Alle innlegg Sukkerforum

Advarsel/baksnakking..?

Vis siste innlegg
(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 12:28 Privat melding

Noe å tenke på på en søndag,og jeg er ikke tilhenger av laaange innlegg 😂 but still:
Jeg anser meg selv for å være relativt oppegående, åpen og med evne til å lese folk ( joda, selvfølgelig bommer jeg også). Jeg har ved flere anledninger fått melding i boksen, med "korrex" på ting jeg har skrevet, når meningene har vært noe opphetet. Noen føler til tide behov for å fortelle meg at jeg er dum, tar feil og bør skifte mening. Feigt, spør du meg.
Men så dukker det opp advarsler , som IKKE går på voldsbruk, overgreps-problematikk eller problematisk psyke i forhold til potensiell date.. Det går på avvikende( fra mitt) livssyn og personlighet. Jeg synes sånt blir å gå over streken,- det grenser til/er baksnakking og sladder. Og da spesielt når det kommer fra folk man ikke engang kjenner, lurer man jo på hva som er agendaen. Har man egne interesser i den man advarer mot, or what..?
Hva synes dere? Det dreier seg som sagt IKKE om dømte overgripere ol. For det synes jeg vil være innafor...

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 12:50 Privat melding

Han er i såfall ikke den eneste jeg har flørtet med her.. 😜 er ikke det som er tema heller..

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 12:56 Privat melding

Godt sagt, pepper,-
Jeg tar advarsler fra folk jeg kjenner, og som kjenner meg, seriøst, men selv de kan ta feil.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 31 juli 2016 12:56 Privat melding

Alle e dessverre ikkje oppegående... kor går grensen mellom baksnakking og det å gi noen gode, velmente råd? Kommer vel an på kem som kommer med dem!?

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) sø. 31 juli 2016 12:58 Privat melding

Helt unødvendig å legge seg bort i hvem andre flørter / har en dialog med. For selv om en vedkommende oppfører seg på en måte mot noen så kan samme person være på en helt annen måte mot noen andre.
Hvordan noen møter oss kommer jo helt an på hvordan vi er selv....
Så er enig med @ gille her, det grenser til sladder og baksnakking og sier mer om den som føler seg nødt til å være " moral politi " enn noen andre.

Men....som sagt i ts, hadde det vært snakk om dømte overgriper ol så hadde det vært innafor.

Tenk så greit alt hadde vært kunne alle feie for sin egen dør i stedet for å legge seg bort i hva alle andre gjør...

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 13:00 Privat melding

Hva var uklart, Hovmester? Hvis vi "flørter" på forum, så synes noen det er viktig å "advare" meg mot at du kan være full av spissfindiheter, mens jeg er mildere i uttalelsene? Eller at du liker Bad religion og jeg ikke ?

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 13:00 Privat melding

Nemlig Roken, hvem spm gir råd, og om hva..

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 13:13 Privat melding

Det første jeg ville spurt om er hva personen som mener noe om den andre person egentlig er ute etter.
Baksnakking /sverting av andre er svært betenkelig synes jeg.

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 13:15 Privat melding

Jeg tenker at advarsler av den sorten er godt ment, og ikke ment som at man ikke har tiltro til mottagers vurderingsevne.

Og, så reagerer man kanskje litt utifra hvem som er avsender? Hadde feks jeg sendt deg en sånn advarsel, ville du nok ganske sikkert håndtert den annerledes enn dersom den kom fra feks Chillrosa, da hadde det nok ikke blitt en tråd om temaet😉

Av det jeg leser her, kan det virke som andre er informert om både innhold og avsender, det er en intern og veldig gjennomsiktig tone, og jeg er ihvertfall IKKE tilhenger av å dra ting fra private meldinger ut på åpent forum, det er indirekte å henge ut andre, skape rom for spekulasjoner og ikke det spor bedre enn baksnakking. Det er jo moral politi over mange av innleggene i denne tråden også, så "same, but different".

Jeg fikk mld av Chillrosa med spm om hvordan det gikk på daten forrige helg. Hyggelig det, og jeg valgte å tolke det som positivt, selv om jeg kunne valgt å ha pigggene ute og tolke det som nysgjerrighet istedetfor omsorg og interesse.

Svarte du vedk på en ok måte da, @gille, eller svarte du utifra hvordan du tolket hensikten med meldingen? Det kommer jo ikke frem her, om det har vært en eller to "ufine" i dialogen. Eller kanskje du valgte å ikke svare?

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 13:17 Privat melding

Utfra forklaringen, virket det mest som vedkommende vil spare meg for tid,- og da blir det for dumt. Tiden min er jeg vel fri til å kaste bort som jeg vil, og har vel også en tendens til å dra erfaringer av det jeg bruker tiden min på, også..

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 13:28 Privat melding

@gille. ..vedkommende har kanskje en agenda om å ha akkurat den personen for seg selv? Var det med I krig og kjærlighet osv - men ikke noen bra strategi fra vedkommende så fall 😨

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 31 juli 2016 13:34 Privat melding

@paper: eg hadde nok sikkert hørt på deg! :-) Men selvsagt overgår man noen barrierer for en del ryper, og då kan jo man plutselig finne ut at man faktisk liker høns med fiskeboller.. Men så lenge man vet at den som opplyser om "faren" ved å ta feile valg e oppegående og oppriktig, så må man uansett ha det i baktankene når man prøver noe nytt eller styrer på med høns! Ingen høns e nødvendigvis like sjøl ol de kakler som bare det :-) eg tenker at så lenge man e oppegående, så kan både avsender og mottaker gjøre opp sine meninger, og ikkje nødvendigvis la være å prøve noe nytt, men ihvertfall trå forsiktig. Oppegående mennesker vil uansett sanse galskapen i en annen person over tid, helst på kort sikt!

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 31 juli 2016 13:35 Privat melding

... Og mindre oppegående mennesker vil vel uansett ikkje høre på GODE råd :-)

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 13:40 Privat melding

@roken. Om en person jeg ikke kjenner kommer med råd om hvordan jeg skal forholde meg til en bestemt person så hadde jeg ikke hørt på de rådene. Men om noen som kjenner meg og dertil kjenner personen det gis råd rundt, da ville jeg tenkt over hva som ble sagt - men jeg ville uansett gjort meg opp min egen mening.

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 13:43 Privat melding

Jeg håper virkelig ingen roter seg borti han jeg var sammen med i noen måneder, og dersom det kom frem her på forum, at noen hadde gjort det, hadde jeg ikke vært i tvil et sekund, jeg unner ingen å måtte kaste bort tid på han. Og hva er "graverende ting"? Noe alle kan enes om, noe som ikke endres utifra hvem man har kontakt med? Sykelig sjalusi? Ekstrem/fanatisk innenfor sin religion? Alkoholisme? Rusmisbruk? Voldelig atferd? Patologiske løgnere? Dette vil sjelden bli avdekket her på forum, kanskje bortsett fra tegn på sjalusi.
Hadde det vært slik at avsender i dette tilfellet hadde hatt en agenda, og ville hatt den @ts har "flørtet" med selv, ville ikke det kanskje kommet frem her da? Men, uansett da, siden @gille la liten vekt på denne advarselen, så vil vi kanskje få se flørtingen blomstre opp igjen?☺️

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 13:46 Privat melding

Myrah,- jeg svarer alle som skriver til meg, jeg svarte fordi jeg ble nysgjerrig, og jeg svarte konkret og ordentlig, -jeg kjenner ikke vedkommende, så har ingen forutsetning for å vite hvorfor denne meldingen ble sendt, det var sikkert vennlig ment, men som sagt var det ikke spesielt alvorlig det jeg ble advart mot, og derfor synes jeg det var utidig og absolutt unødvendig. Er dette normen feks? At man "advarer" uten at det er nevneverdig grunn til det? Håper ikke det.
Hvordan du tolker dialogene i tråder her, får du stå for, har ikke noe behov for å forsvare hvordan jeg kommuniserer med andre her. Jeg feier vanligvis for egen dør først, -jeg er også såpass kat , at jeg holder meg til det.. Det bør kanskje fler gjøre.

Skjult ID med pseudonym x eller y sø. 31 juli 2016 13:47

jeg kan komme med et eksempel :
Jeg traff den flotte damen. Jeg fikk senere besøk av en som hadde noen råd til meg. Jeg takket høflig nei til det og fant ut at jeg kunne selv oppdage de negative siden.
Jeg bodde med denne flotte damen i 8 år.
Hva skal jeg gjøre nå. Reise til den nye typen (tilfeldigvis kjenner jeg han og han vet ikke at hun er min eks)
Skal jeg da reise til han nå å tipse at hver gang hun er på tur, så bør han ta en test etterpå?
Tenker det at han ikke vil høre på meg men vil ta det som en form for hevn/baksnakking.

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 13:55 Privat melding

Jeg synes det er fint at du tenker at det sikkert var vennlig ment, @gille, og trist å se alle spekulasjonene som en slik tråd gir.... Jeg ville absolutt vurdert råd og advarsler som dumpet inn hos meg, for jeg er ikke redd for å innrømme at jeg kan bli litt blind og blendet, og da er det ikke dumt å kunne få låne andres briller et lite øyeblikk🙂 Ønsker deg og alle andre en fin søndag, her er det høy musikk og vask av kjøkken skap😆

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 13:56 Privat melding

Rusmisbruk, vold, løgner, psykopater er helt innafor å få advarsel om, men selv her bør man være sikker. Man MÅ ha belegg for hva man advarer mot. Alltid.
I dette tilfellet dreide det seg om noe helt annet, og da synes jeg folk kan spare seg. Som sagt, vi kjenner hverandre for dårlig her til å kunne gi hverandre sånne råd. Man kan snakke, åpent, på generell basis, men synes man kan droppe sånne henvendelser, selv om de er aldri så godt ment. 😊

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 31 juli 2016 14:00 Privat melding

@microvenn: nettopp..der snakker vi oppegående :-)
@paper: eg e oppegående :-p
Husker en gang en "kompis" som eg hadde kjent i 20 år fortalte at en jente eg likte hadde vært utro med en hon tidligere bodde med.. Då tenkte eg at korfor forteller du noe en person har betrodd deg til videre til andre? Og dessuten kan utroskapen være "begrunnet".. så eg ga en god faen i han.. e man oppegående nok så vet man kem man skal høre på eller ikke :-)

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 14:22 Privat melding

De fleste har en forhistorie og den påvirket oss alltid I fht hvordan vi leser og tolker andre på godt og vondt. Mange mennesker har behov for å hevne seg på eks og andre personer som ?et mennesket føler seg dårlig behandlet av. Hevnen kan innbefatte å fortelle andre om hvilken dårlig person den personen er som skal hevnes er og få formidlet sin side av saken uansett hva som gagner helheten. Ødelegge muligheten for den andre personen.
Er det grove og alvorlige ting en person har gjort, anmeld til politiet og hold ikke spre så kalte gode råd rundt på sosiale medier.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 14:28 Privat melding

Godt sagt, microvenn. Jeg var sammen med en fyr en gang,- hadde det storveis mens det varte, neste dama var det bare krangel med,- ikke antydning til sånt når vi var sammen. Det som er perfekt for en, kan være katastrofe for en annen.

(mann 53 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 14:39 Privat melding

Ja, dere kvinner altså..)

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 14:42 Privat melding

Vi kvinner asså 😂😂😂 kjenner menn som er like hevngjerrige som kvinner 😨.
Takk@gille - ikke sant 👍

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 14:49 Privat melding

God vi er like ulike , som dere menn.. 😉 .. Eller hva Apollonis ?

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 14:52 Privat melding

Jeg kjenner ingen slike hevnere, tror jeg.... De er vel evt like opptatt av å holde det skjult, som de med "lastene" som jeg har listet opp som graverende (i mine øyne) og havner vel i sjalusiskuffen. I mitt tilfelle, en mann som løy så sykt, om både filleting og ganske alvorlige, og erstattet en løgn med en ny da jeg konfronterte ham. Ingen grunn til å tro at dette var en stygg uvane han plutselig fikk da han møtte meg, han måtte jo innrømme til slutt, at han hadde surfet gjennom livet, lurt sine ekser grundig, og trodde det skulle bli like lett en gang til. Jeg er GLAD jeg er kvitt ham, har ikke noe behov for å hevne meg, vet jo såklart at han klarer å lure nye etter meg, men i den grad jeg kunne forhindret at det ble en av dere damene her på forum, så helt klart, jeg hadde sendt en melding🙄

(mann 53 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 14:57 Privat melding

Vi er definitivt ulike og det gir vel håp om "match" vil jeg tro.)

Vil bare si at jeg elsker dere alle..)..vel....jo, alle...

(mann 52 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 15:14 Privat melding

ordentlig kjæringa diskusjon ;)

(mann 53 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 15:18 Privat melding

Ikke dumt med et lite stemningsskifte i alle fall..)..

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) sø. 31 juli 2016 15:28 Privat melding

Framsnakking er tingen :)
" bygdedyret " kan vi egentlig bare begrave...

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 15:32 Privat melding

Framsnakking - Yes👍👍👍

(mann 53 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 15:33 Privat melding

"Framsnakking" er et veldig bra ord..;-)

Skjult ID med pseudonym Synne sø. 31 juli 2016 16:06

Skal man snakke om andre som ikke kan forsvare seg/er tilstede så:
1. Vet jeg dette er sannheten?
2. Er det viktig å fortelle det?
3. Hva vil jeg oppnå med å fortelle det?

Er det ikke noen fornuftige svar på disse punktene, er det like greit å la være.

Fremsnakking er som nevnt over, mye bedre måte å endre noen på :-)

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 16:06 Privat melding

Har stor sans for framsnakking,- gjør det når jeg har mulighet,- synes likevel innimellom man må ta tak i ugreie ting,- ting forsvinner ikke fordi man ikke snakker om dem,- men konstruktiv debatt fremfor drittslenging er å foretrekke. Synes denne tråden har holdt saklig nivå👍🏼 😉

(kvinne 49 år fra Sør-Trøndelag) sø. 31 juli 2016 16:43 Privat melding

Helt enig med deg @ Gille. Konstruktiv " kritikk " er greit og innenfor. Men som @ Synne sier hvis man skal snakke negativt / slenge med leppa så bør man være sikker på at det man sier stemmer. Mange som har blitt ødelagt av drittslenging.

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 17:00 Privat melding

Enig, @Synne.... Tenk om den andre nå dukket opp med en annen versjon, og i sinne/frustrasjon postet meldingene på Forum og det viste seg at denne historien var langt mer nyansert.... Hva da? Everybody back to work, og late som ingenting?

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 17:08 Privat melding

Har også vært tydelig på det underveis, at det er viktig at man ER SIKKER, før man videreformidler noe, og også ha en VELDIG god grunn før man gjør det,- de færreste har det, desverre, uansett hvori beste mening det blir delt.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 17:24 Privat melding

Poenget mitt var ihvertfall ikke å henge ut noen, men vil på ingen måte tro jeg er alene om å ha opplevd dette.

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 31 juli 2016 17:29 Privat melding

@gille. Du har ikke hengt ut noen eller navngitt noen, og det synes jeg er flott - all ære på det. Det er en Grei ting å ta opp og spesielt fht hvordan vi forholder oss til hverandre på sosiale medier.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 17:42 Privat melding

Takk for det, Microvenn. Som sagt er ikke det som var poenget , synes ikke det eg greit å gjengi hvem meldinger komner fra eller gjengi direkte hva som blir skrevet. Det er faktisk privat. Dette går mer på holdninger i mine øyne 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 31 juli 2016 17:51

Etter en måneds forumferie ser jeg at jeg er helt "ute", skjønner ingenting her😂. Men, jeg er enig med Gille og hennes meningsfeller uansett. Prinsipielt nei til advaring/innblanding (uten tungtveiende og potensielt skadelige konsekvenser av å ikke si fra) og ja til fremsnakking 👍

(mann 51 år fra Rogaland) sø. 31 juli 2016 18:01 Privat melding

GRUPPEKLEM ;)

Skjult ID med pseudonym Tinka sø. 31 juli 2016 18:26

Hei og god sensommer, Rosa 😊😘

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 18:33 Privat melding

Du kommer jo med stor varseltrekant du Hoven, men klem likavæl 😉

Skjult ID med pseudonym Synne sø. 31 juli 2016 20:33

Du har ikke uthengt noen, hintet eller skrevet noe om hva som var saken :-)
Mitt svar var også på et generelt grunnlag, at man bør la "sladder" gå igjennom 3 siler før man sier noe. Særlig om det er for å ødelegge, eller fremme seg selv.
Det er lite sjarmerende, for å si det sånn :-)

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 21:22 Privat melding

Takk Synne,- ser heller ikke hvorfor noen skulle dukke opp med en annen versjon i frustrasjon og sinne heller,, ettersom poenget ikke er nyansene i historien , men. At noen ser det "nødvendig" å advare på denne måten. Men det har vel kommet frem tydelig nok nå 😊

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 31 juli 2016 21:26 Privat melding

Blir med på gruppeklemmen i dag også, jeg @Gentleman 😄😊

(mann 48 år fra Oslo) sø. 31 juli 2016 22:54 Privat melding

Jeg blir egentlig fortsatt ganske overraska over at så mange damer later til å tro at de scorer poeng ved å baksnakke (ned) andre damer. Jeg kan i hvert fall for egen del si at resultatet er det stikk motsatte. Biller meg inn at de aller fleste menn tenker på samme måte.

Skjult ID med pseudonym Synne sø. 31 juli 2016 22:58

Mange har alt for god tid og får med seg alt! Men, enig med deg Fekt, har aldri helt skjønt det. Har sikkert gått på en smell eller to selv også, men det er noe de fleste vokser av seg :-) Håper jeg :-)

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 31 juli 2016 23:10 Privat melding

I dette tilfelle var det en "solidarisk advarsel" ang en mann, HFekt- like dust spør du meg 😜