet er du ?
Der er jo fantastisk mye vakker natur å se overalt nedover der :)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 16 juli 2016 12:14

Jeg skiller ikke på side, fordi mangelen på systematisk opplysning over generasjoner - som igjen skaper toleranse og respekt for menneskeverdet er mangelårsaken. Det er mye mer en systemsvikt enn det skyldes individer. En religiøs reformasjon samt opplysning (tilpasset informasjonsmengde i flommen) er kuren. Det har virket her på berget (jf. og FrkSøss) - og i løpet av min levetid faktisk. Få Kåre Kristansen igjen som tillitsvalgte i KrF.

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 16 juli 2016 14:43

@ Søss : Fin tur det, skal straks bevege meg nedover mot Møre traktene, utrolig vill og vakker natur nedover der også.
Mange fine små bygder som har utallige turstier til masse flotte topper :)
Eller de litt enkle løypene for dem som ikke liker å ta seg helt ut men bare vil ha seg en liten tur på fjellet :)

Skjult ID med pseudonym Apache lø. 16 juli 2016 15:29

Mennene vant nattens kamp. Erdogan ba sine tilhengere gå ut på gatene og stoppe militæret. Har sett nærbilder på Nrk, CNN, BBC og flere andre og har sett kun en kvinne tildekket etter at kuppet var slått ned i tillegg til tv-damen. Tilhengere var voldelige der de slo, sparket og mishandlet militæret de fikk tak i. Demokratiet vant i hvert fall ikke når kvinner som representerer halve (om ikke mer) befolkningen ikke var med.
Kupp tilhengere så vi ikke noe til. De holdt seg kanskje hjemme pga portforbudet el. kuppet hadde støtte i et lite mindretall. Orket dem ikke å gå ut så mistet de den sjansen til å få et mer sekulært samfunn.

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 16 juli 2016 21:07

Takk @ søss :)
Og lykke til, vil du sende meg en melding så bare gå gjennom @Rosa hun vet hvem jeg er :)
Så kanskje vi får til den byturen.

Ta deg med på en rolig fjelltur nedover Møreland jeg @ Rosa :)

Skjult ID med pseudonym løvetann lø. 16 juli 2016 21:15

Det må du vet du, Norge på kryss og tvers :)

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 19:49

Dette er ble noen sorgens dager for Europa, verden og ikke minst Tyrkia! Hva som nå kommer må bare gudene vite! ...men, det blir ikke pent! Jeg setter en 10-er på at Tyrkia er i full borgerkrig innen utgangen av dette året!

(mann 52 år fra Oslo) sø. 17 juli 2016 21:04 Privat melding

Vedder ikke på den der uten at du definerer "full borgerkrig" spesifikt. For Tyrkia har vært i en lavintensitets borgerkrig så lenge jeg har lest aviser i alle fall.

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 21:16

Jo, om man inkluderer pkk's tilstedeværelse i Tyrkia er det riktig! Dog, i det sør-østlige Tyrkia er det nok mer å regne som "full" krig i disse dager! Full borgerkrig definerer jeg som krigshandlinger i turistmaskinene Antalya!

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 21:25

Mellom tyrkere, om ikke det var tydelig...

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 21:31

....og, da har du ikke lest aviser veldig lenge...

(mann 52 år fra Oslo) sø. 17 juli 2016 21:34 Privat melding

Lest aviser siden ca 1974, om det er lenge eller ikke får jo andre avgjøre. PKK har jo drevet med bombing av hoteller så lenge jeg kan huske:-)
Tyrker mot Tyrker er en definisjons-sak. Du kan være sikker på at de finner et eller annet og definere seg som som tilsier at de ikke har mer felles enn statsborgerskapet, og da er jo alle i PKK tyrkere...
Og nei, intet ved det du skriver er tydelig, nyttig eller lesverdig!

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 21:42

Da har fylla tatt deg! jeg snakker om pkk, ikke Kurdere! Når var sist kurdere angrep turister i Tyrkia? Hvem avsluttet fredsavtalen med pkk? Du skjønner det er en vesensforskjell på kurdere og pkk?

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 22:12

Du som leser mye aviser....når var sist en kurder drepte en turist i Tyrkia? Eller pkk for den del?

(mann 52 år fra Oslo) sø. 17 juli 2016 23:00 Privat melding

Nå snakker du sint igjen og blir verdiløs som diskusjonspartner. PKK har sit utspring hos kurderene Kurdernes revolusjonære gruppe. Jeg setter ikke likhetstegn, jeg vet så opplagt forskjellen at jeg tar det som en selvfølge at du skjønner det.
Når det sist fvar en PKK-bombe som drepte en turist er irrelevant. Det har vekslet mellom ofte og sjeldent at bomber har gått av i Tyrkia siden opprettelsen av landet i 1925. Før det var det det komplette kaos fra ca 1921 sa Ottomanerne endelig ble knust av BRitene og Franskmennene som den endelige slutt på første verdenskrig. En kan med rimelig sikkerhet anta at alle PKK-bomber er bygget og utplassert av kurdere, så det var vel omtrent samtidig at PKK og en kurder blåste av en bombe mot et hotell.
Jeg sa helt bevisst et hotell for de har i all hovedak ikke drept turister, men orientert seg mot hoteller med hovedsaklig tyrkiske gjester, eller varslet bomben på forhånd slik revolusjonære grupper som ikke vil skremme vekk alle potensielle sympatisører har gjort fremtil de siste 15 årene, der man har valgt motsatt taktikk og drept fest mulig for å skremme folk fra alt annet enn å følge dem...
Jeg drikker aldri alene og siden jeg er på sukker er jeg alene, altså ikke på fylla. Med slik drittslenging fremstår du som den kompllette idiot overfor alle andre. Du må lære deg også, at om noen i kort kommentar ikke tar med alle detaljer er det for de det ikke er tid eller plass eller egnet for konteksten. Det betyr ikke at de ikke vet. Nå har jeg drevet arkeologi i Ottomanske og Byzantinske kulturminner og lest en god del Tyrkisk, Ottomansk og Byzantinsk historie, så om jeg utelater noe så¨er det fordi jeg tar det som så selvfølgelig at jeg ikke tenker på å ta det med. Så herefter kan du anta jeg vet. Så langt har du i alle fall ikke kommet med en eneste ting jeg ikke har tatt så selvfølgelig at jeg er fullstendig overumplet ikke av spørsmålene, men av at du i det hele tatt spør.

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 23:13

Jeg registrerer du har problemer med å henge med så snart diskusjonen dreier seg om noe annet enn hva du kan lese deg til i en historiebok, eller en avis! Og jeg bestrider ikke på noen som helst måte din oppramsing av allmenne fakta! Og på tross av alle som måtte mene jeg er et troll! Tyrkia har lang erfaring med militærkupp, det samme har Pakistan! Jeg ser ikke du har noe annet poeng enn at det finnes intet høyere i denne verdenen enn "en stemme er en stemme"?

Nå skal du høre, og du må høre nøye...for dette er viktig!

Jeg mener, ettertrykkelig, at det gjør det! Jeg har nå gjentatte ganger forsøkt forklare deg dette, og jeg har tidligere vært enig om å være uenig! Du minner meg om en kar jeg hadde en diskusjon med, det var en tilsvarende problemstilling, en plass i Afrika for 20-30 år siden. Det var rett i forkant av at Somalia gikk inn i historiebøkene som en failed state, var mye avisskriverier...
"Kan det være det finnes noe mer opplyst enn folkeviljen"? Det handler ikke om det absolutte flertall - det handler om det opplyste flertall!
Det er hva som er et ekte demokrati! Et demokrati vi snart, på tross av deg å dine like, snart kommer til! Det er den naturlige utviklingen av en stadig mer kompleks verden! Du skjønner neppe hva jeg mener med dette, da det vil ta livet av populismen, men du får Google! De fleste politiske tenkere mener mer eller mindre det samme! PS - disse leter ikke etter svar på fremtiden i historiebøkene! (var hva jeg mente med kollektiv- vs selvstendig tenkende...i en eller annen tråd!)

Så, får vi se da, hvor Erdogan klarer ta Tyrkia. Det er påfallende hvor få, om noen, statsledere som har uttrykt noe som helst om dette! Bør være en tankevekker!

(mann 52 år fra Oslo) sø. 17 juli 2016 23:35 Privat melding

Du nedvurderer, og dermed undervurderer. Jeg har overhodet ikke noen tro på at demokratiet alltid vil bli det beste på noe som helst vis. Men så langt er det det beste vi har skapt. O du tok deg bryet med å tenke ove hvorfor jeg vil slippe å gå i detalj er det fordi jeg tar alt som er skrevet i det som må anses som allemnt kjente publikasjoner som selvfølgeligheter, ikke at jeg tror det er riktig beskrevet eller godt analysert, eller at man av de finner svaret på alle spørsmål. Men din hetsende nedlatende tone er faktisk ødeleggende for debatten. Jeg har blitt kjeftet huden full på telefoin for å føre denne debatten med deg fordi den er fullstednig uegnet på dette forumet. så du kanenten maile meg eller avslutte. Dette var en tråd som la opp til å vise verdighet overfor alle de tapte, og tenke rolig igjennom hvordanman skal forholde seg til det. Ikke en tråd for å klappe frem et statskupp man trodde kom fra det militæret, og som du ikke ar visst snev av bryddhet over at du bommet når det viser seg å høyst sannsynlig være iscenesatt for akkurat å "ta" Tyrkia. Og jeg lover deg, tenke selv, så selv at jeg har bevist feildateringer i historien rundt Tyrkernes okkupasjon av Nordhellas med huundre år, og fått bevisene begravd av Gresk Makedonias riksantikvar.

(mann 52 år fra Oslo) sø. 17 juli 2016 23:35 Privat melding

Det endrer ikke det faktum at å hylle et statskupp i en (enda, såvidt, litt) demokratisk stat er å være en absolutt fascist, og slike liker vi ikke uansett. Hadde du hyllet en folkelig revolusjon er det en helt annen ting. Erdugal er en psykopat som leder Tyrkia inn i den absolutte islamisme om han kan. Han er Tyrkias sterke mann i muslimsk briorskap og må stoppes. Men staskupp er ikke veien å gå om det skal gå med færrest mulig mennesker, og om det skal lykkes, for han er ennå så populær blandt mange, bl.a. fordi han har ledet landet i en periode med eksplosiv økonomisk vekst (ikke hans ære, men i hans regjeringstid) folket er altså ikke klar for en endring, og da vil en militær inngripen være en katastrofe. Og du så jo på TV, soldatene var ikke kalre til å skyte ned sivilister i hundretusener. De var jo ikke ngang villige til å skyte ned noen hundre for selv å unngå lynsjing eller fengsel som høyst sannsynlig ender i dødsrtraff formange av dem. Du har alt for høye tankeer om deg selv til å egen deg i en debatt,, legger ikke frem forklaring eller dokumentasjon på noe og påstår fascistoide ting i vilden sky. Lite egnet på et sjekkenettsted.
At ingenstatsledere sier noe er en sannhet med storemodifikasjoner. Riktignok lot Erna Brende snakke for seg, men Merkel Hollande og Obama har snakket om dette alle tre, opptil flere ganger. Men de aner nok langt mer enn det som kommer frem i media, de har jo ører på telefon-nettet...

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 23:51

Jeeeesp! Jeg leste din første setning, den var delvis slik: "men så langt er det det beste vi har skapt".
Hva er det du ikke har skjønt? Hvor får du fra at jeg tenker denne verdenen er tipp-topp? Jeg er ikke interessert i hva vi så langt har klart! Jeg er da overhode ikke interessert i å diskutere "tingenes tilstand" og andre patetiske selvfølgeligheter! Du har ikke skjønt NOE av dette! Ja, vi vet alle hvordan det er, og hvordan det har blitt slik! Jeg er temmelig sikker på at jeg evner åpne en bok like mye som du evner gjøre det!

Skjult ID med pseudonym - sø. 17 juli 2016 23:53

Fakta kan du Google, eller lete opp i et leksikon! Hva så?

(mann 52 år fra Oslo) ma. 18 juli 2016 00:11 Privat melding

Hvis du ikke vil forholde deg til fakta, så får du åpne den store filosofiske debatten du vil ha. Foreløpig hyler du bare om hvor dum jeg er. Du fårpresentere noe annet enn skrik og skål, en hypotese om hvor disse hendelsene vil bringe oss og så kan vi vissikere den hypotesen til vi kommer frem til en sannsylig vei verden vil gå, hvorfor vi tror det og hva vi synes om det. Men så langt har du bare skreket at jeg er dum og ikke skjønner noen ting. Du får opplyse meg da, hva er det jeg ikke skjønner. Så får vi se om ikke du faller fullstendig igjennom på eventyr, eller om du faktisk har noe å komme med ut over det ethvert enkende menneske har skjønt er mulige årsaker og virkninger av hendelsen.
Men hold deg for god til å henvise til khazarmafiaen og annen antisemmitisk fascistpresseinfo. At Rotschild-gruppen kontrollere mye av verdens pengestrøm er ikke noe du kan klandre verdens jøder for, men det faktum at Rotschildfamiliens overhodet gjennom flerb Britisk-franske kriger hadde et kontaktnett som gjorde det mulig å flytte penger igjennom krigs-sonene på 16 og 1700-tallet da man bare kunne flytte penger over landegrenser som hard valuta (gullbarrer i praksis) og tjente enorme summer på det og ble en av verdens rikeste privatpersoner. Nel egentlig bare overgått av han som eide California før gullrushet i 1850-årene. En mann som døde av tuberkulose uten andre eiendeler enn klærne han gikk i og et skjøte på California i lommen, på trappen til et kontor i Washington der han ville be om hjelp til å få erstatning for alt som var stjålet fra hans eiendom. Rotschildene klarte å ta vare på formuen og la den vokse seg til det som i dag er Federal Bank of america, men det gjør ikke Khazarene til en mafia, langt mindre jødene.

Men jeg synes fortsatt du skal finne et annet forum å ta denne debatten, denegner seg ikke i dette.

Skjult ID med pseudonym - ma. 18 juli 2016 00:22

Det har jeg gjort for lenge siden, og jeg gidder virkelig ikke gjøre det EN GANG TIL! Om jeg var interessert i faktaopplysninger, kan jeg bare å lete det opp på vårt fantastiske Internett, ikke noe å diskutere egentlig!

Og jeg aner virkelig ikke hvem khazarmamafiaen er! Og hvor i helvete kommer denne antisemittismen fra? Er du dritafull?

(mann 52 år fra Oslo) ma. 18 juli 2016 00:25 Privat melding

Du sa deg heltenig i På dates kommentar med den referanse lenger oppe. Men det husker du vel ikke. Og sidne jeg ikke i følge deg harskjønt noen ting, så får du enten opplyse meg eller slutte med sprøytet ditt.

Skjult ID med pseudonym - ma. 18 juli 2016 00:29

Hæ? Hvor?

(mann 52 år fra Oslo) ma. 18 juli 2016 00:34 Privat melding

Det er ca 30 A4-sider, gidder ikke finne den det for deg, men søk etter ordet så kommer kommentarene med det begrepet opp. da har du snevret inn behovet for å lese til et minimum;-) eller husk hvadu selv skriver og tenk over implikasjonene av det Du skriver. For nå er det du som virker drita full, eller snarere høy som eiffeltårnet på colombiansk mel:-)

Skjult ID med pseudonym - ma. 18 juli 2016 00:37

Det er nok fordi du ikke finner det lille venn! Men, om du plutselig ut av intet skal gjøre meg til en jøde-hater så tenker jeg vi sier takk for i kveld, og lykke til!

Skjult ID med pseudonym - ma. 18 juli 2016 00:59

Hahaha, jeg fant den! Nå er jeg VIRKELIG spent på hvordan du på det grunnlaget kan beskylde meg for antisemittisme, eller ha noe med colombiansk mel å gjøre? Dette blir bare knølete! Må legge deg nå dude! For mye dram i de sene nattetimer er ikke bra!

(mann 52 år fra Oslo) ma. 18 juli 2016 08:00 Privat melding

Jeg har referert til dine egne påstander. Da blir det din jobb å bevise at slutningen er gal, ved å vise at referansene er misforstått. Det er sliken saklig debatt forgår.
Og jeg gjentar dusier deg enig i en kommentar somer klart antisemittisk. Det gjølr deg ved implikasjon til en antisemitt. Eller så får du bare innrømme at du sa deg enig med På Date uten å ane hva han skrev for noe, bare fordi du trodde han var uenig med meg.

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 09:05 Privat melding

Og for da å komme inn og fremstå som den dumme blondinen som ikke har skjønt noe av hva som diskuteres, vil jeg ønske debattantene en strålende dag, nå som solen skinner så fantastisk, og oppfordre dere til å skrive til drømmejenta deres i dag, i stedet for å krangle her. Lev, elsk, nyt livet!

(mann 53 år fra Oppland) ma. 18 juli 2016 13:21 Privat melding

Lyset er sterkere enn mørket og mørket får kun makt om vi fokuserer på det...

(mann 53 år fra Oppland) ma. 18 juli 2016 14:34 Privat melding

Jeg bekymrer meg overhodet ikke for det jeg ser på nyhetene da jeg vet jeg er beskyttet...))..Om alle klarte å leve uten å bekymre seg for omstendighetene ville alle hatt det fantastisk...

(mann 53 år fra Oppland) ma. 18 juli 2016 14:36 Privat melding

Det er en forutsetning for å kunne leve slik og du vet nok hva jeg mener Chillrosa..)

(mann 53 år fra Oppland) ma. 18 juli 2016 15:22 Privat melding

Ting rammer uavhengig av tro, det ser vi hele tiden, men jeg føler meg likevel beskyttet..))

(kvinne 40 år fra Hordaland) ma. 18 juli 2016 16:34 Privat melding

@Apollonis:
"Om alle klarte å leve uten å bekymre seg for omstendighetene ville alle hatt det fantastisk"

Ja, det er jo en glede som i beste fall er forbeholdt noen priviligerte mennesker i fredelige land. Si det til de som må flykte fra krig og katastrofer.

(mann 53 år fra Oppland) ma. 18 juli 2016 17:01 Privat melding

Isabel78
Det gjelder for alle, men det krever er bevissthet om hvem som spiller på lag.
En fattig flyktning kan fort få det mye bedre enn en rik person som ikke ser meningen med noe som helst.

Er alt som skjer enkelt å forklare? Nope....

Skjult ID med pseudonym - fr. 22 juli 2016 18:29

Ehh..mandarin...? Så, jeg kan kalle deg hva jeg vil, og det er opp til deg å motbevise dette. Om ikke står påstanden? Er det slik siviliserte samtaler foregår? Om jeg kaller deg en dust, er det da opp til deg å motbevise dette? Vis hvor du refererer til min påstand, og hvordan denne havner i kontekst av å være antisemittisk!? Jeg sier meg enig i at skjevfordeling er en uting! (Riktignok har jeg ,ett av flere, lengre opphold i Midtøsten hvor staten Israel sine herjinger ble veldig synlig, men eventuelle problemer jeg måtte ha, har mer med Knesset å gjøre enn det israelske folk. Tel Aviv er den byen her i verden hvor jeg har hatt mer moro enn noe annet sted, og jeg var nær på å gifte meg der ved millenniumskiftet). Slik vil kun en uten dekning i fakta argumentere, og har du ikke dekning i fakta for dine påstander er du en dust! Ergo, du er en dust!

Om jeg ut fra intet kaller deg en idiot, er jeg ikke sivilisert. Og det er IKKE opp til deg å begrunne hvorfor du ikke er en idiot. Om jeg kan begrunne hvorfor du er en idiot, for så å kalle deg en idiot (noe jeg nå gjør) er det sivilisert!

Jeg har nå vist deg hvordan siviliserte argumenterer! Du mener åpenbart at den siviliserte måten er å slenge ut påstander. Dette er feil mandarin! Og implikasjonene av en slik dustete måte å forstå "sivilisert" på er populistisk. Noe som gjennomsyrer alle dine innlegg i denne tråden! På høy tid du ser det selv!

Udokummenterte påstander er for fjortis å regne (du er her)! Billige udokumenterte poeng som ikke har noe med diskusjonen å gjøre, men som kan forstås dit, er populistisk (her er du til de grader)! Dette gjør deg til en populistisk-fjortis! Og jeg har nå, som den siviliserte debattanten jeg er, forklart deg hvorfor du er en populistisk-fjortis!

Skjult ID med pseudonym Cllou fr. 22 juli 2016 18:39

@streken
Du bruker ordene
'mandarin', 'populistisk-fjortis', 'Midtøsten', 'dust', 'ergo' og 'havner'
i ett og samme innlegg. Forstår ikke sammenhengen. Hva prater du egentlig om?

Skjult ID med pseudonym - fr. 22 juli 2016 18:48

Let etter svaret i første setning, bytt deretter ut mandarin med noe som ligner! Når du har gjort det, les hele tråden! Meld tilbake om noe skulle være uklart etter at du har gjort dette!

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 21 sep. 2016 13:05

https://www.nrk.no/urix/haerforeren-som-frigjorde-tyrkiske-kvinner-1.13136852