Alle innlegg Sukkerforum

Respons på samtale...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nattlampa fr. 9 sep. 2016 23:04

God kveld!
Sitter her å funderer på en ting...
Når en gutt/mann innleder en samtale, hvor han ønsker å bli bedre kjent, aldri spør om noe som helst, hva er da greia?
Han innleder, jeg spør, han svarer, jeg spør osv. Gidder ikke mer etter 2-3 spørsmål jeg da..

Skjult ID med pseudonym Hoppetussa fr. 9 sep. 2016 23:14

Åååhhhh, det er ikke alt man skal skjønne seg på :) Jeg har blitt forundret over det samme. Tror ikke det finnes noe godt svar.

Skjult ID med pseudonym Nattlampa fr. 9 sep. 2016 23:21

Nei, det er sikkert og visst :-)

(mann 47 år fra Oslo) fr. 9 sep. 2016 23:31 Privat melding

Jeg spør sjelden om noe "normalt". Normalt er ofte ganske kjedelig. Jeg tester kjemi. Spørre om jobb, familie, hobbier kan man gjøre når det faller seg naturlig. Eller når man møtes.

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 10 sep. 2016 00:24 Privat melding

For å bli litt bedre kjent pleier jeg ofte å spørre hvor de drømmer om å reise, hva de kunne tenke seg å lære osv. Det kan bli litt kjedelig å bare å ramse opp hva man har gjort i løpet av en dag. Tror jeg har opplevd i 2-3% av tilfellene at de har spurt om noe igjen.

Likevel er det heldigvis mange som gir en del av seg selv i samtalene, men det er åpenbart at det er mange som er ukomfortable med å skrive noe særlig.

(mann 51 år fra Østfold) lø. 10 sep. 2016 00:31 Privat melding

Jeg liker ikke jobbintervju-stilen. Jeg lærer å kjenne folk bedre hvis de forteller en historie fra livet sitt. Jeg er mer glad i historiefortelleren enn intervjuobjektet

(kvinne 56 år fra Akershus) lø. 10 sep. 2016 00:41 Privat melding

@Paulaner: Jeg også, men slike er omtrent så sjelden som enhjørninger...

(kvinne 45 år fra Akershus) lø. 10 sep. 2016 00:46 Privat melding

Det er mange slike som bare svarer...da mister jeg veldig interessen. Men noen blir det slik hva har du gjort i dag spørsmål med for å få igang samtaler. Men enkelte har lange meldinger med både litt av livet sitt og spørsmål tilbake. De liker jeg...da flyter det fort da jeg å kam skrive mye.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 01:20 Privat melding

Jeg synes av og til det blir litt spørre til man føler at man holder et avhør, for responsen er korte svar, og lite å gi tilbake for å spinne videre på.

Da lurer jeg på om det er høflighet som gjør at de svarer, fremfor genuin interesse.

Men kommer man ikke med et direkte spørsmål, så blir det fort stille i andre enden.

Da dabber interessen min av etter en stund.

(kvinne 45 år fra Hedmark) lø. 10 sep. 2016 02:06 Privat melding

Det er vel ikke alle som er som god i kommunikasjon, og som fikser den skriftlige. Jeg tenker at når man må stille mye spørsmål for å holde samtalen i gang, er det for dårlig naturlig flyt. I tillegg tolker jeg det som at dersom de bare svarer og ikke spør meg om mitt og er nysgjerrig på meg, da er de ikke interessert..Det tar jeg som en sånn klar beskjed om at jeg skal trekke meg unna.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 04:45 Privat melding

Det kan selvfølgelig være slik Linda_S, men det kan også være at de har noe på gang med ei annen ei som de ikke vet helt hvordan det går med og vil holde deg på gress en stund i tilfelle det går skeis med plan A.... Og selv om de vurderer deg som plan B på nett, så kan du være plan A i virkeligheten... La de hvile litt så kommer noen av de tilbake i mer proaktive versjoner. (Medmindre de er blokkert i mellomtiden😉)

Skjult ID med pseudonym Vårsol lø. 10 sep. 2016 08:36

Det med skrivekjemi er en pussig greie. Med noen opplever jeg at samtalen hakker veldig, mens samtalen med andre flyter naturlig.

Jeg blir veldig optimistisk når mannen bruker ord og vendinger jeg selv benytter. Da kjenner jeg rett og slett på et lite håp. For meg er det å kunne formulere seg skriftlig nemlig veldig viktig.

Profiltekster eller meldinger hvor det står "Spør meg hvis du lurer på noe", gjør meg litt trist.

Skjult ID med pseudonym Vårsol lø. 10 sep. 2016 09:24

@Hovmester:

Ja, når noen vet å bruke riktige ikoner, vitner det om kommunikasjonferdigheter på høyt nivå! 😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉

Skjult ID med pseudonym rose lø. 10 sep. 2016 09:28

Skrivekjemi er ikke det samme som kjemi utenfor nettet.
Jeg opplevde en mann som skrev så suverent med humor og snert.
Jeg kunne ikke ane at han sikkert hadde pusset og filt hver eneste setning.

Når jeg møtte ham i det virkelige livet over en kopp kaffe var han omstendelig og selvhøytidelig.

(kvinne 53 år fra Østfold) lø. 10 sep. 2016 10:28 Privat melding

Men Pirre,- hvordan tester man kjemi i tekst ? Sparer man m humor, liksom, eller..? ( kanskje det er det jeg har gjort feil..?😳)

(mann 40 år fra Hordaland) lø. 10 sep. 2016 11:03 Privat melding

Hvis samtalen bare går en vei, så får du mer igjen av å date/chatte med en stein. E like greit å bare gi en god faen i fyren og komme seg videre. Folk man hele tiden må trekke, blir slitsomt i lengden.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 11:10 Privat melding

Kjemi er jo totrinns Gille. Nettkjemi/skrivekjemi og virkelighetskjemi, men om ikke skrivekjemi stemmer (humor absolutt viktig!) så går man sjelden videre til irl. (Da bør i så fall utseende og vennlighet være top notch)

(kvinne 45 år fra Hedmark) lø. 10 sep. 2016 11:10 Privat melding

Pirre; det er jo gjerne et lite tidsvindu vi har til å bli kjent her. Det du skriver, bekreftet jo min opplevesle at de signaliserer hold avstand. Årsaken til avstandsønsket, er egentlig ikke så nøye for meg. Jeg har sjelden problem med å respektere det. Det er ofte slik at det er jeg som er for opptatt til å vise interesse. Trenger på ingen måte å være en annen mann i bildet, og på nett tar jeg ikke slik personlig.

(mann 51 år fra Østfold) lø. 10 sep. 2016 11:29 Privat melding

nettdating er ferskvare. Varene har kort holdbarhetsdato. Smi mens jernet er varmt. Tålmodighet er en dyd IRL, men ikke på nett. Bruker du for lang tid, er det en annen som snapper han/henne foran nesen din.

(kvinne 53 år fra Østfold) lø. 10 sep. 2016 11:40 Privat melding

Var jo det jeg tenkte, Pirre. Og hvis skrivekjemi stemmer , skjønner jeg lite av de som likevel ikke tør møtes for p se om den stemmer IRL. Har hatt noen dater hvor jeg har hatt klokkertro på at kjemien ville være bra, men.. Nei 😂😂😂

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 11:49

Jeg vil med med en viss begrenset autoritet - men desto mer pjaksis, hevde at det nok oftest ikke handler om noe 'ønske' om 'avstand' i form av manglende kommunikasjon/humor/informasjonsutveksling. Ønsket er sannsynligvis tvertom - ønsket er der men evnen og budskapet mangler (jf. profilteksten 'spør om du lurer'). Dessuten med mindre du er Modesty Blasie eller Indiana Jones er et standard liv rimelig trivielt og forutsigbart uansett hvor mange klatrevegger en henger i, fullt av tomme vaskemaskiner og fulle skittentøyskurver.

Alt det der kommunikative - særlig i skriftlig form er en krevende øvelse. Er en ikke kjempekommunikativ og i tillegg skal skrive det kommer en aldri i gang.

Fikk igjen en aha på dette med kommunikasjon nå i uken. Foreldremøte for 10. klasse - tema bla utdanningsvalg/søkeprosessen for de håpefulle til våren. 25-30 foreldre - omtrent kun rådgiver som kjører enveis, men forsøker å få respons i forsamling. Hadde i ikke min xfru som jobber utd.adm., og jeg som har en utd. som rådgiver gjerne vil være xpert på men definitivt ikke er, vært der ville kvelden som kommunikasjonsform vært en ufullstendig katakrise. Vi fikk ved suppleringer og korrigeringer løsnet stemningen og fikk den kollektive nysgjerrigheten gradvis til å tørre. Der var barrieren forsamling - her er den skriftlighet i begge tilfeller prestasjonshemmende.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 11:55 Privat melding

@bling

fin post. veldig mye riktig der.

jeg opplever at det er forskjell på å kunne stave og kunne skrive.
mange, særlig byråkrater, er ok på staving. men det er ikke nødvendigvis god skriving. kjernen i skrivekunst er å vite at det du opplever som avsender ikke er viktig. det er hva mottaker leser.

hvis du vil skrive godt, så vit hvem du skriver til, og gjør ditt beste for å nå vedkommende, på hennes banehalvdel.

:)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 11:56

@Paulianer: Snapping er et skjeldent problem - de fleste forblir i samme uendrede situasjon. De få som refereres eks.vis i en tråd nylig er unntakene der kommuniksjonen har vært god nok til å tole tiden frem til IRL, og IRL har påkalt sangfugler.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 12:01 Privat melding

Linda_S og Paulaner. Jeg tolker det dit hen at på nett er førsteinntrykket mye viktigere enn i virkeligheten, som også der er nesten alfa og omega. (Lite tidsvindu/ferskvare). Og man må yte når man først har satt igang en chat. Og det er jo greit.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 12:10

Takker @humle

Finnes ikke tråtråkket her - ville bare nevne at jeg er teknobyråkrat nå på 27. året. Det er denne mengdetreningen som har gjort meg til en t i l n æ r m e t (takk onkel Stat;) skrivekunstner. Hadde jeg hatt en annen kommunikativ jobb, f.eks. lærer, ville jeg nok vært adskillig svakere i skriftlig kommunikasjon, men bedre i presentasjon overfor forsamling.

(Rettskriving tar jeg ikke tungt. I og med at jeg både bruker nynorsk og bokmål blander jeg livligere enn jeg tror. Gjødsler og driter i samnorskens fremtidsåker, er en av de små byråkratiske friheter jeg tar meg...

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 12:11

*tåtråkket

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 12:14

@Pirre mfl.: Det er ikke lite tidsvindu/ferskvare. Det går utmerket an å ha gamle konversasjoner liggende som 'kvikner til igjen..'

(kvinne 45 år fra Hedmark) lø. 10 sep. 2016 12:25 Privat melding

Det finnes uansett ikke noen sannheter. Gamle konversasjoner kan løftes opp, god skrivekjemi ber på ingen måte at det er kjemi i virkeligheten, og jeg er enig i at en som ikke er vant ti eller god på skriftlig kommunikasjon, på alle måter kan være god på kommunikasjon ellers. Tror jeg har opplevd alle varianter. Menn som er rene filosofiske oppkommet på nett, men som er fåmælt i virkeligheten. Menn som skriver lite, men som snakker desto mer. Eller egentlig tror jeg at jeg skal skrive folk, for det gjelder damer også. Det er ikke gjennom dating jeg har gjort alle disse erfaringene. 😂 Uansett, på nett er møtet mer flyktig enn i virkeligheten, fordi man er så langt borte og det er så mange. Min erfaring er at man lærer seg å kjenne igjen de man liker irl og ikke ut fra det man ser på nett, etterhvert som man møter folk og får erfaring. Vi viser mye av hvem vi er.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 12:32 Privat melding

@bling (sorry sletting, viktige typos)

dine tær er beskyttet med stålstøvler, dr. Martens' style :D

du er en av de som skriver veldig godt her inne, for du engasjerer. du leter etter knapper du vil trykke på, og har en hensikt med dem. det er sånn det skal gjøres.

jeg ønsker bare å slå et slag for god skrivekunst. den er iblant vanskelig å få øye på, nettopp fordi den er så god at den ikke viser treningen eller tankevirksomheten bak. det er litt som å se Fred Astair danse. det /ser/ lett ut. og det er meningen. er det lett? neppe.

for noen år siden så jeg en annonse i Financial Times. en eldre, distingvert herre er avbildet med bowlerhatt og pinstripes. han bærer en klassisk stresskoffert, og står og ser avmålt på fotografen.

det er alt. og så står det nederst: established 1729. banking ever since.

:D du får lyst til å løpe dem ned med sparepengene dine. rutine og trygghet er det de selger. til en næring med ekstrem risikoaversjon. og de reklamerer der kundene er: i en traust og troverdig finansavis.

det er utrolig elegant. og vanvittig effektivt.

men tenk deg sutringen internt i (den sveitsiske) banken. alle de ansatte som ikke vil være trauste eller gammeldags. de har forstått at det handler ikke om dem, men om kundens behov.

det er så vakkert atte, :) sånn vil jeg få til når jeg skriver.

cheers,

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 12:51

@Humle: Kan ikke annet enn returnere kreden med et ditto. Du er høyere på kommunikasjonstigen enn meg - mer evolusjon ser jeg. Og det er alvorlig ment. Du er sannsynligvis yngre enn meg, og har ikke samme mengdetreningen. Da er det innganngsnivået som er avgjørende - naturtalentet.

Finurlig eksemplel på understatment markedskommunikasjon der. Forstår ikke sluttsatsen helt - mener du at banken i eksempelet i k k e ivaretar kundens interesse? Husk at risiko er en balanseøvelse - man skal ta den risiko man har råd til innenfor sitt kompetansenivå, med mål om bedre avkastning enn alternativ plassering. Man skal ikke ta 'en Vollvik'..

Og ja @Linda om jeg forstår deg rett - skriftlig kommunikasjon skal følges opp IRL. Muntlig mister eksempelvis jeg lettere den røde tråden ved å tidvis illustrere for mye - heldigvis mindre under 4 øyne enn pr. tlf.

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 13:14 Privat melding

jepp, du har så rett, god skriving er vanskelig. my bad:

"de har forstått at det handler ikke om dem, men om kundens behov."
de - som i bankens ledelse. skal vedde på at de fleste som jobber der, heller vil se mer fräsche ut i annonsene. litt kulere, liksom. men hvem vil ha en "kul" bank? vi husker Island, andre akrobater.

annonsen virker fordi den setter kundenes behov høyere enn noe annet, også interne ting. det er helt tydelig.

og siden det ser ut som om jeg er langt ute å viddene med tanke på @ts og tråden: jeg tror flere (avsendere) iblant bør tenke på hvordan den de (avsenderne) vil skrive til (mottaker) er, og mindre på hva avsender selv synes er stas.

mottaker har jo levert en egen proifil. finles den, også mellom linjene, og klin til. skriv om det mottaker er opptatt av, og om det mottaker synes er viktig. det er poenget mitt, :)

det er vanskelig. det vet jeg. jeg sliter selv jeg. men det er veldig viktig å tenke sånn. jeg tror det er en forutsetning for å skrive godt.

:)

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 13:28

Syns ikke du vidder jeg @Humle. Vi er på kommunikasjon, og gjennomslag krever ofte gode illustrerende eksempler som gir nettopp den 'Aha' som reklamen du nevnte gjør.

Ellers til å legge seg på leie utfra forsøksvis profilanalyse - kabong👍🏼. (Bommer jo oftest på de med 1. linjere...)

(kvinne 45 år fra Hedmark) lø. 10 sep. 2016 13:33 Privat melding

Blingbling; dersom jeg møter noen fordi de er gode på kommunikasjon og filosofistikert skriftlig, blir det litt nedtur om de er fåmælte i vikreligheten. Når de filer og jobber med hver eneste setning så den glitrer som nevnt nedenfor her, blir det vanskelig å følge opp irl. Nå når jeg har tenkt litt på dette, betyr det også at det kan være lurt å møte noen dersom man liker profilen, men selve kommunikasjonen blir litt treg. De kan jo være riktig så hyggelig når man ikke skriver.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 13:37

Klart det blir nedtur Linda. Derfor 2. gyldne regler 1. tilpasset (jf. Humle sitt råd), 2. IRL ASP

(mann 47 år fra Oslo) lø. 10 sep. 2016 13:42 Privat melding

Blingbling: jeg uttrykte forståelse for at folk kan synes det er ferskvare/lite tidsvindu, men selv kan jeg godt ta opp igjen kontakten med noen som av en eller annen grunn ebbet ut tidligere. Nettopp fordi virkeligheten er så anderledes enn hva man fremstår som på nett.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 13:49

Nettopp @Pirre. Det er lurt. Denne verden og virkeligheten (også) har en tendens til å se litt annerledes ut enn ved første øyekast.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 19:47

Om du ser nøyere etter ser du at det er ressonementer, argumentasjons- og framstillingsteknikk som fremmer formålet kommunikasjon m/virkning som hylles @Hov.

Det er slikt voksne gjør seg imellom, til og med innenfor samme kjønn. Det kalles anerkjennelse.

Beklager om det forvirrer deg.

Skjult ID med pseudonym blingbling lø. 10 sep. 2016 19:51

OK - da trekker jeg selvsagt beklagelsen. Beklager at jeg beklaget.

Spypose?

Skjult ID med pseudonym Dean lø. 10 sep. 2016 20:29

Det er bare å skrive alt på profilen, så er det ikke noe å snakke om. Da er det bare å møtes for å gå rett i armskroken :)