Alle innlegg Sukkerforum

Særbo eller ei

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Buskerud) sø. 11 sep. 2016 19:45 Privat melding

Hei.
I det siste har jeg fundert mye på dette med særbo, og i starten når det ble snakket om her inne syntes jeg det var noe tøv.
Både fordi jeg mente at kjærester burde bo sammen (etter en tid selvsagt) og fordi om mange velger særbo vil det faktisk være med på å påvirke boligpriser. (noe som er dumt for de som skal inn på markedet)

Men, som sagt så har jeg fundert endel på dette i det siste, og må si at tanken om særbo er ganske forlokkende (om vi ser bort fra boligpolitisk problematisk)

Har et spørsmål til de som kanskje har prøvd dette med særbo. Får dere kjæreste følelsen? eller blir det litt mer som friends with benefits?
Og i et særbo, hvor ofte vil være naturlig å møtes? kun helger eller også i ukedagene?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 11 sep. 2016 19:51

Boligpolitisk er det det lokale boligmarkedet som avgjør særbo eller ei. Oslo nei, Stavanger og utmarksNorge ja.

Og ja det blir litt FWB.

Særbonemnda
Med hilsen

Blingbling
e.f.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 11 sep. 2016 19:54 Privat melding

@blingbling
Med bolipolitisk mente jeg at om mange velger å bo hver for seg så vil jo dette slå ut på boligpriser da markedet mangler boliger, da særlig i byer..
Trenger jo ikke mange par som velger å bo for seg selv før det blir "problematisk" med boliger.

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 19:55 Privat melding

Effekt på boligprisene bryr meg midt i ryggen, for jeg klarer ikke påvirke hva andre gjør, så da går jeg for det som føles riktig for meg og min kjæreste.

Er litt gammeldags av meg på det området, så for min del vil jeg gjerne bo sammen med damen i mitt liv, men er helt klart åpen for alternativet om det er noe hun vil foretrekke.

Setter stor pris på egen tid, men tror det er vel dekket så lenge jeg kan ha min "mancave". 😉

Skjult ID med pseudonym camo sø. 11 sep. 2016 19:57

Ønsker særbo ja! 👍🏻

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 11 sep. 2016 19:57

Det var det jeg besvarte @Santonse.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 11 sep. 2016 19:58 Privat melding

@adameus
Ja jeg tenker jo også at jeg unngår ikke særbo på grunn av andres muligheter til leilighet, men må si at særbo er merog mer forlokkende etterhvert som tiden går og jeg er singel.
Om det forandrer seg igjen om jeg treffer noen vet jeg ikke.men redd for at det da skal bli FWB.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 11 sep. 2016 19:59 Privat melding

@blingbling, da missforstod jeg deg, leste litt fort, og trodde du mente at særbo ikke ville kunne påvirke i Oslo...
My bad!

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 20:03 Privat melding

Må nok bli FWB en periode. Tror det er uunngåelig så lenge man har barn på hver sin kant, og sine Xer og barns skoler å ta hensyn til.

Men håpet er nok felles sted med mancave til å kunne trekke litt for seg selv, for å unngå å tråkke hverandre på tærne hele tiden.

Men jeg vil gjerne sove samme sted, i tilfelle man ikke får til å sove... 😎

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 20:30 Privat melding

Joda, men avstanden gjør at det blir litt mere FWB-opplegg. Forskjellen ligger i eksklusiviteten og at man prøver å være sammen så mye som mulig.

(kvinne 56 år fra Troms) sø. 11 sep. 2016 20:31 Privat melding

Skjønner ikke problemet med at bolig/og at særboere tar beslag på to enheter. Som singel så har vi allerede besatt to boliger. Kjenner noen som er kjærester på 8 år som pendler mellom nordnorge og sør i Sverige. Forholder fungerer gode (sies det) og de tilbringer høytider, ferier pluss X antall besøk i året. Og ja det er ikke sikkert at det passer for alle, men det må jo være et godt alternativ tidlig i et forhold.

(kvinne 56 år fra Troms) sø. 11 sep. 2016 20:41 Privat melding

Nei tvert i mot. De er eksklusive og etablert som kjærester og inkludert i hverandres familier.
Fordelen er at de er veldig fokusert på hverandre når de et sammen. Gjerne ei uke eller langhelg med jevne mellomrom.

(kvinne 52 år fra Østfold) sø. 11 sep. 2016 20:49 Privat melding

Blir nok særbo litt til, både fordi ungen kan bli litt større først, og det er ikke plass til fler i leiligheten min 😊 etablerer også gjerne litt ordentlig forhold først 😊

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 20:55 Privat melding

@gille ja det skal jo gå opp i opp med rom og antall barn i huset. Å ta skrittet til å skaffe seg noe sammen krever at man er ganske sikker på at dette er noe man ønsker og klarer, så det skal man nok bruke tid på.

(kvinne 55 år fra Akershus) sø. 11 sep. 2016 21:15 Privat melding

Helt klart særbo i starten. Med barn er det mest praktisk. Men når barna flytter ut, så ville jeg jo etterhvert finne det naturlig å flytte sammen hvis man ellers har et forhold som fungerer.

(mann 39 år fra Buskerud) sø. 11 sep. 2016 21:33 Privat melding

Ja særbo i starten er en selvfølge. Men hvor lenge er i starten? Ett år? Fem år eller for alltid?

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 11 sep. 2016 21:36

Praktisk: unga ute.
Emosjonelt: kjenner det (savn).

No rocketscience!

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 11 sep. 2016 21:41 Privat melding

Egentlig; det er ikke særbo om man er kjærester og har hver sin boenhet. Det heter faktisk kjærester. Jeg er ikke interessert i å bli samboet uten å ha vært kjæreste noen år.

Skjult ID med pseudonym blingbling sø. 11 sep. 2016 21:50

Heter kanskje alternerende1/2sambosærbo.

Befarer praksisen....

(kvinne 45 år fra Akershus) sø. 11 sep. 2016 22:27 Privat melding

Jeg vil ikke ha særbo....men bo sammen...etterhvert når begge føler at tiden er inne. Siden det er barn involvert vil man jo ikke akkurat flytte sammen med det første 😊

(mann 47 år fra Oslo) sø. 11 sep. 2016 22:37 Privat melding

@Linda_S når man er særbo så er man helt klart selvdefinert som etablert sammen, men der man velger å bo separat i stedet for i samme boenhet.

Det er altså ikke snakk om noe utenforstående kan definere. Det er kun kjæresteparet som kan si at man har valgt å være særbo-par.

(kvinne 44 år fra Hedmark) sø. 11 sep. 2016 23:44 Privat melding

Adameus; jeg synes det blir litt kunstig å kalle folk særbo i begynnelsen av et forhold. Da legger man liksom en føring for at det er normalt å blir samboer med en gang. Det har blitt ganske vanlig etterhvert, men jeg tenker det er en selvfølge for meg at en ny kjæreste ikke tror vi skal flytte sammen med en gang vi blir et par. Dersom vi gifter oss uten å flytte sammen eller blir enige om å aldri flytte sammen selv når vi har blitt godt etablert par, da blir det særbo etter min definisjon.

Det bekymrer meg ikke at det påvirker boligpolitikken m jeg skulle velge det, men i praksis er det ikke et valg jeg tenker å ta, før jeg har hatt en kjæreste så lenge at vi må ta et valg om vi vil flytte sammen eller være særbo. Et par som er særbo, kan på ingen måte sammenlignes med FWB synes jeg.

Skjult ID med pseudonym AlBundy ma. 12 sep. 2016 01:20

Flytter man sammen så er det begynnelsen på slutten. Særbo forever.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 12 sep. 2016 01:39 Privat melding

@linda_S som jeg skrev over så er det paret selv som må definere om de er "bare kjærester" eller etablert som par, men velger særbo aktivt fremfor sambo. Ingen andre kan komme å definere dette fra utsiden, med kanskje unntak der paret har forlovet seg, men fremdeles bør hver for seg.

Grunnen til at jeg trakk en likhet mellom særbo og fwb, er det at man pga bosituasjonen må avtale møter seg i mellom, litt som venner som og avtaler når det passer seg.

Ved særbo har man ikke annet enn den andres ord på at man er monogame, selv om også det ikke alltid er en selvfølge hos enkelte par.

For fwb så er det dog ingen krav om eksklusivitet, tvert om, der er det løse tilknytninger og man må regne med at den andre har andre partnere for den slags aktiviteter.

(kvinne 44 år fra Hedmark) ma. 12 sep. 2016 10:37 Privat melding

Adameus
Det er vel kun paret selv som vet hva de er og kan definere det, men jeg synes det blir noen merkelige og kunstige skiller her, slik du beskriver det.

FWB er som Rosa sier, venner som har sex uten den følelsesmessige biten som kjærester har. Uten den sosiale biten som kjærester har, som at man opptrer som par i familie, vennekontekst og andre settinger. Etter det jeg har forstått er mange FWB eksklusive, og avklarer med hverandre når de dater og er involvert med andre.

Dersom en kjæreste anser meg for mest venn fordi vi ikke bor sammen, er han ikke i nærheten av å kvalifisere for de følelsene jeg venter fra en kjæreste. Det er i følelsene og noe mellom oss, vi oppstår som par. Hvis han tror vi ikke er ordentlig sammen eller skikkelig eksklusiv før vi definerer oss som særbo eller sambo, synes jeg det høres litt skummelt ut. Nye par tenker jeg på som at de enten er kjærester, eller de har valgt å flytte sammen og bli samboere. Dersom de har behov for å definere seg som særboere med en gang, kan de selvfølgelig gjøre det. Det er for meg, en utvanning av begrepet særbo.

(mann 47 år fra Oslo) ma. 12 sep. 2016 18:37 Privat melding

@linda_s mulig vi har litt forskjellige definisjoner her, og tror ikke vi blir helt enige, så skal ikke fortsette med noen argumenteringer her, med ett unntak.

Når du skriver "...Er mange FWB eksklusive, og avklarer med hverandre når de dater og er involvert med andre.", så har de i mine øyne ikke eksklusivitet, men ordnede forhold. Det er to forskjellige ting. I mine øyne altså.

Eksklusivitet er for meg det å ikke tillate hverandre å ha andre forhold, og derved sexnekt ovenfor andre mens en er sammen.

Ordnede forhold med åpenhet og klare avtaler er lurt å ha, slik at man ikke ødelegger for vennen om vedkommende holder på i et forhold eller prøver å få seg et forhold.

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 12 sep. 2016 18:42

Trodde det var jeg som var byråkraten som finfilte formuleringer.... Melder pass.

Dere har stålkontroll. Keep up the good work👍🏼

(mann 49 år fra Oslo) ma. 12 sep. 2016 18:43 Privat melding

Jeg har jo hatt en del FWB.. Det er jo greit det, for da løper ikke jeg på byen å får FIP uten å kjenne dem.

Venner Med Knull. VMK.. er jo ikke det samme som kjæreste.

Men for min del, og når alt klaffer, så synes jeg at det er naturlig å være samboende..

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 12 sep. 2016 19:01

Avpasser meg igjen. Hør på ordlyden "venn med fordeler", da inngår den i 'venn'. Er 'venn(er)' noe som må blandes. Er det AWB - aquinted with benefits det drøftes? Er det 'bekjente som har seg'? Er det virkelig nøye så lenge det gjør godt?

Til debatt - men vær greie...

Skjult ID med pseudonym blingbling ma. 12 sep. 2016 19:02

*?