Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan skrive første melding

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dionysus lø. 27 aug. 2016 21:00

Hvordan synes dere jenter en første sukker-melding fra gutta bør være?

(mann 52 år fra Oslo) lø. 27 aug. 2016 21:02 Privat melding

Med det pseudonymet bør vel førstemeldingen handle om Pseudo-Dionysi Aeropagito? Så får du skilt klinten fra hveten mener jeg.

Skjult ID med pseudonym HalvSmart lø. 27 aug. 2016 21:13

Hva du skriver har ikke så mye å si, det er profilen som teller. Er profilen bra nok er det damene som sender førstemelding. En genial, kul, eller morsom førstemelding fører i beste fall til at en dame som var uinteressert i utgangspunktet svarer et par ganger før hun slutter. For damer som er på vippen kan det ha mer å si. Det kan feks være positivt for mange at du tar utgangspunkt i noe i profilen hennes som grunn til at du tar kontakt, men det er nok mange menn som gjør det så det er ikke så effektiv det heller. Jobb med bilder og profiltekst i stedet.

Skjult ID med pseudonym Antonyma lø. 27 aug. 2016 21:43

For min del:
ikke gå rundt grøten med masse (eller alt for lite/beskjedent) uvesentlig smalltalk ei heller tusen spørsmål om mine dager, hva eg gjør, hva eg skal, om dagen har vært fin osv... ,om eg har det bra, når du oftest har mye mindre info i egen profil...

Kom til saken, presenter ditt budskap og ditt ærend på en respektfull og åpen og oppriktig måte. Åpne kort. Ærlig og gutsy innsats.
Hjelp "meg" å finne ut om vi passer sammen, fremfor å la det være et hovedmål at vi på død og liv skal like hverandre. Ikke la det være opp til meg å finne ut av alle dealbreakers f.eks...
Fortell om hvorfor du tenker at det er interessant å innlede dialog med akkurat henne (om det finnes en slik grunn/tanke), om dama har info i profil, ta utgangspunkt i å "besvare" noe av det hun har beskrevet at hun ser etter...
Gi henne en grunn for å ønske å prate videre med deg, vær seriøs og easygoing på samme tid.
Unngå intervjuform om hus, hjem, jobb, fritid..eg vil vite hvem du er, fremfor hva du gjør.
Fokuser på personlighet..hvem du er og hvem hun er, hva du ser etter i en kjærest og hvordan du er som kjærest, hva du ler av, blir provosert av, brenner for, drømmer om osv
Dette gjelder seff for mer enn førstemelding.. men prinsippene gjelder.
Juster tilnærming avhengig av hvor "interessert" du faktisk er i jenta i utgangspunktet, det kan jo variere stort..fra lunken men åpen til supernervøs/keen. Sett deg i hennes sted..hvordan gjør du deg attraktiv for akkurat henne tror du?

Men iallefall:
Kun et hei!
eller gleder du deg til helga??
hatt en fin dag?
hvordan har du det?
inspirere iallefall ikke meg så mye...
Fortell meg hva du vil med initiativet ditt, og hvorfor.
Så enkelt og så vanskelig for mange visst. :)

Skjult ID med pseudonym Antonyma lø. 27 aug. 2016 21:52

og iallefall ikke spør hva du skal si for å sjarmere vedkommende :P

Eg pleier da å svare :
hva da? skal eg si det og så skal du si det til meg? ;P

altså gjør "flørtejobben" din selv..dra din del av lasset, er tross alt du som initierer..blir feil om jenta må dra hovedlasset både ift flørt, info og kommunikasjon.
eg er litt sånn at eg gir tilsvarende det eg får...da hender det at noen menn mener eg tar for lite ansvar/initiativ. Det er slike som vil ha det servert og enkelt selv...high maintenaince gutta...
Vel, det var de som kontaktet meg, da holder de ikke i lengden med en og en setning om nada og niks viktig..

Vær beredt på å ikke nødvendigvis oppnå 100 % interesse og entusiasme med en gang... litt kurtise og stå på vilje/guts må til for veldig mange, da førsteinntrykket av profil er rimelig magert grunnlag å bli veldig "sjarmert" av. Bruk kløkt og vidd for å vise frem noe av deg..
Gjensidig interesse av en solid eller "tilstrekkelig" størrelse er ikke noe som alltid bare "er" der umiddelbart (sjeldent i grunn tror eg) for to internettprofiler (ikke alltid i real life heller ;P)
Interesse/nysgjerrighet kan og må oftest skapes og opparbeides.

Bruk humor, men vis at du mener alvor.
Ikke vær for tafatt eller lite engasjert...da forsvinner du fort i mengden om hun får mye mails...

(NB! ikke vent på hjerte fra henne eller gjenbesøk før du sender melding dersom du faktisk er interessert, stå for din interesse uavhengig av "manglende invitasjon fra henne" og vær villig til å satse og tape)
Ikke vær vulgær,flørt med seksuell "måtehold" og vær observant på tegn om at det er too much f.eks...dra i nødbrems i tide om du tråkker utpå ;-) Et hint eller hentydning, en dobbel betydning, eller assosiasjon er 100 ganger mer spennende enn direkte sexprat.

og ikke bruk sånn omvendt psykologi...a la the game og sånt... ;P

Damer er ulike, ha ute antennene ;-)

vel, DET får holde fra meg for nå :)
lykke til! :)

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 27 aug. 2016 22:00 Privat melding

Humor. Oppriktig interesse. Noe dere har felles. Spør henne gjerne rundt noe om profilen.

En god førstemelding kan være alfa og omega. Særlig hvis man har en tynn profil. Det beste er selvsagt gode bilder, spennende profil og morsom og interessert/interessant førstemelding. I kombinasjon med riktig alder og geografi burde du da i hvert fall få svar. :-) Hvis dere har en del felles burde dere til og med få positivt svar :-)

(kvinne 57 år fra Troms) sø. 28 aug. 2016 08:47 Privat melding

Jeg har fått en del meldinger der avsender starter med utspørring om svært personlige tema, de blir skviset effektivt av meg.
Jeg setter pris på at minimum av den info som sukker har lagt opp til er fylt inn. Ser gjerne at mannen har presentert seg med litt tekst også 😄
Og hvis da teksten appellerer til meg; ja da svarer jeg.
Lykke til med søket ditt

Skjult ID med pseudonym smiliiet sø. 28 aug. 2016 10:35

Jeg prøvde meg på humor for litt siden, var en med et bilde av seg selv i Brasil drakt. Så gikk en Brasilkamp på tv. 'sitter du og rister i sofaen nå eller?' har ikke fått noe svar, hahaha 😂 det er en sånn melding der jeg skjønte hva det gjaldt og synes jeg var rasende festlig. Fyren skjønte sikkert ingenting og synes jeg var blåst 😂😂

Skjult ID med pseudonym anne50 sø. 28 aug. 2016 11:35

Så flott da Mundari, idag er jeg opphøyet til hvete! En trøst på en dag som denne...jeg fyller jo år idag, mange år til og med, så er vel derfor jeg har vært bort i denne Aeropagitten.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 28 aug. 2016 12:25

"Faktisk" @Hov?

'Enestående m/verkshøyde' er vel mer dekkende. Endatil så bare spar hun det ut fra harddisken. Hadde vi (jeg inkl.) vært i stand til dette, og til å motta og behandle slike forespørsler (venter tolmodig), hadde sukker rast mot tomt med større hastighet enn en kommunesammenslåing😅

(kvinne 36 år fra Oslo) sø. 28 aug. 2016 13:43 Privat melding

Liker folk som er ærlige og sier ting som de er for eksempel noe om profilen min-:). Videre er det kjekt om noen sier at de ønsker å bli kjent med meg.

Skjult ID med pseudonym MykMann sø. 28 aug. 2016 15:35

Tipper det er flere gutter enn jenter som leser denne tråden ;)

Forøvrig har jeg skjønt at vi "myke" kommer til å bli en god inntekskilde for Sukker :)

Skjult ID med pseudonym Vårsol sø. 28 aug. 2016 17:08

@MykMann:
Er du en myk mann? Og hva legger du i det? 😉

Skjult ID med pseudonym MykMann sø. 28 aug. 2016 18:39

Vårsol:
En mann med "myke" verdier, ingen utpreget bad boy.
Snill, rolig og omtenksom. Kan bli våt i øya av å se rørende øyeblikk på TV eller rundt meg. Kanskje litt lite pågående. Men ingen "tøffel" !

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 28 aug. 2016 20:48

ha ha @smiliiet! sånt liker eg ;D


@bling
- eg e kanskje ikkje så go' til å ro, men eg e da en jævel til å spa! -eller noe sånt ;P appreciate the appreciation btw.. takk :-)

(kanskje eg skulle skrive en "skikkelig" brukermanual...hm... det burde være marked for det, relativt mange kunne da saktens trenge litt "guidance" ...og en klask i bakhodet! he he ;-) )

..for det er da i grunn så "selvsagt" mye av dette tenker eg..er det ikke "egentlig" det? Eller "var" det mer selvsagt en gang, men er det ikke lenger?

hmm...

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 28 aug. 2016 20:51

hmm..

..noen flere tanker om tema og dagens oppfordring fra denne spadamen da :

Tilsynelatende mange kompliserer det og roter det til og andre igjen virker helt å ha mistet både hjerte, vilje , guts og fokus...
Folk er så "redde" for å gi "litt" for mye...folk er redde for å ta i mot.... vi er blitt litt knipne på følelser.. og det "spilles" for mye ...posisjonering...overtak...kalkulerende..kynisme.. kald gufs..
Brr..

-og folk "vet" liksom for lite om hva de vil ha eller behøver når det kommer til relasjoner og følelser... og de bryr seg ikke heller tilsynelatende...(tomme intetsigende datingprofiler/reklameplakater...fylt ut tydelig uten en klar tanke om formålet i hodet) tar det som det kommer... eller og bare "regner med" det kommer kanskje... every time ;P he he he ..eh..?

Hadde folk gått inn i partnerjakten på samme ambisiøse, helhjertede og målbevisste måte som de ofte gjør med karrierer...eller fritidssysler/aktiviteter...lagt ned like mye tid og energi i sitt følelsesliv...vel.. mulig suksessraten hadde vært litt høyere
Men det er denne avventende ...litt luskende, snikende og liksom "careless" stilen som rår..
Sammen med alt som finnes i den stadig og uendelig oppdaterte katalogen...følger illusjonene om evinnelige valgmuligheter for alltid...og senere.. og irrgrønt gress...somewhere! ..ikke rart noen og enhver kan bli litt som forvirra veggelus og ikke evne å se skogen for bare uendelig med trær..

Når alle skal være så fordømt "guarded" ender man opp med enorme mengder vedvarende halvhjertethet... som det går an å tjene god penger på ja ;-)

Kan vi ikke bare begynne å si det litt mer som det er da? Snakke om "the important stuff" liksom...om hva vi trenger, drømmer om, lengter etter ..ut over et flott hjem, et trinn opp på karrierestigen eller nye treningssko og sykkel... ?

Men igjen... realiseringen av "eg, meg og mitt" står sterkt i tiden og samfunnet vi lever i... og noen er klart forelsket i den "egoistiske forelskelsen"... "god dag, hva kan jeg "bruke" deg til skal tro...?"
- alle har kjent det, møtt det..eller vet om det... så best å passe seg... en tykk eim av mistro og skepsis legger seg som et kvelende teppe over oss alle..

– kollektiv asfyksi – apati – zombi –

Noen må "ville", noen må tørre! - flere vil følge <3

Vær et friskt pust! :-)

(kvinne 36 år fra Oslo) sø. 28 aug. 2016 20:57 Privat melding

Jeg vil, jeg tør og jeg kan!-:) Gjør du det samme? -:)

(mann 48 år fra Oslo) sø. 28 aug. 2016 21:06 Privat melding

Hvordan man formulerer en førstemelding kan nok ha betydning for om man får svar eller ikke, men jeg tror det har fint liten betydning for om mottakeren blir interessert eller ikke. Og det er vel strengt tatt dét som burde være målet? Det avgjørende her er rett og slett profilen, så jeg ville først og fremst fokusert på den.
Eller sagt på en annen måte: Det er lettere å få respons på en uinteressant førstemelding hvis man har en interessant profil enn å få respons på en interessant førstemelding hvis man har en uinteressant profil.

Skjult ID med pseudonym smiliiet sø. 28 aug. 2016 21:12

Hvis jeg får meldingen:

Hei,
du har den råeste profilen jeg har sett her inne og jeg brenner etter å bli kjent med deg! Er forresten enig med deg i at det er lett å le når andre snubler.
KlemZ fra drømmemannen

DA lover jeg å svare :D

(mann 48 år fra Oslo) sø. 28 aug. 2016 21:23 Privat melding

Hovmester: Joda, og jeg generalisrer selvfølgelig, men generelt tror jeg man tjener på å fokusere på profilen framfor førstemeldingene. Jeg opplever dem rett og slett ikke som spesielt avgjørende. Jeg har selv hatt flere lange og morsomme og interessante meldingsutvekslinger her inne, men der vi fra første melding har vært klare på at det aldri vil bli noe mer enn det (utfra profilene våre).

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 28 aug. 2016 21:28

@Antonyma: Både det du skriver i den posteringen du også adresserer til meg. Den etterpå, og alle de før er stinne av relevante refleksjoner/analyser av for og mot, som faktisk gjelder alle.

Problemet er at selv for en såpass skrivefør som meg (og alle vet at jeg kan skrive langt om tingtang), står likevel ikke en novelle i kø i skallen når jeg leser en profil. Det føles ofte som profilen enten er så kort at det er lite å gripe fatt i, eller i skjeldnere tilfeller så fyldig at som om det meste er ferdigsnakka.

Klart det er langtfra umulig å beskrive hva en søker i både grunnlaget (profilteksten), og meldinger (initiativet). Utfordringen for oss fleste er at vi er ikke poeter, og selv pratmakere som meg trenger nok underbevisstheten stimulert av dynamikken som er i et interessert publikum. 'Fnan ikke lett å utrykkje seg amorøst til ein skjerm'. Skulle du klare det, og sender avgårde noe knall, så lander det ofte på steingrunn likevel. Opplever ikke du det - er det lett å finne attraktivitet og intellekt i en pakke, altså få mer enn one-linere tilbake?

Klarer du å lage en app som analyserer initiativtaker, mottakers profil og formulerer quickfix blir du rik. Problemet blir da at inflasjonen i kvalitet tar oss alle til et noe høyere, men muligens mer homogent nivå (f.eks. jf. det jeg nevnte om økonomifakta i 'husket for-tråden). Vi ville blitt neddynget i gjennomsnitt - fordi flere ville tørre, men like langt, sammsamme.

(mann 48 år fra Oslo) sø. 28 aug. 2016 21:49 Privat melding

Aha, ja men DA er vi jo enige. Jeg kan selvfølgelig også overse en kjedelig profil så lenge meldingene flommer over av superlativer, hyldningsviser og almenn tilbedelse. Skulle jo bare mangle.

(kvinne 56 år fra Akershus) sø. 28 aug. 2016 21:51 Privat melding

@blingbling: Vi er jo ikke så storforlangende at vi trenger en hel novelle. :-)

En hyggelig førstemelding med humor kan sjarmere meg i senk nesten uansett hvordan profilen er, men normalt krever jeg ikke allverdens. Jeg har satt som krav 'tre egenproduserte setninger', noe jeg synes er relativt beskjedent, men det er ufattelig mange som ikke klarer det engang. Hvis da profilen er superspennende går det med mindre enn de tre setningene også, men kombinasjonen:
- Melding som kun består av Hei/ Du er søt
- Syltynn profil
- Få eller ingen bilder

Da tenker jeg at vi er på så ulike steder at sjansen for match er grensende til ikke tilstedeværende.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 28 aug. 2016 21:53

I tillegg til at det er faktum vanskelig, så er det heller ikke veldig naturlig å få til å skrive ut alle de rosa tankene en har. Dessuten vil en da for bli oppfattet som totalt ukalibrert i investeringsstørrelse på et for tidlig tidspunkt. Kan ikke stå på for å pumpe roseduft gjennom et nettbrett, like lite som du kan fakse meg en skillingsbolle. Problemet (og det er oftest ikke en utfordring i arbeidsklær - det vet vi, ellers hadde vi ikke drøftet), er at menneskelige relasjoner suverent lettest bygges i under 4 øyne. Å kompensere det innebygde handikapet gjennom nettfilteret er krevendet. Det krever veldig godt samsvar mellom de 2 som skriver, slik at tonen blir lettbent, hinten og underfundig flørtende sammen saklig infoutveksling. Kan ikke både av edruelige grunner, og ev. klangbunnårsaker lett bli revet med på så statisk grunnlag. Skjer, men skjelden. Problemet da er at forventningen i ene ende kan være høyere enn initiativtaker/avsender føler i stand til å levere. Å gå runder med seg selv separert (faktisk) både som mottaker, og som leverandør, og finne ut hva en faktisk kan strekke seg til å levere, og i motsatt rolle forlanger levert er noe alle må gjøre. Lever det du føler du kan uten å forstrekke deg, og forlang så lite du kan på kommunikasjon. Prøv det ut IRL👍🏼

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 28 aug. 2016 21:59

Amen.

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 28 aug. 2016 22:20

@Hovis
Ser at det er meg du beskriver der og du har seff. helt rett. I'm everything that you mentioned AND more..

and I know bae.. I know.. <3

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 28 aug. 2016 22:30

@bling
hver må selvsagt "operere" under egne forutsetninger og ønsker..og under de samme begrensede betingelser som nettdating innebærer.

det er ikke easypeasy tostrekerundersvaret fasit for noen tror eg.

poenget mitt er at eg mener er at for mange er litt sedate, likegyldige og lite bevisste og at det nok er godt med rom for de fleste til å utfordre seg selv og:

PRØVE "litt" mer, litt friskere, litt oftere!

altså være litt djervere, åpnere og lidenskapelige...også når det kommer til slike ting som kjærlighet og lidenskap og sånt.. ;P

kurtisen er død, leve kurtisen!

Skjult ID med pseudonym Antonyma sø. 28 aug. 2016 22:32

kurtisen? kurtiseringen??

ha ha ser dere, vet ikke hva det heter engang lenger!! :o

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 28 aug. 2016 22:47

@Antonine: Du har helt rett, og vi sier egentlig mye det samme (men nå tar jeg det lille forbeholdet at jeg ikke har rukket å absorbere alle dine ennå).

Men det skal noe til å treffe de kapable i kommunikasjon, husk at før SMS'en skrev det kongelige norske folk navnetrekket sitt, og fylte ut et skjema i ny og ne. Og selv SMS-terskelen bringer ingen opp i Ibsensk 8.divisjon. Er det lett å finne profiler der attraksjon og intellekt gir et substansielt svar jf.i antydende flørtende vendinger. Eller blir det fort platt pjatt som 'hei, du er sexy - ta en øl og se hva som skjer, tralalala?

Forresten - hadde ikke vi et opplegg om å overse 'støy' i tråd?(brevet vårt i tråden går) Ikke fore trollene?

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 28 aug. 2016 22:49 Privat melding

"Hallaien på daien! Ka det går i?"

Skjult ID med pseudonym smiliiet sø. 28 aug. 2016 23:14

Hehehe, ønsker du slike meldinger roken, eller er det slik du skriver?

Skjult ID med pseudonym smiliiet sø. 28 aug. 2016 23:20

Må si meg enig, hovmester ;)

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 28 aug. 2016 23:32 Privat melding

Syns slike meldinger til damer kan "bryte isen"..de mest pripne damene vil jo bli snurt...då slipper man unna de i så fall

Skjult ID med pseudonym smiliiet sø. 28 aug. 2016 23:35

Humor funker av og til roken, men ikke alltid :P Hahaha, det har jeg erfart :))

(mann 41 år fra Hordaland) sø. 28 aug. 2016 23:40 Privat melding

Der humor ikkje funker, der e det ikkje håp :-)

(kvinne 56 år fra Akershus) ma. 29 aug. 2016 00:03 Privat melding

Humor oppfattes veldig ulikt av ulike mennesker...

(kvinne 52 år fra Oslo) ma. 29 aug. 2016 00:16 Privat melding

Har ikke lest hele tråden, så kanskje noen andre allerede har skrevet dette. Gir guds skyld ikke skriv bare hei, såå kjedelig og hva skal man svare???

Skjult ID med pseudonym Antonyma ma. 29 aug. 2016 00:48

@bling
hva da?
-eg anvender da bare min intelligens i møte med min omverden på en sprudlende, skikkelig fønny, utrolig søt og intellektuell måte eg.. altså på sedvanlig vis. 0:-)

kan for øvrig rapportera om at det framleis står heilt fint til med vurderingsevna, om det skulle vera tvil. :D ha ha

for å svare på spm:
"lett" å finn substans i kombinasjon med sexy lekenhet her inne er det vel ikke akkurat, (etter mine standarder vel og merke!) men eg anser å ha lukkast tåleleg vel med å stille inn finsiktet mitt iallefall ;-)
Eg har dog opplevd hele kontinuumet selvsagt...og mest midt på -ish

-og problemer med å være kapabel skriftlig?

Aldri har vel så store deler av befolkningen anvendt det skrevne språk hyppigere eller mer utbredt enn nå... og aldri har vi vel vært mindre kravstore til formaliteter eller strenge og rigide på takt og tone heller, så det er på ingen måte rimelig å skylde på manglende mestring av skriftspråket ...sånn egentlig! Det synes eg ikke nei.

så excuse moi, while I tell you that I'm just hearing excuses..! ;-)

pst: sjølv troll kan ikkje leva på kun luft og kjærleik... i all æve veit du :-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma ma. 29 aug. 2016 01:08

og dere som sliter skriftlig og at ting blir kjedelig...

prøv å overraske litt da, ta en litt brå og uventet vending i dialogen, snakk om noe litt vilkårlig corny og latterlig morsomt du har lest eller tenker på f.eks...lighten up og spice it up!
vekk den andre fra en evt. sedat dvale i en dialog med litt mild "crazyness" innimellom.. alle liker det..eller nesten alle ;P
Iallefall..sørg for å .."keep it interesting"..og lett..ikke gjør det tungt og tørt.
Synes du det er kjedelig så synes helt sikkert motparten det også :P

Det ligger forresten mye potensiale i bruk av GIFs (y)

RIKTIG, altså smart, og altså skikkelig fønny og finurlig bruk av GIFs ligger det et uant potensiale i...just saying :-)

Det er iallefall min erfaring:-)
Du kan imponere stort og rimelig "tekstbillig" om du er "våken" ift. gode/morsomme/intelligente/finurlige/romantiske/flørtende osv.. situasjoner og muligheter i dialogen og om du i tillegg er litt kreativ og kløktig på egnede søkeord.
men alt med måte seff..du må kunne vise at du kan føre en normal samtale også..

men herregud, lek dere for guds skyld litt mer da, have more fun with it! ;-)

Skjult ID med pseudonym Antonyma ma. 29 aug. 2016 01:14

den kan funke den @roken! eg lo nå faktisk litt jaffal.. ;-)

(mann 41 år fra Hordaland) ma. 29 aug. 2016 06:46 Privat melding

Kanskje det, ja :-) Kommer an på mottaker. Men eg vil no uansett tro at vi på Forum legger litt mer i en melding hvis vi først sender :-)

Skjult ID med pseudonym Dionysus on. 31 aug. 2016 07:58

Hva synes dere er ideel lengde på første melding?

Skjult ID med pseudonym smiliiet on. 31 aug. 2016 09:11

Ler på morrakvisten 😂

(mann 41 år fra Hordaland) on. 31 aug. 2016 23:02 Privat melding

Eg har vel fått 2-3 meldinger som lyder "Hei, hatt en fin helg/dag?"

Syns nesten man bør fortelle korfor man hilser på, hva som fanget oppmerksomhet, og så kanskje spørre om interessene/det som fanget oppmerksomheten, evt komme med synspunkter/erfaringer rundt hans/hennes interesser...
F.eks si noe om bildet/profiltekst/interessene/evt ta en vits/sammenligning med egne erfaringer, så e man i gang...