Alle innlegg Sukkerforum

Framsnakking

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Hoppetussa fr. 19 aug. 2016 23:38

Jeg tenkte vi kanskje kunne starte en tråd hvor vi framsnakker hverandre. Trekk frem positive ting som du har lagt merke til ved de forskjellige forumskribentene, enten de er synlige eller anonyme! :-)

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 00:48

Så hyggelig, nå ble jeg glad, hovmester 😊
Selv liker jeg hovmester, Roken og flere andre som jeg synes er fascinerende. Er en jeg savner, men kommer ikke på hva han kalte seg. Sånn er det å være ny, periodevis og glemsk 😉
Og du da hoppetussa, fin humørspreder som ikke snakker så mye ned, ut av det jeg har fått med meg 😊👍🙊

Skjult ID med pseudonym Conan lø. 20 aug. 2016 01:09

Solecita høres ut som drømmedama, men er nok litt utenfor alderskriteriet for meg! Hovmester og Pepper lager litt liv, og det er helt greit :) Forbanna kjedelig om vi alle er like ;)

Skjult ID med pseudonym Chutlu lø. 20 aug. 2016 01:17

Å herregud!

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 08:35

Tusen takk @Hovmester og @Smiliiet :-)
@Hovmester, @paulaner og @pepper skaper litt liv med sin sarkasme og ironi, og folk biter på. Og plutselig vrir paulaner helt om, og starter tråder som er ganske dype :-)
@Solecita virker veldig kunnskapsrik og flott dame. @Linda_S og Smiliiet får frem meningene sine blandet med litt humør :-) Positive og glade damer.
Det var dette jeg kom på i første omgang :)

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 08:46 Privat melding

Jeg vil si at på et så lite og isolert sted som Forum, blir framsnakking av enkelte, det samme som å vise hvem man IKKE setter pris på, favorisering/smisking (mye mer riktig navn på tråden) er ikke min greie... Dette har vært forsøkt før, jeg synes det er helt utrolig av voksne mennesker å i det hele tatt komme på å lage en tråd om favorisering, og like utrolig at andre bidrar. Like utrolig som de som lager sine egne avskjedstråder, hvor andre nærmest trygler de om å bli, snakk om å være full av seg sjæl😂

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 08:53 Privat melding

Ja, men vi liker jo deg også Myrah70...))))...vi liker alle.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 08:56

Nå er jo ikke tråden kommet så langt på veg da. De som har blitt skrevet om her er jo de som man kom på i første omgang, det betyr ikke at de som ikke er blitt nevnt enda ikke har blitt lagt merke til på en positiv måte. Evt, de som ikke skriver her så ofte, kanskje blir glemt.. Men det er jo nok av argumentasjoner, drittkasting, kverulering og folk som drar trådene i en helt annen retning enn hva de opprinnelig startet med, vet ikke om jeg synes det alltid er så mye bedre. Og ja, forum er jo til dels isolert, men man må jo bare kaste seg med, den som vil :-) Det er jo bare å la være å følge med videre, om man ikke liker det :)

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 08:57

Helt riktig, Appollonis :)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 09:02 Privat melding

Tenk om vi kunne fått til en dag på forum der vi alle er positive, overbærende og rosende...))

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 09:06

Det var liksom noe sånt jeg egentlig tenkte a vettu :)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 09:11 Privat melding

Det Myrah70 lenger etter en trenings kjæreste som ser henne inn i øynene og forteller henne hvilken strålende kvinne hun er....trur eg...

Ta det pent Myrah70...)

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 09:29 Privat melding

Framsnakking, i mine øyne, er å vise vilje/evne til storsinn, og gi positiv oppmerksomhet til noen som normalt får negativ oppmerksomhet eller ingen oppmerksomhet. Hvis feks en jente i en klasse blir baksnakket, lærer sier ifra at fra nå av er det kun lov med framsnakking, hvorpå de andre jentene kvitterer med bare å framsnakke hverandre, og utelate henne, har hun fått det noe bedre da? Framsnakking er det motsatte av baksnakking/nedsnakking, så værsågod, kjør på, vis storsinn!:)

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 09:31

OK,vi kan baksnakke i stedet da :) Eller fortsette å kverulere på andre :)

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 09:37 Privat melding

Ikke sårt, hvorfor tolker du det sånn, Hovmester? Må det bli negativt og sarkastisk hver gang noe opptar meg? Utenfor hva, masse fremmede mennesker? Neida:). Hoppetussa vil baksnakke i stedet for å vise storsinn, da snudde tråden plutselig:)

Har folk kommet seg i treningstøyet ennå? Stikker nå jeg, en sterk kropp lager seg ikke selv;)

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 09:49

Myrah70, jeg skrev også: Eller fortsette å kverulere på andre... :)

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 09:55

Bak alle reaksjoner ligger følelser, og de gir forskjellige reaksjoner 😊

Jeg synes det er fint med et positivt engasjement jeg 😊

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 09:59 Privat melding

Jeg tro vi blir det vi uttaler.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 10:01

@Nei, si det Hovmester. for min del så er det å markere hva jeg mener, men på en vennlig måte:)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 20 aug. 2016 10:43

Jeg er ubetinget enig med @Myrah - forøvrig en av forums beste bidragsytere, og syns det er ganske fantastisk at slike tråder i ubetenksomhet blir startet. Enkelte av karakteristikkene av personers bidrag som ironiske og sarkastiske med verdi likeså. Når disse som blir kreditert er i det lunet som blir framsnakket her, ødelegger de stemningen her inne - og det vet de, men de har skjerpet seg, etter å ha fått direkte og mer subtile beskjeder om det - og det vet de, og det setter jeg pris på. Jeg vil heller framsnakke hele forumet de siste dagene jeg - det har kommet seg. Folk er begynt å høre etter, og ta eksempler - og slutte å protestere på det de har lite fartstid på, eller forstår mindre av tross fartstid. Det at du og jeg @Myrah, og andre kommuniserer hvordan prosesser kan (ikke må, men kan) bringe oss videre, og viser med eksempler senker naiviteten på debattene her. Det trengs virkelig, og det har bevisst ligget under i min aktivitet og deling de siste dagene. Jeg ville benytte anledningen nå når @Myrah og jeg samtidig var/er inne i en resultataktiv periode.

Jeg vil slik sett framsnakke de på forum som siste dager viser tegn til å stilne kunngjøringen av sin manglende innsikt en del, at de hører mer etter - noe en ser i endret skriveform. I den sammenheng vil jeg også kredtere en annen forumskribent (hun med den stengte byporten) som har lagt om til voksent de siste dager - nå i de siste posteringene er det veldig lite hehe, haha og wtf:P igjen. Det tjener alle - og ikke minst budskapet på, fra en så intelligent kvinne.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 20 aug. 2016 10:43

Det er en del rare initiativ her inne - folk som spør forutinntatt - med så liten innsikt, og selvinnsikt om livet og kjærleiken. Og så er det og en veldig rar forståelse av initiativ og likestilling her. Og den profiterer datingsteder stort på, fordi det er veldig lite initiativ her.

Nå dreier ikke denne tråden seg om @Myrah annet enn som eksempel. Hadde hun og jeg bodd innenfor avstand så er det ikke usannsynlig at vi hadde datet (men jeg hadde ikke jogget med henne), og hvor vi hadde havnet får vi aldri vite. Det er heller ikke viktig her/nå - det som er viktig er at om så dating, så hadde vi hadde skapt prosessen sammen - og vi hadde frydet oss over det. Det i stedet for barnehageholdningen om at det er det du som skal gjøre fordi du har mest tosteron, og det skal du gjøre fordi du har lavest.

Kom dere videre folkens. Formålet med denne tråden kan dere bruke likes på facebooken deres de som er der, eller insta, eller MyLife eller hva alt er.

Men når nå jeg har skrevet dette LA NÅ TRÅDEN STÅ slik at dette kommer frem - men som sagt avstå fra barnehagen det som var opprinnelig formål.

Så vil jeg komme med en bokanbefaling: Petter A. Stordalen - "Jeg skal fortelle deg en hemmelighet". En underholdende, lettlest og lærerik bok - "praksisfilosofi på høyt og virksomt nivå, med ryggen mot veggen"

(Og de som trenger ytterligere hjelp til å forstå svares for en gangs skyld ikke. Også min ped. og spes.ped. har en ende)

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 11:08

Den dagen jeg er i en resultataktiv periode, så looover jeg at jeg ikke skal ytre mine gleder, sorger, meninger osv her inne. Heller bruke den energien på den jeg er aktiv med. Så skal resten av gjengen få kose seg akkurat som de vil! Lover! 😊

Skjult ID med pseudonym Tinka lø. 20 aug. 2016 11:57

Jeg er (dessverre) mest enig med Myrah og Bling.

Dessverre, fordi intensjonen din er god Hoppetussa, egentlig en fin tanke. Men, resultatet blir fort ekskluderende i stedet for inkluderende, og motsatt av din intensjon.

Jeg har skrevet jevnt på forum siden august i fjor. En fremsnakkingstråd senhøstes i fjor tok overdose og døde heldigvis (ble slettet). Jeg husker jeg skrev et langt innlegg og fremsnakket alle jeg kom på, men måtte enda legge ut en ny tråd med noen jeg hadde glemt. Jeg tok likevel IKKE med de få jeg ikke likte / husket. Jeg sa ”takk for de orda” og ”så hyggelig” og tjo og hei, men med et sikksakksmil om munnen. Å få rosende omtale kunne liksom ikke stå ubesvart, da ville jeg virke arrogant. Jeg var ganske aktiv da, alle de aktive fikk rosende ord fra mange. Det ble synliggjøring og dyrking av inne i varmen eller ute, populær eller upopulær, synlig eller usynlig.

Det er ikke bare dumt for de som ikke blir nevnt. De som fremsnakkes føler at de må ”takke” og si noe i retur, og si mer til andre og flere. Rosen er ren overflatebehandling. Vi får cred for å ha skrevet et eller annet som mange kan nikke til, på noe så smått og uvesentlig som sukkerforum. Vi blir fremsnakket for lite, for uviktig presentasjon – ikke fordi vi er ekte, gode, varme, tilstedeværende mennesker, for det kan vi ikke vite noe om her inne, de fleste er ukjent for hverandre. De som ikke blir nevnt kan være glade for det, men noen er sikkert ikke så glade. Usikkerheten tyter lett ut, det samme gjør behovet for oppmerksomhet og anerkjennelse. Backscratching er ikke no særlig, synes jeg.

Du sa det Bling – fjesboka er en bedre arena for likes; stao no pao

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 13:42

Enig med Tinka, Myrah og Bling👍🏼

Og den som høres mest ut som en sutrekopp med tynn hud her er vel heller Hoven...

Opplevde litt av det samme på jobb... Det ble laget en "ros krukke" og på hver personal møte skulle alle putte en lapp nedi krukken og rose tre personer.... Så ble lappene lest opp og hengt opp... Det var de samme personene som fikk ros hver gang og de samme som aldri fikk...

Og før selveste hov kommer med noen nye spydigheter... jeg var en av de som fikk ros lapper... men Jeg liker ikke å gi ros på komando og syntes det var fryktelig leit for de som nesten aldri fikk...

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 20 aug. 2016 13:50 Privat melding

Godt at dere klarer å være uenige .😂😂😂.

(kvinne 52 år fra Østfold) lø. 20 aug. 2016 13:53 Privat melding

@ eiriana. Den varianten der med krukka prøvde de seg på
På min arbeidsplass også. Men det ble det satt en stopper for. Sånt gjør man bare ikke.
Er da ingen barnehage heller . Gud å folk finner seg I alt for mye.

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 14:21 Privat melding

Skjønner ikkje korfor man hele tiden skal vinkle en tråd til noe negativt. Kan man ikkje bruke den for det den e ment for? Så kan heller de som føler seg tilsidesatt eller tråkket på gå videre til neste tråd?
Det samme skjer jo faen meg hver eneste gang. Bruk energien i RL eller ta det opp på ymse-tråden :-)

@Smiilet: Takk! Like så! :-)

Ellers så syns eg alle som e med å diskutere, argumentere og kverulere gjør en god innsats for at trådene skal få en mening. :-)

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 14:35

Haha roken du sier nå i det ene øyeblikket at du er lei av at folk hele tiden vinkler tråden i negativ retning SÅ i neste avsnitt applauderer du for at folk som diskuterer/kverulerer... 😎

Nei, kommer ikke noe godt ut av det Snuppis... skaper faktisk mer negativitet for visse/mange...

(kvinne 48 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 14:44 Privat melding

I vårt neste liv, blingbling, DA kan du og jeg date😘

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 14:48

@Roken, enig med deg 😊

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 14:54 Privat melding

@Eitrande: Hvis man kverulerer og diskuterer så får man ofte en bedre diskusjon/prat rundt tema. Eg mente jo ikkje nødvendigvis at man skulle kverulere i denne tråden. :-p

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 14:55 Privat melding

...men så e det jo alltid enklere å kritisere enn å rose noen..så eg forstår jo dokkar godt :-p

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 14:58 Privat melding

Takk, Hovis.. det setter eg virkelig pris på å høre :-)

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 15:26 Privat melding

@Hoppetussa: For et flott initiativ! Etter at det har føltes som om tredje verdenskrig til tider hadde brutt ut på forumet i det siste, og jeg deaktiverte hele profilen min en periode for å skjerme meg mot alt det negative, synes jeg det er en strålende ide å si litt gode ord om og til hverandre. :-)

Så jeg vil si noen gode ord til følgende personer i ikke-prioritert rekkefølge:

@Antonyma- Alltid sprelsk, alltid utfordrende, og med et hjerte av gull @Rune 58, snill og lun, og med kloke, reflekterte tekster @Myrah som ofte ser ting fra en annen vinkel og som er tøffere enn toget, @ Gentleman som er bare søt og hyggelig, @ Mundari som har de mest intellektuelle tekstene og det største hjertet på hele forumet, @Isabel 78 som aldri blir sur, @Appolonis som er noe så sjeldent som et genuint godt menneske@HerrFekt som får meg til å le så jeg sklir av sofaen, @Blingbling, min byråkratbror i vest som har sympati selv for de som ofte står alene, @Paulaner som kan være både dyp og underfundig, @Moxie som har mange gode tanker om livet og dating, @Aanund som sier så mye klokt og fornuftig, @Santonse som er supersøt @Ramatusis som er den eneste som har våget å si 'Ja , du ser tjukk ut på det bildet@Hoppetussa som er blid og positiv og bidrar til å skape god stemning på forumet, @Balder som gir meg igjen troen på menn som far, @Roken som alltid bidrar med underfundigheter og manglende dating-lyst, eller møte-lyst, @Bonde38 som gir uvurderlige innblikk i den norske bondestandens utfordringer @Klippekort og @Tresnitt som har et skråblikk for det meste, @Lilly, @Ørebroare, @Vårsol og @Sunny som er blide og positive og har mange gode synspunkter og @-(streken) som alltid provoserer og som jeg tror trenger en god klem.

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 15:28 Privat melding

Av de som ikke er her nå savner jeg @Fendi, @Nigma@Condor, @Brumlen @Terje007, @Tatiana, @Josy67, Metwo@Kravstor, @Krizstian og @Bjørnar. For forumet er ikke helt forumet uten ham og hans gladtråder. Og jeg savner en del jeg ikke husker nick/pseudonym på, men de er med oss i ånden.

Og siden jeg ikke kan nevne absolutt alle, så tar jeg en hilsen til alle de andre som ikke har markert seg så mye at de har dukket opp på radaren min, men som bidrar positivt og til alle de jeg har glemt å nevne men som jeg også setter stor pris på.

Og nå trodde dere sikker jeg skulle hoppe over @Hovmester og @Pepper, men de har absolutte gullkorn innimellom, og jeg ville ikke vært dem foruten. @Hovmester er både innsiktsfull og omsorgsfull når han vil, og @Pepper er snill og dyp når han er i det hjørnet.

Sånn. Da har jeg nevnt halve forumet - så da kan dere andre nevne resten 😁 Jeg har bevisst utelatt endel som jeg regner kommer til å bli nevnt av mange andre.

Og en stor takk til @Conan: You made my day 💗💗💗

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 15:35 Privat melding

@Solecita: Takk for oppmerksomheten. Du e en hyggelig og søt dame.!
Du skulle bare visst sannheten ;-)

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 15:37 Privat melding

@Roken: Du får fortelle meg den. Internett fungerer selv her i Moskva 😀

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 17:19

Tror du ikke helt skjønt poenget roken... det vi skrev (vi som iflg deg var negative) var at slike tråder faktisk i det store og hele blir veldig negative for mange... da de samme personene alltid blir nevnt med rosende ord. Og de samme ikke. Myrah kom også med et fint eks på iht baksnakking/framsnakking samt en forklaring på hva jeg også er enig i... iht hva framsnakking egentlig er😊

Jada, jada bare se på oss som negative, vi som ser slike tråder fra en helt annen vinkel...

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 18:04

Eller de som ikke blir nevnt gir kanskje også blaffen? Hvem vet.

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 18:13

Å framsnakke betyr å snakke positivt/hyggelig om noen som ikke er til stede. Det motsatte av baksnakking.

Til orientering 😝

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 18:51

Huff da, kom så skal jeg trøste deg 😂😂

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 18:58 Privat melding

@Eiriana. Nordmenn regnes som verdens mest tillitsfulle folk. Og som god nordmann har jeg tillit til at folk evner å nevne både de populære og de mindre populære. Jeg har tatt med de jeg setter mest pris på, men har bevisst utelatt noen av de mest populære for jeg tenkte de ville bli nevnt av så mange andre.

Vi behøver ikke droppe en slik tråd som dette. Gudene skal vite at det er på tide med positive tråder hvor man kan si hyggelige ting til hverandre. Men så kan vi jo bruke vår visdom og vår empati når vi skriver. 😊

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 19:14

Haha vet ikke hvem av folket som er mest negative nå jeg... de som gjør narr av de som ser sakene fra en annen side eller de som ....

Ps; Og har lest nok på forumet til å få med meg at hvis ikke de mest frampå her inne blir nevnt i slike debatter så sutrer de... og haha ja, du er en av de Hov...

Så stor tilitt har ikke jeg til folket Solcita... og svarene i tråden viser jo akkurat det😎

(kvinne 57 år fra Akershus) lø. 20 aug. 2016 19:42 Privat melding

@Myrah og @blingbling er kloke mennesker. Jeg ser poenget deres. Men jeg tenker at det er opp til hver enkelt av oss hva vi skriver og hva vi gjør utav det. Dette ble startet som en gladtråd, og det tenker jeg det vil være positivt om det får lov til å fortsette å være. 😊

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 20:05

Da tenker du feil hov

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 20:07

@Solecita, takk! :-) Du har forstått min intensjon med tråden :)

(mann 53 år fra Oppland) lø. 20 aug. 2016 20:09 Privat melding

Vi er så glade så...))

Men, noe "nytt" har truffet forumet..take care..)

Skjult ID med pseudonym Eiriana lø. 20 aug. 2016 20:10

For noen er det en positiv tråd ja, men ikke for alle. Og greia var bare å få fram en annen side av saken. Og det må jo også være lov.

Takk, for meg for denne gangen i akkurat denne tråden. Gidder ikke å "krangle" om dette. Vi er forskjellige og tenker forskjellig. Det end er ikke mer riktig en det andre😎

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa lø. 20 aug. 2016 20:11

..og du har en utrolig hukommelse da det kommer til navn! :D

Skjult ID med pseudonym smiliiet lø. 20 aug. 2016 20:25

Jeg er ikke millionær, og det synes jeg er så urettferdig, at jeg unner ingen andre det, og de som er millionær bør dele med meg sånn at jeg ikke blir lei meg.

(mann 41 år fra Hordaland) lø. 20 aug. 2016 21:11 Privat melding

Eiriana: om det e negativt eller ei..kan man ikkje bare la tråden blir brukt til det som var meningen? Eg e hverken uenig eller misforstår dokkar, men dette e jo ikkje første, eller siste, gang noen skal påpeke at tråden ikkje e "bra". ..men bare kjør på, du :-p

Skjult ID med pseudonym Apache sø. 21 aug. 2016 02:18

Ser at noen som igjen trenger å få ros. Forrige gang samlet gjengen seg og ga hverandre ros. Ny runde med smiger.

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 07:23 Privat melding

Så trist at det å si gode ord til hverandre blir snudd til noe negativt. I fjor var jeg i Lisboa og etter lange tøffe jobbmøter tok vår portugisiske kollega oss med på sin lokale restaurant. Jeg bestemte meg da for å ta en russisk skål. En russisk skål er litt mer forseggjort enn en norsk skål, for den innebærer at man sier noe pent til andre i det man skåler for dem. Så jeg reiste meg opp og sa noe pent om hver enkelt av de andre rundt bordet. Noen av dem kjenner jeg godt og er nære venner med, andre hadde jeg nettopp møtt. Jeg kunne takke min portugisiske kollega, som er som min søster, for at hun var verdens beste venn, og for å ha reddet jobben min da hun 'pratet meg ned' da jeg var så sint at jeg hadde lyst til å brøle til enkelte av mine ledere, min franske kollega for at hun er en humørspreder uten like, min nederlandske kollega for at han er så ærlig og likefrem og alltid får oss til å le, min svenske kollega fordi han er så trygg og klok, og alltid bringer oss tilbake på sporet i diskusjonene og den lokale portugisiske kollegaen som jeg akkurat hadde møtt fordi han hadde ordnet med en sånn utrolig hyggelig kveld for oss.

Det er ikke ofte jeg ser byråkrater bli blanke i øynene, men det fikk jeg se da. Og ingen trodde jeg sa det for å få skryt igjen eller følte seg tvunget til å reise seg opp å si noe pent om meg.

Så trist at vi er i ferd med å bli så kyniske at det å støtte hverandre og si hyggelige ting anses som negativt.

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 07:40 Privat melding

Alle kan ikke nevne alle, men alle kan nevne noen.

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 07:57 Privat melding

@sol, du ser at noen synes at denne tråd blir feil og likevel insisterer du på at den er bra i intensjonen... Hva hjelper den gode viljen hvis den sårer andre? Og hvor er empatien din hvis du ser det og likevel ikke stopper opp og unnskylder?

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 08:14 Privat melding

@hovmod, hva med at bruke det som en bevisstgjøring av at konsekvensene kan bli annerledes enn hva intensjonen var, og at trekke seg tilbake med et "beklager" , i stedet for at insistere og be om "bevis"?

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 08:54 Privat melding

OI oi, noen føler seg tråkka på... Hva med at tenke på de som følte seg tråkka på av denne tråden og tenke på, at de kanskje føler det samme som du føler akkurat nå? Er ikke det bra nok grunn til at si unnskyld?
Og, Unnskyld til både Solecita og Hovmester. Jeg har ingen annen intensjon enn at bevisstgjøre mennesker, men hvis jeg har tråkka over grensen deres da blir de ikke bevisstgjort... Så, igjen, til både solecita og hovmester, Jeg beklager at jeg såret dere. Jeg håper dere kan se intensjonen min i det og at dere kan ta lærdom med videre og bruke det..

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 08:57 Privat melding

@PentBruktM: Jeg synes det er en god egenskap å kunne be om unnskyldning. Jeg ble venner med en her på forum etter at vi hadde småkjeglet litt i flere tråder og jeg skrev melding til vedkommende og spurte om det var noe jeg hadde sagt som var sårende. Vi er fortsatt hoppende uenig i sak, ganske ofte, men vi behandler hverandre med respekt. Og jeg betrakter oss som venner.

Men akkurat nå er jeg meg ikke bevisst hvem jeg eventuelt skulle be om unnskyldning.
- Tråden ble startet som en gladtråd
- Enkelte svarte at det fort kunne bli feil
- Jeg prøvde å vise ved eksempel (inkludere mange som vanligvis ikke ville blitt inkludert, latt være å nevne enkelte av de mest populære) at det ikke behøvde å bli slik. Vi er alle såpass oppegående at vi kan velge hvordan utfallet blir.
- Hvem er det du vil jeg skal be om unnskyldning og som du tror jeg har såret?
- Hvis jeg har såret noen med mine ord så ber jeg så gjerne om unnskyldning. Men da må jeg vite hvem det er som føler seg støtt og såret av at jeg har sagt noe pent til mange, og oppfordret andre til å fylle ut bildet ved å si noe pent til de de setter mest pris på her.

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 09:15 Privat melding

@Solecita
Tråden ble startet som en gladtråd, ja. Gode intensjoner.
Enkelte svarte at det fort kunne bli feil. Ja, altså kan man bli obs på at den gode intensjon kanskje traff feil...
Den lange setning. Hvordan vet du hvordan "vi alle" er? Du og Hovmester har blitt krenket av det jeg skrev, det du sier er, som jeg tolker det, at det hadde dere ikke behøvd at bli. Poenget er, at man ikke alltid selv bestemmer hva ens reaksjon blir, og hvis det man har gjort, uansett hvor gode ens intensjoner har vært, sårer noen andre, uansett om de har navn eller ikke, og mange ønsker sikkert ikke at stå frem, nettopp fordi det er et sårt tema for de, da er det at insistere på at kjøre videre et tegn på manglende empati, eller bare et tegn på, at du ikke har tenkt i disse baner før. Men det har du da muligheten til nå...
Be om unnskyldning til alle de som føler seg såret av denne tråden?
Hvorfor har det betydning hvem det er du ber om unnskyldning til? Du har, åpenbart, såret noen. Er ikke det bra nok grunn til at si unnskyld?
Må du konfrontere de, få de frem? Er det ikke nettopp det mange av de ikke ønsker, fordi det ligger noe sårt i det for de?

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 09:27 Privat melding

Ok, Hovmester. Det er din holdning til andre mennesker. Jeg ser litt annerledes på oss...
Du fikk en unnskyldning fra meg, fordi jeg skjønte at du følte deg tråkka på. Men at si unnskyld, sånn på generelt grunnlag, til de som du eventuelt har såret, det vil eller kan du ikke?
Uansett kontekst, her er det mennesker av alle avskygninger. En avvisning er en avvisning og noe vi alle må tåle, men baksnakking eller fremsnakking er to sider av samme mynt og hva er hensikten med de? Hvis det var at få frem alle de anonyme og gi de mer selvtillit, greit, men det blir til at alle de fremtredende kommer enda mer frem mens de i bakgrunnen kommer enda lengre bak...
Hvis du, Hovmester, synes det er greit...

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 09:53 Privat melding

Hmmmm.... Dette utviklet seg, slik jeg ser det, ikke en tråd for framsnakking, men en tråd for verbal onanering, litt sånn "er det like godt for deg å lese, som det er for meg å skrive"? Beklager altså, Solecita, men når du ikke nøyer deg med å nevne restaurantbesøket i Lisboa, men du må gjengi gi det, ETTER det lange innlegget hvor en haug med sukkerprofiler ble ramset opp, så blir det bare kleint, i mine øyne, fokus blir på deg, hvor raus du er osv.

Er vi i ferd med å bli så kyniske som du skriver? Nei, er mitt svar på det, ikke jeg ihvertfall. Jeg synes det er en lettvariant av kynisk å bruke egne tråder til å løfte frem andre. Når ble det ikke tilstrekkelig å komme med komplimenter, klapp på skulderen, støtte osv, fortløpende i alle tråder? Jeg ville helst ikke stått på den oppramsingslisten, sånt blir for fake for meg.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 10:15 Privat melding

Hoppetussa, jeg tror du har de helt riktige intensjoner og tanker bak denne tråden, som du ser er det delte meninger og mye selvskryt som gjentas til et langt gjeeesp( ja der har du meg 😂) enig m Linda, og Myrah..Spot ON👍🏼

(mann 53 år fra Oppland) sø. 21 aug. 2016 10:22 Privat melding

Dere er alle elsket i alle fall..)..til og med du Pepper som krydrer dine innlegg med sterke ord..

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 10:31 Privat melding

Synes du skriver ganske så sanset for tiden, Pepper,- med noen krumspring , men absolutt innafor👍🏼 se! Der fremsnakket jeg 👍🏼

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 10:32 Privat melding

Pepper, jeg er så bedrøvelig lite sint, jeg kunne i grunn hatt godt av å være mer sint, for å nyansere/balansere følelsene litt, men da mener jeg irl da, her inne er det jo bare fremmede, hvorfor skal jeg være sint på fremmede? Temaet er ikke noe som vekker sinne i meg heller...:)

Jeg kunne fått metervis med pikk, så mange jeg villet/orket, jeg skjønner bare ikke hvor nærkontakt mellom kjønnsorganer passer inn her.

Hovmester da, Solecita bruker jo seg selv som eksempel, da kan det vel ikke kalles angrep når jeg refererer til eksemplet? Eller ville du ikke at det skulle bli tilsmusset? Var det kun til engangsbruk, og så opp på peishylla igjen?

Skjult ID med pseudonym LilleMeMy sø. 21 aug. 2016 10:35

@alle
Ser ikke problemet her. La no folk få starte de tråder de ønsker.
Det er vel bare å hoppe forbi og ikke delta i tråder man finner usmakelig/barnslig/støtende/uinteressant.
Folk bør bli bedre til å velge sine bekymringer.

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 10:36 Privat melding

@Linda, "Helt seriøst. Tror noen at noen blir veldig såret av å ikke bli nevnt i slike tråder?" Nei, jeg syntes tråden utviklet seg til noe annet som var enda mer interessant. Hva det er er opp til hver enkelt at se :-)

(mann 48 år fra Oslo) sø. 21 aug. 2016 10:37 Privat melding

Jeg synes Pirre er flink til å komme med gullkorn når det gjelder. (Selvskryt skal man lytte til - det kommer fra hjertet.)

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 10:39

Men det var jo litt av poenget. Det kunne være tilstrekkelig å komme med komplimenter, klapp på skulderen og støtte osv i andre tråder, men ut fra det jeg har lest siste tiden, så synes jeg det fort utvikler seg til kverulering og drittkasting fra den ene til den andre. Det skjer så og si aldri at en tråd får handle om det den var ment for i utgangspunktet. Så og si alltid kommer noen og drar tråden en annen veg enn hva den i utgangspunktet var ment for. Og hvorfor det? Hvorfor må man banke noen hardt ned så fort man starter en tråd man selv ikke liker? Er det ikke bare å gi blanke? Jeg ser mange tråder blir startet. Jeg ser fort på overskriften om jeg er interessert i å følge tråden eller ikke. Regner med at det samme gjelder mange andre også.
Det er flott at mange har andre synspunkter enn meg. Jeg vet at jeg ikke er unik i alt jeg mener og tenker.
Solecita drar frem et eksempel fra restaurantbesøket hvor hun forteller om da hun sa noe fint til andre uten å forvente noe tilbake. Hvorfor skal det føles kleint? Det var jo kun et eksempel. Hvorfor kan man ikke bare se litt stort på ting, i stedet for å hogge ned de tingene man ikke liker med en gang? Noen liker man, andre ikke. Sånn er det i det virkelige liv også. Men jeg starter ikke alltid store diskusjoner med de jeg er uenige med for det, for det meste lar jeg ting passere, så lenge det ikke er livet om å gjøre eller dyp krenkelse av meg som person eller mine nærmeste.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 10:40

En av forumistene har blokkert meg etter at jeg kikket på profilen hans,men det stopper ikke meg fra å sitte her og humre og le av hans kommentarer her på forumet for det. Man kan jo ikke ta alt som skjer på nett altfor seriøst. Da er det i så fall på tide å koble ut og tenke litt på noe annet. Om jeg skulle begynne å framsnakke vennekretsen min, så hadde jeg nok først nevnt de jeg er mest med, og de andre som ikke ble nevnt med en gang, det betyr ikke at jeg ikke liker dem! Men av forskjellige årsaker så er jeg ikke like mye med dem. Det kan være pga jobb, interesser, familiesituasjon m.m. Det er jo naturlig å nevne de man kommer på først. På samme måte betyr det ikke at de som ikke nevnes først i denne tråden er glemt. Kanskje de ikke skriver like ofte, og derfor ikke like lett å huske på? Om det er det som er grunnen, så tror jeg kanskje de skjønner selv hvorfor de ikke ble nevnt med en gang. De som slenger mye med leppa og lager mye kvalm, skjønner det kanskje selv også. Det er nok normale mennesker som sitter hjemme i stua si og ler litt av alt fjaset som skjer her inne, så de liker å provosere litt. Vil tro at mange av dem har selvinnsikt til å skjønne at " jaja, jeg provoserer jo tross alt en god del" . Kanskje de personene selger seg selv bedre i selveste sukker, enn inne på forumet? Ingen som vet.
Klart det finnes mange såre sjeler der ute også. Men i all den tid hvor det finnes funksjoner her hvor man dele ut hjerter, blokkere hverandre eller få looks matcher, så vil vel de som aldri får hjerter, blir stadig blokkert og aldri får looks matcher bli mer såre og vonbrotne enn de som ikke ble nevnt først i denne tråden? For alt vi vet, så kan det hende de personene som ikke er nevnt enda i denne tråden, er de som faktisk får flest matcher, flest hjerter og brev i innboksen også. Jeg setter meg ikke ned og griner av den grunn og synes at livet og hele sukker er urettferdig.

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 10:43 Privat melding

Kan være enig der Pirre! 👍🏼godt observert 👍🏼
Selvfølgelig skal du få klem, Hovmester! 😍

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 10:50 Privat melding

Unnskyld meg, men er det noen som har puttet noe i drikkevannet i Norge som får alle til å krangle om dagen? Jeg har ikke sett så mye krangling og bråk på forumet på det året jeg har vært her som denne siste måneden.

@Myrah: Jeg forutså ikke at du ville føle ubehag over å bli nevnt av meg, så da beklager jeg at jeg gjorde det. Men du vet jeg har sans for deg selv om vi ofte er uenige i sak, så det var høyst oppriktig ment. Og Lisboaeksempelet ble kun nevnt for å poengtere at man er ikke nødt til å tolke ros som noe som krever gjenytelse.

@PentBruktM: Er du snill å vise meg hvor jeg uttrykker at jeg har blitt krenket av deg? Vi er uenige. Enkelt og greit. Du klarer ikke å krenke meg fordi vi har ulikt syn på ting og tang. Da måtte jeg for øyeblikket ha følt meg krenket av Myrah, Blingbling, Linda, Gille, Apache, Eiriana mm. Det gjør jeg absolutt ikke.

Vi må da være voksne nok til å kunne være uenige uten å føle oss krenket eller kreve unnskyldninger? Jeg har da aldri krevd noen unnskyldning fra folk jeg er uenig med.

Og jeg er redd jeg ikke kan ta i mot din unnskyldning. Du har som sagt ikke krenket meg så ingen unnskyldning var nødvendig. Og den var uansett innpakket i såpass mange forbehold at jeg betrakter ikke det som en unnskyldning.

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 10:53

"Gruppeklem" :-)

(kvinne 48 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 10:57 Privat melding

Klem tilbake😊

(kvinne 54 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 10:59 Privat melding

PentBrukt, -skjønner hva du mener 😉

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 11:05 Privat melding

Jeg synes også @Pirre er flink til å komme med gullkorn, og blir forøvrig med på gruppeklem 😊😃

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 11:06

Hehe.. og en nuss på det andre kinnet fra meg :D Kan til og med tørke bort tårene dine :D

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 11:07 Privat melding

@Hovmester, nå synes jeg rett og slett at du oppfører deg pinlig. At du ønsker at komme inn i enhver tråd og vri den i en annen retning, men at du ikke kan ta selvkritikk eller ta et skritt tilbake og si unnskyld... Du liker at være med uten at være med i selve musikken, som en dirigent.
Se i speilet...

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 11:09

@PentBruktM, vi driver og klemmer vi nå :) "Drar deg med inn i gruppeklemmen"

(mann 53 år fra Oppland) sø. 21 aug. 2016 11:11 Privat melding

Jeg må neste felle en tåre...)...det ble sterkt med gruppeklem...

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 11:13

Så, så..jeg tørker dine tårer også, på samme måte som @Hovmester. Vil jo ikke forskjellsbehandle dere ;)

(kvinne 57 år fra Akershus) sø. 21 aug. 2016 11:14 Privat melding

Vet ikke om det er plass til flere tåretørkere til disse sarte sjelene 😜

(mann 53 år fra Oppland) sø. 21 aug. 2016 11:21 Privat melding

Linda-S
Nettopp..))

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 11:29

ha ha ...hvorfor nøye dere med gruppeklem? Ha nå litt gruppesex og bli ferdig med det!!

*knis*

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 11:30 Privat melding

@pepper, ja, jeg er klar over det. Jeg er et menneske med feil og mangler. Jeg bruker slike ting til at se på meg selv og gå inn i det for at forstå de og rydde de ut. Så takk for at du hjelper meg :-)
Jeg kunne kalt meg rogreoppiyvg uten at det gir mer mening. Jeg skulle ha et navn og jeg hadde nettopp sett på biler på Finn og undret meg over uttrykket "godt brukt"...
Og, Pepper, hvis du ser flere "ting" hos meg da hører jeg gjerne fra deg. Jeg ser splinten i andres øyne men jeg ser ikke bjelken i mitt eget...

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa sø. 21 aug. 2016 11:37

@Antonyma,der går grensa, altså! :-D

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 11:49

du tolker deg til at @pentbrukt tar feil antar eg @pepper?

men du beskriver det som om det er sant....

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 12:17 Privat melding

For en gjeng!! Forstår godt korfor vi/de fleste her inne e single. Slenger på et 😊 sjøl om eg ikkje mener det

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 12:19 Privat melding

Og for å nevne et par flere navn: Pepper, Antonyma, LindaS og Myrah e noen reale mennesker. :-)

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 12:40 Privat melding

@Pepper, det skjønner jeg ikke. Du sier at vi tolker men at jeg tolker feil? Hvordan kan en tolkning være feil? Den kan følge andre sine tolkninger mer eller mindre, den kan gi et bredere eller smalere bilde av en ytre ikke-konceptualiserbar verden, men feil?
Jeg er helt enig med deg i at alt er tolkning, så det er ikke problemet...
Og Hovmester; Sorry, du er, hmm, du er et pseudonym som jeg har pirket litt til og som jeg fikk en respons fra. Og enda bedre hvis du bruker det positivt i fremtiden. Jeg har sagt unnskyld til deg, selv om du ikke vil innrømme at jeg traff. Hva mer vil du ha?

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 12:51

du om det @pepper

ps: du er klar over at den favorittfrasen din kun må forstås som "din sannhet" og ikke en allmenngyldig sannhet håper eg..

(T.O.
Etter mitt syn blir denne reflekslignende repeterende påstanden din alt for simplistisk i sin form og alt for overdrevet og misforstått anvendt av deg om andre og deres meninger/analyser.
Det er liksom denne frasen du tyr til hver gang noen sier noe om noen som du ikke bifaller.... da kommer du med den for tilsynelatende å skifte fokuset.
Du ser for øvrig ikke ut til å anvende den "like mye" eller like "hyppig" på dine egne analyser av og meninger om andre da...
Eg klarer uansett ikke å forholde meg seriøst til denne frasen fra deg i tide og utide.
Dette altså til orientering og ikke til debatt.
-dersom "min sannhet" skulle være av interesse for deg da.)

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 13:09

he he real du og @roken :) Faktisk en av de mer reale (og definitivt minst hårsåre!) her inne etter mitt syn.

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 13:12 Privat melding

Takk! :) Ikkje lett å bli hårsår uten hår, skjønner du!

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 13:13

Ellers er det som vanlig interessant å se at ikke alle ble tildelt like mye godvilje i sine (forsøk på positive) innlegg.

Intensjoner og tanker bak innlegg ble tillagt og møtt vidt forskjellig mht. godvilje og raushet... bare en observasjon.

Positivismen må vel passe inn i en viss svelgbar og akseptabel mal da kanskje...eg vet ikke.

Som eg sier... best å overlate "positivismen" til de som har peiling her inne! Eg holder meg til sarkasme/humor og folkeopplysning trur eg.

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 13:16

ååå @roken, ha ha Da forstår seg! ;P

Gillette til The Forums!!

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 13:44

så så @hovis ikke så sjalu nå da... du vet at du er som en lillebror for meg

@pepper
kan dessverre ikke hjelpe deg.

men
T.o. = T.o

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 13:45 Privat melding

@Pepper: Kjekt å se at man faktisk tør å si ifra hvis det e noe man ikkje forstår... :-) Hadde bare alle vært sånn, så kunne vi kanskje sluppet en del krangler og feil i hverdagen :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 21 aug. 2016 13:53

og....du kan vel uansett bare "se" det du har "sett" selv @pep..... så tenker det muligens er der problemet til stadighet ligger eg da... ;)

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 13:54 Privat melding

@pepper, virkeligheten ER tolkning... Eller sier du at du vet hva virkeligheten er? I så fall, hvordan opplever man den uten at tolke?

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 14:06 Privat melding

@Pepper:
Avhengighet e vel noe felles? :-p ALle har vel en avhengighet.
Ja, kommunikasjon og forståelse av hverandre e vel store årsaker til skilsmisse/at forhold ryker...SÅ synd at enkelte ikkje lærer før det e for seint...eller aldri lærer.. Eg får holde en knapp på "det fins ingen dumme spørsmål, bare dumme svar" :-)

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 17:33 Privat melding

De som bare kan betrakte uten å vurdere må då være rimelig naiv eller lite klar oppi hodet? :-p

(mann 52 år fra Østfold) sø. 21 aug. 2016 17:54 Privat melding

@roken, tenker du på Buddha?

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 21 aug. 2016 17:59 Privat melding

Eg tenker ikkje..hadde eg gjort det, så hadde det vel kommet noe mer fornuftig ut av kjeften

Skjult ID med pseudonym Balder ti. 23 aug. 2016 03:17

Jadda,

Storm i et vannglass?

Jeg ble forøvrig nesten veldig lei meg, men @Solecita rodde meg i land. Takk for det :-)