Alle innlegg Sukkerforum

Død katt ut av vinduet?

Vis siste innlegg
(mann 47 år fra Oslo) fr. 19 aug. 2016 04:10 Privat melding

I går morges kl 07 skjedde noe helt spesielt... Jeg satt ved vinduet og jobbet. Plutselig hører jeg et kraftig dunk tvers over gården. Jeg kikker ut og det ser ut som en død katt blir slengt ut av et vindu fra 4 etg tvers over hagen i borettslaget. Den krasjer ennå en gang på kanten på en veranda nedenfor før den treffer bakken. Jeg går ut for å se om den lever. Etter å ha rotet litt i buskaset finner jeg den; en levende rovfuglunge (musvåk) som har fløyet rett på et vindu som sto åpent. De har 100-120 cm vingespenn som voksne. Denne var ca halvparten (men like skarpe klør :p), født i år og hadde ennå ikke lært at glass = pang. Jeg ville den alt vel så klart, men kunne ikke dy meg: Tok den med inn på kjøkkenet mitt, frem med lyskaster filmstativ og kameraer og filmet noen usedvanlig gode opptak. Alt fra næropptak av ansikt til at den flyr der inne. De beste opptakene er som fra BBC eller AnimalPlanet :) Ved bruk av sterkeste teleoptikk er bakgrunner komplett uskarpe, så det er umulig å se at det foregår innendørs. Jeg fikk litt dårlig samvittighet av å holde den der inne en halvtime og prøvde å si noen godord til den :P før den slapp ut. Det var sååå deilig å slippe den ut. -Men også sååå deilig å se på opptakene etterpå.

Noen andre som har sett slike fuglearter? Det var litt vanskelig å se om det var musvåk eller hønsehauk. De kan ligne på hverandre - særlig når de er små.

(mann 48 år fra Oslo) fr. 19 aug. 2016 07:35 Privat melding

Weirdo! Artig historie, jeg fjernet en liten pippipp som hadde styrtet i balkongdørglasset mitt i går, men noe filmseanse ble den ikke til del før den havnet i søpledunken...🕊️

(mann 52 år fra Østfold) fr. 19 aug. 2016 09:01 Privat melding

Jeg satt og drakk kaffe på terrassetrappa der jeg bodde før. Da jeg reiste meg for at gå inn på kjøkkenet hørte jeg et "dunk" mellom terrassen og de to furutrærne. Jeg så ned, og det satt en rovfugl ved siden av et ekorn. De så begge temmelig forvirra ut. Jeg regnet med at fuglen hadde vært på vei til at knerte den lille krabaten men at jeg tok dens oppmerksomhet og at den derfor bomma. Og så kommer katten som har hørt bråket. Så der sitter ekornet mellom Scylla og Charybdis og skjønner ikke helt hva som har skjedd, men den løper opp i treet, setter seg på den ene gren som peker inn mot terrassen, og sitter en meter fra der hvor jeg står, og så sitter den og ser på meg mens den ser ut som om den tenker; Hva f... var meningen med det der?

(mann 53 år fra Oppland) fr. 19 aug. 2016 18:12 Privat melding

Nice tresnitt.,)

(mann 51 år fra Rogaland) fr. 19 aug. 2016 18:25 Privat melding

Jeg ramla ut av en balkong engang...

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 19 aug. 2016 18:31

@Gent: Og Eli kjørte en gang tidligere ned trappa på gårdsplassen utenfor..

Men Märtha bor neppe hos mamma og pappa vettu. Du må rekognosere bedre..

(mann 51 år fra Rogaland) fr. 19 aug. 2016 18:34 Privat melding

Tingeling :D

(mann 47 år fra Oslo) sø. 21 aug. 2016 22:36 Privat melding

Her var flere artige historier :)

Musvåken er ikke spesielt rask. Men det ble litt av noen actionscener. Har tatt flere næropptak av at den flyr med nebbet konstant innpå vindusglasset. Kan viske ut fargene bak glasset og legge på andre bakgrunnsomgivelser for bruk i musikkfilm. Med rette landskap bak vil det se ut som kameraet flyr rett bak den oppe i lufta :D

Jeg har vært borte nå i helgen og har ikke mulighet til å legge det på youtube men kan legge noe der senere. Skal si ifra ;)

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 01:34 Privat melding

Her er den, microvenn :) Jeg tok også et foto. Det kan jeg sende til facebook.

(mann 49 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 01:44 Privat melding

Hva med å legge ut linken her i forumet? Ble nysgjerrig. Ev. send meg den som melding, please! :-)

På forhånd takk!

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 01:57 Privat melding

Amadeus :-)

Sånn nå er fotografiet av musvåken på profilen min (bilde 2) Jeg tok stort sett bare filmopptak. (Det er ikke på youtube ennå. Kommer trolig til å bruke det i musikkprosjekt i første omgang :)

(mann 49 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 02:09 Privat melding

Takker! Flott fugl, absolutt. Flaks i uhellet det, må jeg si.

:-)

(kvinne 51 år fra Oppland) sø. 11 sep. 2016 06:41 Privat melding

Takk 😉