Alle innlegg Sukkerforum

Kvinner fra Venus/Menn fra Rema1000

Vis siste innlegg
(mann 52 år fra Østfold) fr. 19 aug. 2016 19:14 Privat melding

Et gammelt jungelord sier følgende: Kvinner er fra Venus og menn er fra Rema 1000. Kort sagt fra to ulike planeter. Det er ikke unaturlig at menn og kvinner i et parforhold misforstår hverandre.
Det er sikkert mange av dere som kjenner til Gary Chapmans teori om de fem ulike kjærlighetsspråk. Han mener at det finnes fem ulike typer kjærlighetsspråk som vi menn og kvinner i et forhold benytter oss av:
1. Anerkjennende ord: F.eks komplimenter, ros, støttende ord. Kan være: «Takk for en veldig god middag du laget!» «Så vakre øyne du har!», «Du er flink, jeg heier på deg!»
2. Tid for hverandre: I en hektisk hverdag er det lett å nedprioritere kjæresten fremfor trening, jobb, møter, kurs osv. Tid for hverandre er å prioritere hverandre og bruke tid sammen. Gå en tur, spise middag, reise på ferie osv… Sammen.
3.Tjenester: Det ligger mye omtanke i å gjøre en tjeneste for hverandre. Stå opp tidlig for å lage frokost til den andre. Bære inn ved. Hente barn i barnehagen selv om det er den andres tur osv…
4.Gaver: Gaver trenger ikke koste så mye. Det kan være å kjøpe noen blomster - eller plukke noen selv. Det kan være å gi sin kjære et gavekort på treningssenter. Det kan være å klippe ut en avisartikkel som du vet han/hun vil like.
5. Fysisk nærhet: Det kan være alt fra sex til de små berøringene i hverdagen. Det kan være å stryke på den andre når du går forbi, å sitte i armkroken og se på TV, å gi en klem, å dele et kyss, å leie hverandre osv.
Poenget er at vi i et parforhold ikke nødvendigvis snakker det/de samme språkene. Det er derfor viktig å forstå hvilket/hvilke språk som er dominerende hos sin partner. Samtidig som man bør bli klar over hvilke en selv snakker. F.eks så hjelper det ikke at jeg kommer med blomster til min kjære hver fredag, hvis hennes språk og behov er «tid for hverandre». Da kan blomstergaven bli misforstått som en som kjøper seg fri. Og det hjelper heller ikke hvis en som stadig gjør tjenester for den andre tror at den oppfatter dette som en kjærlighetshandling, hvis hans/hennes språk ikke er tjenester, men fysisk nærhet? Han/hun vil forsatt lengte etter en berøring og ikke etter bæring av ved.

Det er derfor viktig at begge forstår og vet hverandres språk. Slik at man sier/gjør det som den andre oppfatter som et kjærlighetsspråk.
Vi har sikkert alle en eller flere ganger bommet litt her. Vet du hva ditt/dine primærspråk er? Og har du funnet ut hva din partner hadde - den gang du ikke var singel?

Skjult ID med pseudonym Lilly fr. 19 aug. 2016 19:23

Min er nr 2. Føler mange menn er nr 5.

Skjult ID med pseudonym Lilly fr. 19 aug. 2016 19:26

Litt på siden, men HATER når menn vil massere meg. Aldri likt massasje.

Skjult ID med pseudonym blingbling fr. 19 aug. 2016 19:29

Min 5. og like mye 2.

Hennes - mest trolig 1.

2 er ikke vanskelig om begge jobber mandag-fredag 08-1530 da. Da skal du trene mye - resten av hindringene er jo jobb.

(kvinne 48 år fra Akershus) fr. 19 aug. 2016 19:30 Privat melding

Min rekkefølge er 1, 2, 3, 5, 4.
Min eks' var 5, 3, 2, 1, 4.

(mann 53 år fra Oppland) fr. 19 aug. 2016 19:42 Privat melding

Tror det må bli slik:

5 og 1 er veldig viktig, så kommer 2 og 3.
4 hyggelig, men minst viktig dog.

(mann 41 år fra Hordaland) fr. 19 aug. 2016 19:52 Privat melding

Tror eg skal være ok på 1-2-5, 3 og 4 e vel noe som kommer etterhvert!?
E vel mest vant med nr 3 av motsatt kjønn.. Ellers hadde de vel en del områder med forbedringspotensial :-p

(kvinne 48 år fra Akershus) fr. 19 aug. 2016 19:55 Privat melding

Litt usikker på hvorfor du adresserte den til meg, Pepper? Ta deg en hasj du, om du ikke har tatt en allerede.

(kvinne 42 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2016 01:32 Privat melding

Jag är 1,2,3,5 och exen jag var gift med i 13 år hade väll 1, 2, 3 och 5. Han var sydamerikan från Peru, lagade all mat hemma, fixade med bilar och han ringde varje dag och gav komplimanger varje dag. Var andra orsaker till att han inte var enkel att leva med. Norska männ jag dejtat har inte alltid varit bra på dessa punkter alls. Mer än möjligen punkt 5. En jag var sammen i vinter var fin på punkt 3. Nu väntar jag i spänning på en god, snäll , trevlig mann som kan ändra statistiken 😄😄💕 och helst ha goda sidor på alla punkter 😉

(mann 48 år fra Oslo) lø. 20 aug. 2016 08:17 Privat melding

Jeg er nok mest nummer 4, mest av alt for å kompensere for at jeg er er så dårlig på resten.
Sånn, bare å stille seg i kø, damer.

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 08:28 Privat melding

For å komme til 5 praktiserer menn 1...klassisk.

Ehh..ikke jeg altså..)

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 08:43

Jeg har vel litt av alle, rekkefølge kommer av på partner tror jeg. Leste den der boka en gang, prøvde meg på noen triks. Min X lurte på om jeg hadde vært på ferie på Pluto.