Alle innlegg Sukkerforum

Er du jobben din?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Lilly ti. 9 aug. 22:57

Hva man jobber med er ofte et av de første spørsmålene man får når man møter nye mennesker og man definerer gjerne andre mennesker ut i fra jobben deres. Er du jobben din? Er du er typisk lærer, frisør, advokat, bankmann, journalist, elektriker osv? Og om man blir arbeidsløs, mister man den identiteten da?

Skjult ID med pseudonym frk.milla ti. 9 aug. 23:03

Identiteten varierer nok mye fra yrke til yrke, og også hvor lenge man har jobbet med det. Men jobb er jo den viktigste aktiviteten i voksnes liv, og gir oss jo en rolle. Mange mister derfor litt av Identiteten om man mister jobben, mens noen klarer å fylle opp med annet.
Leger f.eks. de er leger de.
Jeg har noen kollegaer som tidligere har vært lærere, og det merker man godt.

Men så er jeg litt spesielt interessert i roller og aktivitetsvitenskap da😂 så ja, jeg er nok en ergoterapeut. Selv om jeg strengt talt ikke jobber som det.

Skjult ID med pseudonym Hovmester ti. 9 aug. 23:08

Jobben min er viktig for meg, men jeg er en familiemann, ikke en karrieremann. Hadde jeg blitt arbeidsledig hadde det blitt veldig kortvarig. Dét hadde jeg ikke levd bra med.

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 9 aug. 23:13

@TS
Det kjennes ut som jeg er det jeg gjør noen ganger. Og heldigvis liker jeg det jeg gjør.
Det å være arbeidsledig og på søken etter jobb kan gjøre at man mister troen på seg selv en periode.
Men om man har en jobb man ikke liker, over tid, tror jeg det er enda verre for identiteten.

(kvinne 48 år fra Oppland) ti. 9 aug. 23:15 Privat melding

Jeg vil nok si at min personlighet gjenspeiler seg i yrkesvalget mitt, og dermed knytter jeg nok identiteten min oppmot jobb ja...Siden jeg er uten pseudonym her tenker jeg ikke si eksakt hva jeg jobber med annet enn at det er innenfor psykisk helsevern.

(mann 36 år fra Rogaland) ti. 9 aug. 23:18 Privat melding

Ja absolutt. Er handymann og det preger mye av den jeg er. Jeg liker det, og det jør jaggu damene også når man tasser rundt småsvett i baris :)

(mann 48 år fra Oslo) ti. 9 aug. 23:19 Privat melding

Jeg har hatt jobb som ikke var meg. Det var pyton. Jeg tok videreutdanning og ente opp med noe som er meg. Vurderer å konvertere til lærer innen det samme fagfeltet.

Jeg kunne aldri gått på jobb hver dag om det ikke var tilfredstillende. Jeg gjorde det i 6 år... Aldri mer

Skjult ID med pseudonym kameleonen ti. 9 aug. 23:24

@Gentleman
6 år er lenge! Godt du fant ut av det.

(kvinne 50 år fra Østfold) ti. 9 aug. 23:26 Privat melding

Elsker jobben min,,håper jeg holder ut til jeg blir 67,,har jeg ikke den å gå til så hadde jeg tørna. Den gir meg utrolig mye.

(kvinne 43 år fra Hedmark) ti. 9 aug. 23:26 Privat melding

Både ja og nei. Jeg har alltid knyttet mye identitet opp til jobb og hvorvidt jeg har gjort en bra jobb, men jeg har aldri vært noe karrieremenneske. Med årene er det blitt slik at jeg ER sykepleier, selv om jeg ikke jobber med det. Litt sånn bisk, gammel oversykepleier.

(mann 48 år fra Oslo) ti. 9 aug. 23:27 Privat melding

Ja kammis.. Lojal vet du. Det var godt miljø der. Det er jo også viktig

Skjult ID med pseudonym Haakon on. 10 aug. 00:18

Min første jobb var egentlig ikke noe jeg brant for eller hadde noe spesielt forhold til - eller i tråd med utdanningen min så langt i livet. Men etter et år som jobbsøkende etter videregående så var det flott å komme seg inn i arbeidslivet. Ble der i 3 år, og utdannet meg som privatist på kveldstid så stillingen kunne gå fra hjelpearbeider til fagarbeider med svennebrev.

Men så tok livet en brå vending med en trafikkulykke jeg havnet opp i, som i tillegg til å legge beslag på nesten hele 20-årene med å komme tilbake til et normal liv, også satte en stopper for den karrieren.

Lyspunktet var omskolering, og da fikk jeg velge det jeg virkelig ønsket meg, å utdanne meg for å jobbe med grafisk design og reklame/dekor.

Det har jeg drevet med de siste 10-12 årene, de fem siste i eget firma - og vil nok si at den jobber er veldig meg. Jeg MÅ ikke drive for meg selv, jeg kunne like gjerne jobbet for eller med noen andre. Men selve yrket er nok noe som identifiserer meg etterhvert.

Jeg er også redd for at jeg hadde blitt stuck i den tralten jeg først begynte, om IKKE jeg havnet i ulykka. Spørs om jeg hadde vært så fornøyd med tilværelsen da.. Når alt kommer til alt.

PS. folk blir veldig fort skeptiske til om man har tid til å ha kjæreste når man driver eget firma.

(kvinne 54 år fra Finnmark) on. 10 aug. 00:20 Privat melding

Yrke er mye av identiteten til mennesker, men jeg merker meg at utdannelsen også betyr mye. Mange som lar seg blende av en lang og høy utdannelse, og mindre av kortere utdannelse og lang arbeidserfaring. Men det er nok et helt annet tema :-)

(kvinne 31 år fra Rogaland) on. 10 aug. 01:23 Privat melding

Yrket jeg har valgt gjenspeiler nok litt av hvem jeg er, men det definerer meg ikke på noen måte. Jeg jobber for å ha penger til mat på bordet og tak over hodet, og for å kunne drive med relativt kostbare hobbyer. Sånn sett betyr karriere null og niks for meg; jeg trenger i utgangspunktet ingen jobb for å være et "helt" menneske.

Når noen spør meg hva jeg arbeider med svarer jeg aldri "Jeg ER trykker", men "Jeg JOBBER som trykker". Jeg er ikke yrket mitt.

Skjult ID med pseudonym Lurerpå on. 10 aug. 01:52

@Lilly Jeg tror ofte det er bare for å komme i gang med en prat

Skjult ID med pseudonym Tinka on. 10 aug. 02:06

Jeg opplever ikke selv, at jeg er definert av mitt yrke. Jeg opplever heller ikke at de av mine venner som enten er "konger og rike", eller "hattemakere og fattige" (fattig, i betydningen lavtlønnet/dårlig økonomi) er definert av sitt yrke, de ER ikke hva de GJØR. De er SEG, hele personligheter med alt det innebærer, og hvor yrket er bare én del av helheten.

Jeg synes oftest det er noe veldig usjarmerende med identitet som er for tett knyttet til jobben. Kanskje fordi jeg forbinder det med statusjag og strebing etter å posisjonere seg og være "noe"? Jeg vet ikke!?

Likevel – én side av min jobbhverdag er antakelig en tydelig del av meg, som jeg tror mine venner vil bekrefte, og som jeg tror vil forbli uforandret livet ut; jeg er selvstendig næringsdrivende, frilans og min egen sjef. Men, det har mer med eget selvbilde og drivkraft å gjøre, enn andres oppfatning. Det sier jo egentlig ikke en dritt, annet enn at jeg kanskje ikke er særlig trygghetssøkende. Og at jeg har en livssituasjon som kan tåle frilanslivets usikkerhet og varierende inntekter. Og jeg håper jeg kan holde på med det jeg gjør så lenge som mulig, og helst til jeg dør😊

Jeg tror ikke mine venner ville oppleve meg annerledes, om jeg for eksempel omskolerte meg til å bli f.eks lærer eller kokk eller ekspedisjonssjef i et departement 😇 Eller nattevakt 😂

(kvinne 51 år fra Østfold) on. 10 aug. 04:03 Privat melding

Jeg har skapt meg en arbeidsplass, som mest sannsynlig holder meg i arbeid så lenge jeg orker/gidder. Den er nok en del av identiteten min, uten at den styrer den. Kreativ var jeg jo fra før, og har nå en plass å utfolde meg praktisk og kreativt ,- har gjort det i over 20 år. Er som Tinka sier, som selvstendig næringsdrivende i et enkeltmannsforetak må man tåle en viss utrygghet/uregelmessighet som jeg vet flere av vennene mine hadde ligget søvnløse av 😳🙄 jeg kan lett gå over i en pedagogisk rolle evt, hvis jeg ikke kan være håndverker mer, så jeg har options, og det er det jo trygghet i.. 😉 tror uansett jeg vil være meg,i en annen setting også. Funka greit som bartender , ihvertfall 😁😉

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 10 aug. 08:53

Jeg ante ikke at det var en jobb å sitte på ramma og trykke.

(mann 44 år fra Oslo) on. 10 aug. 10:29 Privat melding

Hvis noen spør hva jobben min er så nevner jeg forskjellige ting jeg driver med (bilder, musikk osv) fremfor å bruke ordet 'kunstner'. Det er nok mest pga at jeg gjennom årene har observert så mye pinlig selvsentrert tankegang og praksis innenfor diverse kretser. Feks som når noen er mere interessert i et kunstnavn enn hva kunsten i dèt eller dèt tilfelle faktisk er. Det er så mye keiserklær rundtom.

(mann 33 år fra Oslo) on. 10 aug. 18:49 Privat melding

Aner ikke om jeg er typisk for jobben min. Vet ikke om det finnes noen standard for identiteten til jobben min engang. Har aldri hørt om noen ihvertfall.

Persontypen for kollegaene mine er ihvertfall sterkt varierende. Det er nok mer en styrke enn svakhet, kanskje ikke alltid men.

(mann 33 år fra Oslo) on. 10 aug. 18:56 Privat melding

Har hatt en jobb tidligere som er atypisk for min personlighet. På studiet gjorde vi en test på personlighetstyper og jeg havnet utenfor normalen. Og overgangen til jobbhverdag var tøff, men når jeg først ble varm i trøya digga jeg den jobben.

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 10 aug. 19:09

Jeg er nok mindre værhane og menighetsmedlem enn typisk i kollegiet. Jeg dels utformer og selv etterlever nok mer de gjeldende lange linjene i gitt samfunnsoppdrag enn de som mister den røde tråden. Det skyldes nok at jeg har en nyansert annen og mindre relativistisk utdanningsbakgrunn enn flertallet. Dermed utfyller jeg med en annen stemme enn hovedfeltet og optimaliserer samarbeidsresultatet. Det preger nok og privaten, der utfordringen likevel alltid er å konsultere motforestillinger.

Holder følelseslivet irrasjonelt tross dette. Men praktiserer rasjonell konsekvensanalyse jf. Lisbet Salander i oppfølgingen av det.

(mann 51 år fra Oppland) on. 10 aug. 19:23 Privat melding

Stedet der jeg utfører en tjeneste mot betaling er definitivt ikke meg.
No way..)

(kvinne 54 år fra Akershus) on. 10 aug. 19:29 Privat melding

@blingbling: Du vet at selv jeg som i juni feiret 25-års jubileum som byråkrat måtte lese den der to ganger før jeg skjønte den. Dvs jeg TROR jeg skjønte den. 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym Hovmester on. 10 aug. 19:33

Er det trygt å jobbe i det offentlige?

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 10 aug. 19:35

1 års forsprang @Solecita - ellers hadde du toge an :)

Skjult ID med pseudonym blingbling on. 10 aug. 19:40

@Hov:

https://lovdata.no/dokument/SPH/sph-2016

Skjult ID med pseudonym perla lø. 13 aug. 12:30

Jeg er absolutt ikke jobben min. Er veldig lite bransjetypisk på alle mulige måter.

(kvinne 43 år fra Hedmark) lø. 13 aug. 13:21 Privat melding

Blingbling, jeg skjønte faktisk hva du skrev. Et godt eksempel på det verste og det beste med å lese NOUer og st.meldinger. En pur lykke hver gang man tror man forstår. 😂

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 14 aug. 20:22

Min arbeids identitet er hvit frakk og hansker. Sier ikke mer. Noen ganger beskytter jeg ansiktet også.

Skjult ID med pseudonym Hovmester sø. 14 aug. 20:24

Går for bioingeniør, Apache.

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 14 aug. 20:37

Kan jo være baker, kokk el. industriarbeider.:-)

(kvinne 46 år fra Akershus) sø. 14 aug. 20:50 Privat melding

Bie-ingeniør🐝

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 15 aug. 01:01

@Hovmester: Jeg måtte ha R1 el. S2 , FY1 og KJ1 for å komme inn på studiet på den tiden. For videreutdanning R2, FY2 og KJ2.
I tillegg noe som er en fordel og som definerer yrket i tillegg til det realfaglige som nevnt.

Nå er det ikke lett å finne ut.

(mann 45 år fra Oslo) ma. 15 aug. 01:08 Privat melding

Jeg husker vagt noe fra ungdomstida om hvit bekledning, hjelm og initialene R2D2, men tror ikke det var deg, Apache? Ikke var det spesielt realfaglig heller.

(mann 39 år fra Hordaland) ma. 15 aug. 01:10 Privat melding

R2D2 e dau

Skjult ID med pseudonym Hovmester ma. 15 aug. 01:11

Han som har god kjemi med C-3PO? Karbon...noe...oksid? Nei, hvordan var det der nå igjen.

(mann 39 år fra Hordaland) ma. 15 aug. 01:12 Privat melding

C2O var kompisen

Skjult ID med pseudonym Hovmester ma. 15 aug. 01:17

Herrangud, roken. Nå er det BB-8 som gjelder. Big Brother lever videre. Er Ramsy med, eller?

(mann 39 år fra Hordaland) ma. 15 aug. 01:19 Privat melding

E ikkje ramsey opptatt med å passe ungene sine!?

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 15 aug. 01:20

Du tenker på Star Wars. Husker han.

Min hvite bekledning er mer hvite bukser og hvit kort kjortel (el. blå). Frakk av og til og det er bildet folk flest ser for seg.

Skjult ID med pseudonym Hovmester ma. 15 aug. 01:25

http://www.seher.no/mor-barn/alt-står-bra-til-med-mor-og-barn-og-det-ble-en-prins-55919

Blir det nåkke knulling? Tydeligvis. Spennende slåbrok der.

(mann 39 år fra Hordaland) ma. 15 aug. 01:25 Privat melding

Kjell Elvis?

Skjult ID med pseudonym Hovmester ma. 15 aug. 01:28

Hvit kjortel ... er det du, Jesus?

https://youtu.be/xllvhlr-fhM

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 15 aug. 04:15

Kjortel...hahahaha...jeg klarer ikke å slutte å le til Hovmester sin kommentar.😂 Tror jeg er trøtt.
Det skal stå kittel og ikke kjortel ditt nettbrett. Det er kanskje best å skrive tunika. Men hvilke ordforslag kommer da.😂

Skjult ID med pseudonym Apache ma. 15 aug. 04:37

Kjortel forbinder jeg med Odd Nerdrum og hans skjeve tårn i Pisa.:-)