Alle innlegg Sukkerforum

Nysgjerrig

Vis siste innlegg
(kvinne 30 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 12:41 Privat melding

Jeg lurer litt på hvorfor nesten alle her inne insisterer på å spørre om hvor lenge man har vært single og hvorfor forrige forhold ble slutt?

Derfor blir jeg litt nysgjerrig på hva slags pekepinn ser man etter her egentlig?
Er man mer eller mindre attraktiv om man ble dumpet, eller om man sto for dumpingen selv?
Er det pluss eller minus å ha vært single lenge?

Skjult ID med pseudonym Lilly ma. 18 juli 2016 12:56

Dette er ukjent for meg. Kanskje er aktuelt blant de med barn? De vil vite om du er helt ferdig med barnefar?

(kvinne 30 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 12:59 Privat melding

Det kan nok stemme for foreldre, men nå har ikke jeg noen barn, derfor jeg undrer :)

(kvinne 40 år fra Hordaland) ma. 18 juli 2016 13:03 Privat melding

Jeg spør aldri om hvorfor forrige forhold tok slutt. Det kan man evt fortelle ved en passende anledning hvis man har behov for det. Noen nysingle renner dessverre over av bitterhet mot eksen, og da får man ofte høre litt for mye. Mer enn jeg har lyst til å vite.

Jeg kan godt finne på å spørre om hvor lenge man har vært singel. (Et stykke ut i dialogen, når jeg finner et passende tidspunkt) Det handler nettopp om å unngå de helt nysingle. For de har ofte ikke landet helt i sin nye livssituasjon. Noen virker som de helst vil gå rett til ny dame etter et brudd. Frykt for å være alene, tror jeg. Har møtt noen slike, og selv om de var oppegående og hyggelige på alle måter, så ble det så veldig synlig at de fryktet alenetilværelsen. Dårlig utgangspunkt for et forhold.

(kvinne 30 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 13:09 Privat melding

Den kan jeg gå med på, er man nysingle så trenger man tid å finne seg selv igjen og få stabla beina under seg så å si. Spesielt etter et langvarig forhold.

Jeg ser heller ikke vitsen med å spørre om hvorfor det ble slutt, er det noe man vil dele down the line så gjør gjerne det, men å åpne en dialog med dette spørsmålet blir for meg litt feil..

(kvinne 57 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 13:13 Privat melding

Dels er det vel bare for å ha noe å snakke om, dels er det nok fordi det kan si en del om deg. Det hender jeg spør om hvorfor det ble slutt. Som regel får jeg helt greie svar, og noen ganger får jeg svar som gjør at jeg stiller oppfølgingsspørsmål. For en ble det slutt fordi han hadde fått barn med en annen, andre hadde vært utro, i noen tilfeller var hun utro, det var rus/psykisk sykdom eller han sluttet å respektere henne. Jeg har ennå aldri droppet noen på grunn av svaret som er gitt, men jeg stiller ofte oppfølgingsspørsmål - de lærer jeg mye av.

Et spørsmål som har vist seg enda mer avslørende er: 'Hva falt du for ved din kone/samboerske'. En hadde giftet seg to ganger uten å være forelsket, og begge konene var psykopater. Javel...

Forbausende mange svarer at de ikke vet noen spesiell egenskap som gjorde at de falt for henne (hvilket får meg til å mistenke at de ble sammen i fylla) og har ingenting positivt å si om henne.

Det gjør meg også skeptisk. I det man er skilt, sier det seg selv at man ikke setter pris på alle sider ved sin eks, men hvis man ikke kan si noe positivt, ikke en gang fra tiden man ble kjærester, da kan det bli ganske mange oppfølgingsspørsmål fra min side.

Skjult ID med pseudonym Balder ma. 18 juli 2016 13:13

@Isabel78
Et av rådene man får når man opplever samlivsbrudd er å date igjen fort, for å se at gresset faktisk er grønnere osv. Jeg meldte meg på sukker etter ca 4 måneder (på grunnlag av ovenfornevnte råd) men klarte ikke å få meg til å skrive til noen, og enda mindre date. Så derfor har jeg bare hengt rundt her på forum siden da :-).
Men fra spøk (det var ikke spøk) til revolver, sikkert mange som følger det rådet, og derfor dater alt for tidlig, mens de fortsatt har masse grums i bagasjen.

(kvinne 40 år fra Hordaland) ma. 18 juli 2016 13:20 Privat melding

@Solecita, ja jeg synes det er fint om man klarer å heve seg over gammelt grums og faktisk si noe fint om sin ekspartner. For meg tyder det på at man ikke er en person som bærer nag i all evighet, men evner å komme seg videre og se tilbake på det som har vært med litt raushet. (Og aksept av situasjonen, kanskje til og med innrømmelse av egne feilskjær)
Kanskje noen er redd for at det å si noe positivt om eksen kan misforstås som at de ønsker seg tilbake? Ikke vet jeg. Men raushet er tingen for meg vet jeg. Gammelt nag er ikke.

(kvinne 30 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 13:23 Privat melding

Jeg kan forstå at folk lurer for å unngå å date noen som er useriøse, men jeg mener at det er et spørsmål som ikke bør komme i løpet av den første timen man snakker sammen. For meg virker det da som om han er utålmodig etter å få sortert meg til aktuell/uaktuell kolonna si og dermed taper en del poeng hos meg.

Jeg spør aldri om eksen i bli-kjent-fasen. Hva som er sagt og gjort og av hvem er uvesentlig for min del :)

(mann 39 år fra Rogaland) ma. 18 juli 2016 14:45 Privat melding

Fortid er fortid. Noen tar ting med seg, andre forandrer seg / vokser på erfaringene og legger det bak seg.

Man kan være i et forhold, eller i en jobbrelasjon og ting bare går i stå, det fungerer dårlig og man blir irritert på hverandre, eller man kan ha kjempekjemi med noen og alt går på skinner. Poenget er at en person kan synes du er teit og umulig, en annen kan synes du er helt topp. Så det der med å høre om noens fortid synes jeg bør tas med en klype salt. Vi har alle pluss og minuser, og noen får frem det gode i deg, og andre stresser frem det dårlige i deg.

Skjult ID ma. 18 juli 2016 14:47

Jeg mistet både kjæreste og venner for at jeg var altfor snill og begynte å si nei. Men har en drøm å finne meg kjæreste igjen som jeg kan bygge en ny framtid med.

Skjult ID med pseudonym c ma. 18 juli 2016 14:52

Jeg har opplevdd at de jeg møtet ikke vil si noe om tidligere forholder, ikke om eksen sin. Så jeg har valgt å ikke ta opp dette temaet.

(kvinne 30 år fra Akershus) ma. 18 juli 2016 15:22 Privat melding

@Deshi2 Veldig godt sagt :-) Det som har skjedd har skjedd så man får ta den lærdommen man kan fra det.

(mann 41 år fra Hordaland) ma. 18 juli 2016 15:57 Privat melding

Jaja..eg bryr meg egentlig nada om ka folk spør meg om. Så lenge man e åpen og oppriktig, og heller ikkje hårsår, så har det ikkje så mye å si. Før eller siden kommer man inn på temaet uansett...så korfor ikkje før!? Syns det e greit å "legge alle kortene på bordet".. men vil man ikkje snakke om enkelte ting, så bør man jo respektere det :-)

Skjult ID med pseudonym Powpowgutt ma. 18 juli 2016 20:31

Jeg ville aldri spurt om hvorfor det ble slutt tidlig i bli-kjent fasen, selv om svaret kan være av interesse for en fremtidig relasjon.
F.eks om en ble dumpet fordi en hadde vært utro.
Tross alt litt relevant, da det øker sannsynligheten for at hun vil være utro mot meg også.

Hvor lenge en har vært singel er veldig relevant. Som noen har sagt tidligere, for å luke ut slike som hopper fra forhold til forhold, andre som kanskje ikke er helt ferdig med det forrige forholdet enda, osv.
På en annen side så er det kanskje enklere å forholde seg til noen som har vært singel i ca. samme tidsperspektiv enn det er med noen som har blitt singel for 1 år siden når du selv har vært singel i nærmere 10 år.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 19 juli 2016 08:54 Privat melding

Jeg har vært singel lenge og blir stort sett alltid dumpa. Jeg er overbevist om at det gjør meg ekstra attraktiv ettersom jeg velger å tro at damene styrer unna og/eller dumper meg fordi de rett og slett synes jeg er FOR fantastisk til å leve med.

(kvinne 52 år fra Østfold) ti. 19 juli 2016 10:48 Privat melding

Måtte besøke profilen til @herrfekt selv her nå rosa 😀 mannen er nok full av moro. 😂😂😂

(kvinne 54 år fra Østfold) ti. 19 juli 2016 11:27 Privat melding

Hvis mann har vært singel lenge, så bør det ikke være noe issues rundt hvor lenge eller hvorfor ,- ettersom jeg var den som gikk ut, etter å tenkt på det lenge, synes jeg det er greit å ta m i bli-kjent-fasen, både hvorfor jeg gikk og hvorfor jeg har vært aleine en stund. Men noe stort tena bør det jo ikke være .. Og om det er en fordel å ga vært singel lenge.. Det vites ennå ikke 😂😳😊
Og HerrFekt,- du er jo en kremkake,du! Jeg digger krem! 😁

Skjult ID med pseudonym Gamla ti. 19 juli 2016 18:47

Jeg har vært singel lenge...Det er snakk om MANGE år og når jeg får det spørsmålet svarer jeg så undervikende jeg kan.
Det er nemlig helt feil å ha vært singel over et par år. Da får man spørsmålet : Hvorfor det da...eller: Lenge siden du har hatt sex da? ? Har du vanskeigheter for å binde deg? Hva feiler det deg da? osv
Er ikke lett dette!

(mann 53 år fra Oppland) ti. 19 juli 2016 18:58 Privat melding

Jeg tenker at ingen spørsmål er "feil" og noen ganger forteller spørsmålet mer til den som får spørsmålet , enn omvendt...))

(mann 52 år fra Hedmark) ti. 19 juli 2016 19:08 Privat melding

Det er jo som i alt annet en snakk om balanse. Har man vært singel fjorten dager etter 20 år ekteskap er det kanskje alt for raskt, men har man vært singel i 20 år så er å hoppe inn i ekteskap etter 14 dager også litt raskt. For de fleste er noen halvår kanskje det normale i begge retninger.
Så gjelder det å være voksen nok til både å tørre spørre om det man lurer på, og la være å grave videre om det tydelig ikke er et morsom ttema. Ting kommer frem over tid.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 19 juli 2016 20:02 Privat melding

Jeg tror heller jeg er typen til å hoppe inn i 14 dagers ekteskap etter 20 år som singel. Det viktigste er tross alt ikke kvantiteten, men kvaliteten på de 14 dagene. Jeg skulle gjort dem så romantiske, så romantiske.