Alle innlegg Sukkerforum

Polyamori- flere kjærlighetsforhold

Vis siste innlegg
(mann 36 år fra Oslo) on. 31 aug. 2016 23:08 Privat melding

Er det flere her inne som synes det er merkelig at man bare kan ha en kjæreste om gangen? Jo, jeg forstår at det kan oppstå komplikasjoner og at det krever mye arbeid, men all form for kjærlighet krever mye arbeid.

De fleste vil jo innlede flere kjæresteforhold i løpet av livet, ja, for noen i løpet av året. Hadde det ikke da vært fint hvis det også var mulig å finne fantastiske nye mennesker mens man fortsatt er i et forhold?

Er det noen som har noen erfaringer med polyamori? Jeg er relativt ny til hele konseptet.

(mann 48 år fra Oslo) on. 31 aug. 2016 23:21 Privat melding

Det er vel mange som driver med det, men de fleste forteller ikke alle partnerne sine om det... Åpenheten er vel det som trender nå📯

Skjult ID med pseudonym løvetann on. 31 aug. 2016 23:24

Egentlig så høres det bare slitsomt ut...

Skjult ID med pseudonym løvetann on. 31 aug. 2016 23:29

Du får skifte agn @ Linda, så biter han vel på av seg selv :)

Skjult ID med pseudonym løvetann on. 31 aug. 2016 23:42

Må skifte agnet først...daaa biter`n, bare å dra`n inn ;)

(mann 36 år fra Oslo) on. 31 aug. 2016 23:42 Privat melding

@Linda_S, jeg er enig i at det å finne en fantastisk partner er vanskelig. Samtidig kan det jo hende at man er heldig å finner to fantastiske personer man ønsker å være sammen med. Ellers tror jeg det er få som "trenger" flere kjærester. Det er vel heller et spørsmål om man er åpen for det, hvis det skulle skje.

Skjult ID med pseudonym løvetann on. 31 aug. 2016 23:51

Høsten er jo så vakker, masse hauger med fargerikt løv å hoppe i, den tynne isen om morran på smådammene som knaser under skoa. Tenne bål i fjæra og rake krabbe. Tenk så koselig å da være to :)
Jeg blåser litt lykkestøv din vei :)

Skjult ID med pseudonym løvetann on. 31 aug. 2016 23:58

Jeg også, den er vakker <3
Smask !

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 1 sep. 2016 00:03 Privat melding

Jeg hørte først om fenomenet for et år siden. (Jeg ser bort fra innenfor enkelte religioner).

Jeg tenker vel at det til tider kan være krevende nok å få et forhold med bare to i til å fungere, det må være enda mer krevende med flere...

(mann 36 år fra Oslo) to. 1 sep. 2016 00:04 Privat melding

@Linda_s, jeg er ikke helt sikker på hvorfor det må være gjøre vondt at en man elsker også elsker en annen person. Det vil være vondt hvis personen ikke har tid til å være sammen med sin kjæreste, men det avhenger jo ikke av hvor mange forhold man er i. Er det selve handlingen å elske en annen som er sårende?

(mann 53 år fra Oppland) to. 1 sep. 2016 00:21 Privat melding

ta
Høres ut som en oppskrift på elendighet.
Vi er skapt for en partner.

(mann 36 år fra Oslo) to. 1 sep. 2016 00:28 Privat melding

@Apollonis, det kan være du har rett. Jeg er også ganske sikker på at vi ikke er skapt for å fly, kjøre bil eller reise til månen, men jeg er fantastisk glad for at vi har løftet oss opp fra "det vi var skapt for". Jeg tror jeg er skapt for å elske de jeg elsker, men folk er forskjellige :)

(mann 53 år fra Oppland) to. 1 sep. 2016 00:33 Privat melding

Ja, hvar har vi løftet oss fra?
Alt er så mye bedre i dag da folk egentlig mer misfornøyde og stresset enn noen gang.

(mann 48 år fra Oslo) to. 1 sep. 2016 02:02 Privat melding

Noen er skapt for et liv i flersomhet (hvis det i det hele tatt er et ord), noen er skapt for tosomhet, og noen er skapt for å være alene (ensomhet blir for meg et feil ord).
Hva det til syvende og sist koker ned til, er for hver enkelt å finne ut hva som er naturlig for akkurat dem og deretter være ærlig om det. Enkelt og greit.

(kvinne 57 år fra Akershus) to. 1 sep. 2016 06:26 Privat melding

Jeg er nok med Linda og HerrFekt på denne. For tre år siden fikk jeg høre av en mann at han drømte om at jeg skulle være del av et slikt arrangement. Hverken han eller jeg hadde på det tidspunkt hørt ordet, og jeg heller ei fenomenet, så jeg bare lurte på hvilket univers han befant seg i som kunne tro det ville være av interesse for meg.

Jeg dømmer ingen som ønsker et slikt forhold - i mellomtiden har jeg blitt kjent med folk som praktiserer det - men jeg ser ikke noen fordeler ved det for egen del.

(kvinne 54 år fra Østfold) to. 1 sep. 2016 06:50 Privat melding

Enig m Linda og HerrFekt, jeg også,- Jeg kan være glad i , og elske fler , men kan bare Elske , og ha et kjæresteforhold til én. Alt annet blir for komplisert og opprivende. Er en "one-man-kinda-girl" 😊

Skjult ID med pseudonym løvetann to. 1 sep. 2016 07:36

https://www.youtube.com/watch?v=jXu2P8vbCfs

Jeg kan bry meg om mange, men ELSKE ubetinget bare en. Det er for altomfattende til å deles mellom mange.

Skjult ID med pseudonym AlBundy to. 1 sep. 2016 13:20

Har man barn så elsker man vel fler enn kjæresten ubetinget løvetann?

Skjult ID med pseudonym løvetann to. 1 sep. 2016 13:36

@ AlBundy : Nå var det vel snakk om Polyamori her....

Skjult ID med pseudonym AlBundy to. 1 sep. 2016 16:15

Joda løvetann, men om man først erkjenner at man kan dele kjærlighet på flere (barna) så er kanskje ikke spranget så langt til å tro at det kanskje går an å spre kjærlighet mellom voksne i en forholdslignende relasjon som polyamori? Jeg kan forstå sjalusiargument, men ikke at "Det [ELSKE] er for altomfattende til å deles mellom mange".

Skjult ID med pseudonym blingbling to. 1 sep. 2016 19:48

@AlBundy: Får ikke til å forklare forskjellen på å elske sine barn ubetinget, og å elske en utkåren ubetinget. Den ene er ikke simplere enn den andre, slett ikke - de er likeverdige, men likevel veldig forskjellig.